Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@08:15:13 GMT

غیبت شاه اردن پس از دیدار با ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۰۸۷۹

طولانی شدن غیبت عبدالله دوم شاه اردن پس از دیدار با رئیس جمهوری آمریکا بدون اعلام هیچ دلیلی از جمله مرخصی سالانه، زمزمه ها و گمانه زنی ها را در این کشور برانگیخته است.

به گزارش روزنامه رای الیوم چاپ لندن، سوال «کجاست؟» درباره شاه اردن این بار سوال اساسی اردنی ها نیست حتی با علم به اینکه مسئولان اردنی در سال های گذشته دقیقا در همین مقطع از سال از «مرخصی سالانه» عبدالله دوم و خانواده اش سخن می گفتند و هر ناظری می توانست این اخبار را رصد و از مرخصی شاه اطمینان حاصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مساله این است که امسال هیچ اعلامی از مرخصی شاه اردن و خانواده اش در دست نیست و رادارهای مردمی و رسمی هیچ توضیحی را در این باره رصد نکرده اند. حتی «ایمن الصفدی» وزیر خارجه اردن که در سفر به آمریکا و دیدار با ترامپ و مذاکراتش درباره معامله قرن ملک عبدالله را همراهی می کرد در این باره سخنی نمی گوید.
یک روایت اسرائیلی از زبان اسرائیلی ها موضوع غیبت خانواده پادشاهی یا مرخصی آنها را با معامله قرن مرتبط دانسته است.
«ایدی کوهن» پژوهشگر سیاسی اسرائیلی در این باره گفته است که اساسا سفر شاه اردن به واشینگتن برای بحث درباره جانشینی فرزندش (ولیعهد) به پادشاهی اردن بوده است.
«حسین بن عبدالله دوم» بزرگترین فرزند عبدالله دوم شاه اردن است. او در 2 ژوئیه 2009 ولایت عهدی پادشاهی اردن هاشمی را بر عهده گرفت. مادر حسین یک فلسطینی به نام ملکه رانیا است.
بزرگترین دغدغه درباره اردن این است که این کشور بعد از معامله قرن و مهاجرت فلسطینیان به آن، تبدیل به فلسطین دوم شود، زیرا اکثریت جمعیت اردن را فلسطینی تبارها تشکیل می دهند و می توانند تهدیدی برای حاکمیت هاشمی ها در اردن باشند. انتصاب حسین که مادرش از یک خانواده بزرگ فلسطینی است به جای عبدالله دوم (پدرش) تا حدی این مشکل را حل می کند و دستکم فلسطینی تبارها را با او همراه و متفاهم تر می کند.
روایت اسرائیلی اما از نگاه رای الیوم نمی تواند صحیح باشد، زیرا شاه اردن اگر بخواهد پسرش را در صدر بنشاند باید آمادگی های لازم را فراهم کرده باشد؛ اموری را به او سپرده باشد (مانند محمد بن سلمان ولیعهد سعودی) و ولیعهد بتواند قابلیت خود را در اداره کشور به اثبات برساند.
اینجاست که سوال «کجاست؟» جایش را به این دو سوال می دهد: «چرا و چگونه» غیبت شاه اردن و خانواده اش رخ داده است؟
شاه اردن اخیرا دفتر پادشاهی این کشور را «خانه همه اردنی ها» نامیده و فایز الطراونه رئیس دفترش را هم با همین هدف برکنار کرده و یوسف العیسوی را به جایش منصوب کرده بود. مردم می گویند در ناآرامی های اخیر (رمضان) ملت اردن نیز وفاداری خود را به شاه این کشور اعلام کرد؛ پس اگر او و خانواده اش در مرخصی باشند چرا نباید اعلام شود؟
یک مسئول اردنی به رای الیوم می گوید: غیبت شاه برای برخی از بروکرات ها و دیوانسالاران ابزاری شده تا برخی پرونده ها را بایگانی کنند و اجرای امور را به تعویق اندازند یا فعالیت های مرتبط با قصر را با اخلال روبرو کنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۰۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط ترامپ برای کمک به اوکراین

رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، برای کمک به اوکراین شرط تعیین کرده است.

به گزارش مشرق، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفت: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این سومین دور از گفتگوهای امنیتی دو طرف به شمار می آید.

بر این اساس، مقامات اوکراینی و آمریکایی دور سوم گفتگوها را برای دست یابی به یک توافقنامه امنیتی دوجانبه نهایی بین دو کشور برگزار کردند.

در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری اوکراین آمده است که طرفین در مورد متن پیش نویس توافقنامه امنیتی گفتگو کردند و به پیشرفت قابل توجهی نیز در تدوین مفاد اصلی سند دست یافتند.

گفتنی است که کی‌ یف چند توافقنامه امنیتی ۱۰ ساله با شماری از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است. این توافقنامه‌ ها شامل حمایت بلندمدت از اوکراین در مقابل روسیه است.

کشورهای غربی از آغاز درگیری ها میان روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف کمک کرده اند.

به تازگی نیز، «میخائیل اونوفر» معاون فرمانده گردان تیپ ۵ تهاجمی نیروهای مسلح اوکراین در مصاحبه با روزنامه اوکراینسکایا پراودا گفته است که اوکراین به شدت با کمبود قطعات یدکی برای تعمیر تجهیزات غربی مواجه است.
به گفته وی، پس از اینکه تجهیزاتی صدمه می بیند از قطعات آن برای تعمیر انواع دیگر استفاده می شود.

روز سه‌شنبه نیز «داگلاس مک‌گرگور» مشاور سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) نیز با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس اعلم کرد که این نگرانی وجود دارد که حتی پیش از حمله بزرگ روسیه، ارتش اوکراین از نظر نیروی نظامی دچار کمبود شدید شود.

وی دراین‌باره نوشت: ارتش اوکراین هم‌اکنون با کمبود سرباز و نیروی نظامی روبروست وحمله روسیه هنوز آغاز نشده است.

مک‌گرگور با اشاره به اینکه ارتش اوکراین روزانه صدها نیروی نظامی را از دست می‌دهد افزود که اوکراین به فروپاشی کامل نزدیک شده است.

ضدحملات ارتش اوکراین که از پیش‌تر مقامات و رسانه های غربی و اوکراینی با آب‌وتاب فراوان وعده آن را داده بودند، سرانجام ۴ ژوئن (۱۴ خرداد سال ۱۴۰۲) بی‌سروصدا و بدون اعلام رسمی در محورهای مختلف آغاز شد و بنا بر گزارش‌ها، نیروهای اوکراینی نه تنها تاکنون موفق به شکست خطوط دفاعی ارتش روسیه و پیشروی چشمگیری نشدند، بلکه حجم زیادی از تجهیزات نظامی مدرن اهدایی غربی‌ها نیز در این ضدحملات نابود شده یا سالم به تصرف نیروهای ارتش روسیه درآمد.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • دیدار معاون وزیر کار با خانواده شهید وطن خواه کردستان
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • بلینکن وارد اراضی اشغالی شد
  • بحران آزادی بیان به روایت کاریکاتوریست اردنی
  • چرایی بدل شدن اردن به بخشی از سپردفاعی در خدمت صهیونیست‌ها
  • ماجرای کسی که شهر بشاگرد را از گمنامی درآورد | تقدیر رهبر انقلاب از حاج عبدالله والی | تصاویر
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • دیدار هیات الجزایری با هنیه در استانبول
  • وزیرخارجه اردن: نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • وزیرخارجه اردن:نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند