Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@11:43:54 GMT

موسیقی چه تاثیری روی جنین دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۲۲۶۰

موسیقی چه تاثیری روی جنین دارد؟

مطالعه صورت گرفته توسط محققان اسپانیایی نشان می دهد، جنین در رحم مادر، موسیقی کلاسیک را به ترانه و آهنگ های معاصر ترجیح می دهد.

سرویس سبک زندگی فردا: محققان موسسه مارکز در بارسلونا (اسپانیا) ترکیبی از موسیقی، ترانه، آهنگ‌های مختلف در سبک‌های کلاسیک از جمله موتسارت، سنتی (بین المللی)، پاپ و راک را برای ۳۰۰ جنین ۱۸ تا ۳۸ هفته‌ای پخش کردند؛ در زمان پخش موسیقی، حرکات زبان و دهان جنین در رحم مادر مورد ارزیابی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
به نقل از سنا پرس بخوانید.

بالاترین سطح واکنش جنین، در هنگام گوش کردن به موسیقی سبک کلاسیک با ۸۴ درصد گزارش شد و پس از آن، موسیقی سنتی با ۷۹ درصد در رتبه دوم قرار گرفت.

به گفته محققان، این نوع از حرکات دهان و زبان جنین (به عنوان نشانه‌ای از شادی) در طول سه ماهه دوم و سوم بارداری بدون وجود یک محرک - مانند موسیقی - تقریبا غیرمعمول است.

دکتر ماریسا لوپز تیخون (Marisa López-Teijón)، مدیر موسسه مارکز تأکید کرد: موسیقی، شکلی از ارتباطات میان انسان‌ها پیش از شکل گیری زبان - ارتباط از طریق صدا و حرکات - محسوب می‌شود. زبان اولیه انسان بیش از آنکه کلامی بوده باشد، موسیقیایی بوده است. با نوزادان هم با صدای بلند صحبت می‌کنیم، زیرا می‌دانیم که آن‌ها درک بهتری از صدای بلند دارند و از این طریق متوجه می‌شوند که قصد برقراری رابطه و صحبت کردن با آن‌ها را داریم.

محققان موسسه مارکز حدود دو سال قبل نیز مطالعه دیگری در این زمینه انجام دادند که نشان داد، رشد مسیر‌های عصبی که در سیستم موتور شنوایی جنین انسان شرکت دارند، از هفته شانزدهم بارداری جنین تکمیل شده و جنین می‌تواند نسبت به شنیدن موسیقی واکنش نشان دهد.

با انجام سونوگرافی سه بعدی / چهار بعدی جنین، محققان موفق به شناسایی ۱۰۶ حرکت و واکنش متفاوت جنین در هفته‌های چهاردهم تا سی و نهم شدند. در هنگام آزمایش محققان مشاهده کردند که حرکات صورت جنین در ابتدا، در طول تحریک توسط پخش موسیقی صورت می‌گیرد و به مدت پنج دقیقه پس از تحریک ادامه داشته و سپس متوقف می‌شود.

اثر موتسارت چیست؟   در برخی مطالعات عنوان شده است که گوش کردن مادر باردار به موسیقی‌های کلاسیک به ویژه آثار موتسارت، باعث افزایش هوش کودک می‌شود که به آن اصطلاحا اثر موتسارت (Mozart Effect) گفته می‌شود.

تحقیق اصلی در مورد اثر موتسارت نخستین بار در سال ۱۹۹۳ منتشر شد. این مطالعه بر روی ۳۶ نوجوانان انجام شد. این دانش آموزان پس از گوش کردن به آثار موتسارت، عملکرد بهتری در امتحانات داشتند. البته این نتایج موقتی بوده و پس از حدود ۱۵ دقیقه از بین می‌رود.

در این تحقیق به هیچ عنوان به اثرگذاری آثار موتسارت بر هوش کودکان اشاره‌ای نشده بود؛ و البته مقایسه‌ای بین تأثیر این موسیقی با سایر سبک‌های موسیقی نیز صورت نگرفته بود.

محققان دانشگاه وین در سال ۲۰۱۰ یک متاآنالیز (بررسی ۴۰ مطالعه) را انجام دادند که نشان داد، گوش کردن به موسیقی موتسارت هیچ تأثیری بر توانایی شناختی افراد ندارد.

مطالعه صورت گرفته توسط انجمن روانشناسی آمریکا در سال ۲۰۱۴ نیز نشان داد که یاد گرفتن یک ساز موسیقی یا آواز خواندن، مهارت‌های خواندن و زبان کودکان را تقویت می‌کند.

نتایج مطالعات مختلف نشان می‌دهند که گوش کردن به برخی سبک‌های موسیقی از جمله کلاسیک و سنتی به بهبود حافظه، کمک به برقراری ارتباطات بهتر در بزرگسالی، افزایش جریان خون در مغز کمک می‌کنند؛ درکل، موسیقی می‌تواند به تقویت مهارت‌های زبانی و بهبود عملکرد مغز کمک کند، اما اساسا هیچ تأثیری بر هیچ تأثیری بر بهره هوشی (IQ) ندارد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003XzR

منبع: فردا

کلیدواژه: موسیقی جنین بارداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۲۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون

به گزارش مدیکال نیوز، بیماری پارکینسون یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است، و در حالی که گزینه‌های درمانی در دسترس هستند، اما با گذشت زمان تاثیرشان کمتر شده است.

به گفته کارشناسان، این مطالعه می‌تواند راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد نقش میکروبیوم روده در شرایط تخریب کننده عصبی هموار کند.

یک کارآزمایی بالینی کوچک که در بیمارستان دانشگاه گنت، بلژیک انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون که یک دوز پیوند مدفوع را از یک اهداکننده سالم دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، علائم شأن بهبود یافته بود.

نتایج منتشر شده نشان می‌دهد که امتیاز حرکتی افرادی که پیوند اهداکننده دریافت کرده‌اند پس از ۱۲ ماه ۵.۸ امتیاز بهبود یافت، در مقایسه با بهبود ۲.۷ امتیازی در افرادی که پیوند دارونما دریافت کرده بودند.

علائم گوارشی خفیف یک عارضه جانبی منفی رایج در زمان پیوند بود و بیشتر در افرادی که پیوند اهداکننده را دریافت کردند مشاهده شد. دریافت کنندگان پیوند اهداکننده نیز احتمال بیشتری داشت که پس از ۱۲ ماه خستگی شان تشدید شود.

برای این مطالعه، در مجموع ۲۲ شرکت کننده مبتلا به بیماری پارکینسون در مراحل اولیه، پیوند را از اهداکنندگان سالم دریافت کردند و ۲۴ نفر دارونما دریافت کردند.

پیوند مدفوع برای هر دو گروه درمان شده و گروه دارونما از طریق لوله‌ای که در ژژنوم، بخشی از روده کوچک، قرار داده شده بود، انجام شد.

محققان شرکت کنندگان را در ۳، ۶ و ۱۲ ماه پس از پیوند پیگیری کردند. آن ها داده‌هایی را در مورد علائم گوارشی، علائم غیرحرکتی، افسردگی و اضطراب، خواب و خستگی و شناخت جمع آوری کردند.

در حالی که افرادی که از اهداکنندگان سالم پیوند مدفوع دریافت کرده بودند، بهبودی در علائم حرکتی خود داشتند، به نظر می‌رسید خستگی بیشتری را تجربه کردند.

«پاتریک سانتنز»، محقق ارشد و استاد عصب شناسی در بیمارستان دانشگاه گنت، گفت: «دلیل این تأثیر منفی نامشخص است. ما توضیح خوبی برای این پدیده نداریم، اما گمان می‌کنیم که مکانیسم‌های التهابی ممکن است دخیل باشند. خستگی در اختلالات التهابی روده شایع است.»

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • تشخیص گرایش سیاسی افراد از روی چهره‌شان توسط هوش مصنوعی
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • این اسید لاغرتان می‌کند
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • ریزش نرخ دلار چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی گذاشت؟
  • شبه قمر زمین از ماه کنده شد
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید