Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@20:23:48 GMT

مریوان، بهشت جنگل خواران

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۴۴۳۵

تعدادی از انجمن‌ها و کانون‌های شهرستان مریوان و سروآباد با صدور بیانیه ای به تخریب جنگل ها و تصاحب منابع طبیعی در این مناطق اعتراض کردند.

به گزارش «تابناک»، در این بیانیه آمده است:   متٲسفانە همچون گذشتە بە صورت گستردە شاهد تخریب جنگل‌های مریوان هستیم. این جنایت غیرقابل اغماض، در کمال خونسردی و در سکوت ادارات و سازمان‌های مسئول، به امری عادی برای مردم و مسئولین تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی شک تداوم این روند، در آینده‌ای نە چندان دور، نابودی تمامی جنگل‌ها و تبدیل آن‌ها به زمین‌های بی‌سود و غبارخیز را در پی خواهد داشت.
همە واقفیم کە جنگل‌های انبوه در حاشیە و بیخ گوش شهر، مانند: "تپه بازرگان"، ناباورانه با بولدوزر تخریب می‌شود. این در حالی است کە این مکان از پنجرە‌های دادگاه و مدعی العموم قابل رؤیت است، اما دریغ از کوچکترین عکس العمل! لذا چندان غیر عقلانی نمی‌نماید کە تصور کنیم، جنگل خواری بە امری طبیعی و پذیرفته شده تبدیل شدە است.
با مشاهدهٔ چنین تخریبی در گرداگرد شهر، می‌توان گفت: کە دیگر امیدی به حفظ جنگل‌های نقاط دور دست و خارج از دید مسئولین نیست. امری که در شماری از شهر‌ها و مناطق کشور، پیامد‌های زیانبارش را اینک می‌توان مشاهده کرد. این در حالی است که باید تاوان زیاده خواهی تهبکاران و سکوت ما را مردم و نسل‌های معصوم آینده بپردازند.
با این توصیف اینک برای مردم و کنشگران محیط زیست این سوال پیش می‌آید کە حقیقتا وظیفه و رسالت ادارات مربوط و در رٲس آنان ادارهٔ منابع طبیعی و محیط زیست، چیست و اساسا آن‌ها چرا و دربرابر ادای کدام وظیفە حقوق دریافت می‌کنند؟
جنگل خواران مشاهده می‌کنند در حجمی وسیع حریم شهر تخریب می‌شود و کسی کمترین تذکری نمی‌بیند؛ کمترین عواقب قانونی در پی ندارد و مجازاتی در کار نیست! طبیعی است که هر روز جسورتر شدە و حتی روزنامه نگاران و فعالان فرهنگی را تهدید می‌کنند که گزینه سکوت را برگزینند، یعنی گزینه‌ای که اینک شاهد آن هستیم.
نتیجتاً با غیبت و سکوت کنشگران، جنگل‌های منطقه غرق در بحرانند... مراتع اینجا دارند به خانەباغ‌های خصوصی تبدیل می‌شوند و مسئولین نیز کمترین مسئولیتی را پذیرا نیستند.
اینک ما شماری از انجمن‌های مردم نهاد و کنشگران فرهنگی و زیست محیطی، مراتب نگرانی شدید خود را اعلام داشته وظیفۀ خود می‌دانیم کە مردم و مسٶلینِ بی‌توجە، سهل انگار و کاهل را شریک جرم مستقیم تخریب گران و جنگل خواران بدانیم و خواهان محاکمه و مجازات همهٔ آن‌ها باشیم. اینان همگی در این وضعیت بغرنج، چشمان خود را بر غارت منابع طبیعی کشور بستە‌اند. پس مستقیم و غیر مستقیم در این جنایات نابخشودنی دخیل‌اند.
مضافاً اینکه با صدای رسا اعلام می‌نماییم کە هرگز اجازه نخواهیم داد، عده‌ای فرصت‌طلب، هستی و آیندهٔ ما و نسل‌های بعد را بر باد دهد.
خلاصه اینکه: همگان مستحضرند با توجه به قرار گرفتن جنگل‌های زاگروس در کمربند خشک زمین و گرم شدن روز افزون این کرهٔ خاکی، عملاً احیای مناطق تخریب شده غیر ممکن است؛ بنابراین بهترین و کم هزینه‌ترین راه، "حفاظت از جنگل‌های موجود است".
با توجه به این واقعیت نگران کننده، پنهان نمی‌کنیم که صبر ما به سر آمده و نسبت به تداوم این وضعیت شدیدا هشدار می‌دهیم. ما در تداوم احساس مسئولیت نسبت به آیندهٔ این سرزمین، صراحتا اعلان می‌کنیم کە اگر این سیر قهقرایی ادامه یابد، سکوت نکرده و از همه ظرفیت‌های قانونی موجود برای توقف این جنایات آشکار، استفاده خواهیم کرد. چرا که راهی را که جنگل خواران و زمین خواران و شماری از مسئولین امر در پیش گرفته‌اند، آغاز نابودی آینده و منابع نسل‌های آیندۀ این کشور است. ما مصمم هستیم در مقابل این جنایات با توسل به گزینه‌های قانونی، گام‌های اساسی و عملی برداریم و بی‌شک دیگر سکوت بر خود روا نمی‌داریم.

انجمن صنفی معلمان کوردستان- مریوان
انجمن ادبی- فرهنگی مریوان
کانون علمی ـ. فرهنگی رونان
انجمن هنری- فرهنگی ڤەژین
اتحادیە ماموستایان دینی مریوان و هورامان (یمامە)
انجمن ژیانەوە
کانون سلامت ژین
و شماری از کنشگران زیست محیطی و اجتماعی مریوان  

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۴۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نشست تخصصی و علمی تاب‌آوری بناها و محوطه‌های تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،مرتضی صفری با اعلام این مطلب اظهار کرد: روز ۱۸ آوریل به عنوان روز بناها و محوطه‌های تاریخی نام‌گذاری شده و هر ساله سازمان ایکوموس برای این روز شعاری را تعیین می‌کند که امسال نیز شعار تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی مانند سیل، زلزله و فرونشت برای امسال انتخاب شده است. 
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: برای گرامیداشت این روز نیز کشورهای مختلف برنامه‌هایی را متناسب با شعار سال در نظر گرفته و اجرایی می‌کنند. 
 
او ادامه داد: در این راستا نیز نشست تخصصی و علمی تاب‌آوری بناهای تاریخی با حضور مهمانان دانشگاهی، کنشگران میراث‌فرهنگی و مسئولان مرتبط استانی روز دوشنبه، ۳ اردیبهشت در مسجد جامع ارومیه برگزار خواهد شد.  
 
صفری گفت: همچنین در این نشست در ارتباط با کاوش‌های باستان‌شناسی در سطح استان نیز مطالبی ارائه می‌شود و نیز تجلیل از تلاشگران حوزه میراث‌فرهنگی از دیگر برنامه‌های این روز هستند.

دیگر خبرها

  • هشدار در مورد احتمال آتش سوزی جنگل‌ها در مازندران
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هشدار آتش سوزی در جنگل های مازندران
  • کردستان برای سومین سال متوالی میزبان زوار اربعین می شود
  • نیازهای حمل و نقل سفر زوار اربعین در مریوان تامین شود
  • برگزاری نشست تخصصی تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی در گلستان
  • برگزاری نشست تخصصی و علمی تاب‌آوری بناها و محوطه‌های تاریخی در برابر بحران‌های طبیعی 
  • رونمایی از دو سند نویافته در خصوص تخریب بهشت بقیع
  • مستند «پنجره‌های بهشت»، از شبکه قرآن و معارف
  • نظر علی مطهری درباره بهشت زوری