Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@15:46:43 GMT

بی اعتنایی تهران و دهلی‌نو به لحن آمرانه ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۵۶۹۲

بی اعتنایی تهران و دهلی‌نو به لحن آمرانه ترامپ

آمریکا ایران را تهدید کرده است که فروش نفتی ایران را به صفر می‌رساند و برخی کشورها را مانند چین و هند و ترکیه مجبور کرده فروش نفت از ایران را متوقف کنند، در همین راستا معاون وزیر امور خارجه ایران در سفر به هند،طی مذاکرات خود با مقامات هندی بر ادامه مناسبات و حفظ روابط تجاری دوجانبه تاکید کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، عراقچی که پس از ظریف دومین مقام برجامی ایران بود که بعد از خروج دونالد ترامپ رئیس فتن راهکارهایی برای مقابله برای فشارهای آمریکا بر هند برای توقف کامل خرید نفت از ایران بود، اظهار خشنودی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند ملاقات وی با وزیر خارجه هند به دلیل کسالت خانم سوشما سواراج انجام نشد اما در دیدار با ویجی گوکله قائم مقام وزارت خارجه هند که در کاخ حیدرآباد دهلی نو برگزار شد، دو طرف بر اهمیت حفظ برجام برای جامعه بین المللی تاکید کردند.

مقامات دو کشور تاکید کردند که برجام نه صرفا قراردادی بین چند کشور نیست بلکه مساله ای جهانی است که برهم زدن قوانین موجود در روابط بین الملل را به هم می زند.

آنچه از محتوای مذاکرات بیرون آمد بی اعتنایی آشکار ایران و هند در مقابل زیاده خواهی های آمریکا بود که می خواهد برای حفظ واشنگتن کشورهای دیگر مانند هند هم که از خریداران بزرگ نفت ایران هستند منافع اقتصادی خود را نادیده بگیرند.

عراقچی و گوکله بر عزم هر دو کشور بر حفظ روابط در بالاترین سطح ممکن تاکید کردند.

وزارت خارجه هند درباره نتایج ملاقات های عراقچی در بیانیه ای اعلام کرد : دیدگاه ها در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی مورد علاقه دو کشور، از جمله تلاش های طرف های مختلف برای رفع مسائل مربوط به برجام، رد و بدل شد.

بیانیه مذکور تاکید کرد که : دو طرف توافق کردند که در جهت شتاب بخشیدن به همکاری دوجانبه چند وجهی و مبادلات خود تلاش کنند.

همچنین مقرر شد دور بعدی جلسه کمیسیون مشترک هند و ایران در سطح وزیران امور خارجه در ماه نوامبر(آبان ماه) در ایران برگزار شود. بر اساس این بیانیه سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند برای شرکت در جلسه بعدی کمیته مشترک هند و ایران به تهران سفر خواهد کرد.

وزارت امور خارجه هند در بیانیه خود گفت: هر دو طرف به صورت مثبت پیشرفت بدست آمده در اجرایی کردن تصمیمات گرفته شده در طول سفر ماه فوریه(بهمن ماه 1396) حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به هند به خصوص در زمینه گسترش ارتباطات، همکاری ها در تجارت و مسائل اقتصادی و ترغیب ارتباطات مردمی، را بررسی کردند.

عراقچی علاوه بر ملاقات با مقامات رسمی ، دیداری نیز با اندیشمندان امور ایران در بنیاد تحقیقاتی آبزرور معروف به او آر اف داشت که در طی آن با کارشناسان هندی به تبادل نظر پرداخت.

وی با تشریح روند امضای برجام و اهمیت آن، خاطر نشان کرد که ایران پس از امضای این قرارداد به تمام تعهدات خود عمل کرده و اکنون این آمریکاست که با خروج از یک قرارداد بین المللی که توسط مقامات رسمی کشور خودش امضا شده است اعتبار خود در سطح بین المللی را زیر سوال برده است.
معاون وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه کشورهای اروپایی دخیل در برجام در مقابل خواسته های غیر منطقی ترامپ ایستاده اند گفت: مقاومت آنها همراه با حمایت بسیاری کشورهای دیگر مانند هند باعث دلگرمی ایران برای ادامه مقاومت در برابر زورگویی های آمریکا می باشد.

عراقچی در انتهای سفر خود در گفت و گو با ایرنا سفر کوتاه خود به پایتخت هند را مثبت ارزیابی کرده و گفت: نتیجه دیدارها آشکار کرد که هند مصمم به حفظ برجام است.

عراقچی در خصوص مهمترین دستاورد سفر خود به هند گفت: «در روابط دیپلماتیک ارتباطات باید مستمر باشد و نکته مهم نیز این است که روابط ما با هند دائمی و مستمر است و به همین دلیل ما دارای یک رابطه خوب با هند هستیم. این گفت و گو ها موتور محرکه روابط دو کشور است که مدام باید انجام شود تا طرفین از مواضع یکدیگر مطلع باشند. روابط هند و ایران تاریخی و تمدنی است، و اکنون نیز عوامل اقتصادی به روابط دو کشور اضافه شده و دو کشور سعی خواهند کرد روابط خود را به بهترین شکل ادامه دهند.»

دیدار عراقچی از هند از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا هند تنها کشوری است که برغم آنکه بخشی از قرارداد هسته ای برجام نیست و آنرا امضا نکرده است با قدرت از آن دفاع می کند.

آمریکا از هند خواسته است تا روز احیای تحریم های نفتی در 4 نوامبر (13 آبان ماه) واردات نفت خود از ایران را به صفر برساند.
دو هفته پیش نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل، به هند سفر کرد تا دولت دهلی به درخواست آمریکا از خرید نفت ایران امتناع کند.
همکاری ایران و هند در زمینه انرژی بویژه نفت و اجرای طرح توسعه بندرراهبردی چابهار مهمترین اولویت تهران - دهلی نو در دوره جدید بویژه پس از خروج آمریکا از برجام محسوب می شود.

بلافاصله پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، وزارت خارجه هند با انتشار بیانیه ای حمایت قاطع این کشور از حقوق هسته ای ایران را اعلام کرد.
پس از خروج آمریکا از برجام، ایران و هند هر دو عزم خود را برای محافظت از روابط دو جانبه جزم کردند.

اهمیت دیدار عراقچی از هند آنگاه بیشتر آشکار می شود که توجه شود دور اول تحریم های آمریکا علیه ایران از 15 مرداد احیا خواهد شد و تصمیم دولتمردان دهلی نو بر چگونگی شکل گیری راهبردهای ایران تاثیر بسزایی خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۵۶۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق

انتشار اخبار مذاکره از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به گفتگو است!

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز شنبه هشتم اردیبهشت در حالی چاپ و منتشر شد که سیاه و سپید اوراق زدایی از بودجه دولت، اوج‌گیری تنش‌ها در دانشگاه‌های امریکا در پی حمایت از غزه و پیگیری دیپلماسی اقتصادی با آفریقا پس از آسیا و برگزاری کنکور در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.

ارسال چند پیام از سوی آمریکایی‌ها و سپس تکذیب آن حکایت از سردرگمی کاخ سفید همچنان مورد استقبال رسانه‌های اصلاح‌طلب قرار دارد، روزنامه آرمان ملی در سرمقاله خود با عنوان « پالس‌های مذاکراتی» نوشته است:

این روزها اخبار مختلفی از احتمال تبادل پیام بین ایران و آمریکا در رسانه‌ها منعکس می‌شود که باید این تبادل پیام را به منزله ارسال پالس‌های مثبت به منظور جلوگیری از تنش‌آلود شدن فضا بین دو سویه پرونده هسته‌ای یعنی ایران و آمریکا تحلیل کرد و آن را به فال نیک گرفت.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است:

چرا که هر مقدار شاهد کاهش تنش دو سویه باشیم می‌توان به بهبود شرایط و استفاده از ابزارهای دیپلماتیک امیدوار بود. آنچه در ارتباط با موشک‌پرانی‌های ایران علیه اسرائیل اتفاق افتاد این بود که پالس‌هایی میان ایران و آمریکا تبادل شد. آمریکایی‌ها از طرق مختلف و حتی از طریق عربستان پیام دادند که قرار نیست که آمریکا وارد نبرد ایران و اسرائیل شود.

روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان « نگرانی افراطی‌ها از احتمال مذاکره» خط گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا پس از عملیات وعده صادق را پیش کشیده و می‌نویسد:

بلافاصله پس از پاسخ نظامی ایران به حملات اخیر اسرائیل، زمزمه‌های احتمال مذاکره با آمریکا افزایش پیدا کرد. اگرچه‌ ایران و آمریکا انجام چنین مذاکراتی را تکذیب کردند، اما آیا امروز بهترین فرصت برای اقدام به مذاکره مستقیم نیست؟ ‌ ایران این برتری را که با عملیات ۲۶ فروردین به دست آمد، برای چه کاری نیاز دارد؟ قرار است نگه داشته شود تا روزی که دوباره آنها احیانا با یک عملیات متقابل، ورق را برگردانند؟ تصور آنها از آینده چیست؟ کدام کشوری همیشه در موضع‌ برتری مانده و از آن خارج نشده است؟ موضع‌ برتری اگر به کار گرفتن امتیاز در دیپلماسی نخورد، قرار است به چه کار بیاید؟ البته به این پرسش تنها یک دسته‌ جواب روشنی خواهند داد؛ آنهایی که بدون ترس و واهمه می‌گویند: «ما قصد داریم این شرایط برتری را ادامه دهیم تا به یک جنگ فراگیر وارد شده و کار را یکسره کنیم». ‌آیا در میان جریان رادیکال، کسی هست که بتواند به این صراحت دست به چنین اعترافی بزند؟

روزنامه هم‌میهن نیز همین خط خبری را پیش برده و در گفتگو با سیدمحمد صدر اجرای برجام و FATF اولویت نظام را اولویت اصلی کشور خواهنده است؛ در بخشی از این گفتگو آمده است:

در عین حال دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی باید تمام تلاش خود را به کار گیرد که قضایای مسکوت و معطل‌مانده از گذشته مانند برجام و FATF را نیز حل و فصل کند، چراکه تا این قضایای دیپلماتیک حل‌وفصل نشود، ما از تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شدید ناشی از آن رنج خواهیم برد.

الان آمریکا در شرایط خاصی قرار دارد. در شش ماه گذشته هم مشخص شد که آمریکایی‌ها به دنبال مشارکت در جنگ یا گسترش بحران در منطقه نیستند و تا این حد مشخص شده‌است که سیاست آمریکا این است که جنگ غزه در سراسر خاورمیانه گسترش پیدا نکند، پای کشورهای دیگر به آن کشیده‌نشود و آمریکا درگیر یک منازعه جدید در منطقه نشود.

انتشار این دست اخبار از سوی محافل خبری نزدیک به آمریکایی‌ها(رسانه‌های فارسی صدای آمریکا در تهران) و تکذیب آن در تریبون‌های رسمی نشانه میل بایدن به تشویق تهران به آغاز مذاکراتی است که با دادن مشوق‌هایی ایران را در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مهار کند. به‌عبارتی‌دیگر آمریکایی‌ها پس از مشاهده ضرب دست ایران در عملیات وعده صادق به این نتیجه رسیده‌اند که افزایش فشار بر ایران کارکرد خود را ازدست‌داده و تنها گزینه فعال روی میز گفتگو است.

در حال حاضر این سوال مطرح است که این جریان چرا تجربه های گذشته را مدنظر داشته و باور نمی کند که دشمنی امریکا با مذاکره برطرف نمی‌شود؟ واقعیت آن است که آمریکا دنبال منافع خودش در ایران است. از دیگر سو در شرایطی که عملیات وعده صادق علاوه بر نشان دادن قدرت سخت جمهوری اسلامی و اراده ملت ایران و قدرت نرمی را نیز میان جبهه مقاومت و تمامی مخالفان جبهه استکباری خلق کرده سخن گفتن از ترس برخی کشورهای منطقه از ایران امتداد دادن عملیات روانی صهیونیست بوده و تکرار آن شائبه دار می باشد.

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • کرملین: روسیه و چین فشارهای غرب را تحمل می‌کنند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • چین: هیچ کشوری حق دخالت در روابط مسکو و پکن را ندارد
  • وانگ یی: روابط پکن-واشنگتن رو به ثبات است/ بلینکن: آمریکا از استقلال تایوان حمایت نمی‌کند
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • پکن: ایالات متحده مانع توسعه چین می‌شود
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد