Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@16:11:16 GMT

فساد ساختاری مانع حکمرانی خوب است

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۰۷۵۸۳

فساد ساختاری مانع حکمرانی خوب است

تهران- ایرنا- شفافیت و رفع تبعیض و نابرابری، الزامی است که فعالان سیاسی آن را از مقدمات مبارزه با فساد بیان می کنند، حسین کاشفی عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با تاکید بر این ضرورت، فساد ساختاری را از موانع تحقق حکمرانی خوب در کشور دانست.

به گزارش خبرنگار سیاس ایرنا، دستور رییس جمهوری به برخی وزیران و معاونان خود و درخواست وی از رییس قوه قضاییه مبنی بر رسیدگی و برخورد با عاملان تخلف صورت گرفته در خصوص واردات و فروش خودروهای خارجی؛ شفافیت و قاطعیت دولت در مبارزه با فساد را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در این نامه پس از تاکید بر این موضوع که «با توجه به تعهد رییس جمهوری به اصل شفافیت و درک این ضرورت که دولت باید فساد ستیزی را از خود آغاز کند»، ضرورت مبارزه با هرنوع تخلف و فساد را در دستگاه ها دولتی متذکر شد؛ اقدامی که مورد استقبال افکار عمومی قرار گرفت و انتظار می رود با قاطعیت در اجرا؛ اعتماد مردم به دولت و مدیریت کشور را بالا ببرد.
خبرنگار گروه اخبار سیاسی ایرنا در همین زمینه با کاشفی فعال سیاسی اصلاح طلب گفت و گو کرد.

**فساد، اعتماد عمومی را از بین می برد
عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در این گفت و گو ضمن تاکید بر ضرورت اعتماد و انسجام عمومی در کشور گفت: مهم ترین مساله اعتماد مردم است وقتی که اعتماد باشد انسجام و وحدت ملی به عنوان مهم ترین سرمایه جامعه به وجود می آید.
کاشفی افزود: با توجه به اهمیت این موضوع، دولت به عنوان نماینده مردم باید بتواند به صورت دائمی این ضرورت را در جامعه مورد توجه قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر تبعیض، رانت و فساد به وجود آید، طبیعتا اعتماد ملی از میان می رود و به تدریج به فساد کلان و ساختارمند منجر می شود؛ مسائلی که در کشور وجود دارد و البته تازگی ندارد، مصداق این موضوع است.

**دور زدن تحریم ها از زمینه های فساد بود
این فعال سیاسی دورزدن تحریم ها را که در دولت های نهم و دهم اتفاق افتاد، یکی از زمینه های تقویت فساد در سال های اخیر دانست و گفت: زمانی که فرآیندی از مدار خود خارج و بیراهه به جای راه انتخاب شود به طور طبیعی دچار مسائل و مشکلاتی می شود. این مساله تاکنون ادامه داشته است و به همین دلیل انتظار می رود رییس جمهوری برای حل مهم ترین مساله دولت و کشور کوشش کند.
کاشفی شفافیت را یکی از الزامات دستیابی به حکمرانی خوب در کشور توصیف و تصریح کرد: وقتی از حکمرانی خوب صحبت می کنیم در درجه اول شفایت مطرح می شود و سپس شاخص هایی همچون اعتماد و جایگاه مردم، کارآمدی، پاسخگویی و مسئولیت پذیری و غیره به میان می آید در واقع در کشور باید افراد پاک دست امور کشور را اداره کنند.
وی اظهارداشت: شفافیت اطلاعات از الزامات حکمرانی خوب است و نبود آن به بروز و افزایش میزان فساد دامن می زند؛ ضرورتی که در شرایط کنونی کشور به شدت احساس می شود اما درباره خودروهای وارداتی شاهد بودیم که اخبار متناقضی منتشر شد، درباره موسسات مالی-اعتباری نیز که مردم با اعتماد به آنها اقدام به سپرده گذاری کرده بودند، این مساله مشاهده شد.

**تبعیض و نابرابری مردم را به دولت و نظام بدبین می کند
عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی تصریح کرد: زمانی که یکی از مظاهر فساد در کشور اتفاق می افتد باید بلافاصله با مردم در میان گذاشت و با مرتکبان آنها برخوردهای قانونی کرد.
کاشفی وجود تبعیض و نابرابری را از علل بی اعتمادی مردم به دولت برشمرد و گفت: مشاهده هرگونه تبعیض، بی عدالتی و نابرابری و گرایش مدیران و مسئولان به فساد، مردم را به ساختار سیاسی کشور بی اعتماد می کند و بر عکس برخوردهای قانونی و به دور از تبعیض با فساد و عوامل و ریشه های آن نه تنها اعتماد مردم را به نظام از بین نمی برد بلکه روز به روز آن را تقویت می کند.

**دستور رییس جمهوری خوب است، اما باید پیگیری شود
این فعال سیاسی دستور اخیر رییس جمهوری در باره تخلف خودروهای وارداتی را مثبت ارزیابی کرد و افزود: دستوری که دکتر روحانی به بعضی وزارتخانه ها داد بسیار خوب بود اما باید کاملا پیگیری شود که اگر واقعا چنین اتفاقاتی رخ داده است با شفافیت عمل شود.
کاشفی ضمن تاکید بر ضرورت برخورد قاطعانه با متخلفان تصریح کرد: در این راستا باید با اشخاصی که ممکن است سوء استفاده یا بی توجهی و کوتاهی کرده باشند یا به مسئولیت خود به درستی عمل نکرده و به هر دلیلی مرتکب فساد شده اند، برخورد شود تا تفاوت قانون مداران و حامیان حقوق ملت با افراد خاطی و عاملان فساد مشخص شود.

**واحدهای نظارتی در مبارزه با فساد قاطعانه عمل کنند
ضرورت پیگیری و قاطعیت مبارزه با فساد در واحدهای نظارتی، موضوع دیگری است که کاشفی به آن پرداخت و تصریح کرد:تمامی سازمان ها و واحدهای نظارتی که در ایران به تعداد وسیعی وجود دارند باید پاسخگو باشند که چگونه با وجود بازرسی ها در سازمان ها و دستگاه های مختلف فساد بروز می کند.
وی یادآورشد: این نهادها باید به صورت دائم رصد کنند و تذکر دهند. اگر آثار و نشانه های بروز فساد را در سازمان مورد بازرسی خود مشاهده کردند باید احساس خطر کرده و به مسئولان هشدار دهند تا فساد در کشور شکل نگیرد.
این صاحب نظر مسایل سیاسی، فساد را آفت اعتماد و انسجام عمومی برشمرد و گفت: فساد سرمایه کشور را که اعتماد و انسجام مردم است به تاراج می برد. هم اکنون برای رویارویی با تهدیداتی که در قبال ایران وجود دارد، باید با برنامه ریزی هدفمند با قابلیت اجرایی پیش برویم تا عرصه برای سوء استفاده متخلفان فراهم نشود.
کاشفی فساد ساختاری را از موانع تحقق حکمرانی خوب در کشور معرفی کرد و گفت: واحدهای نظارتی باید سلامت سازمانی را در کشور دنبال کنند. فساد ساختارمند مانع حکمرانی خوب است و ما باید بتوانیم شاخص های حکمرانی خوب را ضمن مراجعه به باورها و اعتقادات دینی و مذهبی خود پیاده و محقق کنیم.

** همه آحاد جامعه با فساد مبارزه کنند
وی با تاکید بر ضرورت فراگیری مبارزه با فساد در کشور تصریح کرد: مبارزه با فساد نه فقط در دولت الزامی است که در مجلس شورای اسلامی، دستگاه قضا و دیگر نهادها ضروری است و همه آحاد جامعه اعم از مردم و مسئولان باید خود را نسبت به مبارزه با آن مسئول و متعهد بدانند.
شکل گیری اراده عمومی برای ریشه کنی فساد، الزام دیگری است که این فعال سیاسی بر آن تاکید کرد و افزود: هم اکنون نیز این اراده در دولت شکل گرفته است. گفته می شود که مردم به دین حاکمان خود هستند با توجه به این می توان انتظار داشت که در صورت مبارزه قاطع با فساد در نظام و بخش های آن، مردم نیز به خود را به سلامت اداری و سازمانی و مبارزه با هرگونه فساد ملزم بدانند.

**آقازادگی و رانت زمینه ساز فساد است
این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر این موضوع که مسئولان باید پاک دستی را از خود شروع کنند، گفت: اگر افراد سالم را به دور از تبعیض در راس امور قرار دهند و جامعه را از لوث مسائلی همچون آقازادگی، رانت و ... که زمینه ساز فساد است و مردم را رنج می دهد، پاک کنند به یقین مردم به سلامت مدیریت کلان در مبارزه با فساد دلگرم شده و اعتماد می کنند.
کاشفی تصریح کرد: سستی در مبارزه با فساد به نابرابری ها دامن می زند و نارضایتی عمومی را در پی دارد.
وی عزم دولت را در مبارزه با فساد بسیار موثر دانست و گفت: البته دولت نه فقط درباره یک نوع از فساد بلکه باید با تمامی مظاهر فساد مبارزه کند. این مساله نیز مستلزم برنامه ریزی و قاطعیت مسئولان و همه بخش های جامعه در مبارزه و پیگیری ریشه کنی فساد است.
سیام**3050**1336

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي دستور رييس جمهوري مبارزه با فساد واردات خودرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۷۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان قزوین، روز یکشنبه با حضور رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه برگزار شد و حجت‌الاسلام والمسلمین علی مصطفوی نیا به عنوان رئیس جدید دادگستری استان قزوین معرفی و از زحمات علی شعبانی تقدیر شد.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در مراسم تکریم و معارفه رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت: اگر یک قاضی در احیای حق سره را از ناسره درست تشخیص دهد و به عدل حکم کند، هیچ ما به ازای ندارد و ثواب آن بسیار عظیم است.

وی در ادامه با تشریح جایگاه ولایت در راهبری جامعه اسلامی خاطر نشان کرد: خداوند متعال به برکت پیروزی انقلاب اسلامی، برتری ولایت را محقق ساخت تا تصور باطل دنیای کفر در به بن بست رسیدن دین و معنویت را نشان دهد که امری مبارک برای بشریت بود.

رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه اقدام غرور آفرین فرزندان این مرز و بوم در تحقق وعده صادق را از مصادیق امر ولایی دانست و افزود: این حادثه سبب شد یک بار دیگر نقش و جایگاه ولایت و تحقق عینی رسالت، توحید، عدالت، معاد و امامت معنا شود تا دنیای مادی بفهمد که این اقدام با سکانداری امامت و ولایت برای اثبات وحدانیت الهی در به تلاطم کشیدن دنیای کفر بود.

وی با توصیف ویژگی‌های کارگزاران در تراز انقلاب اسلامی، بر لزوم تهذیب نفس، تواضع در رفتار و گفتار و همچنین نظم در امور تاکید کرد و گفت: آقای شعبانی به عنوان یکی از مسئولین قضائی دارای چنین خلقیاتی بود که همواره خود را به عنوان یک سرباز در خدمت نظام می‌دانست.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی در ادامه گفت: امروز دشمنان ایران اسلامی با به راه انداختن یک جنگ ترکیبی و تمام عیار در صدد ایجاد چالش جدی برای نظام و ایجاد نارضایتی عمومی و در نهایت ضربه به باورهای دینی و ارزش‌های اسلامی و انسانی هستند که به برکت خون شهدا و هوشیاری و اقدام تمام نهادهای قضائی، نظامی، انتظامی و حضور مردم در صحنه و میدان و با راهبری رهبر انقلاب صورت گرفت ناکام ماند.

وی ادامه داد: اولین ملاک در دستگاه قضائی رفتار توأم با آرامش، عقلانیت، تدبیر همراه با تواضع و خشوع در برابر مردم و در انجام مأموریت‌های قوه قضائیه در خنثی کردن توطئه‌ها و برنامه‌های دشمنان است، انتظار و راهبرد رئیس قوه قضائیه هم در شناخت دشمن و غافل نبودن از مکر و کید آنها هست.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی افزود: اگر چنانچه یک قاضی در کار خود، متکی به استمداد از خدا، قرآن و اهل بیت (ع) نباشد، در امر قضا دچار مشکل خواهد شد و قضاوت او ناعادلانه می‌شود، از این رو لازم است تا همواره در رفتار و عملکرد خویش دقت داشته باشند و خود را در همه حال در محضر خداوند ببیند.

وی اظهار کرد: انتظار این است که به عنوان قاضی و مدیر، نسبت به وقت شناسی و انضباط در کارها و در رفع حوائج مراجعین دقت لازم را داشته باشیم چرا که هر گونه تأخیر در زمان، ولو به اندازه یک دقیقه نوعی خیانت است.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی گفت: حفظ کرامت و حرمت انسان‌ها بسیار مهم است، اگر کسی مرتکب خطا و جرم شد بر اساس سیاست‌ها و راهبردها کلان قوه قضائیه مبنی بر زندان زدایی، تا جای ممکن، با تأمین قرار مناسب، از بازداشت و زندانی کردن پرهیز کنیم و اجازه ندهیم تا حریم و حیثیت افراد آسیب ببیند.

رئیس حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه با بیان این مطلب که در سال جدید نیز همچنان مبارزه با فساد و تأمین امنیت روانی جامعه در اولویت برنامه‌های دستگاه عدلیه هست، تأکید کرد: هر گونه تبعیض در مبارزه با فساد حرام است و باید با قاطعیت و بدون اغماض با مفسدان در هر جایگاه و لباسی مبارزه کرد و این همان سیاست اصلی قوه قضائیه است.

وی ادامه داد: حفظ امنیت و آرامش روانی جامعه در راستای تحقق شعار سال بسیار مهم است، و برای تحقق آن، دستگاه امنیتی، انتظامی در مقابل هر کسی که بخواهد آن را مخدوش کند خواهند ایستاد، قوه قضائیه با هر گونه تحصن، بی‌عفتی، برگزاری جلسات لهو و لعب، کلاهبرداری که جامعه را دچار چالش کند و مدیریت جامعه را تضعیف کند، برخورد خواهد کرد.

حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی افزود: بنا بر گفته حاج قاسم سلیمانی جمهوری اسلامی حرم است، لذا همه ما وظیفه داریم تا پای جان از این حرم دفاع کنیم.

وی با اشاره به مناسبت‌های روز کارگر و معلم، هر دو را از ارکان اصلی نظام اسلامی توصیف کرد، که یکی در خط مقدم تولید و رونق اقتصادی و دیگری در خط مقدم دانش و تربیت در اعتلای نظام و تحقق اهداف آن نقش آفرینی می‌کند و برای تمام این اقشار آرزوی نصرت و توفیق الهی کرد.

کد خبر 6091214

دیگر خبرها

  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد
  • سکوت رژیم‌های خودکامه عربی در برابر کنشگری پیرامون آرمان فلسطین
  • مهمترین اخبار دهم اردیبهشت/علت بارش‌های سنگین جنوب کشور
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • تمام مدیران باید سایه سازمان بازرسی را بالای سر خود احساس کنند
  • کارگروه مشترک برای آسیب شناسی روند رسیدگی به پرونده‌ها تشکیل شود
  • مبارزه با فساد در اولویت برنامه‌های عدلیه است
  • وزیر کار: مانع‌زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است
  • وزیر کار: مانع زدایی از تولید اولین گام تحقق شعار سال است