Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-08@17:45:30 GMT

تعطیلی قریب الوقوع ۵۰ موسسه آموزش عالی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۵۱۲۱

تعطیلی قریب الوقوع ۵۰ موسسه آموزش عالی

چندی پیش خبری از سوی مدیرکل شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم مطرح شد مبنی براینکه بیش از ۵۰ موسسه آموزش عالی درخواست تعطیلی خود را به این وزارتخانه ابلاغ کرده‌اند؛ درخواستی که صرف نظر از چرایی گویای مشکلات زیرساختی فراوان در نظام آموزش عالی کشور است.

روزنامه کیهان: ارائه این درخواست در حالی است که به گفته همین مقام مسئول، همچنان درخواست‌هایی با محور راه‌اندازی مراکز جدید آموزشی به وزارت علوم ارسال می‌شود، اما با پاسخ منفی این وزارتخانه از دستورکار خارج می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دراین شرایط و با انتشار خبر درخواست تعطیلی تعداد زیادی از مراکز آموزش عالی، اما و اگر‌هایی درباره وضعیت آتی دانشجویان این دانشگاه ها، چرایی صدور مجوز به این مراکز آموزشی، سرنوشت مراکز آموزشی کم متقاضی و... مطرح شد، اما و اگر‌هایی که انتقادات بسیاری را به مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری وارد کرد.


البته ناگفته نماند که مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری چند ماه است که برنامه‌های خود را در راستای سیاست کیفیت، مهارت افزایی و آمایش آموزش عالی مطرح کرده‌اند و براساس این برنامه‌ها قرار است که در تمامی زیر گروه‌های آموزش عالی اعم از دانشگاه‌های علمی کاربردی، فنی و حرفه‌ای، پیام نور و موسسات غیرانتفاعی، واحد‌ها و رشته‌هایی که متقاضی نداشته باشند و یا اینکه ثابت شود طی چند سال نتوانسته‌اند در حد کفایت دانشجو جذب کنند، تعطیل شوند.


همچنین ابوالقاسم دولتی؛ مدیرکل شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم هم چندی پیش به برنامه‌های وزارت علوم برای تجمیع واحد‌های دانشگاهی غیرکاربردی اشاره کرده و گفته بود که شورای گسترش واحد‌های علمی کاربردی تصمیماتی در خصوص ساماندهی مراکز و واحد‌های این دانشگاه انجام می‌دهد و درهمین راستا، حداقل بیش از ۳۰۰ واحد علمی کاربردی مربوط به دستگاه‌های اجرایی در حال تعطیل شدن هستند.


به گفته او، پذیرش دانشجو در بیش از ۶۰۰ واحد هم بر اساس درخواست و نیاز بازار صورت می‌گیرد و واحد‌هایی هم که متقاضی نداشته باشند، جمع‌آوری می‌شوند.


نگاهی به عملکرد وزارت علوم هم نشان می‌دهد که از بهمن ماه سال گذشته اقدامات خوبی برای تجمیع و ساماندهی مراکز آموزشی کم متقاضی و بی کیفیت برداشته شده است، اما این تلاش‌ها اگرچه در راستای دستیابی به اهداف مورد نظر بوده، اما همراه با سردرگمی و سرگردانی هزاران دانشجو بوده است.
در واقع کیفی‌سازی دانشگاه‌ها و ساماندهی مراکز آموزشی کم متقاضی اقدام مثبتی است، اما دراین راستا دانشجویان این دانشگاه‌ها باید کمترین میزان از نابسامانی و سرگردانی را تجربه کنند که متاسفانه این‌گونه نبوده است.


در همین زمینه دانشجویان این مراکز با مشکلات عدیده‌ای ازجمله نبود گرایش تحصیلی در دانشگاه جدید معرفی شده، عدم تشکیل کلاس‌ها با گذشت ۲ ماه از ترم تحصیلی و ... روبه‌رو هستند؛ بنابراین سیاست کوچک‌سازی مراکز آموزشی دولتی با هدف کیفی سازی اقدام مثبتی است، اما وضعیت دانشجویان این دانشگاه‌ها باید در اولویت تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرد.
اما جدا از مثبت بودن تصمیم جدید وزارت راه و شهرسازی برای تجمیع مراکز آموزشی و حذف مراکز آموزشی بی کیفیت مسئولان وزارت علوم باید به این سوال پاسخ دهند که چرا ضوابط سختگیرانه‌ای برای تاسیس مراکز آموزش عالی درنظر گرفته نشده است و کار به جایی رسیده که دانشگاه‌ها خود خواستار تعطیلی می‌شوند؟
براساس اظهارات مسئولان عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ۴ الی ۵ سال گذشته، حجم گسترده مراکز آموزش عالی نتیجه مقابله دولت نهم و دهم با دانشگاه آزاد است و رشد عجیب دانشگاه‌های غیردولتی، پیام نور و علمی کاربردی، سیاست غلط دولت گذشته در راستای ضعیف شدن دانشگاه آزاد بوده و این حجم از مراکز آموزشی، ارثیه دولت‌های یازدهم و دوازدهم است.


به نقل از تابناک؛ به ادعای مسئولان وزارت علوم، طی هشت سال (۸۴-۹۲) حدود ۳۰۰ موسسه آموزش عالی تاسیس شد و با افزایش مراکز آموزشی کیفیت کاهش یافت.


در حال حاضر حدود ۲۰۳۹ مرکز آموزشی دولتی در کشور وجود دارد که کارشناسان آموزش معتقدند که اگر این رقم به کمتر از ۱۵۰۰ مرکز آموزشی برسد شاهد بهبود کیفیت آموزش خواهیم بود اگرچه دستیابی به این هدف نیازمند سپری شدن زمانی طولانی و عزم جزم مسئولان وزارت علوم است.


البته نگاهی به برنامه ششم توسعه نشان می‌دهد که قرار است کاهش مراکز آموزشی دولتی به تعداد دانشجویان جذب شده این مراکز هم تسری یابد و براساس مفاد برنامه ششم توسعه تعداد دانشجویان بخش دولتی که هم اکنون ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر است در سال ۱۳۹۹ به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارنفر کاهش یابد، درواقع اجرای این دوهدف یعنی کاهش تعداد دانشجویان و همچنین کاهش تعداد مراکز آموزشی به یک نتیجه یعنی افزایش کیفیت آموزش ختم می‌شوند.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Y0f

منبع: فردا

کلیدواژه: موسسه آموزش عالی تعطیلی مراکز جدید آموزشی وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۵۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد دوستار عصر سه شنبه در نشست رؤسای دانشگاه‌های گیلان و مسؤولان دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با حضور محمدرضا احمدی سنگری نماینده مردم رشت و خمام و عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌های تجاری استان در بندر انزلی و منطقه آزاد اظهار کرد: با وجود مراودات تجاری بین ایران و روسیه، هیچکدام از فارغ التحصیلان دیپلم، زبان روسی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب نکرده‌اند و این امر به آگاهی دانش آموزان، آموزش و پرورش و خانواده‌ها بر می‌گردد.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به هم اندیشی با آموزش عالی، مراکز و موسساتی که در استان گیلان در حال فعالیت هستند، افزود: هدف از تشکیلات چنین جلساتی این است که مباحث مربوط به آموزش عالی استان مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نشست‌های شورای آموزش عالی استان هر ماه به صورت گردشی در دانشگاه‌های مختلف استان برگزار می‌شود، ادامه داد: در تلاش هستیم تا از ظرفیت‌های قانون برنامه و بودجه و قانون برنامه هفتم توسعه از طریق نمایندگان مجلس بهره مند شویم.

دوستار با اشاره به گرایش نسل امروز به آموزش عالی تصریح کرد: طبق آخرین آمار میل و انگیزه تحصیل در رشته‌های علوم پایه و فنی مهندسی در استان گیلان در حال کاهش بوده و این امر یک زنگ خطر برای ماست.

وی با بیان اینکه تعداد شرکت کنندگان در کنکور گروه آزمایشی ریاضی و فیزیک سال جاری نسبت به سال‌های قبل کاهش یافته است، افزود: از نماینده تام الاختیار سازمان سنجش در استان گیلان نیز درخواست کرده‌ایم که روند شرکت کنندگان در کنکور استان را در ۵ سال گذشته استخراج و در جلسه شورای آموزش عالی مطرح کرده تا بررسی‌های کارشناسانه صورت بگیرد.

سرپرست دانشگاه گیلان با اشاره به ظرفیت‌های تجاری استان در بندر انزلی و منطقه آزاد گفت: با وجود مراودات تجاری بین ایران و روسیه، هیچکدام از فارغ التحصیلان دیپلم، زبان روسی را به عنوان رشته تحصیلی خود انتخاب نکرده‌اند و این امر به آموزش و پرورش و خانواده‌ها برمی گردد.

کد خبر 6099847

دیگر خبرها

  • طرح آمایش آموزش عالی را مرحله به مرحله پیش می‌بریم
  • مجمع‌عمومی اتحادیه دانشگاه‌ها و مؤسسات غیرانتفاعی برگزار می‌شود
  • ۲۰۰ نفر در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جذب می شوند
  • علت عدم گرایش به رشته‌های علوم پایه و فنی بررسی شود
  • گرایش جوانان به رشته های علوم پایه و فنی مهندسی در حال کاهش است
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • عصر امروز، آغاز نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان
  • تهدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی براى حمله قريب الوقوع به رفح