Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-27@02:36:25 GMT

آنچه نوسانات نرخ ارز با صنایع می کند

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۲۲۲۳

آنچه نوسانات نرخ ارز با صنایع می کند

نرخ ارز از حدود 10 هزار ریال در سال 1390 به بیش از 60 هزار ریال رسیده است و این نرخ براساس آن چیزی است که در مبادلات بازار انجام می شود چرا که نرخ اعلام شده از سوی دولت 42 هزار ریال است و در واقع نرخ ارز در 2 دوره سالهای 90 -91 و 96 - 97 جهش سریعی را تجربه کرده است.
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان معتقد است یکی از اولیه ترین آثار این نوسانات، افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جلیل افشار نژاد در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: افزایش نرخ ارز نه تنها موجب افزایش بهای مواد اولیه وارداتی می شود بلکه موجب افزایش هزینه های جانبی نظیر حمل و نقل، بیمه و حتی حقوق و عوارض گمرکی مواد اولیه وارداتی نیز می گردد.
وی افزود: چون تولید کنندگان داخلی هم برخی مواد اولیه خود را از خارج تامین می کنند، افزایش نرخ ارز باعث افزایش قیمت تولیدات داخلی هم می شود.
وی اظهار داشت: بسیاری از تولید کنندگان مواد اولیه داخلی نظیر فولاد، آلومینیم و مواد پتروشیمی هم در تعیین قیمت فروش خود از قیمتهای جهانی تبعیت می کنند که در نتیجه افزایش نرخ ارز موجب افزایش قیمت تولیدات آنها نیز می گردد.
عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان گفت: با افزایش قیمت مواد اولیه نیاز به نقدینگی در صنایع افزایش می یابد و این خود مشکل دیگر ناشی از افزایش نرخ ارز است.
وی افزود: استفاده از منابع مالی خارجی یا فاینانس نیز به علت بهره بانکی کمتر در مقایسه با بهره بانکی داخل کشور همواره راهی برای کمک به صنایع در ایران بوده است اما بی ثباتی و افزایش نرخ ارز موجب هزینه بسیار تسعیر ارز شده و در عمل این منابع را نیز بدون استفاده می کند.

* مهم تر از موضوع نرخ ارز، بی ثباتی آن است
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد نیز معتقد است مهم تر از موضوع نرخ ارز، بی ثباتی آن است که در 40 سال اخیر در برخی موارد شاهد ثبات آن بودیم اما با توجه به وجود تورم در کشور، این ثبات نرخ ارز در برخی سالها، به بخش تولید کمک نکرده است.
علی چشمی گفت: با بررسی نرخ ارز می توان دریافت که سیاستگذاری ارزی ما دارای اشکالاتی است به طور مثال قیمت مواد اولیه در سالهای شوک ارزی افزایش سریعتر از فروش داشته که در همه صنایع مشهود است.

* مغایرت پیمان سپاری ارزی با قانون رفع موانع تولید
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی هم معتقد است اقدامی از قبیل پیمان سپاری ارزی در وهله اول مغایر قانون رفع موانع تولید است و این تصمیم باید با مشورت بخش خصوصی گرفته می شد.
فیروز ابراهیمی گفت: کدام بخش از صادرات استان خراسان رضوی با دلار صورت می گیرد یا چند درصد کشور های هدف صادراتی ما در قبال دریافت کالا، ارز پرداخت می کنند؟
وی افزود: ما به عنوان فعالان اقتصادی می خواهیم ارز حاصل از صادرات در بستر مناسب به چرخه تولید بازگردد اما این بستر فراهم نشده است.

* چه باید کرد؟
رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان خراسان رضوی در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: به نظر می رسد دولت و بانک مرکزی باید ارز در اختیار خود را برای تامین مواد اولیه و کالاهای اساسی و ضروری کشور و سپس مواد اولیه و ماشین آلات هزینه کنند.
محمدحسین روشنک افزود: بازرگانان خراسان رضوی نمی توانند به کشورهای آسیای میانه و افغانستان به صورت ارزی صادرات کنند و درخواست کرده اند که اظهارنامه صادراتی برای این کشورها به صورت ریالی تهیه شود تا با موضوع تبدیل ارز و مواردی از این دست به مشکل نخورند.
وی اظهار کرد: علت این امر آن است که معلوم نیست کالایی که صادرکننده از بازار می خرد با چه نرخ ارزی ارائه شود اما اگر اظهارنامه ریالی باشد علاوه بر اینکه شفاف سازی انجام می گیرد بازرگانان در آینده نیز دچار مشکلات عدیده نخواهند شد.
وی گفت: نگرانی اصلی این است که دولت مبنای تهیه کالا برای صادرکننده را با نرخ ارز 42 هزار ریالی در نظر گرفته است در حالی که صادر کننده کالای خود را با نرخ آزاد ارز از بازار خرید می کند.
روشنک افزود: دولت باید بنگاههای اقتصادی دولتی و عمومی غیر دولتی را که در صنایع بالادستی فعالند تحت کنترل بگیرد تا صنایعی چون پتروشیمی را که مواد اولیه آن را به ارزانی از دولت می گیرند، صادر نکنند و همین امر در باره صنعت خودرو و فولاد هم صدق می کند.
وی اظهار داشت: بخش خصوصی حدود 20 درصد صادرات را انجام می دهد و 18 تا 19 درصد تولید کشور را بر عهده دارد اما حدود 80 درصد تولیدات در اختیار شرکتهای دولتی یا وابسته به دولت و دستگاههای عمومی غیردولتی است.
وی گفت: علاوه بر آن صنایع بخش خصوصی، پایین دستی و مصرف کننده مواد اولیه صنایع بالا دستی هستند و این وضعیت در خراسان رضوی بیشتر است زیرا اغلب صنایع این استان متعلق به بخش خصوصی است.
به نظر می رسد همفکری و نظرخواهی بیشتر از فعالان اقتصادی بخش خصوصی از طریق نهادهای پر سابقه و جا افتاده ای مانند اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استانها می تواند دولت را در اتخاذ تصمیم های کاربردی در این عرصه یاری رساند.
1922/ 6053
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 پتروشیمی دلار صنعت معدن و تجارت کشاورزی نرخ ارز جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۲۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریای خزر عقب‌نشینی کرد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره‌بردای پنج کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد، الان در بازه زمان عقب نشینی هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان محیط زیست، علی سلاجقه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره شرایط دریای خزر اظهار کرد: دریای خزر شرایط نوسانات متعدد دارد و با توجه به شرایط اقلیمی و بهره‌بردای پنج کشور از این دریا، این احتمال دارد که در فصول و سال‌های مختلف عقب نشینی یا بالاآمدگی داشته باشد، الان در بازه زمان عقب نشینی هستیم؛ کشورهای حوزه آبریز خزر باید در قالب کنوانسیون تهران وظایف خود را اجرا کنند و دولت سیزدهم پس از شش سال این کنوانسیون را احیا کرد.

وی افزود: در ژنو توافقات خیلی خوبی رخ داد، کاپ ششم هم در تهران برگزار می‌شود و باید کشورها اگر آب بند یا سدی ایجاد کرده‌اند، تکالیف خود را در این زمینه عملیاتی کنند.

رئیس سازمان محیط زیست درباره میزان عقب نشینی آب دریای خزر گفت: در میانگین نوسانات وضعیت فعلی طبیعی است و سال‌هایی داشته‌ایم که این عقب نشینی بیشتر بوده است.

سلاجقه در خصوص جمع‌آوری کیسه‌های نایلونی ادامه داد: طبق اساس نامه دولت، کیسه‌های زیر ۲۵ میکرون از چرخه تولید و توزیع و مصرف در بازه زمانی پنج ساله حذف می‌شود.

کد خبر 747519

دیگر خبرها

  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • سردار هداوند خبرداد: کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق به ارزش ۲۰ میلیارد در اشتهارد
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • کشف ۲۵ تن مواد اولیه لوازم آرایشی قاچاق در اشتهارد
  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • دریای خزر عقب‌نشینی کرد
  • واگذاری روابط حاکم بر اقتصاد به مردم شرط تحقق مشارکت مردمی در تولید
  • دستگاه بلوک زنی