Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-24@22:46:58 GMT

افزایش تعداد زنان در مجلس!

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۵۰۹۸

به گزارش ایکنا، جهان اقتصاد نوشت: طبق گفته های این نماینده، در میان امضاءکنندگان این طرح اعضای ۳ فراکسیون سیاسی مجلس حضور دارند و نمایندگان با گرایش‌های مختلف سیاسی از این طرح حمایت کرده‌اند.
در میان ۳۲ نماینده‌ای که این طرح را امضا کرده‌اند، نام ۱۵ نماینده زن مجلس دیده می‌شود. هفده نفر دیگر حضور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌اصغر یوسف‌نژاد، جلال محمودزاده، قاسم میرزایی نکو، علی بختیار گلپایگانی، احمد انارکی محمدی، نبی هزارجریبی، علی نجفی خوشرودی و احمد بیگدلی (از فراکسیون امید)، غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، حمداله کریمی، یحیی کمالی‌پور، مهرداد لاهوتی بائوج (از فراکسیون مستقل) رسول خضری، علی‌محمد مرادی، حسین مقصودی ، محمدرضا امیرحسنخانی و محمد وحدتی هلان (از فراکسیون ولایی) حضور دارند.
**مخالفان سهمیه
در میان امضا کنندگان این طرح، نام رهبران جریان اصلاح طلب و اصولگرا در مجلس دیده نمی‌شود. سال گذشته ناهید تاج الدین انگشت اتهام را به سمت کاظم جلالی برده بود و گفته بود طرح تبعیض مثبت برای اعمال سهمیه زنان در مجلس که در فراکسیون زنان تهیه شد حاصل تشریک مساعی همه کارشناسان حوزه زنان و ساعت‌ها کار کارشناسی بود، اما متاسفانه توسط مرکز پژوهش‌ها مغایر قانون شناخته شد، همین طور برخی دیگر از طرح‌هایی که با انگیزه و دقت در این فراکسیون تهیه شده با این موضوع مواجه شده است.
وی با اشاره به اینکه برآورد ما این است که مشارکت زنان در حال حاضر نیاز به پیشران دارد، پیشرانی که فضای مدیریت کشور را به سود زنان بشکند، افزود: پیشران قانونی ما برای مقوله مشارکت زنان، طرح تبعیض مثبت برای اعمال سهمیه زنان در مجلس بود و باور داریم این طرح می‌تواند مشارکت زنان را از سطح یک اختیار به یک الزام تبدیل کند.
**سهمیه سی درصدی
چند سالی است که زنان فعال در تشکل های اصلاح طلب و اصولگرا به دنبال سهمیه برای حضور در مجلس هستند. در بعضی از کشورها سهمیه زنان به صورت قانونی و از طریق انتخابات داده می شود و در بسیاری از کشورها احزاب این سهمیه را در تهیه لیست‌ها در نظر می‌گیرند. در ایران نیز لیست امید چند دوره است که به سهمیه سی درصدی زنان اصرار دارد. مجلس دهم بیشترین حضور زنان در تاریخ مجلس ایران بعد از انقلاب بود و البته در شهرهایی مثل مشهد، کرمان، خرم آباد و اصفهان زنان دیگری از لیست امید حضور داشتند که در نهایت رای کافی برای ورود به مجلس به دست نیاوردند.
در کشورهای مختلف سهمیه خاصی برای ورود زنان به مجلس وجود دارد برای مثال در عربستان ۲۰ درصد کرسی های نمایندگی مجلس، در افغانستان ۷/۲۷ درصد کرسی ها در اختیار زنان است و در کشور پاکستان نیز ۷۰ نماینده زن باید در مجلس حضور داشته باشد.
در انتخابات عراق که اردیبهشت امسال برگزار شد کل عراق یک حوزه انتخابیه به شمار می آمد و افراد یک لیست انتخاباتی را انتخاب می کنند. هر لیست انتخاباتی بر اساس تعداد رای هایی که کسب می کند به همان نسبت تعدادی از کرسی های پارلمان را از آن خود می کند. در این انتخابات، زنان از سهمیه ۲۵ درصدی برخوردار هستند.
**همه برای زنان
پیش از این دولت روحانی هم به وزیران خود دستور داده بود برای حضور بیشتر زنان در رده های مدیریتی تلاش کنند. در این مدت تعدادی از زنان به عنوان معاون وزیر یا مسئولیت های رده بالای مدیریتی منصوب شدند اما هنوز هیچ قانون مدونی برای حمایت از حضور زنان در مسئولیت‌های دولتی وجود ندارد.
پیش از این فخرالسادات محتشمی پور از مدیران وزارت کشور در دولت خاتمی گفته بود در دولت اصلاحات، به دلیل حضور و مشارکت فراگیر زنان در انتخابات ۷۶ خیلی به این موضوع توجه شد که وقتش رسیده زن ها به عنوان وزیر وارد کابینه شوند، اما این موضوع با توجه به فشارهایی که بود منتفی شد. البته در سطح معاونت وزارت خانه ها و مدیر کلی اتفاقات خوبی افتاد. کمیسیون امور بانوان نقش خوبی برای اجتماعی شدن زنان ایفا کردند. از این رو به صورت تدریجی فضای رشد برای حضور زنان مهیا شد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۵۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل برنامه‌های قرآنی با حضور «حجت‌الاسلام قمی» قدردانی شدند

به گزارش خبرنگار مهر، جلسه فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، عصر امروز با حضور رییس سازمان صداوسیما ، رییس سازمان تبلیغات اسلامی و جمعی از نمایندگان این فراکسیون در کمیسیون تلفیق برگزار شد.

در این جلسه، بسیاری از دست‌اندرکاران محافل قرآنی اعم از شورای توسعه قرآنی، آموزش و پرورش، بسیج، شهرداری، کانون‌های فرهنگی و مذهبی و رادیو و تلویزیون حضور یافته و مسایل مربوط به این بخش را مطرح کردند.

همچنین در این مراسم از عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی کشور در ماه مبارک رمضان قدردانی به عمل آمد.

کد خبر 6085733 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • خیز نبویان برای لیدری فراکسیون انقلاب در مجلس آینده
  • تأثیرگذاری فراکسیون اقلیت خیلی سخت است
  • عوامل ویژه برنامه‌های قرآنی در ماه رمضان تجلیل شدند
  • جهانی شدن تنها از طریق قرآن ممکن خواهد بود
  • تشکیل اولین فراکسیون مجلس دوازدهم کلید خورد
  • عوامل برنامه‌های قرآنی با حضور «حجت‌الاسلام قمی» قدردانی شدند
  • نماینده مجلس لبنان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی، غافلگیر کننده و برخلاف تمام پیش‌بینی‌ها بود
  • افزایش تعداد نمایندگان در دستورکار مجلس/اسامی متاخران امروز