Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-24@00:44:59 GMT

پرواز زدگی؛ نکات سفر با هواپیما

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۱۹۳۵۱

تحقیقات نشان داده پیامدهای ناشی از پروازدگی طی سفر به شرق شدیدتر از مسافرت به سمت غرب است. ناطقان: حتما تاکنون درباره "ساعت زیستی" یا "ساعت بدن" شنیده اید؛ ساعت زیستی یک چرخه تقریبا 24 ساعته در فرایندهای زیست شیمیایی، فیزیولوژیک و رفتاری موجودات زنده است که حتی گیاهان و جانوران نیز زندگی خود را براساس آن تنظیم می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ساده تر بگوئیم اگر شما برای یک عمر ساعت 7 از خواب بیدار شده اید و شب هنگام نیز نهایتا تا ساعت 11 به رختخواب می روید به نوعی بخش فعال زندگی خود را در این 16 ساعت برنامه ریزی کرده اید و بدن شما نیز حالت زمانی مذکور را به عنوان یک برنامه مهم روزانه پذیرفته است. حال اگر به دلایل مختلف(از جمله پرواز به مقصدی با اختلاف زمانی) این برنامه ریزی دچار اختلال شود و این حالت تداوم داشته باشد مشکلاتی سلامت انسان را تهدید خواهد کرد.

البته در این مطلب نمی خواهیم موضوع ساعت زیستی را مورد بررسی قرار دهیم اما همانطور که از عنوان مطلب بر می آید مشکل "JETLAG" یا "پرواز زدگی" یکی از مهم ترین چالش هایی است که با اثر گذاشتن بر ساعت زیستی، مسافران را گرفتار می کند.

وقتی پرواز شما را در مقصد گرفتار می کند!

پرواز زدگی یا معادل انگلیسی آن "جت لَگ" به حالتی گفته می شود که طی آن تنظیم خواب فرد پس از پروازی طولانی و متاثر از اختلاف زمانی ساعت مبدا و مقصد برهم می خورد. از این رو مشکلات متعددی از عدم تمرکز و واکنش های عصبی گرفته تا اختلالات گوارشی مسافران را درگیر خود می کند.

نکته: گاهی اوقات علائم پرواززدگی به سرعت مسافر را درگیر نمی کنند و ممکن است ساعت ها پس از فرود در مقصد، آغاز شوند. فراموش نکنیم میزان آثار جت لگ ارتباط زیادی نیز به سن و شرایط جسمانی هر فرد دارد.

طی مسافرت های طولانی ترشح هورمون ملاتونین کاهش یافته و زمینه اختلال ساعت خواب و بیداری فرد را ایجاد می کند. البته فشار هوای داخل هواپیما و موارد دیگری مانند تغذیه و بی تحرکی نیز بر مشکلات پیش آمده می افزایند.

در ادامه مطلب پارامترهایی شامل علائم، روش های درمان، توصیه های مفید و ... را مطالعه خواهیم کرد.

علائم

- خستگی طی روز و بی خوابی شب هنگام (در منطقه زمانی جدید)

- عدم تمرکز و ناتوانی در کنترل ذهنی

- کاهش عملکرد جسمانی (این مورد بخصوص برای ورزشکاران حرفه ای در مسابقات خارجی مشکلات زیادی را ایجاد می کند)

- سردردهای مکرر و بی حوصلگی ناشی از آن

- کاهش اشتها و اختلالات گوارشی متعدد (درد شکم، یبوست، اسهال)

- تغییرات خلق و خوی

وقتی پرواز شما را در مقصد گرفتار می کند!

یک بررسی جالب

تحقیقات نشان داده پیامدهای ناشی از پروازدگی طی سفر به شرق شدیدتر از مسافرت به سمت غرب است! البته موضوع چندان پیچیده نیست زیرا هنگام سفر به شرق از طول روز فرد کاسته می شود و این در شرایطی است که ساعت زیستی بدن انسان خود را با روز بلندترشده بهتر هماهنگ می کند تا روزی که طول آن کمتر شده است. در یک فرمول ساده می توان گفت: پرواز به شرق = از دست دادن زمان / پرواز به غرب = به دست آوردن زمان.

پیشگیری و درمان

برای کاهش گرفتاری های مربوط به پرواززدگی می توان مواردی را قبل از پرواز مدنظر قرار داد تا بتوان به نوعی آثار بعدی پرواززدگی را کنترل و کاهش داد.

غذای سبک

توصیه می شود حداقل 24 ساعت قبل از پرواز توجه ویژه ای به برنامه غذایی خود داشته باشیم. از مصرف غذاهای چرب، پرادویه و البته خیلی شور اجتناب کنیم. به جای وعده های غذایی سنگین چند نوبت غذای سبک و سالم را جایگزین کنیم. در این فرمول غذاهای فراوری شده هیچ جایی ندارند. دقیقا قبل از پرواز چیزی نخوریم اما با معده خالی هم نباید سوار هواپیما شد.

یک خواب کامل

شب قبل از پرواز معمولا به دلیل هیجان یا استرس سفر خبری از خواب راحت نیست! و این خود یک مشکل مهم است. بنابراین توصیه می شود حتما یک خواب کامل داشته باشیم. اگر پروازتان خیلی طولانی است و زمانی که به مقصد خواهید رسید "روز" است خواب در هواپیما نیز می تواند گزینه خوبی باشد. اما اگر شب هنگام به مقصد می رسید بهتر است طول پرواز را بیدار بمانید.

نکته: استفاده از قرص های خواب آور برای پروازهای طولانی توصیه نمی شود زیرا نه تنها کمکی به مقابله با پرواز زدگی نمی کند بلکه ممکن است در مقصد دچار سرگیجه ناشی از مصرف این قرص ها شوید.

تنظیم پرواز

همانطور که در مورد قبل اشاره شد اگر شب به مقصد برسید احتمال تجربه مشکلات ناشی از پرواززدگی بیشتر خواهد بود. از این رو تلاش کنید بلیط خود را طوری انتخاب کنید که طول روز به مقصد برسید.

الکل

در کشورهایی که مشروبات الکلی مصرف می شود به مسافران توصیه می کنند از مصرف الکل قبل و هنگام پرواز دوری کنند.  الکل با ایجاد اثرات خستگی و از دست رفتن آب بدن موجب  می شود توان و قدرت بدن و ذهن برای مقابله با پرواز زدگی کاهش یابد.

کافئین

باید توجه داشت که نوشیدنی های حاوی کافئین موجب تغییراتی در سطح هوشیاری می شوند بنابراین قبل و هنگام پرواز نباید آنها را مصرف کرد.(چیزهایی شبیه قهوه، انواع نوشابه و انرژی زاها).

هیدراته بمانید!

مقدار زیادی آب قبل، هنگام و پس از پرواز بنوشید! این کار با اثرات رطوبت پایین کابین هواپیما مقابله می کند. توجه داشته باشید که کم آبی علایم پرواززدگی را تشدید خواهد کرد.

تنظیم ساعت

وقتی پرواز شما را در مقصد گرفتار می کند!

تمامی زمانسنج های خود را(ساعت مچی و موبایل) با ساعت مقصد تنظیم کنید البته هنگامی که روی صندلی هواپیما نشستید.

قدم بزنید و تحرک داشته باشید

چالش DVT یکی از شایع ترین عوارض پروازهای طولانی است که طی آن مشکل ورم پاها و لخته شدن خون در رگ ها برای مسافران پیش می آید. توصیه می شود گاهی از صندلی خود بلند شده و در راهرو قدم بزنید.

 ملاتونین

درباره نقش ملاتونین و ساعت زیستی بدن ابتدای بحث مواردی را عنوان کردیم. از این رو در کنار روش های ساده ای که برای مقابله با پرواززدگی وجود دارد، مصرف ملاتونین نیز می تواند به ساعت زیستی بدن کمک کند البته با مشورت پزشک. مصرف کمی ملاتونین چند ساعت قلب از شروع حالت خواب آلودگی کمک می کند تا هم زودتر بخوابید و هم زودتر بیدار شوید.

دوش آب گرم

دوش آب گرم موجب رفع گرفتگی عظلانی ناشی از پرواز می شود و به خواب راحت تر کمک می کند.

 نکته: هنگام خرید بلیط هواپیما صندلی های روی بال و کنار پنجره را انتخاب کنید زیرا بال هواپیما کمترین حالت بیماری حرکتی را ایجاد می کند. کنار پنجره هم شرایطی را فراهم می کند که چشم انداز دوری را برابر خود داشته باشید و درنتیجه حالت بیماری حرکتی کمتر می شود. همچنین توصیه می شود هنگام پرواز چشم خود را روی چیزهای نزدیک مانند تلفن همراه، تبلت یا کتاب متمرکز نکنید. در این مواقع استفاده از هدفون برای گوش دادن به آهنگ یا کتاب صوتی و همچنین تماشای فیلم انتخاب مناسب تری است.

ویتامین B و D

روشی مفید برای سرحال و پرانرژی نگه داشتن بدن محسوب می شود و آثار سو نوشابه های انرژی زا را بدنبال ندارد. ویتامین D (در هر دو صورت طبیعی یا قرص مکمل) نیز تنظیم کننده میزان ملاتونین (هورمون خواب) است. بنابراین تا حد امکان طی روز آفتاب بگیرید تا به میزان کافی ویتامین D در بدن ذخیره شود.

سالن های ویژه جت لگ

وقتی پرواز شما را در مقصد گرفتار می کند!

برخی ایرلاین های مطرح مانند کانتاس در فرودگاه  سالن های ویژه ای را راه اندازی کرده اند که در آن خدماتی برای کنترل و رفع آثار پرواززدگی ارائه می شود. تمرینات یوگا زیرنظر مربی، سوئیت های استراحت، دوش آب گرم، نورتراپی(ساعت زیستی کاملا تحت اثر نور خورشید قرار دارد تا شروع روز را تشخیص دهد. در این درمان نور مصنوعی شبیه نور خورشید به چشم ها تابیده می شود تا نور روز شبیه سازی شود. بدین ترتیب بدن چرخه خواب و بیداری خود را دوباره تنظیم می کند و در زمانی که نیاز به بیداری است دیگر نمی خوابد.)، غذاهای سالم و مناسب، روش های طبیعی برای جبران کم آبی و ... از جمله خدمات مذکور هستند.

  منبع: عصر ایران برچسب ها: پرواز ، سفر هوایی ، مسافرت ، پرواز زدگی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: پرواز سفر هوایی مسافرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۹۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!

آزاد شدن خرید و استفاده از جت شخصی از آن دست خبر‌هایی بود که با واکنش‌های زیادی از سوی مردم و فعالان فضای مجازی روبه‌رو شد. بخشی از این واکنش‌ها از این جهت بود که طی چند سال اخیر ممنوعیت‌هایی درخصوص واردات برخی کالا‌های ارزبر ایجاد شده.

به گزارش فرهیختگان، بخش دیگر نیز ناظر به شرایط اقتصادی کنونی و قیمت‌های بالای وسایل نقلیه است. سوالی که برای مردم پیش می‌آید این است که با وجود این گرانی‌ها، طبیعتا قیمت یک جت شخصی باید خیلی بیشتر از حد تصور باشد. پیگیری‌ها اما نشان می‌دهد که این قانون جدید نیست و حدود ۱۰ سال از تصویب آیین‌نامه آن می‌گذرد.

حتی در گذشته خبری مبنی‌بر سقوط یک جت در نزدیکی جزیره کیش منتشر شده بود و تیم‌های فوتبال هم از هواپیما‌های شخصی استفاده می‌کنند. اواخر سال ۱۳۸۲ وزارت راه و شهرسازی آیین‌نامه مالکیت و بهره‌برداری از هواپیمای شخصی را تصویب کرده بود. در این آیین‌نامه شرایط مالکیت و بهره‌برداری از هواپیما‌های شخصی توضیح داده شده است.

خرید جت آزاد شد!

ظهر روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبری در رسانه‌ها با عنوان: «خرید جت‌های خصوصی برای عموم آزاد است» به نقل از رئیس سازمان هواپیمایی کشور منتشر شد و به سرعت بازتاب پیدا کرد. در این خبر به نقل از محمد محمدی‌بخش، رئیس سازمان هواپیمایی اعلام شد که در حال حاضر بسیاری از مردم از این فضا استفاده می‌کنند و تاجرها، برخی از مسئولان، تیم‌های ورزشی و تیم‌های اقتصادی از استفاده‌کنندگان جت‌های خصوصی هستند. همچنین آمار فعالیت هواپیما‌های فوق سبک در حال حاضر ۲۵۰ فروند در ایران است.

در این خبر تاکید شده که این هواپیما‌ها را برای سفر استفاده نمی‌کنند و اغلب برای پرواز‌های تفریحی و آموزشی کاربرد دارند و با توجه به محدودیت‌های پروازی، امکان پرواز این هواپیما‌ها غیر از پرواز‌های آموزشی و تفریحی وجود ندارد، هرچند این وسیله برای پرواز‌ها در مسافت‌های تعریف‌شده توانمند هستند، اما در حال حاضر اجازه این ماموریت به این هواپیما‌های کوچک داده نمی‌شود.

همچنین از رئیس سازمان هواپیمایی کشوری نقل شد که مالک هواپیما‌های فوق سبک می‌تواند افراد حقیقی باشد، اما بهره‌بردار حتما باید حقوقی باشد. البته به این هواپیما‌ها اجازه فعالیت به‌عنوان حمل‌ونقل عمومی داده نمی‌شود و ملاحظات خاص خود را دارد. هر فردی می‌تواند مالک این هواپیما‌ها باشد و خرید برای عموم آزاد است، اما اپراتور آن باید از مجوز‌هایی برخوردار باشد و فرآیند‌های اخذ گواهینامه صلاحیت پروازی، تعمیر و نگهداری و عملیاتی و امنیتی را بگذراند.

کجا پارکش کنیم؟

خبر آزاد بودن استفاده از جت شخصی به سرعت در رسانه‌ها بازتاب پیدا کرد و مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفت و کاربران از جهت‌های مختلفی با این خبر شوخی کردند. «وای بچه‌ها خیلی خوشحالم دیگه می‌تونیم جت هم داشته باشیم، تنها دغدغم حل شد»، «جت شما چه رنگیه؟»، «شیشه جت شخصی‌هارو میشه دودی کرد؟»، «حالا جت شخصی هم خریدم، کجا پارکش کنم؟» همچنین روند گرفتن گواهینامه مورد توجه کاربران قرار گرفت.

«بچه‌ها برای ثبت‌نام گواهینامه جت شخصی باید کجا ثبت‌نام کنم؟ کسی می‌دونه؟»، «سایپا امروز فروش فوق‌العاده جت شخصی داره، جا نمونی هموطن.» کاربران همچنین با تخمین قیمت نجومی هواپیما‌های شخصی و مجوز‌های بهره‌برداری نوشتند «کجا میشه این جت‌ها رو قسطی خرید؟»

برخی هم این خبر را وسیله‌ای برای طعنه زدن به برخی محدودیت‌ها در واردات قرار دادند و نوشتند «واردات خودروی خارجی ممنوعه، واردات گوشی آیفون (به‌عنوان کالای لوکس) ممنوعه و حتی معلوم نیست مثلا چرا گوشی سامسونگ هم قیمتش لوکس حساب نمیشه، واردات لوازم خانگی باکیفیت ممنوعه، در همین حال واردات جت شخصی آزاده...»، «خرید جت شخصی آزاد شده و از فرداش باید منتظر پزدادن با عکس جت شخصی تو پست‌های اینستاگرام پولدار‌ها و آقازاده‌ها باشیم!»

واکنش‌ها به این خبر صرفا به جنبه‌های طنز محدود نبود و بخش دیگر واکنش‌ها مربوط به مطالبات جدی و مهم بود و نرخ بالای بلیت‌های هواپیما با خرید جت شخصی مورد مقایسه کاربران قرار گرفت؛ این مقایسه که آسمان کشور در اختیار سرمایه‌داران قرار گرفته و امکان استفاده از آن روزبه‌روز از دسترس مردم عادی خارج می‌شود.

قیمت جت از ۷ تا ۳۰۰ میلیارد

طنزپردازی کاربران شبکه‌های اجتماعی تا انتشار آگهی فروش جت شخصی کم‌کارکرد ادامه پیدا کرد. کاربری با انتشار این آگهی نوشت: «فروش یک فروند جت شخصی، یک لکه رنگ درب شاگرد، بازدید مساوی خرید!» در ادامه این روند شکل جدی‌تری به خود پیدا کرد و مساله قیمت واقعی هواپیمای شخصی به وجود آمد.

تاکنون پاسخ‌های مختلفی به این سوال داده شده. برخی با قیمت‌گذاری ۷ تا ۸ میلیاردی روی جت‌های شخصی، آن را با قیمت‌های بالای خودرو‌های وارداتی مقایسه کرده و خرید هواپیما را ارجح دانستند. برخی دیگر نیز کف قیمت برای این پرنده‌های سبک را ۳۰۰ میلیارد تخمین زده و معتقدند که خرید این جت‌ها کار چندان منطقی‌ای نیست؛ چراکه خریدار برای اینکه بتواند از وسیله خود استفاده کند باید یا خودش مدرک خلبانی داشته باشد که پروسه چندان راحتی نیست یا مجبور خواهد بود یک اپراتور برای جت خود استخدام کند که همیشه در دسترس باشد.

بنابراین همان‌طور که از رئیس سازمان هواپیمایی نقل شد «از این هواپیما‌ها برای مسیر سفر استفاده نمی‌کنند و اغلب برای پرواز‌های تفریحی و آموزشی کاربرد دارند.»

جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله

بنا بر اطلاعیه سازمان هواپیمایی کشور و پیگیری‌ها، مشخص شد که آیین‌نامه مالکیت و بهره‌برداری از هواپیما‌های خصوصی در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۲ توسط هیات وزیران بررسی شده و بنا به پیشنهاد شماره ۱۲۳۵۸.۱۱ مورخ هشت آبان ۱۳۸۲ وزارت راه وترابری به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین‌نامه مالکیت و بهره‌برداری هواپیمای شخصی را تصویب کرد.

براساس این آیین‌نامه هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران، مجاز است با رعایت قوانین و مقررات مربوط، اقدام به خرید و مالکیت هواپیمای شخصی غیرنظامی نماید. همچنین بهره‌برداری از هواپیمای شخصی منوط به اخذ مجوز صلاحیت پرواز هواپیما و بهره‌بردار، مطابق استاندارد‌های پرواز و قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری می‌باشد و بهره‌بردار باید قبل از استفاده از هواپیمای مورد نظر، آن را در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت و مجوز‌های لازم را برای بهره‌برداری دریافت کند.

یکی از موضوعاتی که مورد سوال بسیاری از فعالان قرار گرفت، نحوه کارکرد و مجوز‌های پرواز این هواپیما‌های شخصی بود. براساس این آیین‌نامه، «اجازه پرواز پس از تایید قابلیت‌های فنی ـ عملیاتی هواپیما و صلاحیت عوامل پرواز، توسط سازمان‌هواپیمایی کشوری صادر خواهد شد. نحوه عملیات پروازی، تعمیر و نگهداری، تامین قطعات و کتب فنی و عملیات هواپیمای مورد تقاضا می‌بایست به تایید سازمان هواپیمایی کشوری برسد.»

در این آیین‌نامه به مرجع رسیدگی به درخواست بهره‌برداری و اعطای مجوز صلاحیت پرواز نیز اشاره شده و سازمان هواپیمایی کشوری به‌عنوان این مرجع شناخته شده است. مدت زمان اعطای آن از زمان تکمیل تجهیزات و مدارک مورد نیاز که به‌طور کتبی به متقاضی اعلام خواهد شد، شش ماه تقویمی خواهد بود.

هرچه جت بیشتر، امنیت هوایی بیشتر

جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور با اشاره به اینکه سال گذشته یک خبرنگار با محمدی بخش، ریاست سازمان تماس می‌گیرد و از او در مورد آیین‌نامه قانونی مالکیت‌های شخصی سوال می‌پرسد، گفت: «قاعدتا محمدی‌بخش هم با توجه به قوانین موجود که توسط هیات وزیران در سال ۱۳۸۲ به تصویب رسیده، اشاره می‌کند که هر فرد حقیقی و حقوقی ایرانی می‌تواند برای مالکیت و بهره‌برداری خصوصی از هواپیماها، اقدام به خرید کند.

بیشترین نگاه دولت آن موقع این بوده که فرصتی ایجاد بکند تا بخش خصوصی ترغیب و تشویق شده تا وارد صنعت شود. ما در روز، پرواز‌های عبوری و داخلی داریم. پرواز تهران به شیراز از نوع داخلی است و علاوه‌بر این یک‌سری پرواز‌های عبوری از فضای کشور نیز داریم. هرچه تعداد هواپیما بیشتر باشد به معنی این است که حال صنعت خوب است و امنیت بالای آسمان‌ها و پدافند کشور را نشان می‌دهد. نگاه دولت وقت این‌گونه بود. پس این موضوع برای الان نیست و محمدی‌بخش درمورد قانونی که قبلا تصویب شده، صحبت کرده است.»

می‌خواهیم بخش خصوصی را به فعالیت در صنعت هوانوردی ترغیب کنیم

سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور با بیان اینکه این قانون در سال ۱۳۸۲ به تصویب هیات وزیران رسیده، گفت: «این قانون با توجه به نگاهی که به صنعت بوده، از طرف وزارت راه و ترابری و هیات وزیران به تصویب رسید. این قانون برای ترغیب بخش خصوصی به فعالیت در صنعت هوانوردی تصویب شد. پس درمجموع سال گذشته محمدی‌بخش در پاسخ به سوالی درمورد آیین‌نامه مالکیت خصوصی هواپیما‌های شخصی پرسیده و ایشان هم موضوع را براساس آنچه که قوانین و در چهارچوب قوانین موضوعه کشور است توضیح داده.

سازمان هواپیمایی کشوری شرکت‌هایی که صلاحیت دارند و تایید می‌شوند را در نظر می‌گیرد. الان مثلا شما یک فروند هواپیما بخرید، آیا می‌خواهید در حیاط خانه و در آپارتمان نگه دارید؟ این هواپیما باید در آشیانه‌ای باشد. بحث‌های مختلفی وجود دارد مثل تعمیر، نگهداری، ناوبری و به پرواز درآوردن، حتی لایسنس و گواهینامه خلبانی. شرکت‌هایی در این زمینه‌ها فعالیت می‌کنند. برخی از آن‌ها کار‌های آموزش و نگه‌داری هواپیما‌ها را در این حوزه انجام می‌دهند.

در ایرشو (نمایشگاه بین‌المللی هوافضایی ایران) اسفند ماه سال گذشته در فرودگاه پیام شرکت‌هایی بودند که درواقع از سازمان هواپیمایی کشور مجوز فعالیت در این حوزه را گرفته بودند. تعدادشان را نمی‌دانم، اما یکی دو تا از این شرکت‌ها را در نمایشگاه صنعت هوایی و ایرشو کرج سال گذشته دیدم.

خیلی از مردم هم می‌آمدند و از آنجا بازدید می‌کردند. در این نمایشگاه هواپیما‌های تک‌نفره و دونفره آموزشی آورده بودند، اما جت نبود. فکر می‌کنم هواپیما‌های خصوصی ذیل شرکت‌ها، ایرلاین‌ها یا موسساتی که از طرف سازمان صلاحیت دارند در این حوزه فعالیت می‌کنند و خدمت ارائه می‌دهند.»

برخی از تیم‌های فوتبال و شرکت‌ها از جت شخصی استفاده می‌کنند

یازرلو با تاکید بر اینکه برخی ایرلاین‌ها هواپیماهای ۳۰، ۴۰ نفره دارند گفت: «برخی از شرکت‌ها و برخی از تیم‌های فوتبال و گروه‌های ورزشی با همین جت‌های خصوصی و هواپیما‌های کوچک مرتب سفر می‌کنند که من به‌خاطر تبلیغ نمی‌توانم اسمی از آن‌ها ببرم. در همین دولت سیزدهم ۹۲ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر در همین دولت سیزدهم وارد کشور کردیم که هم رستم قاسمی، هم بذرپاش و هم خود محمدی‌بخش پای کار بودند.

در این دولت ۹۲ فروند هواپیما وارد کردیم. ۶۶ فروند هواپیمای بزرگ مسافری، ۷ فروند هواپیمای فوق سبک، ۵ فروند هلی‌کوپتر و ۱۴ فروند هواپیمای زمین‌گیر ۵ ساله و ۱۰ ساله و ۳ ساله آوردیم. پیوست‌های امنیتی و اقتصادی مقرون‌به‌صرفه بودنش را بررسی و بازآمد کردیم.

به‌طور کلی از ابتدای دولت سیزدهم تا انتهای سال ۱۴۰۲، ۹۲ فروند هواپیما و هلی‌کوپتر به ناوگان هواپیمایی کشوری اضافه شد. ما با اتکا به توان داخلی و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان شاهد انجام تمامی تعمیرات مورد نیاز ناوگان هواپیمایی کشور ازجمله موتور هواپیما در داخل کشور هستیم و اکنون با توان داخلی هیچ موتور هواپیمایی برای انجام تعمیرات به خارج از کشور فرستاده نمی‌شود.»

دیگر خبرها

  • پرواز مشهد مقدس از فرودگاه اردبیل دایر شد
  • برقراری پرواز‌های حج از خرداد امسال به مقصد عربستان
  • قیمت بلیط استانبول به تبریز مرداد 1403
  • قیمت جت شخصی چند؟
  • خرید جت؛ جنجال بر سر یک قانون ۲۰ ساله!
  • قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است؟
  • قیمت هواپیما‌های شخصی در ایران چقدر است ؟
  • سرعت هواپیما‌های مسافربری در هر مرحله از پرواز چقدر است؟
  • همه چیز در مورد گران‌ترین و ارزان‌ترین جت‌های شخصی