Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارتش سوریه و جبهه مقاومت موفق شدند ارتفاعات استراتژیک «الحارة» را پس از حدود ۲۴ ساعت نبرد بسیار سنگین با گروه‌های تروریستی وابسته به ارتش آزاد و جبهه النصره آزاد کنند تا به این ترتیب مرتفع‌ترین و استراتژیک‌ترین نقطه بخش غربی استان درعا آزاد شود.

خبرگزاری تسنیم: در حالی که دومینوی «تسلیم و آشتی» با سرعت زیادی در استان درعا پیش می‌رود و مناطق مختلف این استان یکی پس از دیگری در حال تسلیم به ارتش سوریه هستند، گروه‌های تروریستی با تجمیع در منطقه استراتژیک «تل الحارة» قصد داشتند با مقاومت در این منطقه مانع ورود ارتش سوریه به آن شوند تا در مذاکرات سیاسی از این فرصت حداکثر بهره‌برداری را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود بافت خاص کوهستانی و سخت تل الحارة، ارتش سوریه با پشتیبانی جبهه مقاومت طی ۲۴ ساعت نبرد سخت توانست این منطقه استراتژیک را آزاد کند. این در حالی است که دست کم از ۴۸ ساعت قبل از آن نیز نیروی هوایی و توپخانه‌های واحد زرهی ارتش سوریه مواضع تروریست‌ها را در این منطقه کوهستانی به شدت بمباران و موشکباران کرده بود.

یک هفته پیش از آغاز نبرد در تل الحارة، شیخ صالح الحموی یکی از شیوخ سلفی تکفیری متنفذ در کانال تلگرامی خود با اشاره به موج گسترده آشتی و تسلیم تروریست‌ها در درعا نوشته بود: «در درعا سه منطقه مرتفع در دست معارضین است. بافت جغرافیایی این سه منطقه به صورتی است که حتی اگر سرتاسر استان درعا در دست ارتش سوریه باشد، باز هم معارضین در این سه نقطه می‌توانند مقاومت کنند. این سه نقطه عبارتند از: "تل الحارة" (تپه الحاره)، "تل الجموع" (تپه الجموع) و منطقه موسوم به "تلول الحمر". کافی است در نظر بگیریم که تلول الحمر بر منطقه جولان اشغالی مشرف است و همین موضوع می‌تواند معادلات منطقه‌ای را تغییر دهد!»

به نظر می‌رسد نگرشی که در نوشته صالح الحموی حکمفرما بود، به نوعی در میان گروه‌های تروریستی استان درعا نیز تداوم داشته است. به همین علت، تروریست‌ها تحت فشار غیرنظامیان و اهالی شهرک «الحارة»، این شهرک مهم واقع در شمال استان درعا را ترک کرده و ارتش سوریه با امضای معاهده موسوم به «آشتی» وارد این شهرک شد که در شمال ارتفاعات تپه الحارة قرار دارد. در این مقطع، گروه‌های تروریستی مستقر در تپه الحارة به اختلاف خوردند؛ بخشی از آنان با اشاره به این‌که از نظر نظامی توان مقاومت ندارند پیشنهاد آشتی و تسلیم را پذیرفتند؛ اما بخش دیگری با ادعای این‌که بافت کوهستانی این منطقه مانع پیشروی ارتش سوریه خواهد شد بر ضرورت مقابله نظامی با ارتش ملی کشورشان تأکید کردند. در این زمینه «شیخ عبدالرزاق المهدی» مفتی بزرگ تروریست‌های تکفیری شمال سوریه در کانال شخصی خود نوشت: «این پیام را یکی از مجاهدین (تروریست!) درعا نوشته است: ... متأسفانه باید گفت: ارتش سوریه حتی یک متر هم پیشروی نکرد؛ مگر این‌که در میان ما عده‌ای خائن سودای تسلیم و همکاری را ارتش را داشتند... در الحارة، بعضی از اهالی و غیرنظامیان در سطح خیابان‌های شهرک تظاهرات کرده و پرچم حکومت را در دست گرفتند؛ در حالی که ما در سنگر‌های حاشیه تل الحارة خود را برای نبرد سنگین آماده می‌کردیم.»

در این شرایط ارتش سوریه از محور شمالی تل الحارة وارد شهرک الحارة شد و از آن‌جا عملیات آزادسازی ارتفاعات استراتژیک تل الحارة را آغاز کرد. یک منبع میدانی در این زمینه به خبرگزاری اباء وابسته به گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره گفت: «واقعیت این است که گروه‌های مسلح معارض در این منطقه به دو دسته تقسیم شدند. بخشی در شمال تل الحارة تسلیم و بخش دیگری در جنوب و غرب تل الحارة علیه ارتش می‌جنگند...»

به این ترتیب بعد از ۲۴ ساعت نبرد شدید، در نهایت تل الحارة از اشغال گروه‌های تروریستی آزاد شد. در نبرد‌های این منطقه، «مصطفی سلامه» یکی از خبرنگاران فعال نزدیک به ارتش سوریه که با شبکه تلویزیونی «سما» همکاری می‌کرد نیز در اثر شلیک خمپاره گروه‌های تروریستی کشته شد. در این نبرد‌ها یگان‌های مختلف ارتش سوریه به ویژه تیپ «الفوج ۱۳۷» و لشکر چهارم گارد ریاست جمهوری موسوم به «قوات الغیث» از یک سو و گروه‌های تروریستی «هیئت تحریر الشام» (جبهه النصره)، «احرار الشام»، و پنج گروه تروریستی وابسته به ارتش آزاد (الفرقة ۴۰۴، ألویة صلاح الدین، الفرقة الأولى مشاة، لواء شهداء القنیطرة، ألویة الفرقان) در حال نبرد بودند که معارضین بعد از آزادسازی تل الحارة به سمت غرب و استان قنیطره فرار کرده‌اند.

ویژگی‌های مهم تل الحارة

همان طور که در ابتدای گزارش ذکر شد، تل الحارة را باید مهم‌ترین نقطه شمال استان درعا از نظر اهمیت استراتژیک دانست. در این زمینه، ۷ نکته مهم را در مورد این منطقه می‌توان ذکر کرد:

ارتفاع این تپه به بیش از ۱۰۷۵ متر از سطح دریا می‌رسد و مرتفع‌ترین نقطه در سرتاسر استان درعا است.

ارتفاع این تپه نسبت به نزدیک‌ترین روستا و شهرک نیز بیش از ۲۰۰ متر است و به همین علت بر تمام محیط اطراف اشراف دارد. به این ترتیب تا شعاع تقریبا ۳۰ کیلومتری محیط اطراف را می‌توان از طریق توپخانه‌های مستقر در کوه‌های تل الحارة هدف قرار دارد.

تل الحارة نه‌تن‌ها بر مناطق اطراف بلکه بر منطقه فوق استراتژیک جولان اشغالی نیز اشراف دارد. به این ترتیب حضور جبهه مقاومت بر تل الحارة می‌تواند به کابوس رژیم صهیونیستی تبدیل شود.

پوشش ارتفاعات این منطقه با درخت‌های سرو و صنوبر است و همین پوشش گیاهی و درختی، ظرفیت استتار را بالا برده است. به کمک این ظرفیت استتار، توپخانه‌های متحرک می‌توانند از رصد‌های ماهواره‌ای یا هواپیما‌های بدون سرنشین در امان باشند.

شهرک الحارة واقع در شمال تل الحارة دارای بیش از ۳۰ هزار نفر جمعیت است و با توجه به تولید انبوه کشاورزی، یکی از قطب‌های اصلی تولید و تجارت استان حاصلخیز درعا محسوب می‌شود.

از گذشته دور، منطقه تل الحاره اهمیت استراتژیک بسزایی داشته و آثار باستانی و کتیبه‌های حکاکی شده بر روی آن نشان می‌دهد قدمت حیات انسانی و حتی نقاط نظامی آن به دوره امپراطوری روم بازمی‌گردد.

بخش شمال غربی تل الحارة بافت کاملا جنگلی دارد و همین موضوع می‌تواند به چالش ارتش سوریه برای پاکسازی کامل این منطقه از گروه‌های تروریستی تبدیل شود. امکان دارد گروه‌های تروریستی در جنگل و در پوشش بومیان منطقه تا اطلاع ثانوی پنهان شوند و به اقدامات خرابکارانه علیه ارتش دست بزنند!

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003XzZ

منبع: فردا

کلیدواژه: ارتش سوریه جبهه مقاومت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۲۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست صهیونیست‌ها در همه جبهه‌ها

  بااین‌حال، اکنون شاهد گذشت زمان، فرسایشی‌ شدن جنگ و شکست صهیونیست‌ها در جنگ روانی و میدانی در غزه هستیم. در این خصوص گفت‌وگویی بامحمد رعد،رئیس فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در پارلمان لبنان صورت داده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد.

طی ماه‌های اخیر تمرکززیادی برابعاد میدانی جنگ‌غزه صورت‌گرفته ومقاومت تمام‌عیار ملت فلسطین به ناکامی رژیم صهیونیستی و حامیانش درغزه،رفح و خان یونس منجر شده است. بااین‌حال به نظر می‌رسد این رژیم در کنار جنگ نظامی، جنگ روانی علیه مقاومت را نیز در دستورکار قرار داده است. نظر شما در این خصوص چیست؟
دقیقا همین‌طور است. اساسا یک جنگ روانی از سوی رژیم اشغالگر علیه ملت‌های منطقه و جهان راه افتاده که منطبق بر یک ادعای دروغین است. براساس این ادعا که سال‌هاست تبدیل به نقطه ثقل جنگ روانی دشمن شده، هرگونه خواسته و ارائه‌ای از سوی اسرائیل محقق خواهد شد و در مقابل، هر بازیگر و کشوری که در مقابل صهیونیست‌ها بایستد شکست خواهد خورد. این گزاره در جریان جنگ غزه به صورت کامل به چالش کشیده شد. اعلام همبستگی و حمایت همه‌جانبه ملت‌های جهان از مردم غزه نشان داد که صهیونیست‌ها در این روایت‌سازی و همراه کردن افکارعمومی جهان با خود شکست سختی خورده‌اند، ضمن آن‌که به اهداف خود در غزه نیز دست نیافته‌اند. در پروسه جنگ روانی دشمن صهیونیستی، شاهد شکل‌گیری پدیده‌ها و قواعد مشخصی هستیم. صهیونیست‌‌ها سعی می‌کنند افکارعمومی منطقه و دنیا را نسبت به پیروزی در جنگ مقابل اسرائیل دلسرد کرده و این مسأله را امری اساسا ناممکن تلقی کنند. این القاگری از سوی رسانه‌های غربی حامی اسرائیل نیز تقویت می‌شود. 
 
مواجهه اضلاع منظومه مقاومت با جنگ روانی صهیونیست‌ها ووقایع میدانی جنگ غزه، چه تاثیری در ابطال ادعاها و گزاره‌های القایی تل‌آویو در این روند ایفا کرده است؟
صهیونیست‌ها اساسا ازتمرکز افکارعمومی برواقعیات جنگ غزه هراسان هستند،زیرا ازیک‌سو جنایات آنها وازسوی دیگر، شکست دشمن دررسیدن به اهداف خود را محرز می‌سازد؛ اما توان مقاومت روزبه‌روز در برابر صهیونیست‌ها بیشتر می‌شود و در دو سطح استراتژیک و تاکتیکی، مقاومت قادر به زمینگیر کردن دشمن شده است. بنابراین، ما از یک پیروزی کوتاه‌مدت (تاکتیکی) و یک پیروزی بلندمدت(استراتژیک) سخن می‌گوییم. درمواجهه با جنگ روانی صهیونیست‌ها در قبال تحولات غزه، باید روی نتایج تمرکز کرد و سؤالات عینی و ملموسی را نزد افکارعمومی جهان مطرح ساخت؛ ازجمله این‌که اهداف ادعایی دشمن صهیونیستی چه بوده‌ و اکنون کدام‌یک از آنها محقق شده است؟اکنون کشتار کودکان و زنان تبدیل به هدف صهیونیست‌ها شده است و خبری از تحقق اهداف ادعایی آنها نیست. رژیم جنایتکار اسرائیل قطعا پاسخ این حجم از قساوت را خواهد دید و ان‌شاءا... همه ما شاهد آن روز خواهیم بود.ما به‌سوی یک پیروزی بزرگ حرکت می‌کنیم که ابعاد آن به‌مراتب از حد تصور دشمنان فراتر است. 
 
به حمایت‌های متحدان غربی صهیونیست‌ها ازاین رژیم نامشروع، درطول جنگ نظامی وروانی درغزه اشاره کردید.آیااین حمایت‌ها تاثیری در تثبیت الگوواره‌های جنگ روانی دشمن داشته است؟
قویا می‌گویم که حتی حمایت‌های غرب نیز نتوانسته به تثبیت این الگوها و القائات کاذب منجر شود. واکنش افکارعمومی دنیا نسبت به جنگ غزه را امروز مشاهده می‌کنیم. درادامه این روند نیزحمایت‌های غرب ازرژیم‌صهیونیستی تاثیری درجلوگیری از سرنوشت محتوم جنگ که همان پیروزی مقاومت است نخواهدداشت.اهداف وخواسته‌های غرب و رژیم‌صهیونیستی درغزه یکی پس از دیگری به چالش کشیده شده ودرنهایت،دشمنان ناچار به تسلیم دربرابر شرایط موجود وآینده خواهند بود. حتی برخی محافل غربی نیز اذعان کرده‌اند اسرائیل قادر به سرکوب مقاومت(نابودی حماس) نیست وازاین رو،اهداف آن در جنگ غزه هرگز تحقق پیدا نخواهد کرد. قطعا در چنین شرایطی ارتش و کابینه رژیم‌صهیونیستی وحامیان غربی آن یک راه چاره بیشتر ندارند و آن تسلیم شدن در برابر شرایط مقاومت است. قطعا به این نقطه خواهیم رسید.

دیگر خبرها

  • تکرار سناریوی آوارگی فلسطینی‌های شمال نوار غزه از سوی ارتش صهیونیستی
  • حمله حزب‌الله لبنان به پایگاه اشغالگران/ زخمی شدن ۳ صهیونیست در حمله پهپادی مقاومت
  • شکست صهیونیست‌ها در همه جبهه‌ها
  • ترکیب اقتدار و درایت
  • نقشه آمریکا برای ایجاد یک تشکیلات تروریستی جدید در عراق و سوریه
  • عملیات گسترده پهبادی سپاه خواب خوش صهیونیسم غاصب را آشفته کرد
  • عباسی: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی یک نوع عملیات جدید را در دنیا رقم زد
  • پاسخ به اقدام تروریستی اسراییل حق مشروع جمهوری اسلامی ایران
  • ایران در صورت اقدام اسرائیل با شدت بیشتری تنبیه خواهد کرد
  • یک حماسه و سه پیام