Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@20:16:40 GMT

مهاجرت کودکان برای کار

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۲۹۱۹۵

مهاجرت کودکان برای کار

همه ساله شمار کودکان کار در خیابان شهر همدان با تعطیل شدن مدارس و آغاز روز‌های گرم تابستان افزایش می‌یابد و لهجه‌ها و گویش‌های برخی از این کودکان حکایت از غیر بومی بودن آن‌ها دارد.


کودکانی که به دلایل مختلف با همان حال و هوای کودکانه پا در دنیای بزرگتر‌ها گذاشته و بر سر چهار راه‌ها بساط می‌کنند، در مطب ها، مغازه‌ها و اماکن عمومی در رفت و آمدند و حتی برخی در کارگاه‌ها و آشپزخانه‌ها مشغول شده اند و همگی پدیده ناشایست کودکان کار را به جامعه یادآور می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان امور اجتماعی بر این باورند که کودکان کار به آن دسته از کودکانی گفته می‌شود که به دلیل درگیر شدن با برخی فعالیت‌های اقتصادی از حقوق مسلم خود همچون آموزش، بهداشت، تغذیه، بازی و امنیت محروم شده و در معرض انواع آسیب‌های جسمانی، روانی، اجتماعی و اخلاقی قرار گرفته اند.


نابسامانی وضعیت مالی، مشکل بیکاری خانواده ها، فقر فرهنگی و ساختاری و زندگی در خانواده‌های بدسرپرست از جمله عواملی است که کودکان را مجبور به حضور در فضا‌های کاری می‌کند و در این فضا گرمای هوا و شرایط جغرافیایی، گاه انگیزه‌ای برای مهاجرت کودکان کار به دیگر مناطق می‌شود و بر شمار کودکان کار مناطق خوش آب و هوایی همچون همدان می‌افزاید.


در این شرایط ساماندهی کودکان کار اگرچه نیازمند همکاری تمامی ارگان‎‎‌های حمایتی است، ولی از آنجا که حجم گسترده‌ای از وظایف این حوزه بر عهده بهزیستی قرار گرفته، فعالیت‎‎‌های این سازمان را برای بازگرداندن این کودکان به زادگاهشان دو چندان می‌کند.

 

*** همدان درگیر با مهاجرت کودکان کار از استان‌های گرمسیر
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی همدان در این خصوص گفت: پایان سال تحصیلی موجب افزایش تعداد کودکان کار در سطح شهر همدان می‌شود و یکی از دلایل آن، مهاجرت کودکان کار از استان‌های گرمسیر است که اورژانس اجتماعی این کودکان را شناسایی و با هماهنگی با استان‌های همجوار به منطقه خود باز می‌گرداند.
جمشید شیران افزود: بخش زیادی از کودکان کار شهر همدان در فصل تابستان بومی نبوده و از استان‌های همجوار و استان‌های گرمسیر برای دستفروشی به شهر همدان آمده اند.

***ضعف فرهنگی، عاملی افزایش کودکان کار همدان
وی با بیان اینکه عامل دیگر افزایش کودکان کار در تعطیلات تابستان به فرهنگ مردم این استان باز می‌گردد، اظهار داشت: از گذشته برخی خانواده‌های همدانی اعتقاد دارند بچه‌ها باید در تابستان کار کنند و این فرهنگ تعداد کودکان کار را در تعطیلی مدارس افزایش می‌دهد.
معاون امور اجتماعی بهزیستی استان همدان اضافه کرد: نگرش غلط برخی خانواده‌ها به کار کردن کودکان در تعطیلات تابستان ناشی از یک ضعف فرهنگی است که باید به آن توجه شود.
شیران در خصوص اقداماتی که پس از شناسایی کودکان کار انجام می‌شود، ابراز کرد: پس از شناسایی کودکان کار، مددکاران بهزیستی و روانشناسان بالینی این مرکز با آن‌ها ارتباط حرفه‌ای برقرار و خدمات مربوطه را به کودکان و خانواده هایشان ارائه می‌کنند.
وی اظهار داشت: پذیرش این کودکان توسط یک تیم تخصصی شامل مددکار و روانشناسان متخصص انجام می‌شود و پس از پذیرش، مددکار اجتماعی و روانشناس بهزیستی، مشکل کودک موردنظر را بررسی می‌کند و خدمات اولیه متناسب با سن و جنس کودک ارائه می‌شود.
شیران ادامه داد: در مرکز آموزشی کودک و خانواده، از والدین کودکان کار دعوت می‌شود و روانشناس مرکز، آن‌ها را از وجود خطراتی همچون اعتیاد و تعرض جنسی کودکان مطلع می‌کند.

***شناسایی ۴۰ کودک کار در همدان
مدیرکل بهزیستی استان همدان نیز در این خصوص گفت: در سه ماهه نخست امسال ۳۶ کودک کار و از ابتدای سالجاری تاکنون ۴۰ کودک کار در این استان شناسایی شده اند و کار ساماندهی آن‌ها در حال انجام است.


حمیدرضا الوند با بیان اینکه چهار تن از این کودکان دختر و مابقی پسر بوده اند، اظهار داشت: هدف بهزیستی از شناسایی کودکان کار، ارتقای سطح کیفی زندگی آن ها، ساماندهی و در نتیجه کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه است.
وی یادآور شد: سال گذشته در همدان ۱۳۵ مورد از این کودکان کار در محدوده سنی پنج تا ۱۸ سال شناسایی و خدمات ویژه‌ای از سوی اداره کل بهزیستی استان در راستای ساماندهی و ارتقای سطح کیفی زندگی آن ها، ارائه شد.


مدیرکل بهزیستی استان همدان ادامه داد: شناسایی کودکان کار توسط کلینیک‌های اصلی مددکاری، تیم‌های سیار در مناطق کمتر برخوردار و آسیب پذیر شهر‌ها صورت می‌گیرد و اورژانس اجتماعی و تیم‌های مددکاری برای مداخله بهنگام ورود می‌کنند.
الوند با بیان اینکه برنامه‌های بهزیستی استان همدان به صورت فوریتی، بهنگام و تخصصی انجام می‌شود، گفت: تلاش بهزیستی این است که پس از شناسایی این کودکان، با ایجاد امکانات لازم، آن‌ها را به سمت زندگی سالم اجتماعی سوق داده و با مداخله موثر و به موقع، آسیب‌های ناشی از کودکان کار را در جامعه کاهش دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مهاجرت کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۹۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

به گزارش مهر، مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی، چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوار‌ها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهر‌ها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کار‌های گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است؛ لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.‌ی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

دیگر خبرها

  • اجرای طرح خانواده میزبان در فارس
  • ماجرای «خبر خوش» برای مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد چیست؟
  • هیچ معلولی پشت نوبت مستمری نیست
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • فعالیت ۴۲ مرکز مشاوره در لرستان
  • صنایع و معادن رفسنجان به مسئولیت‌های اجتماعی خود پایبند باشند
  • یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از سربازی معاف می شوند
  • اوتیسم؛ بیماری ناشناخته و بدون درمان!
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند
  • اوتیسم؛ اختلالی که ناشناخته ماند