Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دولت در نقشه راه اقتصاد کشور که بنا به دستور رهبر انقلاب موظف به تهیه آن است، علاج نقدینگی و اصلاح نظام بانکی را در اولویت قرار دهد و با اجرای یک برنامه فوری و البته عالمانه، جلوی آسیب دیدن بیشتر زندگی مردم را بگیرد.

به گزارش گروه سیاسی رکنا، حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی طی یادداشتی در صفحه اینستاگرام Instagram خود با اشاره به جلسه اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی با اعضای هیئت دولت دوازدهم درباره مسائل و مشکلات اقتصادی کشور، تصریح کرد: جلسه اقتصادی فوق‌العاده که با دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از اعضای هیئت دولت برگزار شد، نشان‌دهنده آن است که ایشان از مشکلات زندگی مردم و نقاط ضعف اقتصاد کشور کاملاً آگاه هستند و برای حل آنها راهکارهای علمی و عملی و پیگیری جدی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: مردم انتظار به حقی دارند که کار و انگیزه و روحیه مسئولان، قبل و بعد از این جلسه تفاوت محسوسی داشته باشد و اثر آن را در افزایش تحرک مسئولان و شبانه‌روزی شدن تلاش‌شان برای حل مشکلات ببینند.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به بسیج همه ظرفیت‌های کشور توسط رهبر معظم انقلاب برای کمک به دولت در جهت ایجاد گشایش در زندگی مردم تأکید کرد که بر این اساس همه دستگاههای غیردولتی و عمومی نیز خود را به همکاری با دولت برای افزایش کارآمدی و حل مشکلات موظف می‌دانند.
رئیسی «تدبیر عالی» رهبری در تأسیس شورای‌ عالی هماهنگی اقتصادی با حضور رؤسای سه قوه و مسئولان اقتصادی قوا را نشانه دیگری از «کمک بی‌سابقه به دولت برای عبور از مشکلات» دانست و اضافه کرد: مشکلات کنونی اقتصاد کشور ریشه در مسائلی چون فشار نقدینگی و نظام بانکی دارد و ربطی به فشارهای خارجی ندارد. این اشکالات که زندگی و کسب و کار مردم را مختل می کند، از گذشته وجود داشته و منشأ مدیریتی دارد.
تولیت آستان قدس رضوی «هشدارهای مهم» در سال قبل درباره «اثرات سوء نقدینگی کنترل‌نشده» را یادآور شد و با بیان اینکه اگر در آن زمان این هشدارها جدی گرفته می‌شد، بازارهای سکه و ارز اینگونه مختل نمی‌شد، افزود: اکنون نیز نباید زمان را بیش از این از دست داد؛ دولت در نقشه راه اقتصاد کشور که بنا به دستور رهبر انقلاب موظف به تهیه آن است، علاج نقدینگی و اصلاح نظام بانکی را در اولویت قرار دهد و با اجرای یک برنامه فوری و البته عالمانه، جلوی آسیب دیدن بیشتر زندگی مردم را بگیرد.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

لحظه قتل نازی زن 4 شوهره در ملاء عام توسط شوهر پنجم / مردم خونسرد بودند + تصویر

فوری / وحشت در حادثه قطار مسافربری مشهد-یزد

تجاوز به دختر 8 ساله در مکانی عجیب + عکس

رقص گردشگران و ورود گردشگر به آبشار مارگون ممنوع شد + سند

قطعی ترین خبر / 10 سال زندان برای ناظم منحرف برخلاف تصور اعدام!

17 بار تجاوز به دختر 16 ساله در خانه مجردی +عکس

این زن را می شناسید؟! / او چرا مهم است! + عکس

خجالت بچگانه بازیکن فرانسه از عکس گرفتن با جام +عکس

پیام دختر صدام عراقی ها را بر علیه ایران تشویق کرد!

این مرد بعد از ازدواج مادرزنش را بیشتر می خواست! + عکس

شلاق خوردن در ملاء عام داوطلب نمایندگی مجلس/ علت بی شرمانه + تصویر

شیرین در پارتی ها بین مردها می لولید! / با یک بچه در شکم تنها ماندم

مار 2 متری روی سینه مرد در اتاق خوابش لم داده بود!

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: جام جهانی سلامت مهم ترین های 24 ساعت سیاسی اینستاگرام Instagram اقتصادی اقتصاد اقتصاد کشور دولت رهبر انقلاب نقدینگی زندگی عکس حوادث قتل دختر تصاویر تجاوز همسرش جوان پلیس شوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۰۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی چالش‌های سد راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، نشست بررسی پیش‌نویس سند نقشه‌ راه دانش‌بنیان‌شدن اقتصاد کشور به همت معاونت سیاستگذاری و توسعه و با حضور برخی دبیران ستاد‌های توسعه فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و دیگر بخش‌های معاونت علمی اعم از معاونت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و نمایندگانی از بنیاد ملی نخبگان، پارک علم و فناوری پردیس و ... در محل معاونت علمی برگزار شد.

پیرو جلسات قبلی دبیرخانه شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان که ویرایش محتوایی و نحوه ترکیب مطالب و موضوعات پیش‌نویس سند نقشه راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور را در جمع نمایندگان دستگاه‌های اجرایی به بحث گذاشته بود، اینبار این اصلاحات را با خود اهالی معاونت علمی به بررسی گذاشت.

سید سعید منجم زاده، مدیرکل دفتر سیاست گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در بحث خود کوشید تا شمائی کلی از محوری‌های پیش نویس سند ارائه کند.

از این رو، نخست به چالش‌های سد راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد اشاره کرد و نبود ساختار‌های کلان و فرابخشی حامی دانش‌بنیان شدن اقتصاد، تعارضات جدی بین بخش‌های سنتی و حوزه‌های نوین دانشی، فقدان زیرساخت‌های دانشی حامی توسعه دانش‌بنیان اقتصاد، تشویق خام فروشی و پیچیدگی پایین اقتصاد، نااطمینانی از جریان منابع مالی و قانونی توسعه دانش‌بنیان شدن اقتصاد، تقلیل مفهوم اقتصاد دانش‌بنیان به شرکت‌های کوچک و متوسط دانش‌بنیان، تمرکز دستگاه‌های اجرایی مسئول بخش بر خدمت رسانی و تأمین و برخورد منفعلانه در برابر توسعه فناوری‌های تحول آفرین، نوظهور و مبتنی بر آینده‌نگاری را از جمله این چالش‌ها دانست.

منجم زاده در ادامه به چهار لایه نقشه‌راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور اشاره کرد و «ارتقای بنیان توسعه‌ای: موضوعات راهبردی در محیط اقتصاد کلان و فرابخشی»، «ارتقای بنیان توسعه‌ای: موضوعات راهبردی در نظام تنظیم‌گری حکمرانی دانش‌بنیان شدن اقتصاد»، «موضوعات محوری نقشه‌راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور اعم از ارتقای نظام تست و آزمون، ارتقای توانمندی سرمایه انسانی و ارتقای فرهنگ دانش‌بنیانی اقتصاد» و نهایتا پیامد‌ها و دستاورد‌ها عملیاتی شدن دانش‌بنیان شدن اقتصاد در این چهار لایه نشاند.

به گفته او از مهم‌ترین اثرات نقشه‌راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور، کاهش وابستگی از طریق ارتقای داخلی‌سازی محصولات دانش‌بنیان، کارآفرینی و اشتغال‌زایی برای نخبگان و صیانت از سرمایه انسانی کشور، افزایش بهره‌وری و ارتقای ارزش افزوده در زنجیره‌های صنعتی و معدنی، افزایش رقابت‌پذیری بین‌المللی و توسعه صادرات و کسب مرجعیت در فناوری‌های محوری است.

وی همچنین در ادامه بر دستاورد‌های این نقشه‌راه هم متمرکز شد و تصریح کرد: کاهش ارزبری اقلام راهبردی و وارداتی، افزایش تعداد، فروش و اشتغال دانش‌بنیان، افزایش سهم بخش کسب‌وکار از سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه، افزایش صادرات محصولات دانش‌بنیان، افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی و سرمایه گذاری خطرپذیر از دستاورد‌های عملیاتی شدن این نقشه‌راه خواهد بود.

در ادامه هر یک حاضران کوشیدند تا به ارائه دیدگاه‌های خود در خصوص این سند بپردازند.

ارژنگ جوادی، قائم مقام ستاد اقتصاد دانش‌بنیان غذا و کشاورزی بر مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در تدوین سند تاکید کرد.

نکته دیگری که از نگاه جوادی دور نماند، تفاوت نقشه راه با برنامه‌های کلان و نقشه راهبردی بود، تصریح کرد: نباید در تدوین سند نقشه راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور در دام کلی گویی‌ها بیافتیم.

محمد حسین متالهی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه اقتصاد ما مبتنی بر منابع است و نه دانش تاکید کرد: مسأله ما در تدوین این سند باید ناظر به مولفه‌های کلان اقتصادی باشد چراکه در حال حاضر اقتصاد ما نیاز مبرمی به دانش ندارد. نیاز امروز ما انجام اصلاحاتی است تا از رهگذر آن دانش به برگ برنده بازیگران عرصه اقتصادی بدل شود. از این رو، به باور او، دانش‌بنیان شدن اقتصاد در افقی پنج ساله آنگونه که در پیش نویس سند آمده است، برای تحقق به زمان بیشتری نیاز دارد.

سید محمد مهدی نوربخش، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب، اقلیم و محیط زیست ضمن بیان این نکته که اساسا ستاد‌های توسعه اقتصاد دانش‌بنیان را مخاطب اصلی این سند می‌داند، تصریح کرد: در تدوین سند نقشه راه باید سه مولفه اساسی اعم از اینکه «کجا هستیم؟»، «از چه مسیری؟» و «به کجا می‌رویم؟» را مدنظر داشته باشیم.

به گفته او، تعیین شاخص‌ها در تدوین این جنس از سند‌ها یک ضرورت است و تجربه نشان داده است که عبارت‌های کلی مشابه آنچه در دیگر سند‌ها طرح می‌شود، قابل پیگیری نیست و بخش‌هایی که دربردارنده شاخص و اعداد و ارقام اند، عملیاتی‌تر هستند.

وی همچنین تصریح کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم متولی بسیاری از حوزه‌ها دولت و دستگاه‌های اجرایی است، بنابراین نوشتن سند بدون در نظر گرفتن جایگاه دستگاه‌های اجرایی، تحقق آن را با مشکل مواجه می‌کند.

زمانیان، دبیر ستاد انرژی هم اسناد بالادستی، تعریف وضع موجود و هدف گذاری برای آینده را سه مولفه اساسی در تدوین سند نقشه راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد دید و گفت: در بخش اسناد بالادستی و ترسیم وضع موجود که البته در تعریف آن نیازمند مجهز شدن به رویکرد‌های آسیب شناسانه هستیم، مشکلی نداریم، اما هدف گذاری برای آینده مسأله‌ای نیست که معاونت علمی به تنهایی بتواند صورت‌بندی‌ای از آن ارائه کند کار معاونت علمی سیاست گذاری کلی است لذا شاید بهتر باشد که در تدوین نقشه راه هر وزارتخانه را به خود آنها بسپاریم.

مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم هم به ضرورت هویت سازی از مفهوم اقتصاد دانش‌بنیان اشاره کرد و به تجربه کشور عربستان ارجاع داد و گفت: عربستان این الگو سازی را انجام داد و بااستفاده از لایه تصویرسازی، توانست چشم انداز و افق پیش روی کشورش را برای مردم به امری هویتی بدل کند و این نکته‌ای است که ما از آن غفلت کرده ایم و هیچ چشم اندازی از این مفهوم کلیدی (اقتصاد دانش‌بنیان) در امروز و اکنون جامعه ایرانی و اسلامی مان به مردم ارائه نکرده ایم.

 

دیگر خبرها

  • کبگانیان: علم با تصمیم‌گیری به نتیجه نمی‌رسد/ آسیب ۲۰ ساله به کشور با مهاجرت دانشجویان دکتری/ نقشه جامع علمی کشور باید حکمرانی در کشور را اصلاح کند
  • سالانه ۵۰ همت از بدهی دولت به شبکه بانکی ترمیم می‌شود
  • وزارت اقتصاد: تداوم روند کاهشی تورم دور از دسترس نیست
  • بررسی چالش‌های سد راه دانش‌بنیان شدن اقتصاد کشور
  • وزارت اقتصاد:تداوم روند کاهشی تورم دور از دسترس نیست
  • فلسفی: اولویت مجلس آینده فسادستیزی و شفافیت باشد
  • اظهارنظر مهران رجبی درباره فرهنگ و اقتصاد
  • آیا واقعیت‌های اقتصاد با افزایش نرخ ارز همخوانی دارد؟
  • موانع مشارکت مردم در اقتصاد باید رفع شود/ واحد‌های تولیدی با مشکلات تأمین ارز و نقدینگی مواجه اند؛ بانک مرکزی برای این وضعیت تدبیری بیندیشد
  • پیگیری حل مشکلات جامعه عشایر از اولویت‌های دولت سیزدهم