Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-29@12:37:49 GMT

شرط عبور از مشکلات فعلی چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۴۹۹۱

سیدمحمد حسینی عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب ، با اشاره به دیدار دو روز قبل رئیس جمهور و هیئت دولت با رهبر معظم انقلاب که درباره  مشکلات اقتصادی اخیر کشور و با دعوت رهبر انقلاب برگزار شد، گفت: در این 4 دهه که از عمر انقلاب اسلامی می‌گذرد، کشور همواره درگیر تهدید‌ها و خصومت‌های دشمنان بوده‌ که با راهبری‌های امام خمینی و پس از ایشان رهبر معظم انقلاب، آثار اقدامات مخرب دشمنان به حداقل  رسیده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:  در پنج سال اخیر که بحث مذاکرات هسته‌ای به شکل دیگری  مطرح و در نهایت منجر به تصویب برجام شد، متاسفانه بزخی کارگزاران از روحیه انقلابی فاصله گرفتندو علی‌رغم توصیه‌های مکرر  رهبر انقلاب درخصوص اهتمام مسئولان به  توان داخلی،  حل مشکلات اقتصادی به رابطه با اروپا و آمریکا  وسرمایه گذاری آنان گره زده شد و  توجه لازم به ظرفیت‌های و توانمندی‌های داخلی صورت نگرفت.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی گفت: با خروج آمریکا از برجام و فشار روانی که توسط غربی‌ها علیه اقتصاد کشور ایجاد شد،مشکلات معیشتی سالهای اخیراز جمله رکود، گرانی و نوسانات قیمت ارز  تشدید شدلذاشرایط خطیر فعلی می‌طلبد که مسئولین قوای سه گانه به ویژه دولتمردان با نگاه به پتانسیل‌های داخلی، زمینه برون رفت از این  شرایط را فراهم کنند. 

حسینی با بیان اینکه راه دیگری  جز مقاومت و ایستادگی در برابر کارشکنی‌های دشمنان  نداریم، اظهار داشت: با توجه به ظرفیت‌های فراوانی که در کشور وجود دارد حتما می‌توانیم شرایط سخت امروز را پشت سر بگذاریم به شرط اینکه دولت تغییر رویه‌ای  در فعالیت‌های خود داده و با رویکردی جهادی در راستای حل مشکلات اقتصادی کشور حرکت کند. البته مردم نیز باید در این مسیر نهایت همکاری را با دولت داشته باشند، چراکه بدون همکاری مردم، امکان فائق آمدن بر مشکلات اقتصادی وجود ندارد. 

وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمایت مقام معظم رهبری از دولت را  پشتوانه‌ای قوی برای دولت برشمرد و تصریح کرد:  اگرچه در سالهای اخیر عمل به مولفه‌های اقتصاد مقاومتی با تاخیر همراه شده ولی باز هم برای انجام این مهم دیر نیست و دولت می‌تواند با پیاده کردن راهبردها  ودستورالعمل‌های اقتصاد مقاومتی، تحولی در وضع اقتصادی کشور ایجاد کند. 

وی با بیان اینکه برای برون رفت از اوضاع کنونی نباید از برخورد با مفاسد اقتصادی غافل شد، یادآور شد: در شرایطی که مردم گرفتار مشکلات معیشتی هستند قابل قبول نیست که برخی بخواهند از این نمد کلاهی برای خود بدوزند و با سواستفاده از شرایط موجود، در سیستم اقتصاد کشور اخلال ایجاد کنند.

**برای برون رفت از اوضاع کنونی نباید از برخورد با مفاسد اقتصادی غافل شد

حسینی  ادامه داد:  قوه قضاییه وظیفه دارد  در سریع‌ترین زمان ممکن  و با شدت عمل با  اخلال گران اقتصادی برخورد  لازم را انجام دهد. 

وی در پایان با اشاره به بازگشت تحریم‌‌های آمریکا با خروج این کشور از برجام گفت: ایران از موقعیت ژئوپلیتیک وحائزاهمیتی برخوردار و با 15 کشور همسایه است که می‌تواند با برقراری تبادلات اقتصادی با این کشورها احتیاجات خود را مرتفع کند. بنابراین   اینطور نیست که با تهدیدها و تحریم‌های آمریکا، اقتصاد کشور دچار بحران شود. 

 

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: انقلاب هیئت دولت رهبر معظم انقلاب رهبر انقلاب انقلاب اسلامی امام خمینی رهبر معظم مشکلات اقتصادی ایران اسلامی اقتصاد کشور گرانی ارز سه گانه دولت مشکلات فرهنگ و ارشاد مقام معظم رهبری اقتصاد مقاومتی اقتصاد مفاسد اقتصادی ایران اقتصاد مقاومتی انقلاب اسلامی مشکلات سیدمحمد حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۴۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه دولت سیزدهم بازگرداندن اداره کشور به مردم است

وزیر امور اقتصادی گفت: نگاه دولت سیزدهم بازگرداندن اداره کشور به مردم است و زمینه را برای فراهم کردن نقش‌آفرینی مردم فراهم خواهد کرد.

به گزارش مشرق، سید احسان خاندوزی سه‌شنبه شب (هفتم فروردین ماه) در نشست مشترک با محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری سی و یکمین نمایشگاه قرآن کریم، اظهار داشت: نمایشگاه قرآن امسال به جهات مختلف با سال‌های گذشته تفاوت دارد.

وی افزود: به نظر می‌رسد یک غفلت یا شاید یک انتخاب راهبردی پنهان در دهه‌های گذشته صورت گرفته که اساساً منحصر کردن حوزه اداره امور به طبقه خاصی از دیوان سالاران کشور است که این نگاه به شکل کاملاً روشن و آشکار مغایر ایده بنیان‌گذاران جمهوری اسلامی است.

وزیر اقتصاد بیان کرد: اصل ۴۳ قانون اساسی ناظر به این است که اداره امور باید به گونه‌ای باشد که عموم مردم در اداره کشور مشارکت داشته باشند.

خاندوزی با بیان اینکه میراث‌دار یک انحراف بزرگ در اداره امور کشور هستیم، گفت: نگاه مذکور، نه‌تنها مشارکت مردم را به رسمیت نمی‌شناسد، بلکه آن را مزاحم می‌داند، تا جایی که در نهادسازی‌های مختلف، نسبت به عامه مردم نه‌تنها بی‌تفاوت بودند، بلکه مردم را در موضع دفع قرار دادند.

وی ادامه داد: ثمره این نگاه این شده که طی سال‌های اخیر با نسل نسبتاً وسیعی از جامعه مواجه هستیم که به عنوان کسانی که پیام این نوع نهادسازی را دریافت کردند، اساساً تمایلی برای مشارکت در اداره کشور ندارند. این نوع نهادسازی‌ها موجب شده که با فراگیر شدن غایبین زمانه مواجه هستیم.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: میلیون‌ها نفر از ظرفیت‌های فکری که می‌توانست در اداره کشور سهیم باشد، کنار زده شدند.

خاندوزی با تاکید بر اینکه نگاه دولت سیزدهم این است که مردم را به اداره کشور بازگرداند، گفت: در عرصه اقتصاد نمود این نگاه این است که بسیاری از مواردی که مردم از آن مطلع نبودند و امکان ارائه اظهارنظر، پیشنهاد و حل مشکل وجود نداشت، اما در دولت سیزدهم شفاف شد.

وی توضیح داد: امروز مردم می‌دانند؛ مثلاً ابر بدهکاران بانکی چه کسانی هستند و یا اطلاعات شرکت‌های دولتی شفاف شد و بسیاری دیگر از شفاف سازی‌ها در حوزه اقتصاد رخ داد تا مردم در جریان باشند که این اتفاق اول بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم گام دوم برای افزایش مشارکت مردم را فراهم کردن زمینه برای نقش‌آفرینی مردم عنوان کرد و افزود: سال‌ها رویه اداره کشور این بود که برای مردم امکان‌پذیر نبود که به راحتی بتوانند وارد فعالیت اقتصادی شوند تا جایی که حتی ناچار به دادن رشوه برای کسب مجوزهای کسب و کار می‌شدند. دولت سیزدهم اما رویه صدور مجوز را شفاف و تسهیل کرد.

خاندوزی ادامه داد: گام سوم این است که اطلاعات وجود داشت و امکان ورود به فعالیت اقتصادی هم بود، اما امکان مدیریت نبود، به عنوان نمونه سهام عدالت همه در مالکیت حدود ۵۰ میلیون نفر بود، اما ظرفیتی برای مدیریت مردم وجود نداشت. دولت سیزدهم زمینه را فراهم کرد تا شرکت‌های سرمایه‌گذاری سهام عدالت هر استان، نمایندگانی از مردم انتخاب کنند و آنها مدیریت سهام عدالت را بر عهده بگیرند.

وی محور دوم را تلاش برای اصلاح فرهنگ اقتصادی جامعه دانست و بیان داشت: در این میان ابتدا اصلاح فرهنگ دیوان‌سالارانه اداری مقدم بر اصلاح فرهنگی عامه بود، زیرا نوع مناسبات و ارزش‌هایی که باعث ارتقا و جابه‌جایی مدیران می‌شد، باید تغییر می‌کرد.

وزیر اقتصاد ادامه داد: در گام بعدی لایه فرهنگ اقتصادی عامه مطرح است که با شرایط دشواری مواجه بوده و هستیم، زیرا در خلاف جریان فرهنگ فردگرایی جهان امروز است؛ متاسفانه از بسیاری از ابزارهایی هم که می‌شد، استفاده نکردیم.

خاندوزی با اشاره به اینکه باید علاوه بر ابزارسازی فرهنگی و اقتصادی، نهادسازی سیاسی را اصلاح کنیم، گفت: باید بتوانیم فرهنگ اقتصادی مبتنی بر مصرف ملی را ترویج کنیم. کشوری را سراغ نداریم که در مسیر توسعه یافتگی، این مسیر را طی نکرده باشند.

وی موضوع اتقان و رعایت کیفیت در تولیدات را از دیگر الزامات در این حوزه عنوان کرد و بیان داشت: طی سال‌های اخیر بارها شاهد بودیم شایعات به التهاب بازارها دامن زده که نشانگر فقر کشور در حوزه مذکور است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: توافق خوبی با آموزش و پرورش داشتیم که ۴ هزار معلم آموزش ببینند تا بتوانیم سواد اقتصادی نوجوانان را ارتقا دهیم.

وی تصریح کرد: همچنین تلاش کردیم دانشجویان دانشگاه‌های مختلف را با مسائل اجرایی و اقتصادی و رویکردهای مختلف در حل مسائل آشنا کنیم به طوری که در مدرسه تابستانه که وزارت اقتصاد برگزار کرد، برای دانشجویان در موضوعات مختلف مالیاتی، بودجه و... کلاس آموزشی برگزار کردیم و در نهایت پیشنهادهای برگزیده آنها را خریداری می‌کنیم.

وزیر اقتصاد گفت: باید اعتراف کنیم که در این حوزه هزار راه نرفته وجود دارد و اگر با اقداماتی که در دو سال گذشته شروع شده بتوانیم این را بهانه‌ای برای اصلاح تربیت اقتصادی جامعه قرار دهیم، می‌توان از تهدید تحریم و تلاطمات ارزی فرصتی برای رشد جامعه استفاده کرد. این نیازمندی، فرصتی است که امیدوارم برای ما یک پیامد متفاوتی رقم بزند تا با استحکام بیشتری تصمیمات اقتصادی را اتخاذ کنیم.

دیگر خبرها

  • حل مشکلات اقتصادی و رونق صادرات با جهش تولید میسر است
  • ساختار اقتصادی کشور اصلاح شود/ ضرورت واگذاری امور به مردم
  • منظومه اقتصادی رهبر انقلاب در نامگذاری سال‌ها
  • گیر و گور اقتصاد ایران چیست؟
  • افزایش تولید ملی با مشارکت مردم از مهمترین راهکار‌های رفع مشکلات اقتصادی
  • مشارکت مردم یک عنصر کلیدی در تحقق اهداف اقتصادی و ملی است
  • مشارکت مردم در مقوله تولید، رمز عبور از چالش‌های اقتصادی است
  • افزایش تولیدملی با مشارکت مردم مهمترین راه رفع مشکلات اقتصادی است
  • وزیر اقتصاد: نگاه دولت سیزدهم بازگرداندن اداره کشور به مردم است
  • نگاه دولت سیزدهم بازگرداندن اداره کشور به مردم است