Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مجله همگردی»
2024-04-26@06:16:21 GMT

عمارت خسروآباد | عمارتی باشکوه در غرب ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۶۰۶۰

عمارت خسروآباد را نه تنها می توان یکی از بی نظیرترین عمارت های غرب ایران دانست بلکه این عمارت همچنین در کردستان هم یکی از نمونه های منحصر به فرد از لحاظ ساخت و معماری است. عمارت باشکوه خسروآباد در محله ای به همین نام قرار گرفته و راه دسترسی آن از طریق خیابان های کشاورز، خندق و بلوار شبلی می باشد. عمارت در هنگام ساخت در گذشته خارج از شهر سنندج و در انتهای باغی بزرگ که چهارباغ خوانده می شد واقع شده بود که اکنون نیز بخشی از درختان این باغ در اطراف خیابان خندق باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس در ادامه با ما در مجله گردشگری همگردی همراه باشید برای معرفی و اطلاعات بیشتر از پلان عمارت خسروآباد سنندج...

تاریخچه عمارت خسروآباد سنندج

عمارتی که در به دستور زمان الله خان برای پسرش خسروخان ساخته شده و به همین منظور نامش را از نام پسر زمان الله خان گرفته. تاریخ اتمام بنا 1223 ه. ق است و موید آن، کتیبه موجود در بالای سر در عمارت در ضلع شرقی است که در آن به نام بانی، دلیل ساخت و نام گذاری و همچنین تاریخ آن اشاره شده و همچنین مستوره اردلان همسر خسروخان که در همان زمان در این بنا زندگی کرده آن را از آثار امان الله خان می شمارد.
عمارت از نظر وسعت نیز جزو کم نظیرترین عمارت های مسکونی است و مساحت آن حدود 8500 مترمربع است.

پلان عمارت خسروآباد سنندج

در اصلی عمارت رو به سمت شرق و به طرف چهار باغ (که اکنون مسیر اصلی آن خیابان خندق است) باز می شود در مقابل آن حوضی قرار دارد که آب سرریز آن داخل نهری در میان باغ جریان دارد و زیبایی باغ را دو چندان کرده است.
عمارت شامل بخش های مختلفی است که عبارتنداز هشتی و دالان، حیاط اصلی، حیاط اندرونی، حمام، مطبخ و حیاط مقابل آن ها، اصطبل، قسمت فوقانی بخش شرقی شامل تالار و اتاق های تو در تو و تالار پذیرایی و راهرو پیرامون این فضاها که به صورت ایوان است و از دو طرف با چشم اندازی زیبا به بیرون عمارت مشرف است و ستون های این بخش در نهایت استادی گچ بری شده است.
در نهایت قصر اصلی که در ضلع غربی واقع شده و بر روی مصطبه ای سنگی ساخته شده و ایوانی ستون دار با پله هایی با شیب تند در مقابل آن قرار دارد.
این بخش نیز شامل کلاه فرنگی، گچ بری های زیبا، اروسی هایی پرکار و اتاق هایی تودرتو است و در مرکز قصر که هشت ضلعی است، حوض و آب نمایی بسیار زیبا ساخته شده است.
در وسط حیاط نیز حوض بزرگ و چلیپا شکل قرار دارد که زیبایی حیاط را مضاعف نموده و در اطراف آن باغچه ها و درخت هایی متنوع قرار دارند آب بنا دارای قنات ویژه بوده و هنوز جاری است. این بنا در حاضر در تملک اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و در حال مرمت است که پس از اتمام، کاربری مناسب فرهنگی به آن داده خواهد شد.

منبع: مجله همگردی

کلیدواژه: تاریخ گردی ایران گردی عمارت خسروآباد ایرانگردی سنندج تور اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت hamgardi.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مجله همگردی» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۶۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازیگری پوتین، ۲ عمارت و مسافران تایلند

خبرهایی از دو عمارت تاریخی، مواجهه با همشهری‌هایی که اهلی شدند، بازیگر شدن «پوتین» با هوش مصنوعی، اهمیت سعدی برای هندی‌ها، خبری از آماده‌سازی مصلی برای نمایشگاه کتاب، درباره کنسرت‌های عصرگاهی بانوان و چند چالش و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا،‌ با نزدیک‌شدن به موسم حج تمتع، عربستان به بازدیدکنندگان و ساکنان این کشور نسبت به شرکت در حج آینده بدون کسب مجوزهای لازم هشدار جدی داد.

سرنوشت عمارت در اجاره عباس ایروانی چه می‌شود؟

بازداشت «عباس ایروانی» از گروه عظام با حکم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی، سرنوشت عمارت قاجاری مسعودیه در تهران را که در اجاره هلدینگ او بود، با ابهام مواجه کرد. با این وجود، رئیس صندوق حفظ و احیا می‌گوید: «پروژه عمارت مسعودیه ربطی به شخص آقای ایروانی ندارد.»

سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد

کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران از برچیده شدن سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله خبر داد.  

تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است

یک کارشناس میراث فرهنگی گفت:‌ سنگلج حریم دارد و ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج مطابق قانون تخلف است.

مواجهه با همشهری‌هایی که اهلی شدند!

امروز، روز جهانی «کمک به حیوانات» است؛ چیزی که قطعا همه ما آن را دوست داریم اما شاید چیز زیادی از فرهنگ کمک به حیوانات ندانیم. فرهنگ کمک کردن توصیه شده و زیباست اما اصلا بعید نیست که ما با کمک بی‌جا به دیگران آسیب بزنیم!

یادی از شکست آمریکا در طبس

کماندوهای آموزش‌دیده آمریکا در اواخر آذرماه سال ۱۳۵۸ عازم کشور مصر شده و در پایگاهی نزدیک قاهره مستقر شدند. فرمان اجرای این عملیات از سوی کارتر، رییس جمهور وقت آمریکا با اعلام کلمه رمز«بروید» صادر و در غروب روز پنجشنبه چهارم اردیبهشت ۱۳۵۸ این عملیات آغاز شد.

«پوتین» با هوش مصنوعی بازیگر شد

فیلم بیوگرافی جدید ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه که شخصیت اصلی آن را توسط هوش مصنوعی به نمایش می‌گذارد، در ماه سپتامبر اکران می‌شود.

چند عکس دیده‌نشده از هنرمندی که «مست عشق» را روی پرده ندید

فیلم سینمایی «مست عشق» به کارگردانی حسن فتحی سرانجام رنگ پرده را دید؛ فیلمی که هفت ماه پس از درگذشت فیلمبردارش مرتضی پورصمدی به اکران درآمده است.

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

چرا شادترین شاعر ایران سال‌ها نادیده گرفته شد؟

محمدعلی اسلامی ندوشن با یاد کردن از سعدی به عنوان شادترین شاعر ایران، سال‌ها پیش این پرسش را مطرح کرده که چه شد او طی ۷۰۰ سال، حاضرترین فرد در متن جامعه ایران بود و چه شد که طی ۵۰ سال آن‌طور که می‌بایست، به مقام او توجه نشد؟

اهمیت سعدی برای هندی‌ها

خبری از آماده‌سازی مصلی برای نمایشگاه کتاب

مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه غرفه‌سازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی می‌کند، بیان کرد: آماده‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز در مصلای امام خمینی(ره) همچون غرفه‌های رفاهی و غرفه‌های اطلاع‌رسانی از  سه‌شنبه (چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز شده است.

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

فهرست ۶ عنوان کتاب به عنوان مدعیان دریافت جایزه ادبیات داستانی زنان در سال ۲۰۲۴ اعلام شد؛ موضوع بیشتر آثار این نویسندگان مهاجرت است.

ساناز سماواتی و حضور در نقشی کوتاه اما متفاوت در «نون خ»

ساناز سماواتی، بازیگر باسابقه سینما و تلویزیون که امسال با گروه «نون خ» در چندین قسمت همکاری داشت، می‌گوید: همیشه حضور خوب دلیل بر سکانس‌های طولانی نیست. به نظرم شخصیتی که ایفا کردم (تانیا)، هرچند کوتاه اما توانست در میان مردم دیده شود و همین برایم کافی است.

درباره کنسرت‌های عصر گاهی بانوان و چند چالش

بهار ایلچی (سرپرست گروه بانوان «ستاره قطبی (پلاریس)» و نوازنده پیانو و هارپ) در صحبتی درباره مشکلات برگزاری کنسرت‌های بانوان به نکاتی از جمله سانس برگزاری کنسرت‌های بانوان، تعداد نوبت‌های اجرایی که طی سال به این گروه‌ها اختصاص داده می‌شود، خدماتی که سالن‌ها به آنها ارائه می‌دهند، اجاره بهای سالن‌ها، ممنوعیت برگزاری کنسرت در شهرستان‌ها و ... می‌پردازد.

هزینه چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان

رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه از افزایش درآمد وقف در سال جاری گفت و افزود: رساندن منافع موقوفات به ۲۰ همت در سال را دور از دسترس نمی‌دانم. امروز این منافع به هفت همت رسیده و هر روز بیشتر می‌شود. امسال و با توجه به داده‌های سامانه اوقاف بیش از چهار هزار میلیارد تومان برای نیات واقفان هزینه شده تا این‌ نیات به خوبی اجرایی شوند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

پیشنهادی برای کم کردن گردشگران تایلند

ماجرای دو روز شکنجه اسرای ایرانی در عراق

در شب قبل شهادت حضرت حمزه(ع) چه گذشت؟

بزرگداشت روشنفکری که متفاوت بود

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امسال هم صعود بازی دراز از راه رسید/ آمادگی دستگاه های اجرایی برای این صعود باشکوه
  • (تصاویر) عمارت انگورستان ملک
  • باید ساختمان‌های باشکوه در ایران ساخته شود
  • افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به اقدامات اسرائیل علیه غزه/ رییس مجلس نمایندگان آمریکا رییس دانشگاه کلمبیا را تهدید کرد
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • بازیگری پوتین، ۲ عمارت و مسافران تایلند
  • پایان باشکوه سی و یکمین نمایشگاه بین المللی صنعت شوینده و بهداشتی
  • باغ بدشگون به سینمای ایران رسید
  • یادمان و جایزه معماری میرمیران برگزار می‌شود