Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@19:37:26 GMT

کریسپر می‌تواند باعث جهش ژنتیکی شود

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۵۵۵۰

کریسپر می‌تواند باعث جهش ژنتیکی شود

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که روش کریسپر، ویرایش ژن، می‌تواند منجر به جهش‌ و آسیب ژنتیکی در انسان شود.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از ScienceAlert، کریسپر یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌های علمی در جامعه مدرن محسوب می‌شود اما ممکن است عوارض جانبی خطرناک و پنهانی داشته باشد. نتایج مطالعات جدید حاکی از آن است که ویرایش ژن کریسپر می‌تواند باعث جهش ژنتیکی با آسیب ژنتیکی در فرد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی سیستماتیک از ویرایش ژنوم کریسپر/کاس9 در سلول‌های موش و انسان نشان می‌دهد که این تکنیک اغلب باعث ایجاد جهش و آسیب ژنتیکی می‌شود. دانشمندان نمی‌توانند با تست‌های ژنتیکی موجود این جهش‌های ژنتیکی را شناسایی کنند.

الن بردلی، از موسسه ولکام سنجر بریتانیا، در این باره می‌گوید: «این اولین ارزیابی سیستماتیک از رویدادهای غیرمنتظره ناشی از ویرایش ژن کریسپر/کاس9 در سلول‌های تحت درمان است».

وی افزود: «متوجه شدیم که تغییرات در DNA تاکنون به شدت دست کم گرفته شده‌اند».

این اولین باری نیست که دانشمندان درباره مشکلات احتمالی روش ویرایش ژن کریسپر هشدار داده‌اند. ماه می سال گذشته، دانشمندان دانشگاه کلمبیا اعلام کردند که کیت ابزار ویرایش ژن می‌تواند منجر به جهش ژنتیکی در ژنوم شود.

این یافته‌ها پس از این که دانشمندان نتوانستند نتایج این مطالعه را تکرار کنند، تکذیب شد اما پس از آن تحقیقات دیگری نشان داد که کریسپر عوارض جانبی خطرناکی دارد.

بردلی و همکارانش به بررسی تاثیرات تکنیک کریسپر بر سلول‌های بنیادین موش و سلول‌های مخاطی شبکیه چشم انسان پرداختند.

مایکل کاسیکی، دانشجوی دکتر و سرپرست مطالعه جدید، در این باره می‌گوید: «در آزمایش‌های اولیه خود از کریسپر/کاس9 به عنوان ابزاری برای مطالعه فعالیت ژن استفاده کردم اما بعدها متوجه شدم که اتفاق غیرمنتظره‌ای افتاده است. وقتی که متوجه میزان بازآرایی ژنتیکی شدیم شروع به بررسی آن به شکل سیستماتیک کردیم. با بررسی ژن‌های مختلف و روش‌های درمانی متفاوت دریافتیم که کریسپر/کاس9 عوارض جانبی خطرناکی دارد».

این عوارض جانبی شامل حذف بخش بزرگی از ژنوم یا جهش ژنتیکی روی چندین هزار DNA می‌شود که فاصله زیادی از ژنوم مورد هدف دارند. این تکنیک نه تنها منجر به ایجاد جهش ژنتیکی در کدهای DNA می‌شود بلکه باعث اختلال در ژن‌های سالم و عملکرد سلولی آنها می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۵۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت

گروهی از متخصصان در مؤسساتی از جمله دانشگاه «هوکایدو»ی ژاپن می‌گویند بنابر نتایج یک مطالعه گسترده، باکتری‌های مقاوم به دارو ممکن است از جامعه انسانی به محیط‌های آبی و حیات وحش منتقل شوند و این متخصصان خواستار اقدامات پیشگیرانه فوری در این زمینه شدند.

به گزارش ایسنا، باکتری‌هایی که به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند هم در ژاپن و هم در خارج از کشور به یک مشکل جدی تبدیل شده‌اند.

متخصصان می‌گویند باکتری‌های مقاوم به دارو به دلیل استفاده بیش از حد یا استفاده نادرست از آنتی‌بیوتیک‌ها به طور فزاینده‌ای شیوع پیدا می‌کنند از جمله در بیمارانی که مصرف داروها را بدون در نظر گرفتن دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک متوقف می‌کنند در حالی که میکروب‌ها در بدن آنها باقی می‌مانند.

تمرکز تحقیقات این گروه بر کلون E.coli ST۱۳۱ بود که مقاومت آنتی‌بیوتیکی بالایی دارد.

طی این مطالعه، ST۱۳۱ را از نمونه‌های آب دریاچه و رودخانه و همچنین مدفوع حیوانات در حیات وحش از جمله راکون‌ها و گوزن‌ها که در استان‌هایی از جمله «گیفو» و «شیگا» گرفته شده بود به مدت شش سال تا سال ۲۰۲۱ جدا کردند. سپس محققان ویژگی‌های ژنتیکی آنها را تجزیه و تحلیل کردند.

آنها همچنین ST۱۳۱ مشتق شده را که از نمونه‌های ادرار افراد در همان منطقه به دست می‌آمد، تجزیه و تحلیل کردند تا آنها را با پس‌زمینه ژنتیکی نمونه‌های مشتق شده از محیط زیست مقایسه کنند.

آنالیزها حاکی از شباهت ژنتیکی نزدیک بین ST۱۳۱ انسان و محیط‌های آبی و حیات وحش است که نشان‌دهنده گسترش احتمالی باکتری از جامعه انسانی به محیط طبیعی است.

به گزارش شبکه تلویزیون ملی ژاپن (NHK)، این گروه می‌گوید این اولین‌بار در ژاپن است که گسترش باکتری‌های مقاوم به دارو بر اساس اطلاعات ژنتیکی آنها نشان داده شده است.

این متخصصان همچنین هشدار می‌دهند اگر اقداماتی انجام نشود، باکتری‌های مقاوم به دارو می‌توانند بیشتر در طبیعت گسترش پیدا کنند و سپس از حیوانات به مردم بازگردند و باعث شیوع بیماری‌های عفونی جدید شوند.

«ساتو تویوتاکا»، دانشیارِ دانشکده تحصیلات تکمیلی دامپزشکی دانشگاه هوکایدو در این باره گفت که در مطالعات آتی می‌خواهد شناسایی کند چگونه باکتری‌های مقاوم به دارو از مردم به طبیعت پخش می‌شوند و چگونه می‌شود از گسترش آنها جلوگیری کرد.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) در بیانیه‌های پیشین خود بارها تاکید کرده است مقاومت ضدمیکروبی یکی از مهمترین تهدیدات بهداشت عمومی و توسعه جهانی است.

این سازمان و سایر نهادهای بهداشتی می‌گویند باکتری‌های مقاوم به ضدمیکروب‌ها مسئول حدود ۱.۲۷ میلیون مرگ و میر جهانی در سال ۲۰۱۹ بوده‌اند و اگر تدابیری اتخاذ نشود، ممکن است تا سال ۲۰۵۰ باعث مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا چپ دست یا راست دست به دنیا می‌آییم؟
  • ضرورت استعدادیابی و پرورش دانش آموزان نخبه با هدف پرورش مدیران نسل نو جهادی
  • چرا برخی از دوقلوها یکی چپ‌دست دیگری راست‌دست هستند
  • تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد
  • برای اولین بار یک زن همزمان پمپ قلب و پیوند کلیه خوک دریافت کرد
  • اولین فردی که همزمان پمپ قلب و کلیه خوک دریافت کرد
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو به طبیعت
  • افزایش انتقال باکتری‌های مقاوم به دارو از جوامع انسانی به طبیعت
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند