Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به اینکه تنها از ۳۰ درصد ظرفیت بنادر در کشور استفاده می‌شود، گفت: ظرفیت بنادر در کشور ۱۳۰ میلیون تن بار است که در حال حاضر تنها از ۳۰ درصد این ظرفیت استفاده می‌شود و علت این امر عدم تخصیص منابع به بنادر کشور از سوی مسئولین است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، در حالی چند روز گذشته نوبخت سخنگوی دولت از ظرفیت بنادر کشور در زمینه جابجایی کالا صحبت به میان آورده بود که در حال حاضر از ظرفیت بنادر کمترین بهره برداری صورت می‌گیرد که در این میان بنادر شمالی بیش از بیش مقفول مانده اند و علت عمده این امر مشکلات در نقل و انتقالات پول بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته این مقام مسئول قرار است طی جلسه‌ای با وزیر راه صحبت‌هایی مبنی بر گسترش بنادر شمالی کشور در جهت ترانزیت کالا و بار صورت گیرد تا به صورت بهینه از این ظرفیت‌ها در بنادر شمالی کشور استفاده شود.
دراین رابطه حق شناس در گفت وگو با خبرگزاری میزان، در خصوص ظرفیت تخلیه وبارگیری در بنادر ایران بیان کرد: ظرفیت تخلیه و بارگیری ایران و سایر کشور‌های حاشیه دریای خزر تا صد میلیون تن بوده و تنها از یک پنجم ظرفیت جابجایی کالا در بنادر استفاده می‌شود.
وی در ادامه افزود: علت عمده بهره برداری کمتر از بنادر مشکل نقل و انتقالات پول بوده که در چند سال اخیر موجب شده تا مبادلات مالی ایران و سایر کشور‌های حاشیه خلیج فارس کاهش یابد و این امر نیز موجب بی توجهی به بنادر شمالی ایران شده است.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی در توضیح میزان ظرفیت بنادر شمالی کشور توضیح داد: ظرفیت بنادر شمالی کشور از جمله بندر انزلی، آستار، نوشهر و امیر آباد ۳۰ میلیون تن در سال است که در حال حاضر با وجود شرط لازم برای تجارت خارجی در دریاه‌ها علاوه بر داشتن کشتی مناسب و فراهم کردن تمامی ظرفیت‌های بندری، تامین مالی است که در این راستا باید دستگاه‌های مسئول اقدامات موثری برای تحقق این امر و استفاده از ظرفیت بنادر انجام دهند.

حق شناس با اشاره به ظرفیت بالای بندر انزلی برای ترانزیت کالا اظهار کرد: بندر انزلی یکی از با قدمت‌ترین بنادر شمالی شمالی کشور محسوب می‌شود که با کشور‌های مختلف ارتباط تجاری دارد و در حال حاضر بندرامیر آباد به دلیل متصل بودن به بخش ریلی و بهره مندی از اراضی پشتیبان به عنوان نسب سوم بنادر در کشور محسوب می‌شود و شایان ذکر است بنادر ایران هیچ مشکل از لحاظ ساختاری و پهلوگیری کشتی‌ها ندارند.
وی در پاسخ به اینکه در حال حاضر از چه میزان از ظرفیت بنادر در کشور استفاده می‌شود، گفت: ظرفیت بنادر ایران به ویژه بندر آذربایجان ۱۳۰ میلیون تن بار است که در حال حاضر به دلیل مشکلات مالی تنها از ۳۰ درصد ظرفیت‌ها استفاده می‌شود.
معاون سازمان بنادر و دریانوردی در توضیح علت کم توجهی در سال‌های اخیر به بنادر شمالی کشور، اظهار کرد: در سال گذشته با وجود مشکلات در نقل وانتقالات پول میان ایران و کشور‌های حاشیه خلیج فارسف میزان تجارت کاهش یافت و در نتیجه توجه به بنادر شمالی کم شده است.
حق‌شناس در انتها خاطر نشان کرد: وزارت صنعت، اتاق بازرگانی و سفارتخانه‌های حاشیه دریای خزر باید در جهت استفاده از ظرفیت‌های بنادر ایران اقدامات موثری انجام دهند.
انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تخلیه و بارگیری بنادر شمالی ظرفیت ترانزیت کالا منابع مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۸۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود

بتول دانش شهرکی گفت: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستان‌های ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش‌های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می‌تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مشکُران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت:وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال
  • استان فارس ظرفیت‌های قابل توجهی در ایجاد زنجیره‌های ارزش دارد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • آمادگی ایران برای تعمیر هواپیما و صدور خدمات مهندسی به کوبا
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • اعلام آمادگی روس‌ها برای سرمایه گذاری در بندر امیرآباد
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • مدیر عامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی معرفی شد