Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حضور مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌‌ای ایران در منطقه آزاد چابهار کلنگ‌زنی شد. ۲۷ تير ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹ استانها سیستان و بلوچستان نظرات

به گزارش‌ خبرگزاری تسنیم از چابهار؛ بزرگ‌ترین و مجهزترین مجتمع گلخانه‌ای ایران قرار است با مشارکت فنی و تکنیکی یک شرکت به ‌نام هلندی و با سرمایه‌گذاری 500 میلیون یورویی در منطقه آزاد چابهار ساخته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در حاشیه کلنگ‌زنی این گلخانه به خبرنگاران اظهار داشت: این گلخانه‌ای 125 هکتاری با سرمایه‌گذاری 500 میلیون ‌یورویی یک شرکت ایرانی و مشارکت فنی یک شرکت هلندی در منطقه آزاد چابهار ساخته می‌شود.

مرتضی بانک افزود: بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای ایران فعلا در منطقه آزاد ارس با تمرکز بر صادرات آسیای میانه و قفقاز در حال بهره‌برداری است که گلخانه چابهار هم به‌لحاظ تجهیزات و هم به‌ لحاظ میزان سرمایه‌گذاری در صورت احداث بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای ایران می‌شود.

وی تصریح کرد: بنا به گفته سرمایه‌گذار، این گلخانه در چهار فاز و ظرف 3 سال به‌بهره‌برداری کامل می‌رسد ضمن آنکه فاز اول آن‌هم ظرف 1.5 سال آینده به ‌بهره‌برداری می‌رسد؛ مقرر شده هر 50 هکتار این گلخانه سالانه به‌بهره‌برداری و تولید برسد.

چابهار برای احداث بزرگ‌ترین مجتمع گلخانه‌ای ایران توجیه کامل اقتصادی دارد

سرمایه‌گذار پروژه گلخانه‌ای چابهار نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: این گلخانه با مشارکت فنی و تکنیکی چند شرکت به‌نام اروپایی که مهم‌ترین آن شرکت دالسم هند است در چابهار ساخته خواهد شد.

محمدرضا کرم‌‌ پور افزود: گل رز،گوجه فرنگی،خیارخاردار،کدو، بادمجان و سبزیجات از جمله محصولات این مجتمع گلخانه‌ای هستند که همگی به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می‌شوند؛ در فاز اول تمرکز ما بر تولید گل رز است که خواهان بسیاری در کشورهای حاشیه دارد، روزانه پس از افتتاح صد هزار گل رز در این مجتمع گلخانه‌ای بسته‌بندی و صادر می‌شود.

سرمایه‌گذار پروژه گلخانه‌ای چابهار تصریح کرد: شرکت هلندی به‌نام گلخانه‌ای دالسم که در 100 کشور جهان تجربه احداث گلخانه‌های مدرن را دارد قرار است بزرگ‎‎ترین مجتمع گلخانه‌ای خود را به مساحت 125 هکتار در چابهار بسازد، رکورد قبلی این شرکت گلخانه‌ای 80 هکتاری است که هم‌اکنون در مکزیک ساخته شده است.

کرم‌پور با بیان‌ اینکه در مجموع برای 2500 نفر در این مجموعه گلخانه اشتغال‌زایی صورت می‌‌گیرد، افزود: چابهار به دو دلیل مکانی مناسب برای احداث گلخانه است اول دسترسی آسان و سریع این بندر به بازارهای هدف محصولات گلخانه که گفتم کشورهای عربی حاشیه‌خلیج فارس هستند و قرار است محصولات گلخانه به‌صورت صد در صدی به آنجا صادر شود و دوم آب‌ و هوای مطلوب این بندر؛ دمای متوسط داخل گلخانه 24 تا 25 درجه است و دمای حداقل چابهار 15 درجه و حداکثر 30 تا 35 درجه که نسبت به حداکثری دمای مثلا مسقط عمان 55 درجه و زیر صفر روسیه برای احداث یک مجتمع گلخانه‌ای این چنینی توجیه اقتصادی کامل دارد؛بنابراین بزرگ‌ترین مجتع‌گلخانه‌ای تاریخ شرکت دالسم و ایران قرار است در چابهار ساخته شود.

چابهار قابلیت تولید و صادرات محصولات گلخانه‌ای شبه قاره را دارد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز گفت: چابهار به دلیل دسترسی به آب‌های آزاد و آب و هوای مطلوب قابلیت تولید و صادرات محصولات گلخانه‌ای شبه قاره هند از نپال تا پاکستان را دارد و به‌سریع‌ترین راه ممکن می‌تواند محصولات گلخانه‌ای را از طریق بندر چابهار که بندری نسل سوم در آینده خواهد شد صادر کند.

عبدالرحیم کردی در گفت‌وگو با تسنیم افزود: محصولات مجتمع گلخانه‌ای چابهار عمدتا از راه دریا به کشورهای هدف در حاشیه‌خلیج فارس و دریای عمان صادر می‌شوند و همین یکی از ظرفیت‌های منحصر به فرد چابهار است که دسترسی را سریع می‌کند؛ شرکت دالسم هم‌اکنون از گلخانه‌های اروپایی خود محصولات را با هواپیما به  کشورهای حوزه خلیج فارس می‌فرستد که با ساخت گلخانه دسترسی سریع و آسان و با قابلیت توجه پذیری بالای اقتصادی برای ارسال محصولات گلخانه مدرن این گلخانه فراهم می‌شود.

گزارش از سیدامیر حسین عظیمی

انتهای پیام/ ت

R7843/P1336/S6,65/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۷۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشکده علوم پزشکی چابهار گفت: استقلال مالی دانشکده علوم پزشکی چابهار پس از ۶ ماه تلاش بی وقفه و توجه ویژه دولت سیزدهم محقق شد و این نوید دهنده حل مشکلات بهداشتی و درمانی و ارتقای شاخص های سلامت منطقه جنوب سیستان و بلوچستان است.

منصور نعیم آبادی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: پس از استقلال مالی و افتتاح حساب ۲۷۰ میلیارد ریال برای نخستین بار پس از راه اندازی این دانشکده به حساب شبکه‌های بهداشت و بیمارستان‌های تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی چابهار واریز شد.

وی گفت: اعتبارات در قالب برنامه ۱۰۰ روزه و مبتنی بر عملکرد مراکز تحت پوشش تخصیص و به حساب واریز می‌شود و امیدواریم شاهد تحولی در خدمت‌رسانی به مردم عزیز منطقه باشیم.

وی تصریح کرد: تزریق اعتبارات در چندین مرحله ادامه خواهد داشت و از سوی دیگر نظارت بر عملکرد و نحوه هزینه کرد نیز موشکافانه توسط کارشناسان ستادی انجام خواهد گرفت.

سرپرست معاونت توسعه دانشکده علوم پزشکی چابهار ضمن تقدیر از نگاه ویژه وزارت بهداشت به دانشکده علوم پزشکی چابهار و تقدیر از ‌حمایت‌های سرپرست دانشکده ابراز امیدواری کرد، در مدت کوتاهی بخشی از مشکلات زیرساختی و تجهیزاتی با رویکرد برنامه ۱۰۰ روزه مرتفع خواهد شد.

نعیم آبادی با اشاره به اینکه مشکلات بهداشتی و درمانی در جنوب سیستان و بلوچستان خیلی زیاد و محرومیت ها فراوان است مثلا در شاخص‌های بهداشتی، چابهار تنها منطقه‌ای است که پوشش سیستم شبکه آن ۵۰ درصد هست، افزود: شما در هیچ کجای کشور همچنین موردی را نخواهید دید، در همین استان سیستان و بلوچستان سراوان و زابل شاخص بهداشتی ۱۰۰ درصد است.

وی بیان کرد: سرانه‌ی تخت بیمارستانی در کل کشور به ازای هر یک‌هزار نفر ۱.۸ تخت در سیستان وبلوچستان ۹ دهم، جنوب بلوچستان  ۶ دهم و در چابهار (منطقه سواحل مَکُران)  ۴ دهم است این یعنی به این معنا است که در شهرستان های دشتیاری، زرآباد و قصرقند حتی یک تخت بیمارستانی وجود ندارد و حداقل در ۶ شهرستان حوزه تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی چابهار بیش از یک هزار و ۴۰۰ تخت تخت نیاز است تا به سرانه استاندارد کشوری در حوزه سلامت برسد.

به گزارش ایسنا، استان سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان ۴ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در شهرهای زاهدان، ایرانشهر، زابل و چابهار دارد.

دانشکده علوم پزشکی چابهار یکی از مراکز آموزش عالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در شهر چابهار است که در هشت اسفند ۱۴۰۰ و جلسه ۲۵۸ شورای گسترش دانشگاه علوم پزشکی با تأسیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی در چابهار موافقت کرد و در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ رسما شروع به کار کرد و مدیریت سلامت ۶ شهرستان(شامل چابهار، کنارک، نیک‌شهر، دشتیاری، قصرقند و زرآباد) با یکهزار روستا و با جمعیت ۷۰۰ هزار نفر از منطقه بلوچستان را بر عهده دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منطقه آزاد چابهار برای توسعه روابط با سرمایه گذاران سریلانکا تفاهم‌نامه امضا کرد
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رویداد بزرگ صدرا در دانشگاه آزاد بویین‌زهرا آغاز به کار کرد
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با گروه صنعتی زرنام
  • از گشایش مجتمع آزمایشگاهی ـ تحقیقاتی تا انعقاد قرارداد با یک گروه صنعتی
  • افزایش ارزش صادراتی گروه محصولات غیرخودرویی ایران‌خودرو
  • افزایش ۲۵ درصدی مصرف سوخت هواپیما در چابهار با افزایش ۳۸ درصدی پروازها
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد
  • دانشکده علوم پزشکی چابهار از نظر مالی مستقل شد