Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی انتشار گزارشی با عنوان "اینجا سرطان می ‌ کارند" که در دهم تیرماه سالجاری بر روی خروجی خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی، قرار گرفت، رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ساوه از طرح شکایت به دستگاه قضایی برای برخورد قانونی با فاجعه آفرینان در کشاورزی ساوه خبر داد.

به گزارش ایسنا، با اعلام ضرب‌ ‌ ‌الاجل از سوی فرمانداری پس از انتشار این گزارش به منظور جلوگیری از تداوم فاجعه زیست محیطی در حوزه کشاورزی ساوه، تکالیف و وظایف هر دستگاه برای جلوگیری از تداوم کشت گندم، جو، ذرت، بامیه، یونجه و سبزیجات با استفاده از فاضلاب تصفیه نشده در منطقه زرباف ساوه مشخص شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با انتشار این گزارش که بازتاب گسترده ‌ ای در بین مردم و مسئولان استانی و شهرستانی بهمراه داشت، فرماندار ساوه با صدور نامه ‌ ای خطاب به مدیران ادارات مرتبط با این معضل زیست ‌ محیطی شامل شهرداری، جهاد کشاورزی، دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، اداره حفاظت محیط زیست، امور منابع آب و منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خواستار پیگیری و اقدام عاجل حسب وظایف قانونی برای جلوگیری از این فاجعه زیست محیطی در حوزه کشاورزی شد.

خبرگزاری ایسنا، با گذشت نزدیک به دو هفته از صدور این دستور توسط فرماندار در گفت ‌ وگو با رئیس اداره حفاظت از محیط زیست ساوه خواستار ارائه توضیح در خصوص اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از این عمل غیرقانونی شد.

هادی رستم‌خانی با اشاره به بازدید خود و محیط بانان این اداره پس از انتشار گزارش ایسنا و اعلام ضرب الاجل از سوی فرمانداری شهرستان اظهار کرد: گزارش مشروحی از این بازدید به دانشکده علوم پزشکی و جهاد کشاورزی شهرستان ارائه شد و این دو دستگاه، اقدامات قانونی خود را از طریق طرح شکایت به دستگاه قضایی انجام دادند.

وی در ادامه از شناسایی بهره برداران از فاضلاب در کشاورزی این منطقه خبر داد و عنوان کرد: از طریق مکاتبه با جهادکشاورزی و دانشکده علوم پزشکی اسامی افرادی که با استفاده از آب آلوده اقدام به کشت محصولات کشاورزی در این منطقه می ‌ کنند به اداره محیط زیست اعلام شد.

وی به تکالیفی که طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی بر عهده دستگاه‌های متولی امر گذاشته شده است اشاره کرد و گفت: براساس ماده 688 هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود از قبیل آلوده کردن آب آشامیدنی یا توزیع آب آشامیدنی آلوده، دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم کننده در رودخانه‌ها، زباله در خیابان‌ها و کشتار غیرمجاز دام، استفاده غیرمجاز فاضلاب خام یا پساب تصفیه خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند، به حبس تا یک سال محکوم خواهند شد .

وی تصریح کرد: در تبصره یک این ماده قانونی آمده است تشخیص اینکه اقدام مزبور تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی محیط زیست شناخته می‌شود و نیز غیرمجاز بودن کشتار دام و دفع فضولات دامی و همچنین اعلام جرم مذکور حسب مورد بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی خواهد بود.

رئیس اداره محیط زیست شهرستان ساوه ادامه داد: در تبصره دوم این ماده قانونی آمده است، منظور از آلودگی محیط زیست عبارتست از پخش یا آمیختن مواد خارجی به آب یا هوا یا خاک یا زمین به میزانی که کیفیت فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیک آن را به طوری که به حال انسان یا سایر موجودات زنده یا گیاهان یا آثار یا ابنیه مضر باشد، تغییر دهد.

وی تاکید کرد: براین اساس محیط زیست شهرستان در عمل به این ماده قانونی پس از بازدید و اطمینان از کشت غیرقانونی در این منطقه و شناسایی کشاورزان متخلف اقدام به طرح شکایت از طریق دستگاه قضایی می‌کند.

رستم‌خانی به بازدیدهای مستمر محیط بانان و کارشناسان محیط زیست شهرستان از این منطقه خبر داد و افزود: در پی بازدیدهای بعمل آمده هم اکنون پنج نفر همچنان اقدام به کشت با استفاده از فاضلاب می کنند و با وجود صدور اخطار و تذکر به بهره برداران اما همچنان دو موتور آب اقدام به پمپاژ فاضلاب برای کشت غیرقانونی کشاورزی می‌کنند.

وی خواستار ورود جدی جهادکشاورزی، امور منابع آب و دانشکده علوم پزشکی برای جلوگیری از این اقدام غیرقانونی شد و تصریح کرد: اگر هر دستگاه اجرایی به وظایف قانونی خود عمل کند قطعا شاهد بروز چنین اقدامات غیرقانونی در حوزه محیط زیست و کشاورزی نخواهیم بود.

به گزارش ایسنا، آلودگی ‌ های زیست محیطی تاثیرگذار بر کیفیت محصولات کشاورزی همواره دغدغه متولیان سلامت در تمامی جوامع است و در این میان آبیاری زمین ‌ های کشاورزی بوسیله فاضلاب تصفیه نشده شاید از نگاه مردم و دغدغه ‌ مندان حوزه سلامت گناهی نابخشودنی محسوب شود، اقدامی که چندی است در مزارع جنوب و جنوب شرق ساوه انجام می شود و به گفته این مقام مسئول هنوز تاحدودی در حال انجام است.

فاضلابی که در این منطقه مورد استفاده کشاورزان قرار می ‌ گیرد، حاصل تجمیع روان ‌ آب ‌ های شهری است که پس از تجمیع از طریق جوی ‌ هایی به این کانال می ‌ ریزد و به گفته مدیرعامل آبفا ساوه آلودگی آن بسیار بالاست .

مسئولان مربوطه گفته ‌ اند که این موضوع را پیگیری کرده ‌ اند یا می ‌ کنند اما آنچه در حال حاضر در حال اتفاق افتادن است، جریان فاضلابی است که همچنان در میان محصولات کشاورزی روان است . 

نتیجه آبیاری محصولات کشاورزی با پساب ‌ های صنعتی و فاضلاب، آلوده شدن محصول به فلزات سنگینی نظیر سرب، نیترات، کادمیوم و ... است و بخش زیادی از مصرف کنندگان اینگونه محصولات را در معرض ابتلا به سرطان، نازایی، بیماری ‌ های ریوی و میکروبی قرار می ‌ دهد . 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آبیاری با فاضلاب ساوه محیط زیست منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۴۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد

اکبر قایمی رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری تالاب گرده‌قیت از مدتی قبل و با استفاده از آب رودخانه «گدار» شروع شده و هم اکنون با ورود ۲ میلیون مترمکعب آب، بیش از ۵۰ درصد از این مساحت این تالاب احیا شده است.

وی اضافه کرد: احیای این تالاب در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و جوجه‌آوری هستند، از اهمیت ویژه‌ای برای میزبان از پرندگان مهاجر و بومی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: آبگیری این تالاب تا اوسط خرداد‌ماه که رودخانه «گادر» در این منطقه جریان داشته باشد، ادامه دارد و پیش بینی می‌شود بیش از ۲ میلیون مترمکعب دیگر آب وارد تالاب شود.

وی از همراهی و همکاری جوامع محلی پیرامون این تالاب به ویژه کشاورزان و باغداران در احیای این تالاب قدردانی کرد و افزود: تالاب‌ها نقش مهمی در حفاظت از منابع آب، خاک و هوا دارند و برای حفاظت از آنها با همه عوامل همکاری لازم را داشته باشند.

تالاب گرده‌قیت و میمند یکی از تالاب‌های جنوب دریاچه ارومیه است که با وسعتی حدود ۶۰۰ هکتار در ۷ کیلومتری شمال نقده از جاده ارومیه -مهاباد قرار دارد از ۲۵ سال قبل خشک شده بود، این تالاب از سوی سازمان محیط زیست به عنوان منطقه شکار ممنوع اعلام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • نظارت بر حمل و نقل پسماندهای ویژه در شهرستان کرج