Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@10:46:40 GMT

آستارا؛ شهرستانی با ظرفیت های ملی - عیسی پاشاپور **

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۷۴۴۹

آستارا؛ شهرستانی با ظرفیت های ملی - عیسی پاشاپور **

آستارا- ایرنا- شهرستان مرزی بندر آستارا در منتهی الیه غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان کانون ارتباط زمینی، دریایی و ریلی ایران و اوراسیا و گذرگاه حمل و نقل منطقه ای است و روز به روز توجه و علاقه کشورهای حوزه قفقاز و روسیه به استفاده از آن افزایش می یابد.

وجود بندر چند منظوره با 60 هکتار وسعت به عنوان نخستین بندر بخش خصوصی کشور، 38 کیلومتر مرز خاکی و 16 کیلومتر مرز دریایی با جمهوری آذربایجان، راه آهن بین المللی آستارا - آستارا و محور ارتباطی اردبیل - آستارا به عنوان یکی از شاهراه های ارتباطی شمال کشور، آستارا را به کانون تجارت، حمل و نقل و صادرات و واردات شمال ایران و منطقه تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


راه آهن آستارا - آستارا بین ایران و جمهوری آذربایجان که در فروردین ماه امسال به طور رسمی افتتاح شد، آهنگ صادرات، واردات و حمل و نقل کالا را در گیلان و به خارج از کشور تسریع کرده و در 2 ماه گذشته 30 هزار تن کالا با 489 واگن قطار از کشورمان به جمهوری آذربایجان صادر و 43 هزار تن کالا به ایران وارد شده است و با اتصال این پایانه ریلی به خط آهن رشت - قزوین و تکمیل کریدور شمال - جنوب، تحول بزرگی در حمل و نقل و تجارت منطقه ای روی خواهد داد.
به دلیل نزدیکی بندر آستارا به بندرگاه های کشورهای حوزه دریای خزر، در سال گذشته در این بندر 192 هزار تن کالا تخلیه و بارگیری شد و اگرچه کریدور ریلی شمال - جنوب ایران برای حمل کالاهای وارداتی و صادراتی تکمیل نشده، اما حمل و نقل ترکیبی در بارانداز راه آهن آستارا به سرعت در حال رونق است و کالاهای وارد یا صادر شده از راه آهن آستارا - آستارا، در بارانداز به وسیله کامیون ها جابجا و به مقاصد خود منتقل می شود.
در آینده نزدیک با اتصال بارانداز راه آهن آستارا به بندر و منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان، صنعت حمل و نقل شتاب و توسعه بیشتری خواهد یافت و با شکل گیری مشاغل مستقیم و غیرمستقیم، بستر اشتغال و درآمد بخش خصوصی، بیش از پیش فراهم خواهد شد.
استانداری گیلان گردشگری، تجارت و کشاورزی را به عنوان محورهای توسعه این استان تعریف کرده است و گذرگاه دریایی، زمینی و ریلی آستارا در احیا و رونق آن محورها نقش بسزایی دارد و قابلیت های مرزی، جغرافیایی، اقتصادی و منطقه ای آستارا در استان گیلان و شمال غرب ایران، به تدریج خود را همچون خورشیدی درخشان نشان می دهد.
در سه ماه نخست امسال از پایانه مرزی آستارا 33 هزار و 167 تن کالا وارد و 165 هزار و 922 تن کالا صادر شده و میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل، 37 درصد افزایش و میزان واردات 32 درصد کاهش داشته است و 243 هزار و 63 تبعه ایرانی و خارجی از پایانه مرزی تردد کرده و این میزان نیز در مقایسه با سه ماه نخست سال گذشته، حدود 30 درصد افزایش یافته است.
آمارها گویای اقتصاد در حال رشد و پویای بندر مرزی آستارا است و امکان حمل و نقل ترکیبی و درآمدهای سرشار از آن، بستر گسترده ای برای ورود با انگیزه بخش خصوصی را فراهم آورده است و با تاثیر صنعت حمل و نقل کالا و مسافر، زیرساخت های گردشگر درمانی و گردشگری ورزشی نیز برای پذیرش مسافران داخلی و خارجی تامین خواهد شد و دامنه اقتصاد این شهرستان فراتر از مرزهای استان گیلان خواهد بود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان قرار دارد.
*خبرنگار ایرنا
7124/1772

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد آستارا صادرات جمهوري آذربايجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۷۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه اساتید و دانشجویان شرکت کننده در اردوی راهیان پیشرفت در همراهی سرلشکر رحیم صفوی با استاندار هرمزگان دیدار کردند.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این نشست؛ ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس را جزو افتخارات مهندسی ایران دانست و گفت: برای احداث این پالایشگاه بیش از ۱۵ هزار کیلومتر کابل کشی و ۶.۵ میلیون اینچ جوشکاری انجام شده که در نوع خود بی‌نظیر است.

وی با اشاره به ویژگی‌های بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران گفت: بندر شهید رجایی ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار TEU ظرفیت کانتینری دارد که یک میلیون و ۱۰۰ هزار TEU از آن توسط دولت سیزدهم ایجاد شده است ضمن اینکه عملیات توسعه بندر و اضافه‌کردن ۲ هزار ۴۰۰ هکتار دیگر به پس‌کرانه آن نیز آغاز شده است.

دوستی با اشاره به تولید ۴.۵ میلیون تن فولاد در استان هرمزگان از آغاز احداث واحدهای جدید به ظرفیت ۱۰ میلیون تن در استان هرمزگان خبر داد و عنوان‌کرد: میانگین پیشرفت این واحدها که در دولت سیزدهم آغاز شده‌اند ۳۰ درصد است.

وی ادامه داد: در واحدهای جدید فولادسازی تلاش کرده‌ایم تولیدات منطبق با نیاز صنایع پیشران استان همچون کشتی‌سازی باشد.

استاندار هرمزگان ظرفیت پالایش را دیگر مزیت نسبی استان دانست و عنوان‌کرد: در حال حاضر یک میلیون بشکه ظرفیت پالایشی داریم و یک میلیون بشکه نیز ظرفیت جدید در دست احداث است.

دوستی با اشاره به ورود استان به زنجیره ترکیبی شیمی و معدن را جزو اولویت‌های اصلی هرمزگان برشمرد و گفت: در این زنجیره تلاش می‌کنیم تا کشور را از واردات کودهای فسفاته بی‌نیاز کنیم.

وی در گریزی به مزیت‌های شیلاتی استان نیز گفت: ظرفیت پرورش ماهی در قفس استان هرمزگان از ۵ هزار تن در ابتدای دولت به ۱۶ هزار تن رسیده است و ۱۱ هزار تن ظرفیت جدید ایجاد شده است‌.

کد خبر 6088087

دیگر خبرها

  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • اجرای ۳۵ کیلومتر فیبر نوری در آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • ظرفیت تخلیه و بارگیری در بندر دیلم ۲ برابر شد
  • تبادل تروریست‌ها در بندر گوادر
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد
  • تخلیه و بارگیری ۴۸۵ هزار و ۳۵۲ تن کالا در امیرآباد
  • کشف داروی قاچاق توسط مرزبانان هنگ تایباد 
  • ذخیره کالا‌های اساسی مردم گیلان
  • فروردین ماه پررونق در بزرگترین بندر شمال