Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسملمین سید جلال موسویان سخنران و کارشناس مسائل دینی در گفتگو با خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛درخصوص کرامت ائمه اطهار (ع) و وجه تسمیه کریم و کریمه بودن امام حسن مجتبی (ع) و حضرت معصومه (س) گفت: از اوصافی که خداوند تبارک تعالی برای اهل بیت (ع) در نظر گرفته در کلام وجود نازنین حضرت هادی (ع) است که می فرمایند: «اهل بیت پایه ها و ریشه های کرامت هستند»؛ کرامت یکی از پربار ترین واژه هایی است که در اسلام به کار برده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه بیان کرد: در وهله اول باید به مفهوم کرامت اشاره کنیم، در زبان اهل بیت (ع) از وجود امیرالمومنین (ع) تا امام حسن عسکری(ع) یک روایت مشترک داریم، در این‌باره امیرالمومنین(ع) فرمودند :«الکرم حسن السجیه و اجتناب الدنیه»، به این معنی که کرامت دارا شدن صفات عالی و اجتناب از همه آن چیزهایی است که انسان را به پستی می کشان. به همین سبب ما در مفهوم کرامت از وجود مبارک نبی اکرم (ص) این روایت را داریم که می فرمایند: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ». درواقع کرامت، مکارم، کَرم به این معناست که شما صفات عالیه را بدست آورید و صفات نازل را از بین ببرید.

این کارشناس مذهبی و علوم قرآنی درخصوص چرایی کرامت اهل بیت (ع)؛ افزود: ائمه اطهار (ع) اصول کَرم و کرامت محور هستند، خداوند می فرماید :«ما انسان را خلق کردیم ، (لقد کرمنا بنی آدم)»، به این منظور که انسان قدرت انتخاب و تمیز دارد و می تواند تشخیص بدهد چه صفتی، صفت عالیه اوست و چه صفاتی می تواند او را پایین بکشد و از بین ببرد. کما اینکه شما در محیط اجتماعی دنیا می بینید، خیلی از انسان ها روی به رشد انسانیت هستند و خیلی ها همه مثل داعش و برخی از خِرد دیگر از انسانیت خودشان به سمت حیوانایت گرایش پیدا کرده‌اند. لذا خداوند می فرماید: «ما این کرامت را به انسان دادیم، اما به حیوانات ندادیم.»؛ آنچه ما درباره کریم بودن، می دانیم آن است که کرامت قابل کسب است و خداوند این کرامت را در ذات همه انسانهای قرار داده است.

حجت الاسلام والمسملمین موسویان با اشاره به راه تحصیل کسب کرامت، بیان کرد: برزگان در راه کسب کرامت، به زنده شدن عقل توجه بیشتری کردند، درواقع اهل بیت (ع) با این رسالت و وظیفه آمدند که عقل ما را زنده نگه دارند. همچنین هرکسی که همت بلندی داشته باشد می تواند صاحب کَرَم باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه حضرت فاطمه الزهرا (س) صاحب جود و کرم است، اظهار کرد: در روایات ائمه اطهار (ع) بارها به تشرف و زیارت کریمه اهل بیت(س) سفارش شده است، پدر آیت الله مرعشی چهل شب چله گرفت که متوجه شود قبر حضرت فاطمه(س) در کجای قبرستان بقیع قرار دارد، شب چهلم امام زمان (عج) به ایشان فرمود: «صلاح نیست بدانید قبر مادر ما کجاست، اما شما به زیارت کریمه اهل بیت(ع) بروید.» به همین سبب است که حضرت معصومه (س) صاحب کریمه هستند. البته خیلی از بزرگان و اولیای ما مانند آیت الله بهجت، اراکی و بروجردی به کرامت رسیدند و گفتند: «ما هرچه داریم از برکت حضرت معصومه (س) و از کرامت ایشان داریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دهه کرامت امام زمان اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۵۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت

یک استاد حوزه و دانشگاه در مورد مقام ولایت حضرت عبدالعظیم(ع) گفت: ایشان پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه‌ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سید حسین مومنی -استاد حوزه و دانشگاه- شامگاه سه‌شنبه(۴اردیبهشت‌ماه) در مراسم شب رحلت حضرت عبدالعظیم(ع) و شهادت حضرت حمزه سید الشهدا(ع) در شبستان امام خمینی(ره) آستان مقدس گفت: حضرت عبدالعظیم(ع) در زمان حضرت امام هادی(ع) با عبارت "انت ولینا حقا" از امام زمان خود مدال و نشان ولایت را دریافت کرد.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امام هادی(ع) با بیان جمله "مرحبا بک یا اباالقاسم"، حضرت عبدالعظیم(ع) را خطاب کردند، افزود: ذکر کنیه بالاترین درجه تعظیم و تکریم است که امام هادی(ع) با این بیان حضرت عبدالعظیم(ع) را معرفی کردند.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) با دریافت این مدال دچار عُجب و تکبر نشدند و زانوی ادب در محضر امام زمان خود نهادند و اعتقادات خود را عرضه کردند و این درس بزرگی بود که به همه انسان‌ها در همه زمان‌ها دادند.

وی با بیان این که مقام اهل‌بیت(ع) به واسطه قرب به خداوند متعال می‌باشد، افزود: مقام و منزلت بندگان و رحمتی که از جانب خدا به بندگان می‌رسد نیز به واسطه و به برکت ائمه اطهار(ع) است.

استاد حوزه و دانشگاه تأکید کرد: بنا بر روایتی از امام صادق(ع) اگر فردی مورد تأیید خداوند متعال قرار بگیرد، این مسأله صورت نمی‌گیرد مگر به واسطه عبور از یک سری آزمون‌ها و ابتلائات، چرا که بی‌جهت بنده‌ای مورد حمد و ثنای خداوند و ائمه معصومین علیهم السلام قرار نمی‌گیرد.

وی افزود: این حدیث نشان می‌دهد که حضرت عبدالعظیم (ع) پس از آزمون‌های بسیار به مقام ولایت رسیدند و به خاطر محفوظ ماندن روایات ائمه اطهار علیهم السلام سختی‌های فوق‌العاده‌ای را متحمل شدند و کینه دشمنان به آن حضرت به اندازه ای بود که در روایتی آمده که حضرت را به صورت زنده در قبر گذاشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به تکریم بزرگان دین از مقام حضرت عبدالعظیم (ع) و حرم ایشان اظهار کرد: بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(ره) در شب زیارتی اباعبدالله (ع) به حرم حضرت عبدالعظیم (ع) تشرف می‌یافتند و از لسان آیت الله بهجت (ره) نیز نقل شده که حرم حضرت عبدالعظیم (ع) محل صعود و فرود ملائکه الهی است.

وی با بیان این که صاحب بن عباد در رساله خود به ویژگی‌هایی از حضرت عبدالعظیم (ع) اشاره کرده است، افزود: این محدث، حضرت عبدالعظیم (ع) را کثیرالحدیث و روایت معرفی کرده و ایشان را دین دار و دارای ورع خوانده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان این که در عصر امروز نیروهای فراجا مورد هجمه خودی و غیر خودی در مورد مسأله حجاب در جامعه قرار گرفته‌اند، با بیان حدیثی از حضرت عبدالعظیم (ع) تصریح کرد: آن حضرت در روایتی که سند آن به امیرالمومنین علی(ع) می‌رسد، آورده است که روزی حضرت علی(ع) به همراه حضرت زهرا(س) به محضر رسول اکرم(ص) رسیدند و حضرت را در حال گریه مشاهده کردند و علت را پرسیدند و رسول اکرم(ص) فرمودند، در شب معراج دیدم برخی از زنان امت من که رعایت پوشش را در مقابل نامحرم نمی‌کنند، مورد عذاب و شکنجه هستند و من برای آنها گریه می کنم.

حجت الاسلام والمسلمین مومنی با اشاره به شب شهادت حضرت حمزه سید الشهدا (ع) بیان کرد: آن حضرت دارای شخصیت بسیار ممتازی بودند و این مقام به اندازه‌ای بود که حضرت زهرا(س) هفته‌ای دو بار و حتی در شرایط دشوار و آسیب جسمی خود بر سر مزار آن حضرت می‌آمدند.

وی در پایان گفت: حضرت حمزه سید الشهدا(ع) ولایت رسول گرامی(ص) را پذیرفت و آنچه داشت در راستای اعتلای اسلام و یاری پیامبر(ص) در طبق اخلاص گذاشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آماده ارسال// حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مدال ولایت را از امام زمان خود گرفت
  • آمادگی برای برگزاری جشن های دهه کرامت
  • ۲۸۵ برنامه به مناسبت دهه کرامت در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • مبنای جشن‌های دهه کرامت باید «عارفاً بحقّها» باشد
  • ببینید | سبب غائب شدن امام زمان(عج) کیست؟
  • برگزاری کلاس آموزشی راههای انتقال و پیشگیری ازبیماری‌های مشترک انسان و دام دردامپزشکی نیشابور