Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: دانشمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه‏ ها و مؤسسات آموزش عالی کشور همانند گذشته توجه، دقت نظر و علاقمندی مقام معظم رهبری را به مسأله مولد بودن و تولید کننده علم بودن دانشگاه ‏ها را مورد توجه قرار می‏ دهند و همواره بیانات ایشان را سرلوحه تمامی امور آموزشی و پژوهشی خود می‏ کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهقانی عنوان کرد: همچنین هسته اصلی تصمیم‏ گیری ‏های مهم و کلان پژوهشی کشور در وزارتخانه ‏های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی بر اساس منویات معظم له است.

وی گفت: ایشان در دیدار اخیر خود با استادان و اعضاء هیئت علمی دانشگاه‏ های کشور که در ماه مبارک رمضان سال جاری انجام شد؛ دغدغه‏ های مهم ذهنی خود را تبدیل مصرف‏ کنندگی علم به تولیدکنندگی علم و همچنین مرجعیت علمی کشور دانستند و به پژوهشگران و دانشگاهیان کشور قویاً توصیه کردند که در این زمینه کوشا باشند.

بیشتر بخوانید: صعود ۱۰ پله‌ای ایران در رتبه بندی شاخص جهانی نوآوری

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تاکید کرد: گزارش زیر از نمودها و اثرات توجه دانشمندان کشور به بیانات ایشان در خصوص «مسأله تولیدکنندگی علم» و همچنین «مرجعیت علمی جمهوری اسلامی ایران» است.

وی افزود: بررسی و تحلیل جدیدترین داده ‏های استخراج شده از پایگاه استنادی وب‏گاه علم (WOS) در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی در خصوص تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران حاکی از عملکرد منحصر به فرد پژوهشگران و دانشمندان ایرانی در نیمه نخست سال جاری میلادی است.

دهقانی یادآور شد: نگاهی به آخرین داده‏ های مستخرج از معتبرترین پایگاه استنادی جهان (ISI) بیانگر آن است که جمهوری اسلامی ایران رتبه نخست تولید علم را در جهان اسلام کسب کرده و بیش از ۲۲ درصد از کل تولیدات علمی کشورهای اسلامی را به خود اختصاص داده است.

وی گفت: همچنین جمهوری اسلامی ایران با ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ مدرک در پایگاه استنادی ISI توانست برای نخستین بار، در زمره ۱۵ کشور برتر دنیا از منظر تولید علم قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: رتبه ایران در بخش فناوری‌های ماهواره ای

سهم کشورهای برتر اسلامی از نظر تولید علم در نیمه نخست سال ۲۰۱۸

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: بررسی داده ‏های نمودار بالا که از پایگاه WOS استخراج شده؛ حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با ۲۲.۳ درصد، بیشترین سهم تولیدات علمی را در میان کشورهای اسلامی از آن خود کرده است.

وی افزود: ترکیه، عربستان سعودی، مالزی و مصر به ترتیب با ۱۶.۲ درصد، ۸.۴ درصد، ۷.۸ درصد و ۷.۵ درصد درصد جایگاه‏ های دوم تا پنجم را کسب کرده‏ اند.

دهقانی گفت: نگاهی به نمودار بالا حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران با اختلاف قابل ملاحظه‏ ای نسبت به ترکیه و عربستان سعودی جایگاه نخست را در میان ۵۷ کشور اسلامی از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی به خود اختصاص داده است.

۲۰ کشور برتر دنیا از نظر تولید علم در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸

وی گفت: ۲۰ کشور برتر جهان از نظر تولید علم در نمودار بالا دیده می‏ شود، بررسی داده‏ های مندرج در این نمودار، که از پایگاه استنادی WOS استخراج شده است، حاکی از آن است که جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار توانسته است با ثبت بیش از ۲۵۵۰۰ مدرک در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸ جزء ۱۵ کشور برتر جهان از نظر میزان تولید علم قرار گیرد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار کرد: پس از ایران کشورهای روسیه، سویس، سوئد، ترکیه و لهستان جایگاه‏ های شانزدهم تا بیستم را کسب کرده‏ اند، کشورهای ایالات متحده آمریکا، چین، انگلستان، آلمان.و هند نیز به ترتیب با ۳۲۲۰۲۰، ۲۱۶۸۹۳، ۸۳۳۲۲، ۷۴۲۱۹ و ۵۴۷۶۴ مدرک نمایه شده در WOS توانسته‏ اند جایگاه‏ های نخست تا پنجم جهان را به خود اختصاص دهند.


مهندسی شیمی و علم مواد بیشترین سهم در تولید علم  را داشته اند

وی افزود: دانشمندان مهندسی، شیمی و علم مواد بیشترین سهم را در تولید علم در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ داشته اند، داده‏ های نمودار بالا ۱۰ قلمرو پژوهشی برتر جمهوری اسلامی را نشان‏ می‏ دهد. دانشمندان این ۱۰ قلمرو بیشترین سهم را تولید علم کشور و همچنین کسب افتخارات مذکور داشته‏ اند.

دهقانی عنوان کرد: مجموع سهم ۴ قلمرو پژوهشی مهندسی، شیمی، علم مواد و فیزیک؛ ۵۳.۸ درصد است. به بیان دیگر؛ دانشمندان قلمروهای پژوهشی مذکور بیش از ۵۰ درصد کل تولیدات علمی کشور را در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ به خود اختصاص داده‏ اند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: از سوی دیگر سهم تولیدات علمی ۱۰ حوزه پژوهشی نخست که در نمودار بالا دیده می‏ شود ۸۰.۶ درصد است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۱۳ اثر در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، سیدمصطفی موتورچی با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر با اشاره به اعلام اسامی تئاترهای راه یافته به جشنواره تئاتر مسجد گفت : فراخوان ارسال آثار در پانزدهمین جشنواره سراسری و مردمی بچه های مسجد از سه سال پیش داده شده بود و به این ترتیب تولید رویدادهای هنری در مساجد آغاز شد . 

 

وی افزود: اولین سال شروع به کار این جشنواره با ۲۰۰ گروه در مساجد کشور آغاز شد که امروز حدود ۸۰۰ گروه در مساجد کشور فعال هستند.  

  دبیر جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد با بیان اینکه سه سال جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد تعطیل شد تا زیربنا و زیرساخت‌های این کار هنری در مساجد شکل بگیرد، افزود: نیاز اول تربیت مربی در مساجد بود که در دو سال گذشته تربیت مربی در مناطق هشت گانه استان‌های کشور برگزار شد.     موتورچی گفت: قدم بعدی تولید متن مناسب برای اجرا در مساجد بود که با این هدف سه دوره جشنواره نمایش نامه نویسی گلدسته‌ها برگزار شد که خروجی آن حدود ۱۵۰ نمایش نامه برای تولید در مسجدهاست.     وی افزود: در این دوسال از هر استان ۶ اثر که جمعا ۱۸۰ اثر به عنوان برگزیده معرفی، بازبینی و گزینش شد که از این تعداد ۱۳ اثر به جشنواره پانزدهم راه پیدا کردند.     موتورچی با اعلام اسامی ۱۳ اثر معرفی شده، گفت: این ۱۳ اثر شامل:


1 ) «زنان مقاوم» از کرج 
2) «ایران» از کرج 
3) «راز» از قم 
4) «مردم شامی» از قم 
5) «لیلا» از شهرکرد 
6) «گیلدا» از سفید دشت 
7) «به افق محل» از هرمزگان و شهرستان میناب 
8) « چهارصد و چهل و چهار» از مشهد 
9) «خسوف عشق» از کاشان 
10) «کیف پول» از کرمانشاه 
11) «هزار و نهصد و چهل و هشت» از یاسوج 
12) «نبرد آخر»  از بافق 
13) «کار دستی» از یزد 

دبیر جشنواره تئاتر بچه های مسجد افزود : متاسفانه به علت فراگیر شدن رسانه های اجتماعی و سهولت ارسال فیلم به صورت مجازی بازبینی های جشنواره تئاتر که نفسِش زنده است ، صرفا به صورت دیدن فیلم انجام می شود که از آنجائیکه اصالت تئاتر زنده است ، تلاش می کنیم بازبینی ها به صورت زنده صورت بگیرد تا به نتیجه قابل قبولی برسد . 

وی با بیان اینکه در تئاتر بچه های مسجد دو مولفه مهم در نظر گرفته می شود ، گفت : اول اینکه در این نوع تئاتر ها وابستگی به نور صحنه وجود ندارد و تجهیزات و طراحی صحنه نیازمند تجملات نیست و مولفه مهم تر نمایش قدرتمند به لحاظ متن ، بازی و کارگردانی است که بتواند مخاطب را جذب کند . 

موتورچی با اشاره به انتخاب عنوان  تئاتر بچه های مسجد برای این جشنواره گفت : ما معتقدیم همه چیز از صدر اسلام تا کنون در مساجد شکل گرفته است ، حرکت های اجتماعی در بستری به نام مسجد انجام شده است بنابراین عرضه برنامه های جمعی از جمله سرود ، تئاتر ، هنر تجسمی و ... در مکان مقدسی همچون مسجد بهتر صورت می گیرد . 

وی در پایان گفت : رده سنی خاصی برای این جشنواره وجود نداره اما تلاش شده است که از طیف نوجوان بیشتر استفاده شود . 

 

دیگر خبرها

  • انقلاب اسلامی بر دنیا تاثیر گذاشته است
  • رتبه نخست بستان آباد در تولید قارچ دکمه‌ای در آذربایجان شرقی
  • رتبه پانزدهم علمی جهان نتیجه رشد علمی کشور است
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری خود را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • اقتصاد اسلامی بدون وضو!
  • معافیت کالا‌های صادراتی ایران از دریافت گواهینامه کیفیت در کشور‌های مقصد
  • حضور ۱۳ اثر در جشنواره پانزدهم تئاتر بچه‌های مسجد
  • (عکس) مردان کدام کشور‌ها کچل ترند؟ / ایران در رتبه چندم است؟
  • رکوردشکنی تولید فولاد و پتروشیمی در شرایط تحریم