Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ از سال 91 که مسئله اصلاح قانون حمایت از معلولان کلید خورد تاکنون هفت سال گذشته است، شاید همین کش و قوس‌ها و طولانی شدن مدت زمان ارائه لایحه تا تصویب آن که به صورت رسمی از سال 94 تا 97 به طول انجامید موجب شد که سازمان بهزیستی به دلیل تصویب این قانون جشنی ملی برپا و از دست‌اندرکاران تدوین و تصویب این قانون قدردانی و تجلیل کند، آن هم در بهترین سالن پایتخت، یعنی سالن اجلاس سران.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از صبح امروز تعداد زیادی از معلولان کشور (افراد با معلولیت‌های مختلف حتی متعدد)، مسئولان سازمان‌ها و تشکل‌های مردم نهاد حمایت از معلولان که نقش مهمی در تدوین این قانون داشتند، نمایندگان مجلس به ویژه نمایندگانی که بیشترین نقش را در تصویب این قانون بر عهده داشتند، مسئولان سازمان بهزیستی و البته وزیر رفاه در سالن اجلاس حاضر شدند.

یک سال است که قانون غربالگری ژنتیک اجرا نمی‌شود چون ...

مراسم با قرائت قرآن با صوتی بسیار زیبا آغاز شد. قاری مراسم، امیر رضا رحیمی، نابینای کشورمان که مقام دوم مسابقات قرآن نابینایان جهان را دارد، بود. در ادامه سرود ملی پخش شد اما «گروه ناشنوایان دستان گویا» سرود ملی کشورمان را به زبان اشاره اجرا کردند و در ادامه محسنی‌بندپی، معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی طی سخنانی با افتخار از ماده 75 برنامه ششم توسعه که تلاشی برای پیشگیری از معلول‌زایی است سخن گفت و عنوان کرد: برای پیشگیری از معلول‌زایی غربالگری ژنتیک قبل از ازدواج را اجباری کردیم اما یک سال است که این قانون اجرایی نمی‌شود به دلیل تعللی که یکی از شرکای اجتماعی ما انجام داده است. ما هزینه مشاوره ژنتیک خانواده‌هایی که یک فرزند معلول دارند را برای بارداری دوم می‌دهیم تا معلول‌‌زایی به صفر برسد.

وی عنوان کرد: تمامی فعالیت‌های اثربخش بهزیستی دو برابر شده است و اورژانس اجتماعی نیز در تمام شهرهای بالای 50 هزار نفر فعال است. الگوی دادگاه درمان‌مدار در شش استان کشور در حال اجرا است که بر اساس آن نگاه به افراد معتاد به عنوان یک فرد بیمار است نه یک فرد مجرم و این الگو در سال جاری در سایر استان‌ها هم گسترش خواهدیافت.

بندپی در خصوص لایحه حمایت از حقوق معلولان نیز گفت: مشکلات معلولان در بند‌ بند این قانون دیده شده است و باید شرایط اجرایی کردن این قانون را فراهم‌کنیم.

در ادامه مراسم، پزشکیان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه همه ارگان‌ها، سازمان‌ها و کسانی که در جامعه زندگی می‌کنند در مقابل افراد معلولیت مسئول هستند گفت: بعد از ۴۰ سال پس از انقلاب با قرآن بیگانه هستیم.

این نماینده مجلس در ادامه به نقش مهم مساجد در رفع مشکلات اشاره و تصریح کرد: نمی‌شود پذیرفت در محله‌ای مسجد هست معلول و مسکین هم هست، اما مسجدی‌ها به آنها توجه ندارند. این نماز باطل است نمازی مقبول است که نمازگزار به نیازمندان و مسکینان توجه کند.

با تشکیل کارگروه اجرایی زمینه اجرای قانون را فراهم کنید

قرائت بیانیه فعالان امور معلولان در خصوص قانون حمایت از افراد دارای معلولیت که توسط دکتر خواجه حسینی نابینای کشورمان که در حوزه حمایت از معلولان فعالیت دارد قرائت شد. در این بیانیه از تمامی دستگاه‌ها خواسته شد با تشکیل کارگروه اجرایی زمینه اجرای قانون را فراهم کنند، همچنین از وزارت تعاون انتظار می‌رود با تشکیل کمیته هماهنگی و نظارت بر قانون و اخذ گزارش عملکردهای دستگاه‌ها و ارائه به نهادهای ناظر اقدام کنند. همچنین جامعه معلولان کشور از مسئولان انتظار دارند ستاد هماهنگی مناسب‌سازی با حضور شبکه‌های مردم‌نهاد تشکیل شود و آگاه‌سازی جامعه و ارتقای سطح آگاهی عمومی را در دستور کار خود داشته باشند.

در ادامه مراسم از نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد و نمایندگان مجلس و نیز وزیر رفاه و رئیس سازمان بهزیستی به خاطر تلاش‌هایی که برای تدوین و تصویب این قانون انجام داده‌اند قدردانی و از کتاب قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت رونمایی شد.

وزیر رفاه نیز که متن سخنرانی خود را گم کرده بود، طی سخنانی کوتاه قول داد که تمام تلاش خود را برای اجرایی شدن این قانون به کار بندد.

به گزارش ایکنا؛ سؤال مهم خبرنگاران در این مراسم تقدیر، در خصوص اجرایی شدن این قانون بود و حتی بارها از مسئولان مختلف وزارت رفاه، سازمان بهزیستی و نمایندگان مجلس توسط خبرنگاران رسانه‌های مختلف سؤال شد آیا به راستی این قانون اجرایی می‌شود یا مانند سایر قوانین صرفاً تصویب شده است؟

حضور تعداد زیادی از معلولان در سالن، خوشحالی و امیدواری آنها در خصوص نتایجی که اجرایی شدن این قانون می‌تواند در پی داشته باشد اما چیز دیگری بود.

ای کاش در این مراسم علاوه بر معلولان، کودکان کار و خیابانی و کودکان آسیب دیده اجتماعی و نیز زنان آسیب‌دیده کشورمان حضور داشتند تا نمایندگان مجلس آنها را هم می‌دیدند شاید زودتر به فکر تصویب قوانین مربوط به این گروه‌های آسیب‌پذیر و آسیب دیده می‌افتادند.

گزارش تصویری این مراسم را اینجا ببینید!

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی قانون حمایت از معلولان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۵۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه این جلسه با بیان اینکه در جلسه شورای عالی سه مصوبه مهم داشتیم، بیان کرد: حسین بهاروند و خانم اشرف معینی به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری جایزه کاظمی آشتیانی در جلسه امروز انتخاب شدند.

وی اعلام کرد: 5 نفر از اعضای حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای عضویت در بنیاد سعدی برگزیده شدند که اسامی ایشان شامل علی‌اشرف صادقی، محمد دبیر مقدم،  موسی اسوار، محمدجعفر یاحقی است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبه سوم جلسه امروز تصویب نقشه راه اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش بود، با اینکه سند تحول؛ قوی، مبنایی و اصولی نوشته شده، اما نقشه راه آن نوشته نشده بود این نقشه راه در شش ماه اخیر در وزارت آموزش‌وپرورش و ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین و کلیات این نقشه راه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جشنی به بلندای عشق به فرزندان این مرز و بوم/ عاشقانی که سوختند و هنر آموختند
  • جشنی به بلندای عشق به فرزندان این مرز و بوم/ عاشقانی که سوختند تا هنر بیاموزند
  • سازمان اداری و استخدامی : کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند
  • ۳۰۰طرح ارتباطی طی دو سال اخیر در کهگیلویه و بویراحمد اجرا شده است
  • دریافت هرگونه هدیه از سوی کارمندان دولت ممنوع | ابلاغیه جدید سازمان اداری و استخدامی
  • دریافت هرگونه هدیه از سوی کارمندان دولت ممنوع شد
  • سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد/کارمندان دولت حق دریافت هدیه را ندارند/ برخورد قضایی با متخلفان
  • بخشنامه ممنوعیت دریافت هر نوع هدیه توسط کارکنان دولت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد
  • ۱۶ طرح ارتباطی در کهگیلویه و بویراحمد در دست اجرا
  • تصویب سند اجرایی تحول بنیادین آموزش‌وپرورش در شورای عالی انقلاب فرهنگی