Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی > سلامت - همشهری آنلاین:
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف، موفق به شناسایی نقش بخش قدامی مغز در حافظه پاداش شد که می‌تواند آغازگر روش‌های نوین درمانی، مداخلاتی عصبی برای معتادین باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر علی قاضی‌زاده،  استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف،  موفق به چاپ مقاله خود با عنوان عنوان (حافظه ارزشی اشیاء برای چندین ماه بدون تغییر در بخش قدامی مغز نخستینیان ذخیره می‌شود) در مجله معتبر Current Biology شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ما بواسطه سابقه تعاملی که با محیط اطرافمان داریم، یاد می‌گیریم که بعضی از اشیاء و اشخاص مطلوب و دوست داشتنی و برخی نامطلوب و مضر هستند. اینجاست که معمولا این ارزش‌گذاری روی اشیاء و اشخاص می‌توانند تا مدت‌ها در ذهن ما باقی بمانند. بطور مثال نوستالوژی تجربیات خوب و یا فوبیا ناشی از تجربیات منفی تا مدتها ذهن و رفتار ما را تحت تاثیر قرار می‌دهند. با این وجود سیستم عصبی که امکان ذخیره‌سازی طولانی مدت تجربیات ارزشی را ممکن می‌کنند تا حد زیادی ناشناخته باقی مانده است.

در تحقیقی که به تازگی توسط دکتر علی قاضی‌زاده و با همکاری موسسه سلامت آمریکا NIH و دانشگاه MIT انجام و در مجله معتبر Current Biology منتشر شده است، بخش قدامی مغز بعنوان یک نود اصلی در حافظه بلند مدت ارزشی اشیا در نخستینیان (Primates) شناسایی شده است. این تحقیق که با ثبت نورونی از بخش کناری قدامی (Ventrolateral Prefrontal Cortex) در میمون انجام شده است، نشان می‌دهد که بخش قدامی مغز هم در یادگیری سریع و هم در حافظه ارزشی کوتاه مدت و بلند مدت درگیر است.

بعلاوه حافظه ارزشی تشکیل شده بطرز شگفت انگیزی نسبت به تداخلات ناشی از یادگیری‌های ارزشی جدید و نیز تعامل بعدی بدون پاداش با اشیاء مقاوم است. چنین مقاومتی بخصوص در مورد از بین رفتن وابستگی‌ها و حساسیت در بیماران معتاد به داروهای لذت‌آور دیده شده است، بطوری‌که در این‌گونه معتادان ماه‌ها درمان٬ دوری از دارو و ترک اعمال اعتیادآور برای رفع کامل وابستگی و پاک شدن حافظه پاداش در بسیاری از موارد کافی نبوده است. شناسایی نقش بخش قدامی مغز در حافظه پاداش می‌تواند آغازگر روش‌های نوین درمانی، مداخلاتی عصبی برای این گونه از بیماران باشد.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه شریف، Current Biology از مجلات معتبر در حوزه زیستی است که زیر مجموعه انتشارات Cell بوده و دارای ضریب تاثیر ۸/۸ است.

در همین زمینه: پاشنه آشیل کشنده‌ترین سرطان مغز کشف شد تشخیص اسکیزوفرنی با دستگاه سنجش شبکیه چشم نقشه اتصالات عصبی مغز و نخاع تدوین شد تغییر شکل اعضای بدن جدی گرفته شود کشف گذرگاه جدید در بدن انسان کشف خانواده جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌ها در خاک

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۱۹۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد

ایتنا - سازنده اوپن‌ای‌آی اعلام کرد که چت‌جی‌پی‌تی اکنون حافظه خود را دارد.
این به معنای آن است که این سیستم اکنون خواهد توانست جزئیاتی را درباره کاربرانش بیاموزد و به خاطر بیاورد.

برای نمونه، اگر فردی شعری درباره حیوانات خانگی‌اش درخواست کند، سیستم احتمالا به یاد می‌آورد که آن حیوانات خانگی دو گربه‌اند. این سیستم نکات ادبی و نوشتاری بیشتری را هم به خاطر می‌آورد، مانند اینکه کسی دوست دارد پاسخ‌هایش به صورت فهرستی و تیتروار ارائه شوند، یا اینکه افراد دوست دارند از چه زبان‌های برنامه‌نویسی رایانه‌ای استفاده کنند.

این ابزار اکنون برای کاربران نسخه پولی چت‌جی‌پی‌تی پلاس در حال عرضه است. این ابزار احتمالا به دلیل قوانین داده‌ها در اروپا یا کره در دسترس نیست.

چت‌جی‌پی‌تی همیشه قادر بوده است جزئیات را در یک مکالمه خاص، مانند پیام قبلی، به خاطر بسپارد. اما زمانی که مکالمه بسته می‌شود، این خاطرات ثبت شده از بین می‌رفتندــ اما اکنون این حافظه قبلی حتی پس از خروج فرد از برنامه و بازگشت به آن باقی می‌ماند.

 

حافظه یکی از چالش‌های اصلی برای مدل‌های زبانی بزرگ مانند مدل‌هایی است که چت‌جی‌پی‌تی را راه‌ می‌اندازند و تغذیه می‌کنند، چرا که بدون حافظه، شخصی‌سازی پیام‌ها برای شخص طرف صحبت دشوار است. از آن زمان، اوپن‌ای‌آی و سایرین به دنبال افزودن ویژگی‌های حافظه به محصولاتشان بوده‌اند.

با این حال، با در نظر گرفتن اینکه آن خاطرات در سیستم ذخیره می‌شوند، این ابزارها با نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی همراه‌اند. اوپن‌ای‌آی گفت از آنجا که این ویژگی برای نخستین بار آزمایش می‌شد، اکنون ابزار جدیدی اضافه کرده است که نشان می‌دهد چه حافظه‌هایی ایجاد شده‌اند و گزینه حذف آن‌ها را نشان می‌دهد.

این ویژگی همچنین می‌تواند به طور کامل و نیز برای مکالمات فردی غیرفعال شود.

اوپن‌ای‌آی اعلام کرد که آگاه است این ویژگی جدید «ملاحظات افزوده حفظ حریم خصوصی و ایمنی» را به همراه می‌آورد. این شرکت تلاش می‌کند این نگرانی‌ها را‌ــ برای نمونه با تغییر مسیر تنظیمات چت‌جی‌پی‌تی از به خاطر آوردن اطلاعات حساس مانند جزئیات سلامتی‌ــ کاهش دهد.

دیگر خبرها

  • جاری کردن عقد ازدواج با پسر معتاد در برخی دفترخانه‌ها
  • ۵۰ درصد ایرانی‌ها از بیماری‌های دهان و دندان رنج می‌برند
  • درمان اعتیاد باید اجتماع محور باشد
  • توسعه ریز داروی ایرانی برای درمان عفونت های قارچی ناخن
  • ۵۰ درصد ایرانی ها از بیماری های دهان و دندان رنج می برند
  • آی پدهای اپل رونمایی شدند/تراشه نوین اپل متمرکز بر هوش مصنوعی
  • چت‌جی‌پی‌تی حالا دیگر حافظه هم دارد
  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • لپ‌تاپ Infinix GT Book چه مشخصاتی دارد؟