Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی میرزایی فوق دکترای مدیریت منابع آب از دانشگاه ایالتی «اورگان» آمریکا و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به بحران آب در کشور گفت: به زبان ساده، بحران مختص زمان و مکان خاصی است برای مثال میزان بارش از حد نرمال در یک منطقه کاهش یابد، طبیعتا در چنین شرایطی، آن منطقه دچار بحران می شود زیرا این بحران آب، بحث کشاورزی را تحت تاثیر قرار می دهد، همچنین تا حدودی در بحث بهداشت و درمان نیز دخیل خواهد بود، تمامی مواردی که پیش تر اشاره شد در اثر افزایش بارش و یا بهبود وضعیت منابع آبی، به وضعیت نرمال باز خواهند گشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: زمانی که بحران آب دائما تکرار شود، به مرور زمان این بحران به ورشکستگی آبی تبدیل خواهد شد. به عنوان مثال تصور کنید روزی 100 تومان درآمد دارید اما میزان مخارجتان در سال حدود 1500 تومان باشد، به نوعی می تون گفت در یکسان سازی هزینه ها دچار بحران شده اید. برای اینکه بتوان این مسئله را حل کرد در ابتدا باید برنامه ریزی داشته باشید و از سر و ته خرج هایی که از اولیت چندانی برخوردار نیستند، بزنید تا به نوعی از پس هزینه هایتان بر بیایید.

این متخصص مدیریت منابع آب گفت: حال تصور کنید این کمبود نه تنها در یک سال بلکه در مدت زمان طولانی تکرار شود، یک روزی در می یابید تنها 100 تومان درآمد دارید و حدود 20 میلیون تومان هزینه کرده اید، در چنین شرایطی اگر اولویت بندی هم داشته باشید به نتیجه خاصی نمی رسید، حتی فرقی به حالتان نمی کند که برنامه ریزی داشته باشید یا خیر.

وی اضافه کرد: من خیلی دوست دارم در شرایط کنونی یکی از مسئولان بیاید و اعلام کند با فلان مقدار صرفه جویی توانسته ایم تا مقدار مشخصی کاهش مصرف داشته باشیم. برای اینکه بتوانیم شرایط بحرانی را پشت سر بگذاریم، باید سه گام برنامه ریزی، مدیریت و عملیاتی کردن گفته ها را پشت سر بگذاریم. تمامی این سه گام دارای تقدم و تاخر است و نیازمند زیر ساخت های لازم است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز گفت: ما در منابع آبی نیز در چنین شرایطی هستیم، همان طور که می دانید جمعیت ایران افزایش پیدا کرده و کشاورزی نیز گسترش یافته است، تقریبا می توان گفت راندمان آبی ما تغییر نکرده است به غیر از اینکه آن را توسعه داده و هزاران خرج دیگر برای آب در دسترس خود پیدا کرده ایم، حال که به نقطه کنونی رسیده ایم، میبینیم که نمی توانیم کاری انجام دهیم و مانند ورزشکته ها هستیم زیرا خرجمان با دخلمان هم خوانی ندارد.

وی بیان کرد: به اعتقاد من، راهکارهای لازم در راستای نجات از شرایط کنونی اعلام شده و بحث هایی نیز بر روی آن ها صورت گرفته است، تمامی این موارد می تواند به عنوان راهکارهای مناسب مورد استفاده قرار گیرد به شرطی که پیگیری شود. تصور کنید شما می دانید بیمار هستید، در چنین شرایطی به پزشک مراجعه کرده و داروهای تجویز شده توسط وی را مصرف می کنید، طبیعتا پس از مدتی نیز حال جسمانی تان خوب خواهد شد. اما زمانی که قبول نکنید بیمار هستید مشکلی حل نخواهد شد. در همه جا دنیا عرف است اگر فردی ورشکسته شده باشد، اعلام می کند که این اتفاق برایش به وقوع پیوسته است.

این کارشناس منابع آب افزود: بیشتر مسئولان می گویند ایران از ابتدا با مشکلات منابع آب مواجه بوده است، این موضوع قابل کتمان نیست اما جمعیت ایران و میزان مصارف آب به این اندازه نبوده است، نمی توان گفت ایران به دلیل اینکه کشور خشکی است و همواره با نوعی بحران آب مواجه بوده، کاری نمی توانیم انجام دهیم. در نظر گرفتن راهکارهایی مانند قطع آب مشترکان پر مصرف، کاهش مصرف 20 درصدی در تابستان و غیره به صورت مقطعی و موقتی است، شاید در یک تابستان با مشکل کم آبی مواجه شویم اما نمی توان گفت در تابستان بعدی در چه وضعیتی قرار داریم.

وی تاکید کرد: مدل های پیش بینی هوا شناسی بلند مدت، معمولا مدل های دقیقی نیستند اما قابل توجه اند، در این مدل ها پیش بینی شده است امسال پاییز زودرس اتفاق می افتد و شاهد بازش های مناسبی در شهریورماه خواهیم بود. در صورتی که بارش های خوبی ابتدای سال آبی(شهریور و مهر ماه) داشته باشیم کلمه ای در راستای آب، بحران آب، کمبود آب نخواهیم شنید و موضوع بحران آب به فراموشی سپرده خواهد شد.

201

مهدی میرزایی مدیریت منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی ورشکستگی آب

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مهدی میرزایی مدیریت منابع آب دانشگاه آزاد اسلامی ورشکستگی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۸۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز

تین نیوز

آیین بهره برداری از پروژه تحکیم بستر، ایمن سازی، تعریض و ایمن سازی بزرگراه آزادگان در یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار برگزار شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر؛ آیین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» صبح امروز -۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳- در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی پور رییس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

در این مراسم مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تاکید کرد: پروژه ای که امروز افتتاح می شود از نظر وسعت آنچنان ارقام بالایی ندارد اما واقعیت این است یک معضل بزرگ ترافیکی را حل کرده است.

وی ادامه داد: این گلوگاه باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می شد و مضاف بر این موضوع این نقطه نا ایمن بود. این چند موضوع کار را به یک کار مهم و اثرگذار تبدیل کرد.

صداقتی با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه ازادگان به طول ۱۲ کیلومتر کار اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید که دو کیلومتر طول دارد، ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته بود را حل کرد. این سه موضوع حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم درخصوص جزییات افتتاح این پروژه گفت: ابعاد و بزرگی پروژه ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه پروژه امروز به لحاظ ابعاد جزو کوچک ترین پروژه هاست اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، خاطرنشان کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماه اول سال تکمیل فاز دوم فتح-باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: این تقاطع تاثیر فوق العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت. پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دوگاز است که سالها متوقف مانده بود و فاز اول پروژه تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می شود

پوریافر هم درباره جزییات این افتتاح گفت: این نقطه یکی از نقاطی بود که به چند دلیل ازجمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می شد. درخواست پلیس حل و فصل این موضوع بود. نکته دیگر بحث ایمنی این نقطه بود که باعث اهمیت پروژه می شد.

شهردار منطقه ۲۱ با بیان اینکه پروژه چند سالی بود که متوقف مانده و باعث نارضایتی مردم شده بود، خاطرنشان کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد. معارض اصلی این پروژه مسائل ترافیکی بود.

وی ادامه داد: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه ما قرار دارد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • وقتی ستاد مدیریت بحران خود دچار بحران می‌شود
  • اتفاق تلخ در بسکتبال/ سومین نوجوان حادثه تصادف هم پر کشید
  • مهم‌ترین نکته جشنواره امام رضا(ع) امسال، حضور میدانی است/ جشنواره فیلم رضوان به برکت جشنواره امام رضا(ع) برگزار می‌شود
  • بانک آمریکایی «ریپابلیک فرست» اعلام ورشکستگی کرد
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره برداری می رسد؛ تکمیل فاز دوم فتح-باغستان تا پاییز
  • نجات ۳ شرکت خوزستانی از ورشکستگی
  • گزارش مدیریت بحران از آخرین وضعیت سیل در خراسان‌جنوبی
  • رفع نواقص خط ۳ مترو تهران
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟