Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-01@23:17:02 GMT

خطر فقر در کمین 27.9 درصد از خانوارهای ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۳۳۳۶

خطر فقر در کمین 27.9 درصد از خانوارهای ایرانی

مبارزه با فقر و افزایش سطح درآمد خانوارها یکی از وظایف اصلی دولت ها است. دولت ها از طریق ایجاد شغل و افزایش تعداد شاغلین خانوارها، می توانند سطح درآمد و متعاقب آن سطح رفاه خانوارها را افزایش داده و آن ها را از فقر و تنگدستی نجات دهند. آمارها نشان می دهند که در سال 96 تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل افزایش یافته و به 27.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

9 درصد رسیده است. این آمار یعنی این که خطر فقر در کمین 27.9 درصد از خانوارهای ایرانی است.  

به گزارش تابناک اقتصادی، رفع فقر و افزایش سطح درآمد خانوارها و رساندن آن ها به یک رفاه نسبی یکی از وظایف اصلی دولت ها است. رسیدن به این هدف نیز نیازمند آن است که دولت بتواند شغل ایجاد کند و تعداد شاغلین خانوارها را افزایش دهد و در نتیجه این افزایش، سطح درآمد و سطح رفاه خانوارها افزایش یابد.

در چند سال اخیر، به دلیل مشکلات پیش آمده برای اقتصاد کشورمان از جمله رکود اقتصادی و تحریم ها بسیاری از کارخانه ها و کارگاه ها تعطیل شده اند و همین تعطیلی باعث رشد چشمگیر جمعیت بیکار در کشور شده است. افزایش جمعیت بیکاران نیز باعث شده است تا روند تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل در چند سال اخیر صعودی شود و فقر تعداد خانوارهای بیشتری را تهدید کند.

انتشار نتایج گزارش بودجه خانوار بانک مرکزی در سال 96 نشان می دهد که تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل با افزایشی 1.3 درصدی نسبت به سال گذشته، به 27.9 درصد رسیده است. یعنی هم اکنون، فقر در کمین 27.9 درصد از خانوارهای ایرانی است و زندگی آن ها را تهدید می کند.

نمودار زیر روند تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل را در 5 سال اخیر نشان می دهد. همان گونه که ملاحظه می شود در حالی که در سال 1392، 24 درصد از خانوارها، بدون فرد شاغل بوده اند این آمار در سال 1396 به 27.9 درصد رسیده است. یعنی تعداد خانوارهای بدون فرد شاغل در طی پنج سال، 3.9 درصد رشد داشته اند.

البته گفتن این نکته حائز اهمیت می باشد که ممکن است در میان خانوارهای بدون فرد شاغل، خانوارهایی نیز وجود داشته باشند که افراد آن بی نیاز از انجام کار بوده اند و بانک مرکزی از آن ها به "افراد با درآمد بدون کار" یاد می کند. بازنشستگان بخشی از "افراد با درآمد بدون کار" می باشند. به عنوان مثال خانواری که تمام فرزندان آن تشکیل خانواده داده و تنها پدر و مادر که هر دو یا یکی از آن ها بازنشسته هستند در خانه باقی مانده اند، از جمله خانوارهای بدون فرد شاغل محسوب می شوند. قطعاً تعداد این گونه خانوارها در سطح جامعه بسیار اندک است اما به هر حال، آن ها بخشی از این خانوارهای بدون فرد شاغل را تشکیل می دهند.

به هر صورت علیرغم آن که دولت دوازدهم در تلاش است تا فقر را در سطح جامعه کاهش دهد، این آمار نشان می دهد که خطر فقر در دوره دولت یازدهم و در ادامه در دولت دوازدهم تعداد خانوارهای بیشتری را تهدید می کند. 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۳۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟

«ایران از یک پهپاد مشابه نمونه روسی رونمایی کرده، اما این به این معنا نیست که مسکو فناوری تولید پهپاد مشترک با تهران دارد.» پل ایدون تحلیلگر ارشد سیاست و تاریخ خاورمیانه ۲۹ آوریل در مجله فوربس نوشت: رسانه‌های ایرانی با اشاره به شباهت خفیف پهپاد ایرانی به پهپاد لانست روسیه، که از زمان ورود به خدمت در سال ۲۰۲۰ در سوریه و اوکراین مورد استفاده قرار گرفته است، هفته گذشته از ساخت یک مهمات سرگردان جدید - که در فضای عمومی به عنوان پهپاد‌های انتحاری یا کامیکاز شناخته می‌شود- خبر دادند.

به گزارش دنیای اقتصاد، وجود این پهپاد که هنوز نام رسمی آن مشخص نیست، در روز‌های پایانی هفته گذشته در گزارش خبرگزاری تسنیم فاش شد. در انتهای این گزارش آمده است: «با فرض اینکه مهمات سرگردان جدید ساخته شده توسط سپاه الهام گرفته از لانست ساخت روسیه باشد، این پهپاد باید دارای استقامت پرواز ۳۰ تا ۶۰ دقیقه باشد و محموله ۳ تا ۶ کیلوگرمی را در برد ۴۰ کیلومتری حمل کند.»

استفاده از کلمه «الهام گرفته» قابل‌توجه است. این پهپاد مطمئنا مشابه لانست نیست، اما به نظر می‌رسد طراحی اولیه مشابهی دارد و همان‌طور که تسنیم اشاره می‌کند، به احتمال زیاد برد و بار قابل مقایسه دارد. در نبرد اوکراین، لانست‌ها با نابود کردن چند هدف با‌ارزش - از تانک‌های لئوپارد و هویتزر‌های غربی گرفته تا دفاع هوایی و جت‌های جنگنده دوران شوروی - مایل‌ها پشت خط مقدم، اعتبار خود را نشان دادند که باعث شد اوکراین به میزان خطرناک و دشوار بودن آن‌ها برای مقابله اذعان کند.

در حالی که این رکورد بدون شک چشمگیر است، اما هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که علاقه ایران به خرید لانست را جلب کرده باشد. تهران تا به امروز به طور انحصاری هواپیما‌های بدون سرنشین به روسیه صادر کرده است.

حتی قبل از اینکه روسیه و ایران همکاری‌های فنی و دفاعی بی سابقه‌ای از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ ایجاد کنند، در اوایل اوت ۲۰۱۹ این مسکو بود که به هواپیما‌های بدون سرنشین تهران علاقه نشان داد، نه برعکس. فوربس در ادامه ادعا می‌کند: از سال ۲۰۲۲، ایران هزاران مهمات شاهد ۱۳۱ و شاهد ۱۳۶ را به روسیه تحویل داده است.

این کشور همچنین به روسیه اجازه داد تا انواع این پهپاد‌ها را در کارخانه هواپیما‌های بدون سرنشین Yelabuga در منطقه ویژه اقتصادی آلابوگا جمهوری تاتارستان در ۵۶۰ مایلی شرق مسکو مونتاژ کند. مسکو هزینه بسیاری از این پهپاد‌ها را از طریق طلا پرداخت کرد و همچنین طبق گزارش ها، موشک‌های ضد تانک و ضد هوایی استینگر آمریکایی قابل حمل را به ایران فرستاد که تهران به احتمال زیاد از این فرصت برای مهندسی معکوس استفاده خواهد کرد.

هیچ نشانه‌ای وجود ندارد که روسیه پهپاد‌های لانست یا حتی طرح‌هایی را برای ساخت محلی در ایران به عنوان بخشی از این تراکنش‌ها ارائه کرده باشد، اگرچه این امر کاملا غیرقابل تصور نیست. یک تحلیلگر دفاعی و امنیتی گفت: «تقریبا هیچ چیز درباره این پهپاد جدید آشکار نشده است و با وجود شباهت آن به لانست، فکر نمی‌کنم کپی مجوزدار لانست یا مبتنی بر فناوری روسی باشد.»

این منبع گفت: «من از طراحی هواپیما‌های بدون سرنشین روسی فراتر از لنست که ایران علاقه‌مند به ساخت یا کپی‌برداری از آن باشد، اطلاعی ندارم. ادعا می‌شود که شاهد-۱۳۱/-۱۳۶ ایران بر اساس طرح‌های قبلی دیگر مانند هارپی/هاروپ اسرائیلی، ASN-۳۰۱ چینی و چین هسیانگ تایوانی ساخته شده اند.»

این کارشناس همچنین خاطرنشان کرد که حزب الله پهپاد‌های ابابیل-۲ و مرصاد خود را به شدت به «پیکربندی مشابه» تغییر داده و در ماه فوریه از آن‌ها علیه اهدافی در اسرائیل استفاده کرده است. علاوه بر این، یکی از کاربران در شبکه اجتماعی X خاطرنشان کرد که پهپاد ایرانی که نامش فاش نشده است، بیشتر به Hero-۴۰۰ اسرائیل شباهت دارد تا لانست روسی، و این نشان می‌دهد که ایران احتمالا این پهپاد را از نمونه‌ای شکار شده از اسرائیل، مهندسی معکوس کرده است.

این منبع مدعی شد: می‌توان حدس زد که پهپاد جدید ایرانی در واقع بر اساس یک نمونه Hero-۴۰۰ است که ممکن است در لبنان/سوریه یا در یکی از حداقل شش کشتی ایرانی که بنا بر گزارش‌ها توسط پهپاد‌های سرگردان اسرائیل بین سال ۲۰۱۹ و ۲۰۲۱ آسیب دیده‌اند، کشف شده باشد.

ایران در واقع سابقه طولانی در مهندسی معکوس سیستم‌های تسلیحاتی خارجی از جمله هواپیما‌های بدون سرنشین دارد. مهم‌تر از همه، ایران یک هواپیمای لاکهید مارتین RQ-۱۷۰ سنتینل را که سال ۲۰۱۱ از افغانستان وارد حریم هوایی ایران شد و سرنگون شد، مهندسی معکوس کرد. اسرائیل یکی از این پهپاد‌ها را در سال ۲۰۱۸ رهگیری و تایید کرد که این پهپاد «کپی» از «سنتینل» است.

ایران همچنین دارای سابقه توسعه تسلیحات منحصر به‌فرد در داخل کشور است، مانند موشک پرسه‌زن به نام ۳۵۸ که در اطراف منطقه تعیین شده پرسه می‌زند تا زمانی که پهپادها، بالگرد‌ها یا سایر هواپیما‌های ارتفاع پایین دشمن را برای رهگیری شناسایی کند. اتفاقا سایر کشور‌ها پهپاد‌هایی ساخته‌اند که به شدت شبیه به سری شاهد ایران است که معلوم نیست از تهران خریداری کرده باشند.

به عنوان مثال، چین اخیرا از پهپاد Sunflower ۲۰۰ رونمایی کرد که شباهت زیادی به شاهد-۱۳۱ دارد، همان‌طور که پهپاد عذاب ترکیه که سال گذشته رونمایی شد، نیز بسیار شبیه است. هر دوی این پهپاد‌ها پس از شروع استفاده روسیه از شاهد در برابر اوکراین در سال ۲۰۲۲ رونمایی شدند و هر دو برد مشابهی دارند. ایران احتمالا طراحی و عملکرد لانست را رصد کرده و مهندسان خود را موظف به ساخت یک پهپاد ایرانی با قابلیت‌های مشابه کرده است، دقیقا مانند چین و ترکیه که به نظر می‌رسد این فرمول را با شاهد انجام داده اند.

دیگر خبرها

  • خطر ۷ نوع آفت در کمین درختان تهران | نحوه مبارزه شهرداری با این خطرات
  • تعداد تشکل‌های کارگری در استان بوشهر ۳۵ درصد افزایش یافت
  • پهپاد جدید ایران؛ «هیرو» یا «لانست»؟
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • ناپدید شدن بیش از ۵۰ هزار کودک پناهجو ظرف ۳ سال
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • افزایش تعداد دانشمندان بین المللی ۱ یا ۲ درصد
  • هشدار به ایرانی‌ها؛ یک بد‌افزار خطرناک در کمین کامپیوترها
  • تعداد سامانه‌های ثبت تخلفات در جاده‌های زنجان به ۴۱ دستگاه افزایش می‌یابد
  • سفر از سبد خانوارهای ایرانی حذف شده است؟ | توضیح مرکز پژوهش‌ها درباره یک ادعا