Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در همایش ملی «مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام» که امروز در مرکز همایش‌های صدا و سیما در حال برگزاری است، اظهار کرد: با سندرمی در کشور مواجهیم و آن اینکه مجموعه‌های تحقیقاتی و علمی فراوان وجود دارد اما کارهای نظری و تئوری کلی‌گو و سطحی‌نگر است و علی‌رغم مطالعات در همه زمینه‌ها خیلی اثرگذار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مشکل بدتر این است که ارتباطی میان کسانی که می‌خواهند مشکل را کنند با آنها که نگاه علمی دارند وجود ندارد، گفت: هر کدام از این افراد مسیر خود را می‌روند. باید از یافته‌های علمی و تحقیقاتی در حل مسائل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی استفاده کرد. یافته علمی که منجر به حل مسئله نشود کاربرد ندارد.

به گفته رحمانی فضلی، آسیب‌های اجتماعی بزرگترین مشکل در کشور است و راه برای حل آنها مشخص است و زحمت زیادی دارد و مختص کشور ما نیست.

وی ضمن ارائه آماری از وضعیت مواد مخدر در جهان و کشور ما گفت: وقتی ارقام آسیب‌های حاصل از مصرف مواد در جهان را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم تعداد مواد مصرفی از ۲۰ نوع به ۷۰۰ نوع طی ۱۰ سال اخیر افزایش داشته است. فقط در افغانستان طی این مدت از هزار تن تولید تریاک به ۱۰ هزار تن رسیده و میزان شیوع آن در کل دنیا ۲۰ تا ۲۵ درصد در ۱۰ سال اخیر افزایش یافته است.

وزیر کشور با بیان اینکه ما باید همه راه‌های رفته شده در مواجهه با آسیب‌ها اجتماعی را مرور کنیم و آنچه که مطابق با ما است را به کار بگیریم، گفت: با یک امری که علل الامر است و تنها در حوزه آسیب‌های اجتماعی نیست و در همه عرصه‌ها وجود دارد مواجهیم و آن تغییر نسل و تغییر سبک زندگی است. رهبر معظم انقلاب نیز در سفرهایی که به استان‌های سمنان و خراسان شمالی داشتند این مباحث را مطرح کردند.

وی در این‌باره ادامه داد: در این زمینه عمق و ابعاد هم تغییر پیدا کرده و‌ محور تغییر سازمان یافتگی و برنامه‌ریزی شده آن بر مبنای تفکر لیبرالیستی، پوزیتیویستی و کاملا مادی گرایانه است. بر مبنای محور تغییر بر اساس جهان بینی مادی با ثقل بر لیبرالیسم و با ابزارهای بسیار وسیع ببینید چه اتفاقاتی در دنیا می‌افتد.

به گفته وزیر کشور اگر ما با این تغییرات مواجه هستیم به این دلیل است که متاثریم و قوی‌ترین نقطه تاثیر آن علم است. چند درصد علوم ما در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تولید خودمان است؟ چقدر و به چه میزان تئوری‌های سکولاریسم را در قالب مطالعات اسلامی عرضه کرده‌ایم؟ چه تسلطی بر محتوای رسانه داریم؟ چه کسی مسئول مطالعه کردن، مقابله، مواجهه، و خنثی کردن آسیب‌های اجتماعی در جامعه است؟ هم هزار نفر هم هیچ نفر.

وی افزود: این همه دستگاه فرهنگی، این همه رسانه چگونه نمی‌توانیم سایتی از نظر محتوا را اداره کنیم؟ ما باید به این تغییر پاسخ دهیم. ۴۰ سال از انقلاب گذشته اما وقتی بعضی نظریات را می‌بینیم هنوز در تفکرات اوایل انقلاب مانده‌اند.

رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه ما باید به یک‌موضوع آن هم خلقت انسان و ویژگی‌های او ایمان و باور داشته باشیم، گفت: انسان بر اساس آنچه قرآن معرفی می‌کند؛ موجودی است که از اسفل السافلین به بالاترین درجات می‌تواند برسد. قدرت او بی‌نهایت است چرا که هر آنچه در آفاق است در انفس نیز وجود دارد. انسان دیوان کبیر است. این انسان با این عظمت و قدرت در قرآن مورد سوال قرار می‌گیرد. ما با این انسان مواجهیم، انسانی ‌ که ارزش آن به اندازه همه انسان‌هاست وقتی کشتن یک انسان کشتن همه انسان‌هاست. ایمان داشتن به معنای این است که با این تفکر به دنبال حل مسئله برویم.

وی با بیان اینکه انسان تنوع‌طلب و لذت‌جو است، خشم، عقل و تفکر، محبت و همه ویژگی‌ها در انسان وجود دارد و با همه اینها به مرتبه خلافت‌اللهی می‌رسد، افزود: وقتی به مواجهه ما با مخلوقات عزیز و دردانه نگاه می‌کنیم، پر هستیم از غرور و تکبر، تحقیر، برتری‌جویی که در حوزه‌های رسمی هم متاسفانه زیاد دیده می‌شود.

وزیر کشور گفت: همه ما مدعی هستیم اخلاق دینی را ترویج می‌دهیم اما به راحتی شایعه‌ای را می‌سازیم و پخش می‌کنیم و از ناهنجاری‌ها حاصل از آن خوشحال می‌شویم و همین است که در جامعه همه به هم بدبین می‌شوند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه وقتی به جامعه یاس دمیده شود که این یاس از جنود شیطان است، شیطان را تقویت می‌کنیم، تصریح کرد: با ایجاد بی‌اعتمادی در جمهوری اسلامی شیطان را تقویت می‌کنیم. برخی مخالف جامعه سالم و جامعه بانشاط هستند. برخی هم شادی را منحصر می‌کنند به کنسرت و امثال آن، حال آنکه نشاط رضایت و آرامش درونی انسان است. کار یک ساعته و دو ساعته در اداره چند ماه طول می‌کشد غم در انسان ایجاد می‌کند. درست است شادی هم جلوه بیرونی نشاط است، اما با رعایت حدود الهی. بعضی خنده را گناه می‌دانند. شخصی آمد نزد من گفت این خنده را که ترویج می‌دهید گناه دارد. ما کشور را در اقیانوس طوفانی تلاطم‌زده داریم اداره می‌کنیم.

وی ادامه داد: وقتی در صد شهر در کشور همزمان مشکلاتی پیش می‌آید اینها به انباشتگی‌های نارضایتی‌های اجتماعی بر می‌گردد. به جای نشاط یاس تزریق می‌شود، همین است که اولین راه در حل مشکلات خانواده طلاق می‌شود.

رحمانی فضلی گفت: خانواده اولین پایگاه برای مصون‌سازی در زمینه آسیب‌های اجتماعی است این نه به معنای مقابله بلکه «هو» هویت و «انا» انانیت و من درونی را منطبق بر مبانی اسلام در مقابل طوفان‌ها تربیت کرد و فرد قدرت ایستادگی و تهاجم داشته باشد.

وی با بیان اینکه ما باید خودمان را به عنوان موضوع علمی مورد بررسی قرار دهیم، گفت: در آسیب‌های اجتماعی از نرم‌های بین‌المللی خیلی پایین‌تر هستیم. این به خاطر باورهای ما است که قدرت ایستادگی دارند، هنوز پدر و مادر حرمت دارند، هنوز دعاهای ندبه و کمیل و شب‌های قدر و ... هست. دشمن اینها را هدف گرفته و می‌خواهند باورها را کم کنند.

سرریز مسائل فرهنگی مسائل اجتماعی است

وزیر کشور خاطرنشان کرد:در شعارهایی که سر داده می‌شد، آنهایی که سازمان‌یافته بوده بر علیه مقدسات بوده است. توقع از افرادی که دلشان می‌سوزد و قلبشان برای مردم می‌تپد این است که در این عرصه گام بردارند. باید برگردیم. بعضی پیشرفت را جلو رفتن می‌دانند. من می‌گویم باید به نفس انسان و آموزه‌های دینی برگردیم، داشته‌ها را محکم بگیریم و ضعف‌ها را جبران کنیم و نشاط ایجاد کنیم و باورها را با زبان دل تقویت کنیم.

وی با بیان اینکه ما باید در مطالعات آنچه خوب است را از غرب بگیریم نه غیر آن افزود: مردم باید در آسیب‌های اجتماعی مهم باشند، آسیب‌های اجتماعی با کمک اجتماع قابل حل است. در حوزه مواد مخدر ۹۶ درصد جامعه پاک‌اند آیا اینها نمی‌توانند مقابل ۴ درصد گرفتار این آسیب قرار گیرند و این مشکل را حل کنند؟ باید جریان اجتماعی راه بیاندازیم.

بهترین راه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی پیشگیری است

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: بارها گفته‌ام؛ بهترین راه مبارزه با اعتیاد معتاد نشدن است. تحلیل‌های اولیه‌ای که ارائه می‌دهند و بیکاری را علت اعتیاد عنوان می‌کنند درست نیست اینها را باور نکنید اکثر معتادین شاغل بوده‌اند. ما در عرصه آسیب‌های اجتماعی به تحقیقات علمی، هدف‌دار، مشخص و کاربردی نیازمندیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: رحمانی فضلی همایش آسیب های اجتماعی از دیدگاه اسلام نقش مردم رفع آسیب ها خبرگزاری ایکنا خبرگزاری قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۱۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی

  رضا شریفی در مراسم توسعه و گسترش خانه‌های دین و زندگی در استان، اظهار کرد: مصداق بارز دغدغه مقام معظم رهبری با توجه به نام گذاری امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم، همین خانه‌های دین و زندگی است، براین اساس باید برای گسترش و افزایش این مجموعه‌ها تلاش کرد.

وی گفت: خانه‌های دین و زندگی مجموعه‌هایی اثرگذار بوده و در کنار سایر کنشگران اجتماعى و تشکل‌های مردمی و سمن ها، می‌توانند تاثیرگذار باشند، دشمن به دنبال کم رنگ کردن نقش مردم و القای وجود اختلاف فی ما بین دستگاه‌های اجرایی با کف جامعه و فاصله انداختن بین این دو است و متاسفانه برخی از داخل نیز به این موضوع دامن می‌زنند.

معاون سیاسی اجتماعی استاندار تاکید کرد: ما کم کاری و بدکاری‌ها در برخی از حوزه‌ها را قبول داریم و از این بابت، عذرخواهی می‌کنیم، در تلاش برای جبران آنها هستیم، در حالی برخی از اتفاقات به مثل اتفاقات اخیر در راسک و چابهار به صورت سازمان یافته از سوی سرویس‌های جاسوسی هدفگذاری و اجرایی شد به صورتی که در اتفاقات اخیر فعالیتشان پیوست عاطفی و اجتماعی داشت که این اقدامات برای انتقام جریان هشت مهر یا دختر چابهاری انجام شد و شاید در ظاهر بخشی از مردم مردد شدند؛ اما برادران و خواهران شیعه و سنی و زابلی و بلوچ ما هر دو با نا امن بودن استان مخالفند.

وی افزود: سالی که گذشت، سال پروژه‌های بزرگ و امسال سال افتتاح آنها خواهد بود، هیچ کدام از برادران و خواهران شیعه و سنی و فارس و بلوچ، حاضر به تعطیلی هیچ یک از این ابر پروژه‌ها نیستند، همه ما در یک کشتی قرار داریم و به هیچ عنوان اجازه ایجاد خلل در این طرح‌ها را نمی‌دهیم، خوشنامی و بدنامی استان برای همه ماست، ما قطعا اجاده نمی‌دهیم برخی از گروهک‌ها به اسم دفاع از حقوق اهل سنت و بلوچ استان را نا امن کنند و مسیر آبادانی و توسعه و خوشنامی استان را با قوت ادامه خواهیم داد.

تلاش برای راه اندازی هزار خانه دین و زندگی در سیستان و بلوچستان

مدیر کل تبلیغات اسلامی سیستان و بلوچستان از تلاش برای رسیدن آمار خانه‌های دین و زندگی استان به یک‌هزار واحد خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی جهانشاهی هم در این مراسم گفت: از پنج سال گذشته تاکنون اجرای طرح خانه‌های دین و زندگی در سیستان و بلوچستان به عنوان یک پایگاه فرهنگی در استان در حال پیگیری و اجرا است و در حال حاضر با همه حمایت‌های صورت گرفته از سوی استانداری و تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهاد‌های مرتبط، قریب به ۳۰۰ خانه دین و زندگی در استان راه اندازی و مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: در تلاش هستیم در راستای گسترش کمی و کیفی فعالیت خانه‌های دین و زندگی، آمار این مجموعه در استان را به یک‌هزار واحد افزایش دهیم، این مجموعه‌ها کاملا مردمی و با توان خود مردم فعالیت می‌کنند.

این مقام مسوول با بیان اینکه محدوده فعالیت خانه‌های دین و زندگی به یک کوچه و خیابان محدود است، افزود: مقابله با آسیب‌های اجتماعی، اشتغالزایی، فعالیت‌های مذهبی و ... از جمله فعالیت‌های این مجموعه هست.

وی اظهار کرد: برای خانه‌های دین و زندگی سرمایه گذاری ویژه‌ای کردیم که برگزاری یک دوره آموزش برای ۵۰ نفر از دختران برای حلقه داری و شبکه سازی از جمله فعالیت‌های انجام شده در این حوزه در استان است، این مجموعه‌ها نیاز به مخاطب ندارد و خود مردم و فعالان آنها برای خود شبکه مردمی دارند.

جهانشاهی تاکید کرد: خانه‌های دین و زندگی دارای اثرگذاری بسیاری هستند به طوری که در برخی از نقاط فقدان و ضعف‌ها را پر می‌کنند، ما از این مجموعه‌ها با تمام توان حمایت می‌کنیم.

شایان ذکر است تجلیل از پنج مسوول خانه و دین و زندگی استان، رونمایی از کتابچه فعالیت‌ها و پرچم خاص این مجموعه‌ها از دیگر برنامه‌های این اجلاسیه بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم
  • ربیعی : فلسفه بقا بر فلسفه توسعه کشور چربیده است / تغییر سبک زندگی که در خیابان می بینید، توطئه نیست / جریان پرقدرتی سالهاست مقابل حاکمیت تفکر توسعه و پیشرفت ایستاده
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود
  • اعلام آمادگی مجموعه مدیریت سیستان و بلوچستان از گسترش و حمایت خانه های دین و زندگی
  • ترویج معارف قرآنی، دلیلی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • خانه‌های دین و زندگی نقطه اتصال وحدت است
  • مطالعات جامعه‌شناسی فاجعه
  • تغییر سبک زندگی یکی از مهمترین عوامل کاهش موالید در کشور