Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: قطعی برق ربطی به کار کردن و یا هزینه در نیروگاه هسته ای ندارد بلکه به دلیل گرمی هوا، کاهش بارندگی و فرسودگی نیروگاه های آبی است. 

فریدون عباسی رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگو با  خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نقش نیروگاه اتمی بوشهر در تأمین برق کشور، اظهار کرد: اینکه باید سیستم فرسوده برق کشور را اصلاح کنیم، درست است البته ما در هر زمانی نیاز داریم تا تعدادی نیروگاه اضافه داشته باشیم که اجازه دهیم برخی نیروگاه‌ها از مدار خارج شوند و اشکالات جزئی آنها رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همیشه باید برق نصب شده از آن چیزی که استفاده می‌کنیم حتی با در نظر گرفتن پیک مصرفی بیشتر باشد، تصریح کرد: تنوع در تولید برق بحث کارشناسی است و نه بحث ژورنالیستی؛ باید توجه کنند در این زمینه، ملاک بخش کارشناسی وزارت نیرو است که مشخص می‌کند چه مقدار از برق تولیدی کشور آبی، فسیلی، سیبل ترکیبی و هسته‌ای باشد.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی ایران با تأکید بر اینکه نباید اظهارنظرهای غیرکارشناسی در این زمینه داشته باشند، افزود: توجه کنند که یک نیروگاه 1000 مگاواتی برای ما کافی نیست و باید حداقل ما 10 هزار مگاوات برق هسته‌ای داشته باشیم، یعنی حدود 10 نیروگاه هسته‌ای باید در تنوع تولید برق ما وجود داشته باشد.

وی اظهار کرد: اگر نیروگاه بوشهر مدت زمان زیادی سپری کرده تا وارد مدار شود، به سوء مدیریت بستگی داشته و انتخاب راه، غلط بوده است، نباید یک نیروگاه هسته‌ای این مقدار زمان ببرد، البته از زمانی که بودجه به موقع تأمین شد، نیروگاه پیشرفت کرد و زمان معقولی برایش صرف شد تا ساخته شود.

عباسی با اشاره به اینکه نیروگاه اتمی بوشهر از زمانی که وارد مدار شده راهگشا بوده است، گفت: در تابستان و در اوج مصرف به کمک دیگر نیروگاه‌ها آمده است و شرایطی داشته که توانسته بار آن موقع را تأمین کند.

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با تأکید بر اینکه دوستان نباید نگاه سیاسی داشته باشند و به موضوع هسته‌ای سیاسی نگاه نکنند و برجام زده نباشند، ادامه داد: باید واقعیت‌های کارشناسی و نیازهای کشور را ببینند و براساس آن تصمیم‌گیری شود.

وی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی سیاسی نگاه کردن به مسائل، راه غلطی است، اظهار کرد: در سال 90 وزارت نیرو طرحی را اجرا کرد و در آن به نتیجه رسیدند که تا سال 1410 در یک بازه زمانی 20 ساله باید 123 هزار مگاوات برق نصب شده داشته باشیم، البته از این مقدار 10 هزار مگاوات آن باید برق هسته‌ای باشد.

عباسی با اشاره به اینکه این پیش‌بینی طبق نظر کارشناسی و محاسبات نرم‌افزارهای بین‌المللی با توجه به وضعیت اقلیمی ایران در نظر گرفته شده است، افزود: در حال حاضر 3 هزار مگاوات برق هسته ای داریم و با این روند تا 1410، 2 الی 3 نیروگاه دیگر هم ساخته نخواهد شد.

اظهار نظر درباره مسائل هسته ای ممکن است با ملاحظات سیاسی برجامی باشد گفت: قطعی برق ربطی به کار کردن و یا هزینه در نیروگاه هسته ای ندارد بلکه به دلیل گرمی هوا، کاهش بارندگی و فرسودگی نیروگاه های آبی است. 

گفتنی است؛ امروز روزنامه آفتاب یزد در گزارشی به بررسی نقش نیروگاه اتمی بوشهر در تامین برق کشور پرداخته است و مطرح کرده به جای صرف زمان و هزینه در نیروگاه اتمی بوشهر بهتر نبود در سیستم فرسوده برق کشور اصلاحاتی انجام می دادیم؟

انتهای پیام/

علت قطعی برق کشور نقش نیروگاه اتمی بوشهر در تامین برق کشور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مسائل هسته ای سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۷۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

به گزارش ایسنا، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

دیگر خبرها

  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • اسلامی: تعداد نیروگاه‌های اتمی ایران افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی اعلام کرد: گام‌های اساسی ایران برای افزایش تعداد نیروگاه‌های اتمی
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یابد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش خواهد یافت
  • تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد
  • اسلامی:‌ تعداد نیروگاه‌های اتمی افزایش می‌یا‌بد