Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛  فتحی معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی با بیان اینکه عملیات مرمت بنای تاریخی چهارمنار تبریز، با برنامه ریزی دقیق و نظارت گروه فنی معاونت میراث فرهنگی در حال اجراست، گفت: بنای چهار منار تبریز بنا به قدمت و اهمیت اثر، از جمله مهم‌ترین پروژه‌های مرمتی معاونت میراث فرهنگی است که با نظارت نیروی فنی و متخصص در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتحی در ادامه با اشاره به اهم اقدامات مرمتی در این فاز از مرمت بنای تاریخی چهار منار، اظهار کرد: در این فاز از مرمت بنای چهار منار مرمت دو مناره جبهه غربی و بازسازی تاریخی دو مناره جبهه شرقی براساس مستندات و بقایای معماری در دستور کار قرار گرفته است.

معاون میراث فرهنگی استان، افزود: همچنین در این پروژه مرمت جداره خارجی گنبد صفوی بنا در حال انجام است که یک پوشش حفاظتی همخوان با محیط و بنا به آن افزوده خواهد شد.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه این بنا متعلق به چندین دوره تاریخی مختلف است، بر همین اساس آثار موجود به دوره‌های مختلف ایلخانی، سلجوقی، صفوی و قاجار تعلق دارد که در این میان سکوی سنگی اثر که متعلق به دوره سلجوقی است مورد مرمت قرار گرفته و مراحل جاگذاری، مرمت بند‌های گچی زنجیره‌ای و تثبیت سنگ‌های تاریخی دارای تزئینات را پشت سر گذاشته است.

فتحی ادامه داد: در این مرحله مرمت فضای داخلی گنبد این بنا، اندود گچی بافت فضای داخلی و مرمت گوشه سازی‌های بنا نیز با مطالعات تخصصی در حال اجراست.

معاون میراث فرهنگی استان همچنین تثبیت تزئینات وابسته به معماری مربوط به دوره ایلخانی، تثبیت بقایای کاشی کاری در گریو گنبد، مرمت سرداب مقبره‌های گنبد را از دیگر برنامه‌های مرمتی این دور از عملیات مرمتی بنای تاریخی چهار منار، عنوان کرد.

فتحی در پایان با اشاره به میزان اعتبار ۱۲۰ میلیون تومانی تخصیص یافته به این دور از عملیات مرمت بنای تاریخی چهار منار، در ارتباط با اتمام این مرحله از پروژه مرمت، اظهار کرد: این دوره از مرحله مرمت چهار منار پروسه عملیاتی خود را از یک هفته پیش آغاز کرده و تا دو ماه آینده به اتمام خواهد رسید. 

 

انتهای پیام/ش

اختصاص ۱۲۰ میلیون تومان اعتبار برای مرمت چهارمنارتبریز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی جاذبه گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۹۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن

با حضور مسئولان شهری زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن پس از مرمت و بازسازی به بهره‌برداری رسید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، آیین افتتاح زورخانه ده‌ونک امشب علیرضا نادعلی؛ سخنگوی شورای شهر تهران، زهرا شمس‌احسان و مهدی بابایی از اعضای شورای شهر ،حمید جوانی؛ شهردار منطقه 3، وحیدرضا انارکی محمدی؛ شهردار منطقه 12 و حسین اوجاقی؛ مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران و جمعی از پهلوانان و ورزشکاران و اهالی محله ده‌ونک برگزار شد. 

حمید جوانی؛ شهردار منطقه 3 در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مجموعه زورخانه ده‌ونک یا زورخانه قمر بنی هاشم از مجموعه‌های فرهنگی قدیمی تهران است و شاید قدمت آن به یک قرن برسد، ویژگی خاص این مجموعه این است که مالک آن مردم هستند چرا که سایر مجموعه‌ها معمولاً مالکیت خصوصی یا دولتی دارند. 

وی تصریح کرد: تلاش این بود که بافت قدیمی این زورخانه را حفط کنیم و در عین حال بازسازی، نوسازی و احیای آن را برای بهره‌وری بیشتر از آن داشته باشیم. با اعتبار در نظر گرفته شده توسط شورای اسلامی شهر تهران تقویت و نوسازی اساسی در آن انجام شد.

جوانی ادامه داد: ورزش‌های باستانی ریشه در تاریخ، فرهنگ و دین و مذهب ما دارد و در برنامه شهرداری تهران نیز تقویت و توسعه ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای وجود دارد و بر همین اساس تلاش کردیم تنها مجموعه زورخانه‌ای منطقه را تقویت و نوسازی کنیم.

شهردار منطقه 3 گفت: مدیریت این مجموعه با مردم محله است و هیچ دخل و تصرفی در فضای زورخانه و اطراف آن نداریم. 

وی درباره سایر پروژه‌های ده‌ونک با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم پروژه‌های فرهنگی را در محله‌های کم‌برخوردار از این نظر در منطقه توسعه دهیم، بیان کرد:  کتابخانه ده‌ونک در شهریور ماه افتتاح می‌شود. همچنین سرای محله ده‌ونک امسال کلنگ زنی می‌شود و سال آینده با کاربری‌های متنوع و متفاوت در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز با میراث فرهنگی
  • همکاری گروه بین المللی ایسکارسا با میراث فرهنگی در مرمت بنا‌های تاریخی نطنز
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • مرمت و بازسازی زورخانه ده‌ونک با قدمت بیش از یک قرن
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • مرمت عمارت امیرسلیمانی در تهران آغاز شد | برنامه‌ریزی برای بازسازی زندان هارون‌الرشید
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی