Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@21:36:41 GMT

دانستنی‌هایی درباره سکته نخاعی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۸۶۷۹

دانستنی‌هایی درباره سکته نخاعی

بیشتر سکته های نخاعی ایسکمیک هستند، به این معنی که انسداد رگ های خونی به واسطه لخته های خون موجب بروز آنها می شوند. در موارد نادر، خونریزی از رگ های خونی می تواند موجب یک سکته نخاعی شود. این نوع از سکته به نام سکته هموراژیک شناخته می شود.

سرویس سبک زندگی فردا: یک سکته نخاعی زمانی به واسطه قطع جریان خون به نخاع رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم تامین خون کافی موجب می شود تا نخاع اکسیژن و مواد مغذی مورد نیاز خود برای ارائه عملکرد درست را دریافت نکند. به نقل از عصر ایران بخوانید.

هرگونه اختلال در جریان خون می تواند به نخاع آسیب وارد کرده و ارتباط آن با قسمت های دیگر بدن را متوقف کند.

نخاع از تکانه های عصبی برای برقراری ارتباط با بخش های مختلف بدن استفاده می کند. در موارد شدید سکته نخاعی، فقدان ارتباط می تواند موجب فلج شدن بیمار شده و ممکن است زندگی وی را در معرض خطر قرار دهد.

برخلاف سکته های دیگر، سکته های نخاعی به طور معمول خونرسانی به مغز را مختل نمی کنند. با این وجود، دلایل مشابهی موجب وقوع آنها می شوند.

بیشتر سکته های نخاعی ایسکمیک هستند، به این معنی که انسداد رگ های خونی به واسطه لخته های خون موجب بروز آنها می شوند. در موارد نادر، خونریزی از رگ های خونی می تواند موجب یک سکته نخاعی شود. این نوع از سکته به نام سکته هموراژیک شناخته می شود.

علائم

یک سکته نخاعی به واسطه اختلال در جریان خون به نخاع رخ می دهد. علائم سکته های نخاعی با توجه به مکان وقوع سکته در ستون فقرات ممکن است ار فردی به فرد دیگر متفاوت باشند. شدت آسیب نیز بر علائمی که فرد تجربه می کند تاثیرگذار خواهد بود.

نشانه اولیه یک سکته نخاعی درد ناگهانی و شدید در گردن و پشت است. از علائم دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسپاسم های عضلانی

دشواری در حرکت

بی حسی

بی اختیاری، از دست دادن کنترل مثانه

احساس سوزن سوزن شدن

ضعف عضلانی

دشواری در تنفس

فلج

در موارد شدید، یک سکته نخاعی می تواند موجب مرگ شود.

دلایل

بیشتر سکته های نخاعی به واسطه ایجاد تغییر در شکل رگ های خونی رخ می دهند. به عنوان مثال، دیواره رگ های خونی ممکن است ضخیم شده باشند که به تنگ شدن رگ ها منجر می شود. این شرایط می تواند گاهی اوقات از پیامدهای طبیعی افزایش سن باشد.

با این وجود، از دلایل خاص بروز یک سکته نخاعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کلسترول بالا

فشار خون بالا

بیماری قلبی یا سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی

چاقی

دیابت

سیگار کشیدن

ورزش نکردن

تمام این عوامل فشار مضاعفی را بر سیستم قلبی عروقی وارد می کنند و احتمال آسیب دیدگی یا نقص در عملکرد رگ های خونی را افزایش می دهند.

به عنوان مثال، فشار خون بالا می تواند رگ های خونی را تضعیف کرده و به آنها آسیب برساند که احتمال پارگی و خونریزی از رگ ها را افزایش دهد. این شرایط می تواند به بروز سکته منجر شود.

در برخی موارد، مشکلاتی در قلب یا رگ آئورت می توانند موجب سکته های نخاعی شوند. این مشکلات شامل فشار خون بسیار پایین یا کمبود جریان خون در رگ آئورت می شوند. در موارد نادر، پیچیدگی رگ های خونی می تواند موجب یک سکته نخاعی شود.

درمان

درمان سکته نخاعی به دلیل زمینه ای آن بستگی خواهد داشت. در موارد سکته نخاعی ایسکمیک، پزشک داروهایی را برای رقیق سازی خون و کاهش خطر تشکیل لخته های خون تجویز می کند که شامل داروهای ضد پلاکت و ضد انعقاد می شوند. از شایع‌ترین نمونه ها می توان به آسپرین اشاره کرد.

همچنین، برای مدیریت علائم بیماری و کاهش عوامل خطرآفرین برای سکته ای دیگر نیز ممکن است به تجویز دارو نیاز باشد.

به عنوان مثال، برای افرادی با فشار خون بالا یا کلسترول بالا، پزشک ممکن است داروهایی برای کنترل این عوامل تجویز کند.

برای فردی که به واسطه سکته فلج شده است، کاردرمانی و فیزیوتراپی ممکن است مفید بوده و به کسب مجدد قدرت حرکت کمک کند.

اگر فردی کنترل مثانه خود را از دست داده است، ممکن است به سوند ادراری نیاز داشته باشد.

عوارض بلند مدت

سکته های نخاعی با توجه به میزان آسیب و محل سکته می توانند عوارض شدید و بلند مدت به همراه داشته باشند.

از عوارض سکته نخاعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

مشکلات حرکتی

بی اختیاری

فلج

اختلال در عملکرد جنسی

دردهای عضلانی، مفصلی، یا عصبی

اضطراب، افسردگی، یا اختلال استرس پس از سانحه

ریکاوری

احتمال ریکاوری کامل پس از تجربه یک سکته نخاعی وجود دارد. احتمال ریکاوری کامل به دلیل و محل سکته، میزان آسیب، موفقیت درمان، و وضعیت کلی سلامت فرد بستگی دارد.

با این وجود، افراد بسیاری عوارض طولانی مدت پس از یک سکته نخاعی را تجربه خواهند کرد و ممکن است به درمان بلند مدت یا ایجاد تغییر در سبک زندگی خود نیاز داشته باشند.

برای بیشتر مردم، تغییرات در سبک زندگی برای کاهش عوامل خطرآفرین و افزایش احتمال ریکاوری کامل ضروری هستند. از جمله این تغییرات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل

ورزش منظم

ترک سیگار

کسب و حفظ وزن سالم

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Y1z

منبع: فردا

کلیدواژه: سکته بیماری درمان سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۸۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، هاشم علایی اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۰ قانون نحوه واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک‌ها و نواحی صنعتی، دفاتر اسناد رسمی موظفند در صدور هرگونه خرید و فروش و وکالت نامه‌های تنظیمی واحد‌های تولیدی مستقر در شهرک‌های صنعتی، از این شرکت استعلام و کسب مجوز کنند.
وی افزود: همچنین بر اساس این قانون، هرگونه نقل و انتقال واحد‌های تولیدی منوط به اخذ پایان کار و دریافت پروانه بهره برداری از دستگاه‌های ذیصلاح است و خریداران و فروشندگان موظفند نسبت به انجام مراحل نقل و انتقال واحد تولیدی از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان اردبیل، اجرای این قانون را در راستای جلوگیری از بروز مشکلات آتی برای خریداران و حمایت از سرمایه گذاران واقعی دانست و خاطرنشان کرد: ممکن است برخی از قرارداد‌ها دارای مشکلاتی از قبیل بدهی اقساط زمین، ترهین و یا اجرائیات صادره از سوی بانک‌ها، تخلفات ساختمانی، مشکلات زون بندی و زیست محیطی، احتمال فسخی بودن زمین مورد معامله را داشته باشند که وجود هریک از این موارد به طور حتم منتهی به مشکلات آتی برای خریداران خواهد شد.
علایی تصریح کرد: در موارد متعددی مشاهده می‌شود که این نوع خرید و فروش‌ها منجر به طرح پرونده‌های کیفری دایر بر خرید و فروش مال غیر و کلاهبرداری شده که لازم است خریداران ضمن توجه به الزامات قانونی، موارد پیشگیرانه را در خصوص جلوگیری از ضرر و زیان‌های احتمالی در نظر داشته باشند.

دیگر خبرها

  • واکنش منفی وزارت ورزش نسبت به تغییر نام استقلال؛ این موارد باید رسما به ما اعلام شود!
  • صدور حکم انسداد کد ملی افراد در موارد خاص می‌تواند صورت گیرد
  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • ممنوعیت خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی قبل از اخذ پایان‌کار
  • سفربه تهران قدیم؛ اولین مجری برنامه‌های مهران مدیری سکته کرد (+عکس)
  • ممنوعیت هرگونه خرید و فروش اراضی شهرک‌های صنعتی
  • پلمب یک فروشگاه زنجیره‌ای در آبادان
  • خشونت علیه زنان در خانه / زنان چه کنند؟