Web Analytics Made Easy - Statcounter

  در دهه‌های اخیر، صنایع غذایی همیشه بر چربی تاخته‌ و این باور را به مشتریان قبولاندند که کاهش مصرف چربی کلید کاهش وزن است. با این وجود، خوب است بدانید که تمام چربی‌ها ناسالم نیستند و از طرف دیگر، بسیاری از غذاهای سالم و کم چرب می‌توانند در کسب سلامتی به شما کمک کنند. به نقل از بانوی شهر بخوانید.

اگر سری به سوپرمارکت های اطراف محل زندگیتان بزنید، با انبوهی از غذاهای سالم و شک برانگیز برخورد خواهید کرد که ممکن است برچسب «بدون چربی» یا «کم چرب» را با خود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در حقیقت، بیش از اینکه مفید باشند، مضر هستند.

آنچه صنایع رژیم غذایی به شما نمی‌گویند اینست که این غذاهای کم چرب غالباً آکنده از مواد نگهدارنده، افزودنی ها، و شکر هستند که برای بهتر کردن طعم و دلپذیری بیشتر به آنها اضافه شده‌اند.

در رابطه با کاهش وزن، اضافه کردن شکر به غذا نه تنها می‌تواند بسیار مضرتر از چربی باشد، بلکه دیگر جوانب سلامتی را نیز به خطر می‌اندازد.

علاوه‌براین، با کاهش مصرف چربی، خود را از بسیاری از فواید بالقوه‌ای که چربی‌های سالم به همراه دارند، محروم می‌کنید.

بسیاری از مصرف‌کنندگان این سؤال را از خود می‌پرسند که شکر یا چربی کدامیک با اثرات منفی بیشتری برای سلامتی همراه هستند.

اثرات منفی مصرف شکر

شکر باعث التهاب، که ریشه بسیاری از بیماری‌هاست، می‌شود. تداوم التهاب‌های دراز مدت، با برخی از شرایط حاد پزشکی مانند بیماری قلبی، دیابت و اختلالات خود ایمنی در ارتباط بوده است.

تحقیقات اخیر حاکی از آنند که مصرف بیش از اندازه شکر، خطر ابتلا به سرطان را بالا می‌برد. از آنجا که چاقی با بسیاری از انواع سرطان در ارتباط است، رابطه غیرمستقیمی بین شکر و خطر ابتلا به سرطان وجود دارد.

همانطور که می‌دانید، مصرف شکر، احتمال ابتلا به چاقی، مقاومت دربرابر انسولین، و سندروم متابولیکی را بالا می‌برد و تمام این موارد، می‌توانند به یک بیماری حاد منجر شوند.

شکر بسیار اعتیادآور و به همین دلیل ترک یکباره آن غیرممکن است. شکر، ترشح دوپامین (یک انتقال دهنده عصبی که مرکز پاداش و خوشحالی مغز را کنترل می‌کند.) را تحریک می‌کند و در نهایت وقتی می‌خواهید تصمیم بگیرید که مصرف شکر را کم کنید، مجموعه ای از علائم ترک ظاهر می‌شوند.

به خاطر داشته باشید که :

این اثرات منفی محدود به شکرهای موجود در غذاهای فرآوری شده و ناسالم مانند شیرینی‌ها، غذاهای پخته شده و نوشیدنی‌های غیرالکلی هستند.

شکرهای خوب و چربی‌های خوب

بسیاری از غذاهای سالم مانند میوه‌ها حاوی شکر طبیعی هستند و همچنین، مقدار زیادی از مواد مغذی مانند فیبر را همراه با خود دارند که می‌تواند جذب شکر توسط بدن را کندتر کرده و هرگونه تأثیر منفی آن بر سلامتی را خنثی کند.

فواید چربی سالم

اسیدهای چرب اشباع نشده که در غذاهایی مانند آووکادو، روغن زیتون، و بادام وجود دارند، می‌توانند باعث تقویت قلب شده، سطح کلسترول را پایین آورند و التهاب را کاهش دهند. برخی از اسیدهای چرب اشباع شده مانند روغن نارگیل با فوایدی برای سلامتی همراه و با عملکرد بهتر مغز و چربی سوزی بیشتر (در صورت مصرف بر اساس یک برنامه مدون جذب کالری) در ارتباط بوده‌اند.

برخلاف تصور، افزایش مصرف چربی‌های سالم می‌تواند تخلیه معده را آهسته تر کرده و شما را برای مدت بیشتری سیر نگه دارد. حرص و ولع شما را برای غذا خوردن کاهش داده و در نهایت باعث کاهش وزن شود.

با این حال، تمام چربی ها با فواید یکسان همراه نیستند.

چربی‌های نه چندان سالم

در همان حال که چربی‌های موجود در غذاهای غیرفرآوری شده مانند گردو، غلات، و روغن‌ها سرشار از فایده هستند، چربی‌های یافت شده در غذاهای فرآوری شده همگی برای سلامتی مفید نیستند. چربی‌های ترانس، که بیشتر در غذاهای فرآوری شده و روغن‌های نباتی هیدروژنه یافت می‌شوند، با برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های قلبی و دیابت در ارتباط بوده‌اند. لذا، این چربی‌ها را کمتر مصرف و سعی کنید منابع سالمتر چربی را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

چربی یا شکر؟

سالمترین و پایدارترین روش برای ارتقا سلامتی ایجاد تغییرات جزئی در سبک تغذیه و انتخابهای سالم غذایی است. شکر بسیار اعتیاد‌آور و با اثراتی منفی همراه است. از طرف دیگر، چربی‌های سالم، بخش لازم و ضروری رژیم غذایی هستند و به کاهش وزن، پیشگیری از بیماری های قلبی و کاهش التهاب کمک می‌کنند. به همین دلیل، بهترین کار اینست که شکر را از رژیم غذایی حذف و جای آن را با چربی های سالم پر کنید.

به خاطر داشته باشید که :

اگرچه برخی از چربی ها سالم به شمار می‌آیند، اما بهتر است در مصرف آنها جانب اعتدال را رعایت کرد. تنظیم میزان جذب کالری برای کاهش وزن حیاتی است و چربی‌ها، حتی چربی‌های سالم، با کالری بسیاری همراه هستند.

برای بهره‌مندی از سلامتی بیشتر، غذاهای زیر را در برنامه غذایی خود قرار دهید :

روغن نارگیل
آووکادو
روغن زیتون
ماهی‌های چرب
غلات و آجیل

غذاهای فرآوری شده حاوی شکر، آبمیوه‌های شیرین شده با شکر، نوشیدنی‌های انرژی‌زا یا نوشابه و دیگر غذاهای ناسالم را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

اگر می‌خواهید ذره‌ای شیرینی به غذاهای پخته شده و نوشیدنی‌های مورد علاقه خود اضافه کنید، شیرین‌کننده‌های طبیعی زیر را انتخاب کنید:

عسل خام
استویا
خرما

این مواد، نه تنها غذای شما را شیرین می‌کنند، بلکه حاوی ویتامین‌ها، مینرال‌ها، و آنتی اکسیدانهایی هستند که آنها را تبدیل به جایگزینی بهتر برای شکر فرآوری شده، ساده و سفید کرده است.   منبع: بانوی شهر 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: شکر سلامت تغذیه مناسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۳۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بیشتری برای کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه خواهیم کرد

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه گفت: امسال با تلاش و جدیت بیشتری برای کاهش نرخ بیکاری استان اقدام خواهیم کرد.

مختار احمدی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، امروز( هشتم اردیبهشت) در دیدار نمایندگان جامعه کارگری با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، با اشاره به کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته، افزود: اگرچه کاهش دو درصدی نرخ بیکاری استان در سال گذشته امیدوارکننده است، اما کافی نیست و قرار است امسال با جدیت بیشتری در این زمینه کار کنیم.

وی گفت: سال گذشته بیش از هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزا از محل های مختلف شامل بند ب تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، تسهیلات سفر ریاست جمهوری، مشاغل خانگی، نهادهای حمایتی و ... در استان پرداخت شده است.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته ۵۶ تعاونی با اشتغالزایی ۱۸۵۰ نفر در استان تشکیل شد، گفت: همچنین سال گذشته در حوزه مشاغل خانگی هم ۱۲ هزار مجوز به صورت برخط و آنلاین صادر شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به انجام حدود هشت هزار بازرسی توسط بازرسان اداره کار در سال گذشته، گفت: عمده این بازرسی ها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار انجام شده که منجر به کاهش ۲۳ درصدی حوادث ناشی از کار در استان در سال گذشته شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین حوادث ناشی از کار در کارگاه های ساختمانی رخ می‌دهد، افزود: انتظار داریم شهرداری و نظام مهندسی برای کاهش حوادث ناشی از کار همکاری بیشتری با هم داشته باشند.

احمدی با بیان اینکه هیئت های حل اختلاف استان کرمانشاه در سال گذشته هفت هزار رای در جهت حمایت از جامعه کار و کارگری صادر کردند، گفت: ۳۰ درصد این رای ها به صورت سازشی حل و فصل شده که رضایتمندی بیشتر جامعه کار و کارگری استان را به همراه داشته است.

وی اضافه کرد: میانگین زمان رسیدگی به پرونده های شکایتی حوزه کار و کارگری در استان در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۱۳ روز بوده که این عدد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۴۰ روز رسیده است.

تشکیل شورای توسعه تعاون استان، بهره مندی حدود ۳۰۰۰ نفر از مقرری بیمه بیکاری، بهره مندی ۱۸ هزار نفر از کارگران ساختمانی از بیمه تامین اجتماعی، اجرای طرح کالابرگ در قالب طرح فجرانه و اتصال بیش از ۳۵۰۰ فروشگاه استان به طرح کالابرگ الکترونیکی و ... از دیگر اقدامات مجموعه کار، تعاون و رفاه اجتماعی در استان در سال گذشته بود که احمدی از آن‌ها یاد کرد. 

 اولیا علی بیگی دبیر خانه کارگر کرمانشاه نیز با اشاره به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: معتقدم اگر در طول این سال‌ها به فرامین رهبری بیشتر توجه می‌شد، همانطور که در ابعاد نظامی توانستیم هیمنه دشمنان را بشکنیم، در حوزه‌های اقتصادی هم می‌توانستیم موفق تر عمل کنیم.

وی ادامه داد: باید بپذیریم که در حوزه اقتصادی مشکلات فراوانی داریم که باید برای حل آنها چاره اندیشی شود.

علی بیگی در ادامه با اشاره به برخی مشکلات جامعه کارگری، گفت: برای بهتر کردن حال جامعه کارگری باید در وهله اول کرامت جامعه کارگری را حفظ کرده و نشان بدهیم همانطور که دین اسلام برای کارگران احترام و ارزش قائل است، مسئولین هم به این قشر اهمیت می دهند و در این راستا باید رسیدگی به مشکلات جامعه کارگری در اولویت مسئولین قرار بگیرد.

وی  با بیان اینکه نداشتن امنیت شغلی و داشتن قراردادهای موقت موضوع دیگری است که جامعه کارگری را آزار می دهد، گفت: بیش از ۹۸ درصد جامعه کارگری با قراردادهای یک ماهه و سه ماهه و بعضا شش ماهه کار می کنند که اصلا شایسته نیست.

وی با تاکید بر اینکه تامین امنیت شغلی کارگران وظیفه مسئولین است، گفت: جامعه کارگری خواهان این است که امنیت شغلی آنان تامین شود.

 دبیر اجرایی خانه کارگر کرمانشاه در ادامه ایمنی و بهداشت را خواسته دیگری جامعه کارگری در استان برشمرد و گفت: توجه به سلامت و بهداشت جامعه کارگری باید به دید سرمایه گذاری نگاه شود، نه هزینه.

جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت  استان کرمانشاه نیر با اشاره به افزایش حدود دو برابری هزینه نگهداری واحدهای تولیدی در مقایسه با سال گذشته، گفت: اگر بانک ها برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی پای کار نباشند، این واحدها نمی توانند به فعالیت خود ادامه دهند.

وی تاکید کرد: باید با در نظر گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و نیز معافیت های مالیاتی در جهت تقویت واحدهای تولیدی استان تلاش شود، چون اگر واحدهای تولیدی حمایت نشوند قاعدتا نمی توانند حقوق و مزایای کارگران خود را هم بالا ببرند.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • خوردنی و غذاهایی که افسردگی شدید می آورند
  • مصرف زیاد غذا‌های ناسالم باعث آسیب دائمی مغز می‌شود!
  • روغن حیوانی و فواید آن برای سلامتی
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • تلاش بیشتری برای کاهش نرخ بیکاری کرمانشاه خواهیم کرد