Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیکنان ایرانی هیچ گاه تجربه موفقی در سوپرلیگ ترکیه نداشتند با این حال مدافع تیم‌ملی در جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه قصد دارد تا در فصل پیش‌رو در این لیگ توپ بزند.

به گزارش ایسنا، سوپرلیگ ترکیه در سه فصل اخیر به یکی از مقصدهای احتمالی بازیکنان ایرانی برای حضور در فوتبال اروپا تبدیل شده اما تجربه نشان داده که از سال ۱۹۸۷ که پای بازیکنان ایرانی به ترکیه باز شد تاکنون، هیچ گاه ایرانی‌ها در سوپرلیگ ترکیه موفق نبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این ناکامی‌ها در هفته‌های اخیر سیدمجید حسینی، مدافع تیم ملی و استقلال که حضور موفقی در جام‌جهانی ۲۰۱۸ روسیه داشت، از سوپرلیگ ترکیه پیشنهاد دارد. مجید حسینی از باشگاه ترابزون اسپور پیشنهاد سه ساله دارد و با این باشگاه هم به توافق رسیده است اما استقلالی‌ها به هیچ عنوان نمی‌خواهند این مدافع را از دست بدهند و فعلا رضایت‌نامه او را صادر نکرده‌اند.

به بهانه حضور احتمالی این بازیکن تیم‌ملی در سوپرلیگ ترکیه، به سراغ کارنامه بازیکنان ایرانی حاضر در این لیگ رفتیم که در ادامه می‌خوانید:

ناصر صادقی

مدافع تیم پاس در سال ۱۹۸۷ به باشگاه گالاتاسرای پیوست و تنها دقایقی برای این تیم به میدان رفت. حضور صادقی در سوپرلیگ ترکیه یک فصل به طول انجامید که تنها نتیجه آن، آشنایی با مصطفی دنیزلی بود. او بعدها به عنوان دستیار دنیزلی در پاس و پرسپولیس فعالیت کرد.

محمد خاکپور

بازیکن تیم‌ملی ایران در جام جهانی ۱۹۹۸، برای فصل ۱۹۹۶ به وان‌اسپور پیوست. حضور خاکپور در سوپرلیگ ترکیه کوتاه بود و پس از گذشت نیم‌فصل و انجام ۱۳ بازی از تیم وان‌اسپور جدا شد.

رضا شاهرودی

این پیشکسوت فوتبال ایران و پرسپولیس در فصل ۱۹۹۷ با آلتا اسپور قرار داد امضا کرد و برای این تیم در چهار بازی به میدان رفت اما در ادامه با این باشگاه به مشکل خورد و تصمیم به جدایی از آن گرفت. آلتا اسپور برای فسخ قرارداد شاهرودی، این بازیکن ایرانی را در دردسر انداخت تا شاهرودی به ایران برگردد و دیگر به ترکیه برنگردد.

سهراب بختیاری زاده و محمد مومنی

این دو بازیکن استقلال در فصل ۲۰۰۰ به باشگاه ارزروم اسپور ترکیه پیوستند. سهراب بختیاری‌زاده با حضور فیکس در خط دفاع این تیم با ۲۰ بازی و یک گل زده، بیشترین تعداد بازی در سوپرلیگ ترکیه را در بین بازیکنان ایرانی دارد.

اما محمد مومنی مانند بختیاری‌زاده توفیق نداشت و تنها در چهار بازی برای ارزروم به میدان رفت. در نهایت این دو بازیکن به خاطر بدقولی باشگاه ترک برای پرداخت حقوقشان، ترکیه را ترک کردند و به ایران بازگشتند.

حامد کاویانپور

شاید حضور کاویانپور در سوپرلیگ ترکیه، نقطه سیاه کارنامه فوتبال این بازیکن پرسپولیس و تیم‌ملی بود. او در سال ۲۰۰۶ به تیم کایزری اسپور پیوست اما در ادامه با مثبت اعلام شدن تست دوپینگش، از این تیم اخراج و یک سال محروم شد.

سجاد شهباززاده

شهباززاده پس از فصل خوبی که در لیگ پانزدهم در استقلال داشت، برای فصل ۲۰۱۶ به آنالیااسپور ترکیه پیوست. او نیم فصل ناکام را در سوپرلیگ ترکیه پشت سر گذاشت و تنها چهار بار برای آنالیااسپور به میدان رفت. او در این چهار دیدار توانست یک گل وارد دروازه گالاتاسرای کند. شهباززاده در نهایت پس از پایان نیم‌فصل به هوای این که می‌تواند به استقلال بازگردد به ایران بازگشت اما با محرومیت استقلال از نقل و انتقالات تصمیم گرفت به تراکتورسازی بپیوندد. با این حال بدشانسی این بازیکن را رها نکرد و تراکتورسازی هم از نقل و انتقالات محروم شد تا شهباززاده در نهایت به عضویت نفت تهران دربیاید و شاگرد علی دایی شود.

مهدی طارمی و رامین رضاییان

این دو بازیکن با حواشی فراوان پس از لیگ پانزدهم به ترکیه رفتند و به عضویت ریزه‌اسپور درآمدند. حضور این دو بازیکن تیم ملی در ترکیه طولانی نبود و مهدی طارمی پس از حملات تروریستی استانبول و رامین رضاییان کمی بعد از طارمی به پرسپولیس بازگشتند.

انتقال رضاییان و طارمی پرحاشیه‌ترین انتقال بازیکنان ایرانی به سوپرلیگ ترکیه است. انتقالی که باشگاه‌ پرسپولیس همچنان درگیر عواقب آن است. دلیل این مشکلات، جعل در قرارداد پرسپولیس و طارمی بود که منجر به محرومیت سرخ‌پوشان از دو پنجره نقل‌وانتقالاتی و محرومیت مهدی طارمی شد.

پیام صادقیان

پیام صادقیان فصل گذشته به باشگاه عثمانلی‌اسپور پیوست تا پس از چند فصلی که ناکام بود، در سوپرلیگ ترکیه احیا شود اما اوضاع برای او آن طور که می‌خواست پیش نرفت. صادقیان در این تیم در ۱۰ بازی به میدان رفت و یک گل به ثمر رساند.

کارنامه بازیکنان ایرانی شاغل در سوپرلیگ ترکیه نشان می‌دهد که هیچ گاه ایرانی‌ها در این لیگ موفق نبوده‌اند. به همین دلیل کار مجید حسینی برای حضور موفق در سوپرلیگ ترکیه بسیار سخت و مستلزم پشت‌کار و تلاش فراوان این بازیکن است تا شاید حسینی بتواند طلسم ناکامی بازیکنان ایرانی در لیگ ترکیه را بشکند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام سید مجید حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۰۹۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور «مست عشق» از هفت خان

به گزارش قدس آنلاین، پس از فراز و نشیب‌های بسیار فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی از امروز اکران عمومی خود را آغاز می‌کند؛ فیلمی پرحاشیه که در طول دوران تولیدش تا زمان اکران دستخوش اتفاقات و حاشیه‌های بسیاری شد و بالاخره توانست راه خود را به پرده سینما باز کند. اما بد نیست پیش از مرور سرگذشت این فیلم در دوران تولید، نگاهی بیندازیم به آثاری که مولانا و حکایت پرشور زندگی‌اش، بهانه خلق آنها شده است.

ردپای مولانا در آثار هنری

مولانا و اشعار بی‌بدیل و عرفانی و البته ماجرای دیدارش با شمس دستمایه ساخت آثار ادبی و هنری متعددی شده است؛ از رابطه مولانا و شمس تبریزی که بهانه نگارش رمان‌های پرفروش و آثار پژوهشی ارزشمندی شده تا انعکاس آن در دنیای موسیقی و تئاتر؛ آلبوم «صورتگر» با آواز سالار عقیلی و  روایتگری امین تارخ نمونه‌ای از این تولیدات است که حکایتی شورانگیز و موسیقایی از زندگی مولاناست. همچنین سمفونی «رومی» کاری از حافظ ناظری است که درباره مولانا ساخته شده و یا قطعاتی که محسن چاوشی از اشعار مولانا خوانده و از محبوبیت بسیاری برخوردار است. در صحنه تئاتر نیز اپرای عروسکی مولوی کاری از بهروز غریب پور تولید شده که براساس اشعار مثنوی معنوی و کلیات شمس به رشته تحریر درآمده است، اما در این میان سینما و تلویزیون در پرداختن به زندگی یکی از مهمترین شاعران این مرز و بوم کم کارتر بوده است؛ سریال «جلال الدین» به کارگردانی شهرام اسدی و آرش معیریان تنها تولید تلویزیون در این زمینه است که زمستان ۹۳ روی آنتن رفت و در فاز اول آن به کودکی مولانا در بلخ پرداخته شد که البته چندان هم مورد اقبال قرار نگرفت. در دنیای سینما مولانا برای غربی‌ها هم شخصیت جذابی است؛ چند سال قبل دیوید فرانزونی فیلمنامه‌نویس «گلادیاتور» از نگارش فیلمنامه‌ای درباره زندگی مولانا خبر داد و از تمایلش به بازی لئوناردو دی‌کاپریو در نقش مولانا صحبت به میان آمد که جنجال‌های بسیاری به راه انداخت. اما در نهایت ساخت فیلمی درباره این شاعر و عارف بنام به دست یکی از فیلمسازان برجسته ایرانی رقم خورد.

سینمای شاعرانه به سبک فتحی

حسن فتحی یکی از برجسته‌ترین کارگردانان سینما و تلویزیون است که سبک ویژه‌ای در فیلمسازی دارد و نگاه شاعرانه او بیش از هرچیز یادآور سیاق زنده‌یاد علی حاتمی است. فتحی با شیوه مخصوص به خودش در کارگردانی، روایت و دیالوگ‌نویسی و نثر شاعرانه‌اش آثار درخشانی خلق کرده که به او جایگاه منحصر به فردی داده است. سریال‌های شاخصی همچون «مدار صفر درجه»، «پهلوانان نمی‌میرند»، «شب دهم»، «شهرزاد» تنها نمونه‌هایی ماندگار و موفق از آثار فتحی است که از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند.

با اینکه فتحی در تلویزیون پرکارتر از سینما بوده و با دو سریال مهم «شهرزاد» و «جیران» در شبکه نمایش خانگی حضور داشته اما ۵ فیلم را هم در مدیوم سینما ساخته که مهم‌ترین آنها «پستچی سه بار در نمی‌زند» و «کیفر» است و حالا با جدیدترین ساخته خود «مست عشق» که احتمالاً مهمترین اثر سینمایی او هم باشد به سینما بازگشته است. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به روند تولید یکی از مهمترین فیلم‌های تاریخی سینمای ایران که با ادبیات گره خورده و زندگی شمس و مولانا از برجسته‌ترین شخصیت‌ها و مفاخر ادبی را روایت کرده است.

از داستان چه می‌دانیم؟

حسن فتحی علاقه و استعداد ویژه‌ای در خلق درام‌هایی دارد که در دل تاریخ روایت می‌شوند و اغراق نیست اگر او را یکی از چیره‌دست‌ترین فیلمسازان این ژانر قلمداد کرد. او در «مست عشق» سراغ مولانا و شمس تبریزی رفته و برشی از زندگی این شاعر را در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری روایت می‌کند و عشق و ارادات مولانا به شمس و تأثیر فراوانی که بر زندگی و اشعار مولانا داشت را به تصویر می‌کشد. فیلمنامه «مست عشق» توسط فرهاد توحیدی و از دل مشورت‌های فراوانی با مولوی‌شناسان برجسته‌ای همچون دکتر محمدعلی موحد به نگارش درآمده است. از دیگر ویژگی‌های مهم و جذاب «مست عشق» تیم بازیگرانش است؛ جمعی از ستارگان سینمای ایران و ترکیه ترکیب بازیگران این فیلم را شکل می‌دهند. پارسا پیروزفر، شهاب حسینی، حسام منظور و هانده ارچل، بوراک توزکوپاران، بنسو سورال، سلما ارگچ و ابراهیم چلیک‌کول از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون ترکیه در این فیلم حضور دارند.

مسیر پرپیچ و خمی که «مست عشق» طی کرد

اواخر تابستان ۹۸ بود که خبر ساخت «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی و تهیه‌کنندگی مهران برومند رسانه‌ای شد. تولید فیلمی مشترک با ترکیه درباره مولانا یکی از مهمترین شاعران فارسی زبان که بسیاری از کشورهای همسایه همچون ترکیه همواره سعی در مصادره آن داشته‌اند. طبیعتاً یکی از چالش‌برانگیزترین بخش‌های این فیلم به انتخاب بازیگران و سیر داستان در فیلمنامه بازمی‌گشت. همان زمان شهاب حسینی در نقش شمس معرفی شد اما همچنان این سوال مطرح بود که بازیگر نقش مولانا از میان هنرپیشگان ایرانی انتخاب خواهد شد یا ترک. در همان ایام فرهاد توحیدی اعلام کرد که هسته اصلی این فیلم ایرانی است و در آن به صراحت به اصلیت ایرانی مولانا اشاره می‌شود، اما به دلیل اینکه فیلم تولید مشترک است باید به بازار جهانی هم توجه داشت و ترکیب بازیگران بین‌المللی خواهد بود. او تلویحاً به ایفای نقش مولانا توسط یک بازیگر غیرایرانی اشاره کرد که با واکنش‌هایی روبرو شد و با وجود اظهارات توحیدی، اما فتحی به صراحت اعلام کرد که  بازیگر نقش حضرت مولانا هم قطعاً ایرانی خواهد بود و در فاصله کمی پارسا پیروزفر برای این نقش معرفی شد که انتخاب او همچون شهاب حسینی بازخوردهای بسیاری خوبی داشت.

اما این همه ماجرا نبود؛ «مست عشق» در آستانه فیلمبرداری با حواشی متعددی روبرو شد، از اعلام مخالفت دو تن از مراجع عظام در پرداختن به زندگی مولانا و اشاعه فرقه صوفیه تا اختلافات کشداری که در دوران تولید با سرمایه‌گذار ترک به وجود آمد. اواسط مهرماه فیلمبرداری در قونیه کلید خورد و اواخر پاییز بود که خبر آغاز پیش‌تولید «جیران» در تهران منتشر شد. در حالی که با طی شدن روند تولید و مراحل فنی بسیاری انتظار داشتند نخستین اکران «مست عشق» را در جشنواره فجر شاهد باشند اما علیرغم اینکه سازندگان فرم حضور در جشنواره را پر کرده بودند، فتحی اعلام کرد که فیلمی در جشنواره نخواهد داشت و نام «مست عشق» به عنوان یکی از غایبان بزرگ فجر نام مطرح شد. با همه‌گیری کووید فرایند تولید «مست عشق» به دلیل مشکلات مالی چند ماهی مسکوت ماند و تهیه‌کننده اعلام کرد برای فیلمبرداری چند سکانس باقی مانده گروه در انتظار بازگشایی مرزها هستند. اما اواخر مهرماه ۹۹ سهراب پورناظری که قرار بود در ساخت موسیقی این فیلم کنار سازندگان باشد اعلام کرد «مست عشق» نیمه کاره رها شده و تولید آن به اتمام نرسیده، مدتی بعد ویدئویی در فضای مجازی منتشر شد مبنی براینکه با تصمیم سرمایه‌گذار ترکیه‌ای، قرار است «مست عشق» پخش جهانی خود را آذرماه همان سال همزمان با هفته بزرگداشت مولانا آغاز کند و علاوه بر نسخه سینمایی، یک سریال هشت قسمتی هم از این اثر نیز آماده شده است. این اقدام با واکنش تیم تولید روبرو شد و فتحی این خبر را کذب خواند. این اختلافات و انتشار بیانه‌های متعدد از هر دو سو ادامه داشت تا اینکه اوایل اردیبهشت ۱۴۰۰ یکی از شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی‌زبان با پخش تیزرهایی از پخش سریال «مست عشق» در ترکیه خبر داد. پس از انتشار این خبر، حسن فتحی یادداشتی منتشر و از این اقدام گلایه‌های تندی کرد و آن را خبری تاسف‌آور و سندی آشکار بر رفتار غیراخلاقی و غیرقانونی سرمایه‌گذار تُرک دانست، آن هم در شرایطی که تنها در ٣٠ درصد فیلم سرمایه‌گذاری کرده است. در نهایت و پس از کش و قوس‌های فراوان شهریورماه همان سال خبر حل اختلاف سرمایه‌گذاران ایرانی و ترک با میانجیگری سرکنسولگری منتشر و سهام کامل پروژه به طرف ایرانی واگذار شد.

آیا «مست عشق» معادلات گیشه را بهم خواهد زد؟

حالا پس از مسیری طولانی و ناهموار و گذر از هفت خانی سخت، «مست عشق» به ایستگاه پایانی رسیده و اکران خود را آغاز کرده است و به زودی در ترکیه نیز به نمایش درخواهد آمد. با این حال باید منتظر ماند و دید در روزهایی که سینما رونق خود را مدیون فروش‌ بالای کمدی‌هاست یک فیلم فاخر و شاعرانه آن هم از جنس ساخته‌های فیلمسازی چون حسن فتحی چقدر می‌تواند توجه گیشه را به خود معطوف کند.

صبا کریمی

دیگر خبرها

  • کسب جام در اولین سال حضور بازیکن ایرانی در قطر
  • مهاجم استقلالی در اصفهان، دور از دست حسینی (عکس)
  • طلسم شکست: تیم ملی والیبال از امروز با سرمربی
  • عبور «مست عشق» از هفت خان
  • سقوط در انتظار 2 لژیونر ایران: زودتر برگردید!
  • شکست مطلق؛ در خصوص ستاره خاموش،‌حق با نکونام بود!
  • اعتراض استان مرکزی به رأی کمیته انضباطی برای سیدحسین حسینی
  • نشست وبیناری رئیس فدراسیون با مقامات اینلاین هاکی روسیه
  • جلسه وبیناری رئیس فدراسیون اسکیت با مقامات اینلاین هاکی روسیه
  • مدت زمان حضور زائران عمره و تمتع/ تأمین ارز حجاج