Web Analytics Made Easy - Statcounter


     

 

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج هرمزگان؛ به نقل از فرهنگ کده؛روستای بشنو در بخش گوهران شهرستان بشاگرد در سرزمینی کوهستانی و ناهموار و در جنوب شرق استان هرمزگان واقع شده که روی هر کوه و تپه آن گونه های گیاهی و دارویی به چشم می خورد.

بشنو روستایی سرسبز  است که انواع مرکبات از قبیل پرتقال، لیموترش، لیموشیرین، نارنج، نارنگی، انگور ،هلو ،زردآلو، انار،انجیر و… وجود دارد و در این چند سال اخیر به علت خشکسالی های فراوان خسارات فراوانی به کشاورزان این روستا وارد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین صالحی زاده، عضو شورای روستای بشنو شهرستان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار فرهنگ کده اظهار کرد: روستای بشنو با مشکلاتی بی شمار نظیر نبود آب شرب بهداشتی، آب کشاورزی، خدمات درمانی، راه دسترسی نامناسب ، عدم پوشش دهی آنتن دهی تلفن همراه  و عدم اینترنت دست و پنجه نرم می کند.

عضو شورای روستای بشنو بیان کرد: روستای بشنو یک جانباز، چند رزمنده هشت سال دفاع مقدس و چند شهید را تقدیم اسلام کرده لذا باید مسئولان نگاه ویژه تری به آن داشته باشد اما تاکنون توجهی به این روستا نشده و با مشقت زندگی خود را سپری می کنند.

اهالی دست به دامان چشمه های آلوده شده اند 

صالحی زاده به وضعیت آب شرب روستا اشاره کرد و گفت: آب شرب و کشاورزی اهالی روستای بشنو از چاه های حفر شده توسط خود اهالی روستا برداشت می شود از این رو وجود میکروب و موجودات در بعضی از چاه ها سبب بسیاری از بیماری ها می شود .

وی تصریح کرد:در یک ماه اخیر آب چاه های روستا خشک شده و اهالی دست به دامان یک چشمه کم آب شده اند که با تقاضای شورای روستا، چاه و منبع اختصاصی داده شده که هنوز کار آن آغاز نشده که امیدواریم مسئولان آب و فاضلاب این کار را در اولویت کاری خود قرار دهند.

عضو شورای روستای بشنو با اشاره به اینکه تیرهای برق روستا فرسوده اند، گفت: تیرهای برق روستا هنوز همان تیرهای چوبی هستند که دیگر توان ایستادن و نگه داشتن سیم ها را ندارند و برخی از این تیرها در وسط آبادی قرار گرفته که سبب بی نظمی در مسیر رفت و آمد شده است.

مرگ خاموش باغات در سایه بی آبی

صالحی زاده با بیان اینکه به علت خشکسالی و بی توجهی مسئولان باغات روستای بشنو در حال نابودی است، افزود: روستای بشنو دارای ظرفیت بالقوه ای در بخش کشاورزی، صنایع دستی، دامداری است که می توان با تامین آب، مشاغل مرتبط با این نوع کسب و کار راه انداخت.

وی یادآور شد: به دلیل نبود حمایت های لازم و وعده های پوچ و خالی اکثر مردم روستا به شهرستان های استان مهاجرت کرده اند از این رو جمعیت روستا از ۱۳۰ خانوار به ۷۳ خانوار رسیده که مسئولان باید با تامین اعتبارات عمرانی برای آبادانی روستا تلاش کنند.

مهاجرت ۵۰ خانوار روستای بشنو به دلیل کمبود امکانات

عضو شورای روستای بشنو ، علت مهاجرت اهای روستا را وضعیت نامناسب راه ارتباطی، آب شرب بهداشتی، طرح هادی روستایی، عدم اینترنت عنوان کرد و گفت: متاسفانه بی توجهی به این روستای شهید پرور باعث مهاجرت بیش از ۵۰ خانوار به شهر شده و عده ای هم از قبل در شهرستان های همجوار ساکن شده بودند.

صالحی زاده با اشاره به اینکه مسئولان با خدمات دهی به روستاها مانع مهاجرت آنان به شهرها شوند، ادامه داد: راه ارتباطی، زیربنای توسعه و عمران و آبادانی هر منطقه به شمار می رود و آسفالت راه روستایی از مطالبات به حق مردم شهید پرور بشنو است.

وی با بیان اینکه روستای بشنو از چشم انداز مناسبی در زمینه گردشگری برخوردار است و اقدامات زیادی می توان برای جذب گردشگران انجام داد، اظهار کرد: روستای بشنو به جهت داشتن طبیعت بکر و زیبا از جمله کوه هایی که روی هر تپه گونه های گیاهی، دارویی و میوه های وحشی به چشم می خورد و جنگل های سرسبز جلوه های بی نظیری در خود جای داده است.

عضو شورای روستای بشنو بیان کرد: برای جذب گردشگر در روستا باید زیرساخت ها از جمله راه دسترسی به روستا احداث همچنین مکانی به عنوان کمپ گردشگری جهت اسکان گردشگر ایجاد شود.

اصلی ترین منبع درآمد روستائیان از طریق کشاورزی است

صالحی زاده، اصلی ترین منبع درآمد مردم روستای بشنو را کشاورزی عنوان کرد و افزود: با توجه به خشکسالی های چند ساله اخیر، کشاورزان همواره با مشکل کم آبی و بحران آب مواجه بوده اند که سبب نابودی باغات سرسبز این روستا شده است.

وی گفت: بازده پایین آبیاری به دلیل مشکلاتی از جمله عدم آگاهی، ضعف دانش فنی مناسب، شیوه‌های سنتی کشت و زرع، عدم وجود شبکه‌های آبرسانی مناسب و نبود مدیریت مصرف آب مزید بر علت شده و با  اتلاف منابع آبی بازده مصرف آب در بخش کشاورزی کاهش یافته از این رو نخیلات این روستا حال و روز خوبی ندارند.

عضو شورای روستای بشنو در ادامه اضافه کرد: باید هر چه سریع تر روش های آبیاری نوین جایگزین آبیاری سنتی، از جمله آبیاری قطره ای مورد توجه برنامه ریزان قرار گیرد.

وی به ظرفیت های صنایع دستی روستای بشنو اشاره کرد و گفت: روستای بشنو با پیشینه ای قوی و درخشان در این زمینه زبانزد خاص و عام بوده و یکی از روستایی است که زنان پوشش سنتی و صنایع دستی خود را حفظ کرد و در سایه تجدد این پوشش به موزه سپرده نشده است.

صالحی زاده خاطر نشان کرد: باید به منظور اشتغال به هنرمندان صنایع دستی بها داده شود اما متاسفانه بافنده بهترین صنایع دستباف در این روستا به دلیل نداشتن بیمه و حمایت مسئولان تصمیم بر تعطیلی کار کرده است.

روستای بشنو با جمعیتی بالغ بر ۷۰۰ نفر و ۱۳۰ خانوار در ۵۰ کیلومتری مرکز شهرستان بشاگرد واقع شده است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۵۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است

حسنعلی پیری مدیر توزیع برق شهرستان خدابنده گفت: شهرستان خدابنده با بیش از پنج هزار کیلومترمربع مساحت، حدود ۱۷۰ هزار نفر جمعیت و ۲۴۰ روستا یکی از بزرگترین شهرستان‌های شمالغرب کشور است و بیش از ۶۹ هزار مشترک برق در تعرفه‌های مختلف دارد.

پیری افزود: حدود ۶۰ درصد از انرژی توزیع شده در این شهرستان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

وی اضافه کرد: توزیع برق خدابنده حدود ۵۹ هزار مشترک خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی دارد که با سه هزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه توزیع برق با ظرفیت ۲۰۷ مگاولت آمپر پست های برق منصوبه، به مردم این منطقه خدمت رسانی می‌کند.

این مسوول در ادامه با اشاره به تبدیل یک هزار و ۳۵۰ کیلومتر از شبکه های فشار ضعیف این شهرستان از سیم مسی به کابل خودنگهدار، افزود: با اجرای این طرح و کاهش چشمگیر سرقت از شبکه‌های توزیع، میزان خاموشی ناشی از حوادث نیز بسیار کاهش می‌یابد.

وی افزایش ایمنی و پیشگیری از سرقت انرژی را از دیگر مزایای تبدیل سیم های برق مسی به کابل خود نگهدار بیان کرد و اظهار داشت: این طرح به منظور پیشگیری از فرسودگی شبکه و کاهش تلفات انتقال و توزیع انرژی اجرا شد.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • اتصال ۲۶۰ روستای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان غربی به اینترنت پرسرعت
  • ۱۸۳ روستای خدابنده با جمعیت بالای ۲۰ خانوار از نعمت برق برخوردار است
  • پیگیری یک دغدغه/تجهیز زمین ورزشی روستای گوروی بشاگرد در ایستگاه آخر + فیلم
  • روستا‌های بالای ۱۰ خانوار بخش مرکزی گناوه برق‌رسانی می‌شوند
  • عکس هوایی از روستای چوبی شفت قبل از اینکه در آتش بسوزد!
  • توزیع اقلام اساسی بین ۱۳۴ خانوار آسیب دیده در امامزاده ابراهیم
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها
  • شکوفه درختان گلابی باغات روستای جغدان به روایت تصویر
  • اسکان اضطراری ۲۰ خانوار در معرض خطر در روستای دماب
  • خسارت سیلاب به خط انتقال آب ۳ روستای دزفول