Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:07:18 GMT

پایان برجام برای ایران، پایان دنیا نیست

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۷۲۱۰

پایان برجام برای ایران، پایان دنیا نیست

هنوز مذاکرات اتحادیه اروپا و ایران ادامه دارد. اتحادیه اروپا بسته ای را برای ایران پیشنهاد داد که در آن موضوع حفظ برجام را در قالب دغدغه‌های ایران مطرح کرد؛ مانند موضوع مجوز بانک سرمایه‌گذاری اروپا، صندوق سرمایه گذاری اروپا و موارد دیگر.

در حالی که جناب ظریف پس از نشست وین تقریبا راضی از مذاکرات خارج شد و خبر از دریافت و شروع اجرای اقدامات و تعهدات اروپایی‌ها می‌داد اما حسن روحانی رییس‌جمهوری کشورمان یک روز قبل از نشست وزیران خارجه ضمن دریافت بسته و مطالعه آن از ناکافی و غیردقیق بودن برخی از اقدامات و تضمین‌ها شکایت کرد و اظهار امیدواری کرده بود تا گفت‌وگوهای جدی‌تری بر سر موارد مدنظر ایران در نشست وزیران خارجه ایران و 1+4 انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



درست است که هنوز ایران نظر مشخصی در رابطه با بسته پیشنهادی اروپا نداده اما گویا مخالفتی هم با آن ندارد و خواستار جزییات این بسته و تشریح چگونگی عمل به این موارد است.

ژان ایو لودریان وزیر امورخارجه فرانسه روز دوشنبه پیش از آغاز نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون مشترک برجام گفت: ما در وین توانستیم شاهد ادامه برجام باشیم. همچنین خواست ما این است که اطمینان یابیم ایران کماکان می‌تواند نفت خود را بفروشد.

وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا قرار است دراین نشست درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، لیبی و کره شمالی بحث و رایزنی کنند. برای بررسی اینکه بسته پیشنهادی اروپا تا چه حد عملی وقابل اجرا است ،حشمت ا...فلاحت پیشه، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با «قانون» گفت و گویی داشته که در ادامه از نظر می‌گذرد:

**چه آینده ای برای برجام متصور هستید؟
هنوز مذاکرات اتحادیه اروپا و ایران ادامه دارد. اتحادیه اروپا بسته ای را برای ایران پیشنهاد داد که در آن موضوع حفظ برجام را در قالب دغدغه‌های ایران مطرح کرد؛ مانند موضوع مجوز بانک سرمایه‌گذاری اروپا، صندوق سرمایه گذاری اروپا و موارد دیگر. دغدغه‌های ایران در دو موضوع مطرح می‌شود: یکی ضمانت عملی و یکی زمان‌بندی در این بسته باید وجود داشته باشد. ضمانت عملی منظور آن بخش از برجام که توسط آمریکایی‌ها تحریم شکل می‌گیرد، این تحریم‌ها از طرف شرکت‌های اروپایی جایگزین داشته باشد و شرایطی را ایجاد کنند که ایرانی‌ها ضربات وارد شده به برجام از ناحیه آمریکا را جبران کنند.

در بسته پیشنهادی از لحاظ عملی و عملیاتی این موضوع مورد تاکید قرار نگرفته است. مورد دیگر زمان‌بندی است؛ مشخص است که آمریکایی‌ها چه زمانی و چه تحریم‌هایی را علیه ایران اعمال می‌کنند ولی از لحاظ زمان بندی هنوز مشخص نشده است که چه اقداماتی را در چه زمانی انجام دهند که باید در عمل ثابت شود. ما معتقدیم اروپایی ها بر سر ایران با آمریکا وارد جنگ تجاری و اقتصادی نمی شوند.

**به نظر شما، در میان مدت شاهد چه رفتاری از اروپایی ها خواهیم بود؟
اروپایی‌ها به دنبال حفظ برجام هستند و امیدوارند برجام در آینده ادامه پیدا کند. به نظر بنده در اروپا این انتظار کماکان وجود دارد که ایران و آمریکا مشکلات و مسائل را بین خود حل کنند. همین انتظاری که در اروپا وجود داشته مبنی بر اینکه موضوع برجام یک امر دوجانبه بین آمریکا و ایران است، باعث شد اروپایی‌ها کماکان هزینه لازم را در این زمینه نکنند. برجام برای ایران یک رژیم بین‌المللی است و فقط بین ایران و آمریکا نیست.

این توافقنامه میان ایران و مجموعه ای از کشورها از جمله اتحادیه اروپاست. ایرانی‌ها همکاری‌های امنیتی زیادی کردند، بسیاری از کشورها اعم از آمریکا، اروپا و غیره از سیاست امنیت ساز ایران بهره برده اند. در حوزه‌های مختلف از جمله مقابله با قاچاق، قاچاق انسان، مبارزه با تروریسم ایرانی‌ها همکاری های زیادی را صورت دادند. موضوع برجام یک موضوع امنیتی نیست؛ یک رژیم بین‌المللی است که در این رژیم بین المللی برخی کشورها خواهان همکاری با یکدیگر هستند.

**پیامدهای خروج آمریکا از برجام چیست؟
عهد شکنی آمریکا در برجام باعث شده که هیچ رژیم امنیت سازی در دنیا شکل نگیرد. جمهوری اسلامی ایران همواره خود را به حفظ امنیت آن بخش از مناطق و شاهراه های دنیا اعم از شاخه های انرژی، شاخه های مبارزه با تروریسم و غیره پایبند دانسته و اقداماتی انجام می‌دهد. پایان برجام برای ما پایان دنیا نیست ولی انتظاری که وجود دارد این است که اروپایی ها عملی تر درحوزه برجام حضور پیدا کنند و فقط منتظر این نباشند که ایران و آمریکا مشکل خود را حل کنند.

*منبع: روزنامه قانون؛ 1397،4،26
**گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي قانون ديپلماسي سياسي برجام 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۷۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

آفتاب‌‌نیوز :

جوزپ بورل این اظهارات را در نشست مجمع جهانی اقتصاد که در ریاض برگزار می‌شود مطرح کرد. 

در حال حاضر از میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تنها هشت کشور، فلسطین را به عنوان کشور مستقل به رسمیت شناخته‌اند. این کشور‌ها عبارتند از: لهستان، بلغارستان، مجارستان، جمهوری چک، اسلواکی، سوئد و قبرس. 

در ماه‌های گذشته کشور‌های ایرلند، اسپانیا، اسلوونی و مالت آمادگی خودشان را برای پیوستن به این ۸ کشور اعلام کرده‌اند. 

با وجود این، اتحادیه اروپا به عنوان یک نهاد کشور فلسطین را به رسمیت نشناخته است. برخی از مهم‌ترین کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از جمله آلمان و فرانسه معتقدند که به رسمیت شناختن فلسطین تنها از رهگذر مذاکرات بر سر راهکار دو دولتی قابل حصول خواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • اجتماع دانشگاهیان خاش در حمایت از دانشجویان و دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی طرفدار غزه
  • برگزاری تجمع در خاش برای حمایت از دانشگاهیان آمریکا و اروپا
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • اجتماع دانشجویی در همبستگی با دانشجویان آمریکایی و اروپایی مقابل دانشگاه تهران
  • دانشجویان ایران هم‌صدا با دانشجویان آمریکایی و اروپایی حامی فلسطین
  • پرونده شمشیربازی ایران با حذف سازنچیان بسته شد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق