Web Analytics Made Easy - Statcounter

خودسوزی زنان در ایران بیشترین آمار در خاورمیانه را به خود اختصاص داده و معمول ترین روش خودکشی زنان در غرب کشور تلقی می شود، استان آذربایجان غربی نیز سالانه شاهد تعدادی از زنانی است که زندگی را با سوزاندن خود به پایان می رسانند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، خودسوزی به عنوان شایع ترین روش برای خودکشی میان زنان در غرب ایران مطرح می شود و استان آذربایجان غربی به عنوان یکی از استان های غربی ایران نیز شاهد این آسیب اجتماعی است اما گویا میزان آن کمتر از استان های غربی دیگر برآورد شده که در همین رابطه رسول انتظارمهدی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار شبستان راجع به میزان خودسوزی بانوان در این استان گفت: آمار این حادثه در این استان به اندازه استان های غرب کشور نیست اما در این استان نیز شاهد خودسوزی بانوان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه یکی از روش های خودکشی بانوان در استان آذربایجان غربی خودسوزی است، افزود: آمار دقیقی از این مسئله نداریم اما کلیت آن رو به کاهش است به این علت که در یک سال و نیم گذشته اقدامات مداخله ای از سوی دانشگاه علوم پزشکی در حال انجام است تا بتوانیم میزان خودکشی ها را کاهش بدهیم.

 

 

انتظار مهدی یادآور شد: بیش از 130 کارشناس بهداشت روان به کار گرفته شده اند تا در هر مرکز جامع سلامت پس از گزارش اقدام به خودکشی با فرد ارتباط گیرند و خدمات مشاوره ای انجام دهند تا اقدام به خودکشی دوباره صورت نگیرد زیرا بخشی از خودکشی های موفق از سوی افرادی انجام می شود که پیش از این هم اقدام به خودکشی کرده بودند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی اعلام کرد: آمار اقدام به خودکشی در استان آذربایجان در میان بانوان بیشتر است اما فوت ناشی از خودکشی نیز در میان مردان بیشتر از بانوان است.

 

 

بنابراین گزارش، بزرگترین مرکزی که می تواند به درمان زنانی که در آذربایجان غربی اقدام به خودسوزی کرده اند و موفق به خودکشی نشده اند باشد بیمارستان علوم پزشکی امام خمینی (ره) ارومیه است.

 

در تشریح اقداماتی که این بیمارستان می تواند هم به قربانیان خودسوزی و هم به بیماران سراسر استان آذربایجان غربی ارایه دهد، ساریخانی، مشاور اقتصادی دانشگاه علوم پزشکی این استان گفت: بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه دارای بخش مهم درمان سوختگی است که این بخش با وجود 25 تخت هیچگاه مملو از بیمار نیست.

 

 

او ادامه داد: بیشتر بیماران در بخش سوختگی بر اثر سوانح دچار این مشکل شده اند و تعداد کسانی که برای خودکشی؛ خودسوزی انجام می دهند بسیار کم است. در مناطقی که از نظر خدمات شهری دچار کمبود هستند این اقدام صورت می گیرد و در طول سال خودسوزی ها به تعداد انگشتان دست هستند.

 

این در حالی است که بیمارستان امام خمینی (ره) مهمترین بیمارستان استان آذربایجان غربی محسوب می شود که در بخش توسعه ای آن اورژانس با 218 تختخواب و 6 اتاق عمل راه اندازی شده و قرار است به زودی به بهره برداری برسد. این بیمارستان که از سال 1375 با 279 تخت به بهره برداری رسید تا امروز 533 تخت داشته باشد و برترین بیمارستان در میان 24 بیمارستان شهرستان ارومیه شناخته شده و 50 میلیارد تومان برای توسعه این بیمارستان هزینه شده است.

 

 

گفتنی است اطلاعات مربوط به این گزارش در جریان سفر خبرنگاران حوزه دولت به ارومیه و بازدید از طرح های ملی که به همت شورای اطلاع رسانی دولت برنامه ریزی شده بود، تهیه شده است.

 

 

 

گزارش از پریسا رهنما

پایان پیام/281

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس ترامپ جشن های دهه کرامت روزنامه شیراز روز دختر شورای نگهبان اردبیل خودسوزی بیمارستان امام خمینی ره ارومیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۷۳۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط جنسیت و بحران خواب

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ پیچیدگی مناسبات انسانی و ماشینی از یک سو و تغییر سبک زندگی تحت تاثیر این مناسبات، نقش به سزایی در تحقق این معضل داشته است.

در این خصوص سوالات مختلفی مطرح می شود، ازجمله اینکه آیا جنسیت افراد می تواند به عنوان یک فاکتورتاثیرگذار، ولو به صورت حداقلی، در وقوع بی خوابی مدنظر قرار گیرد؟

گویا پاسخ این سوال مثبت است! مروری برنظرسنجی اخیر گالوپ نشان دهنده همین حقیقت است:بر اساس نظرسنجی گالوپ، اکثر بزرگسالان آمریکایی (حدود ۵۷ درصد) اعلام کرده‌اند که خواب شبانه کافی ندارند و تنها ۴۲ درصد می‌گویند که به اندازه کافی می‌خوابند.

به گزارش نیویورک‌پست، نتایج این نظرسنجی که در ماه دسامبر انجام شد، کاملا برعکس نتایج نظرسنجی سال ۲۰۱۳ بود. در آن نظرسنجی، ۵۶ درصد آمریکایی‌ها گفته بودند که خواب کافی دارند، در حالی که ۴۳ درصد گرفتار بی‌خوابی یا خواب ناکافی بودند.نظرسنجی اخیر نشان داد که زنان کمتر از مردان می‌خوابند و تنها ۳۶ درصد زنان و ۴۸ درصد مردان اعلام کرده‌اند که خواب کافی داشته‌اند.

طبق این نتایج، زنان جوان کمترین میزان خواب در یک ماه را داشتند و در مقایسه با ۴۶ درصد مردان جوان، تنها ۲۷ درصد زنان جوان از خواب کافی و مفید خبر دادند. این اختلاف میزان خواب ناشی از جنسیت‌ در زنان مسن کمتر بود و در مقایسه با ۵۱ درصد مردان مسن، ۴۶ درصد زنان مسن خواب کافی داشتند.در این نظرسنجی از شرکت‌کنندگان خواسته شد تعداد ساعات خواب شبانه را مدنظر داشته باشند.

متخصصان مختلف دست‌کم هشت ساعت خواب شبانه را توصیه می‌کنند، اما تنها ۲۶ درصد کسانی که در نظرسنجی شرکت کرده بودند، این مقدار می‌خوابیدند. ۵۳ درصد شرکت‌کنندگان از شش تا هفت ساعت خواب شبانه خبر دادند و حدود ۲۰ درصد هم گفتند که پنج ساعت یا کمتر خوابیده‌اند.

این نتایج با داده‌های مربوط به خواب در سال ۱۹۴۲ اختلافی عمده دارد. در آن زمان حدود ۵۹ درصد آمریکایی‌ها هشت ساعت خواب شبانه داشتند و تنها سه درصد افراد خواب پنج ساعته یا کمتر را گزارش کرده بودند.

رمزگشایی از این نظرسنجی چندان دشوار به نظر نمی رسد. محققان می‌گویند تغییر هنجارهای فرهنگی و استرس در کمبود خواب افراد جامعه نقش دارد.این دو تغییر نیز منبعث از سبک زندگی فردی و اجتماعی انسانهاست. بدیهی است که هر اندازه سیکل تامین نیازهای بیولوژیک و طبیعی بدن خدشه دار شد، الگوی خواب افراد نیز دچار اختلال خواهد شد. اختلال در خواب ، خود مولد بحرانهای جسمی و روانی دیگریست که از جمله آنها می توان افسردگی حاد، پرخاشگری، عدم تعادل در حرکت  و تمرکز، مشکلات ناشی از سوء هاضمه و ....را نام برد. 

نکته مثبت ماجرا این است که امروزه افراد بیشتری از تاثیر مثبت خواب خوب بر سلامتی مطلع‌اند و بر همین اساس بیشتر احتمال دارد که به کم‌خوابی خود توجه داشته باشند و آن را گزارش کنند.این نظرسنجی همچنین از ارتباط بین بی‌خوابی و استرس خبر داد و به نقل از انجمن روانشناسی آمریکا، اشاره کرد افرادی که کمتر می‌خوابند، استرس بیشتری دارند و کسانی که استرس بیشتری دارند، کمتر می‌خوابند.

طبق این نظرسنجی، ۶۳ درصد افرادی که گفتند به خواب بیشتری نیاز داشتند، می‌گویند گرفتار استرس‌اند.سطح استرس آمریکا‌یی‌ها به‌ویژه زنان رو به افزایش است. در سال گذشته، حدود ۵۳ درصد زنان داشتن استرس را گزارش کردند، در حالی که این میزان در مردان ۴۵ درصد بود. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چتر حمایت بهزیستی آذربایجان غربی بر سر بیش از ۹۰۰۰ زن سرپرست خانوار
  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات
  • بازگشت تیم ملی قایقرانی مردان و زنان ایران به میهن
  • تقوا و خلوص نیست، شاه کلید موفقیت در مدیریت
  • فیلمی ناب از بازار تهران در حدود ۱۲۰ سال قبل / لباس پوشین مردان و زنان تهرانی جالب است (فیلم)
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • سرمربیان تیم‌های ملی کبدی مردان و زنان معرفی شدند
  • تغییر محل نشستن مردان و زنان در بی.‌آرتی + فیلم
  • انعقاد تفاهم نامه همکار بین اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب