Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر نوبخت در ابتدای این نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: در آخرین جلسه هیات دولت مقرر شد افراد حقیقی و حقوقی که از دولت طلبکار و به بانک‌ها بدهکارند، 100 هزار میلیارد تومان از بدهی‌شان به بانک‌ها توسط دولت تسویه شود.

وی افزود: در صورت مالی ترازنامه بانک مرکزی مشخص شد که بدهی دولت به بانک مرکزی چیزی حدود 10 هزار میلیارد تومان بود که به 8هزار و پانصد میلیارد تومان کاهش پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی دولت در حال تقلیل بدهی خود به بانک مرکزی است و در این راه خود را مقیّد می داند. البته از 8500 میلیارد تومان بدهی نیز 5800 میلیارد تومان مربوط به سال 89 یا سال 90 است که دولت برای پرداخت یارانه نقدی از بانک مرکزی استقراض کرده بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین بیان کرد: تصویب آیین نامه اجرایی تبصره 18 بودجه نیز در آخرین جلسه دولت تصویب شد تا برای یک میلیون و 33 هزار فرصت شغلی، 65 هزار و 400 میلیارد تومان سرمایه گذاری شود که 300 هزار فرصت شغلی در حوزه مسکن خواهد بود.

او در بخش دیگری از این نشست گفت: ما که نمی‌گوییم چقدر حال ما خوب است و چقدر خوشبختیم، بله مشکل داریم اما این طور هم نیست که یک آدم نادانی در خارج می‌گوید «دیدید من تصمیم گرفتم و اقتصاد ایران در حال فروپاشی است» برخی نیز همچون آدم کوچولوی سریال گالیور بیان می کنند «ما نمی‌توانیم». مشکل داریم اما اقتصاد ایران قوت‌هایی هم دارد.

سخنگوی دولت یادآور شد: از ابتدای سال تا 14 تیرماه کل منابع درآمدی ما 82 هزار و 600 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 51 هزار و 400 میلیارد تومانی که سال گذشته دریافت کرده بودیم، 61 درصد بیشتر است. وضع ما امروز هم به لحاظ ارزی و هم به لحاظ ریالی نسبت به سال گذشته بهتر است.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید بیان کرد: براساس گزارش خزانه اعتبارات هزینه جاری 6 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر شده که با همین پول پاداش‌های بازنشستگی، حقوق‌ها و یارانه‌ها پراخت شد. در حوزه عمرانی نیز 23 هزار و 260 میلیارد تومان است. سال قبل در این زمان کل پرداختی 1044 میلیارد تومان بود. یعنی از ابتدای سال تا 14 تیرماه، 22 برابر اعتبارات عمرانی بیشتر از مدت مشابه سال گذشته تخصیص یافت. اینها واقعیت های اقتصادی کشور است.

نوبخت در ادامه گفت: نهاد برنامه ریزی کشور دقیقا می داند کجا باید چه هزینه ای انجام دهد. بالاخره اعتبارات محدود است و باید در هزینه‌های عمرانی اولویت‌بندی کرد. مثلا آب به آبادان و خرمشهر رسید. آیا بر اثر اعتراض‌ها بود؟ خیر لوله کشی ها از قبل انجام شد.
وی افزود: انتظار از منتقدان و مخالفان این نیست که ما را تمجید کنند. کار مخالف همین است که هو کنند و خوب ها را نشان ندهند. اما انتظارمان از دوستان مان نیز این است که واقعیت ها را به جامعه بیان و منتشر کنند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره انتقادها به خودش اظهار کرد: وجدان بیدار رسانه ها می توانند مرا رصد کنند تا مشخص شود آیا برای شرایط عادی و تحریمی برنامه داریم؟ به وقت بودجه ها را تخصیص دادیم؟ همواره تلاش کردم به آقای رئیس جمهور وفادار بمانم. این خط اعتدال که بر اثر ائتلاف با اصلاح طلبان پیش آمده جلو برود و جامعه خدمات دولت را ببیند. هیچ وقت آقای رئیس جمهور در جلسه ای نشنید که زار بزنم و بگویم پول نداریم. البته منابع محدود است و در پاره ای مواقع نمی توانم کار بیشتری برای دستگاه های اجرایی انجام دهم که شاید به خاطر این مسئله از من ناراحت باشند. من سعی کردم کلید دستگاه ها باشد البته این به آن معنا نیست که کلید ما همه درها را باز کند.

 

این خبر تکمیل می‌شود...

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۰۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه جراحی اقتصادی باید در ساختارهای غلط و پوسیده کشور انجام شود، گفت: «انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم.»
 
به گزارش شفقنا؛ روح الله ایزدخواه در خصوص وضعیت ارائه تسهیلات به مردم، اظهار کرد: یکی از انتقادات به این دولت مدل ارائه تسهیلات بانکی است؛ متاسفانه عملکرد مناسبی در حوزه تسهیلات ازدواج و اشتغال دیده نمی‌شود و بانک ها به اسم کنترل نقدینگی، تسهیلات تکلیفی را در عمل محدود کردند که منجر به رکود شد یعنی سرمایه در گردش و تسهیلات تولید، به مشکل برخورد و به مساله اول صنعت ما تبدیل شده است.
 
به اسم کنترل «تورم» تسهیلات بانکی را محدود کردند
 
وی در ادامه افزود: سال گذشته به اسم کنترل تورم، تسهیلات بانکی را محدود کردند که باعث ایجاد رکود تورمی شد. این سیاست غلط است و بارها هم گفتیم یک طرفه نمی توان به مسایل اقتصادی نگاه کرد و بدون توجه به تولید اگر بخواهیم تورم را مهار کنیم، منجر به رکود می شود.
 
برخورد این دولت با بانک ها برخورد جدی و سازنده ای نبوده است
 
آقای ایزدخواه با انتقاد از اینکه بخش زیاد از منابع مالی بانک‌ها خرج بنگاهداری بانک ها می شود، ادامه داد:  بخش‌های دیگری از این منابع را هم به عنوان وام به پرسنل خود می دهند و حتی بعضا این تسهیلات به دانه درشت ها داده می شود؛ بنابراین در شرایطی که منابع بانکی بیشتر شده است سوال ما از بانک ها این است این منابع در کجا خرج می شود!. ما ایراد اساسی به نظام بانکی داریم که از گذشته بوده و در این دولت تشدید شده است؛ برخورد این دولت هم با بانک ها مطلقا برخورد جدی و سازنده ای نبوده است؛ اقای خاندوزی بارها در جلسات نظارتی ما به صراحت گفتند که «زور من به بانک ها نمی رسد». اقای رئیسی علی رغم شعار ی که در ایام تبلیغات ریاست جمهوری گفتند که «بانک ها را به خط خواهم کرد» اما در عمل نشانه ای از این مساله نمی بینیم.
 
وی افزود: عده ای از نمایندگان مجلس هم دائما با شعار کنترل نقدینگی، فضا را تشدید می کنند که قطعا به ضرر تولید و به نفع سوداگری و بنگاهداری بانک ها است. مجلس جدید به دلیل اینکه مجلس یکدستی به لحاظ سیاسی نیست و نیروهای مستقل بیشتری دارد، امیدواریم بتواند با جدیت و الگوی منطقی درست بانک ها را وارد کار کند.
 
نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
 
وی در خصوص عدم اخذ تضامین از مردم برای ارائه وام های خرد، گفت: بانک ها اصلا عمل نمی کنند و این حرفی که وزیر اقتصاد گفتند توسط بانک ها رعایت نشد و مراجعینی که برای دریافت وام های معیشتی خرد به مردم معرفی می‌کنیم، یا توسط بانک ها رد می شود و یا چند ضامن از مردم می خواهند. لذا ما نیاز به جراحی واقعی داریم چراکه جراحی در سفره مردم هنر نیست بلکه در ساختارهای غلط و پوسیده کشور باید انجام شود. جراحی در ساختار الیگارشی بانکی باید انجام شود و انتظار ما از دولت و مجلس انقلابی این است که دست به تغییرات ساختاری در اقتصاد بزنند در غیر اینصورت ادامه وضع موجود بی تدبیری و بی خردی است و نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم!.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ارز دیجیتال می‌تواند به عنوان مهریه تعیین شود؟
  • ایزدخواه نماینده مجلس : جراحی در سفره مردم هنر نیست / نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم و یا نرخ ارز را آزاد کنیم
  • نماینده مجلس: نباید هر جا که کم آوردیم دست به سفره مردم ببریم
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • انتصابات جدید در حزب اعتدال و توسعه با امضای نوبخت+ جزئیات
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم‌انتظار مشارکت‌های مردمی است