Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی بر لزوم تدوین و اجرای سند امنیت غذایی و اجتماعی کردن سلامت در سال جاری در استان تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، فتح‌الله حقیقی در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان مرکزی با تاکید بر اینکه کارگروه باید 2 اقدام مهم را به سرانجام برساند، گفت: لازم است که کارگروه و مسئولان امر در اجتماعی کردن سلامت و تهیه سند امنیت غذایی استان مرکزی تلاش موثری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه نبود سند امنیت غذایی باعث شده است که نقشه راه و چشم‌انداز عملیاتی مشخصی پیش‌روی استان نباشد، افزود: در حال حاضر استان مرکزی در حوزه سلامت و امنیت غذایی فاقد نقشه راه مبتنی بر شاخص است و گزارشات به صورت کلی ارائه می‌شود در صورت که باید با حساب و کتاب پیش رفت.

حقیقی تصریح کرد: برای به نتیجه رسیدن اقدامات و تلاش‌ها باید با برنامه پیش رفت و سندی کاملا اجرایی تدوین شود، قطعا با کلی‌گویی به نتیجه نمی‌رسیم .

وی با اشاره به وجود مشکل در زمینه‌های مختلف که حاصل نبود فرهنگ استاندارد در کشور و استان مرکزی است، فرمانداران را مکلف به اجرای سند امنیت غذایی پس از تدوین و اجتماعی کردن سلامت دانست و گفت: در ابعاد مختلف مانند حوزه کشاورزی، صنعت، استاندارد و ... تلاش‌های خوبی به انجام رسیده است، اما به دلیل نقص در تشریح این اقدامات، در جامعه نمودی نداشته است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با بیان اینکه باید از طریق رسانه‌ها و صداوسیما فرهنگ‌سازی عمومی در بحث سلامت و امنیت غذایی شکل گیرد و برش شهرستانی سند نیز در دستور کار قرار گیرد، افزود: استفاده از توان شوراها و دهیاری مصداق مشارکت مردم در امنیت است، به همین منظور در جلسه آتی با شوراهای و دهیاری‌ها بخشی از نشست به تشریح مولفه‌های امنیت غذایی اختصاص خواهد یافت، همچنین تا 10 روز آینده روسای کمیته‌های کارگروه در جلسه‌ای آخرین وضعیت عملیاتی سند را مرور کنند چراکه با توجه به قولی که در خصوص ارائه سند امینت غذایی استان مرکزی تا پایان شهریور ماه داده شده باید با سرعت کار دنبال شود.

وی با بیان اینکه استان مرکزی در 10 شاخص امنیتی اجتماعی از میانگین کشوری بالاتر است و حتی در سه شاخص وضعیت بدتری دارد به وضعیت نامناسب در حوزه تصادفات درون و برون‌شهری به عنوان 2 شاخص امنیتی اجتماعی استان با وضعیت بد اشاره کرد و جایگاه استان را در حوزه تصادف دورن‌شهری دهم و در تصادفات برون‌شهری رتبه نهم کشور دانست و گفت: در کنار این دو شاخص استان مرکزی در شاخص سوم که تحت عنوان "تجمعات" عنوان شده نیز وضعیت مناسبی ندارد که این امر به مباحث کارگری و مشکلات کارخانجات باز می‌گردد.

حقیقی در خصوص رسیدگی وضعیت 2 شاخص تصادفات برون‌شهری و درون‌شهری عنوان کرد: در راستای بهبود وضعیت در این بخش طی چهار ماه اخیر محورهای برون‌شهری پرحادثه و گلوگاه‌ها استخراخ شده است و در گام اول 4 محور شهرستان ساوه که بیشترین تصادفات منجر به مرگ را دارد، مورد توجه قرار گرفت.

وی افزود: در این راستا رسیدگی به 90 کیلومتر محور ساوه-همدان که فاقد یک استراحتگاه مناسب است در دستور کار قرار گرفت، مجوز احداث 4 استراحتگاه داده شد و 2 استراحتگاه نیز عملیات اجرایی خود را آغاز کرده‌اند، نصب دوربین کنترل سرعت، ترمیم گاردریل‌ها و استانداردسازی در حال انجام است، در محور قدیم ساوه – سلفچگان نیز به دلیل عدم امکان تعریض محور، شانه خاکی ایجاد می‌شود، همچنین زیرگذر محور آوه نیز تا 2 ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی اولویت دوم استان مرکزی در بحث کاهش تصادفات جاده‌ای را پس از محورهای حادثه‌خیز شهرستان ساوه، محورهای شهرستان شازند عنوان کرد و گفت: به زودی بازدیدی از این محورها خواهیم داشت و همچنین در جلسه آینده نیز مدیرکل فنی استانداری گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این راستا ارائه کند.

وی با تاکید بر لزوم استخراج سیمای سلامت استان مرکزی در شاخص‌های مختلف توسط دانشگاه علوم‌پزشکی و دفتر اجتماعی استانداری مرکزی بیان کرد: در حال حاضر سرانه ورزشی استان مرکزی 0.7 مترمربع است که این رقم در کشور یک مترمربع است و اگر تمام اعتبار استان مرکزی را طی 10 سال آینده به ارتقای سرانه ورزشی اختصاص دهیم همچنان با عقب‌افتادگی مواجه خواهیم بود .

حقیقی به استفاده از نظرات خبرگان در مسائل اجتماعی تاکید کرد و گفت: دفتر اجتماعی استانداری مرکزی طرح نظرسنجی در موضوعات اجتماعی کردن سلامت را از صاحبنظران دریافت کند که قطعا در پیشبرد کار موثر خواهد بود، همچنین یکی از مولفه‌ها و شاخص‌های ارزیابی عملکرد فرمانداران و بخشداران جدی گرفتن مصوبات کارگروه و تلاش در جهت اجتماعی کردن سلامت است که باید مورد توجه قرار دهند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار مرکزی با اشاره به جداشدن دانشگاه ساوه و خمین از دانشگاه علوم‌پزشکی اراک، بر توجه این 2 دانشگاه به راه اندازی کانون سلامت در محله ها و اجتماعی کردن سلامت تاکید کرد و گفت: جلسه آتی کارگروه در خمین و سپس در ساوه خواهد بود تا اهم اقدامات صورت گرفته توسط این 2 دانشگاه گزارش داده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام امنیت غذایی منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۳۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد

به گزارش همشهری آنلاین، علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر سودا کودالی متخصص کبد می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری‌ شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌ و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسیدهای چرب امگا، مغزها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این‌ روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتورهای خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام‌ پیشگیرانه مهم است.

کد خبر 848914 منبع: ایسنا برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - کبد

دیگر خبرها

  • سلامت هوای کلانشهر مشهد در پانزدهمین روز اردیبهشت
  • تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بانک مرکزی: تورم نقطه‌به‌نقطه در فروردین به کمتر از ۳۵ درصد رسید
  • بیش از ۸۴ هزار تماس با مشاوره تلفنی بهزیستی مرکزی برقرار شد
  • اعمال ممنوعیت جابجایی دام و برخورد با متخلفین در کاشمر
  • امنیت و اقتدار کشور محصول قدرت و سلامت نیروهای مسلح
  • اتخاد تدابیر امنیتی در برگزاری دور دوم انتخابات شهر و استان تهران
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست