Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، انتشارات دارالحدیث کتاب «نقش عناصر تاریخی در تبیین عقاید اهل‌بیت(ع)» را به قلم سید مصطفی مطهری منتشر کرد.


در این رهگذر نویسندگان با اغراض گوناگون و در سطوح متفاوت به کارگیری روش‌ها و نگرش‌های خاص خود در مطالعات تاریخی از فرایند تکاملی این اندیشه در قالب تحولات معرفی تاریخی نتایجی به دست داده‌اند و اما دیدگاه دیگر؛ از سیر تدریجی و از اجمال تفصیل ارائه اندیشه شیعی، سخن به میان آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این دیدگاه بر این باور است که معارف شیعه در موضوعات گوناگون، ریشه در قرآن و سنت نبی دارد و البته این معارف سه قرن نخست، از اجمال به تفصیل و با رعایت نقش آفرینی عناصر تأثیرگذاری سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تبیین شده است.

این نوشتار که منزله نقشه و قالبی نو برای این تفکر کهن است، در صدد ارائه طرحی بر اساس دیدگاه دوم و پاسخی به این پرسش اساسی است که «سیر تبیین عقاید و معارف شیعه چگونه بوده و عناصر تأثیر گذار در این مسیر کدام‌اند؟»

این کتاب از سخن آغازین، پیشگفتار و مباحث مقدماتی و سه فصل با عنوان‌های: تبیین اندیشه شیعه، نقش عناصر تاریخی در تبیین عقاید اهل‌بیت(ع) و سیر تبیین آموزه امامت تشکیل شده است.

نگارنده در فصل اول چند نمونه از دیدگاه‌های موافق تحول تاریخی اندیشه شیعه و تحول معرفتی همچون احمد کسروی، علی اکبر حکمی‌زاده، سید ابوالفضل برقعی، حمید علی قلمداران، احمد کاتب، سید حسن مدرسی و برخی مستشرقان را بیان کرده و در پایان این فصل به نقد این دیدگاه‌ها پرداخته است.

همچنین مؤلف در فصل دوم نیز نخست عناصر تاریخ را در چهار محور سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی معرفی و سپس بحث تطبیقی آن را با عقاید شیعه بررسی کرده است.

در ادامه نیز نویسنده در فصل سوم، به تطبیق سیر اجمالی  و تفصیلی موضوع امامت با تأکید بر نقش اثرگذاری عناصر تاریخی، در چهار دوره تاریخ شیعه پرداخته است.



 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۳۵۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه عقیده سالم در افراد جامعه سالم به دنبال دارد، گفت: شکل نگرفتن منطقی عقاید سبب موضع‌گیری متناقض در سیاسیون می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی موثقی ظهر امروز در همایش حکمت مطهر در سپاه انصارالحسین(ع) که به مناسبت گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه برگزار شد، اظهار داشت: عقیده، آموزش آموزه‌های دینی نیست، بلکه گره زدن این آموزه‌ها به قلب مخاطب است و به همین سبب در مباحث عقیدتی، آموزش به عنوان مقدمه مطرح می‌شود.

امام جمعه همدان حفظ عقاید را یکی از ملزومات جامعه دانست و عنوان کرد: هرگاه علم به قلب انسان گره بخورد باور قلبی ایجاد می‌شود و در واقع استمرار در علم‌آموزی باور ایجاد می‌کند.

وی عنوان کرد: سخنرانی با تدریس عقیدتی تفاوت‌هایی دارد و در سخنرانی علم مخاطب افزایش پیدا می‌کند که یک نوع مقدمه است، اما در تدریس مسائل عقیدتی علوم دینی باید تبدیل به باور در قلب مخاطبین شود.

شعبانی همچنین موضع‌گیری‌های سیاسی افراد را نتیجه اعتقادات آنها دانست و مطرح کرد: شکل نگرفتن منطقی عقاید سبب موضع‌گیری متناقض شده و در نتیجه افراد بر اساس سلایق و منافع خود موضع‌گیری می‌کنند.

امام جمعه همدان با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) گفت: هشام بن حکم یکی از یاران جوان امام صادق (ع) بود و از آنجایی که در حفظ و نشر عقاید شیعیان تلاش می‌کرد منزلتی خاص در نزد آن حضرت داشت که این روایت نشانگر جایگاه رفیع مربیان عقیدتی است.

وی با بیان اینکه اساسی‌ترین چیزی که باعث رفتارسازی می‌شود اعتقادات است، افزود: در واقع سبک زندگی افراد بر اساس اعتقادات افراد شکل می‌گیرد و اگر عقیده سالم باشد جامعه هم اصلاح خواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در استان همدان با بیان اینکه مدرسان و معلمان عقیدتی علاوه بر علم‌آموزی باید در بحث استحکام این علوم در قلب‌های مخاطبین کوشا باشند، عنوان کرد: جامعه امروز نیازمند آموزه‌های عقیدتی است و در این حوزه کتب علامه شهید مرتضی مطهری و آیت‌الله مصباح یزدی از غنی‌ترین منابع عقیدتی برای جوانان است.

شعبانی تصریح کرد: برخی از افراد در اوایل انقلاب موضع‌گیری‌های محکمی در دفاع از انقلاب داشتند، اما بعد از گذشت یک دهه تمام مواضع آنها تغییر کرد.

به گزارش تسنیم، در پایان این مراسم از مربیان عقیدتی و سیاسی ومتولیان فریضه امر به معروف تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتاب «چشم‌ها تنها برای دیدن نیستند» منتشر شد
  • استاد مطهری؛ فیلسوف یا متکلم؟!
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد/ اولین کتاب تخصصی انتظارات تورمی در ایران
  • فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال منتشر شد
  • عقیده سالم در افراد، جامعه سالم به دنبال دارد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • کتاب «اقتصاد در هیاهوی انتظارات» منتشر شد
  • مناظره در باره نقش مردم در حکومت در دیدگاه های آیت الله مصباح یزدی و آیت الله مرتضی مطهری
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • واکاوی ابعاد جهش تولید با مشارکت مردم در «نقش ما» منتشر شد