Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد علیرضابیگی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به توصیه‌های اخیر رهبر معظم انقلاب به دولت برای برون‌رفت از وضعیت اقتصادی فعلی و تأکید ایشان برای گره نزدن اقتصاد کشور به مذاکره با اروپایی‌ها، اظهار داشت: این بیانات رهبر معظم انقلاب در شرایطی خطاب به دولت گفته شد که یک تجربه تلخ و ناگوار اعتماد به غرب را اخیراً پشت سر گذاشتیم و این از جمله خسارت‌های سنگینی است که آزموده را دوباره آزمودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: البته این تجربه می‌تواند سبب استحکام بیشتر بین ملت ایران شود تا هم کسانی را که آبروی سیاسی خود و سرمایه کشور را بر سر این کار گذاشتند، بهتر بشناسند و هم نسبت به داشته‌ها و سرمایه‌های خودشان و قدرت درون‌زای ملی پافشاری بیشتری کنند.

دولت به اندازه کافی از ماجرای برجام متنبه نشده است

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: آنچه در عملکرد دولت مشاهده می‌کنیم، این است که تنبه و عبرت‌آموزی از آنچه در ماجرای برجام اتفاق افتاده، خیلی کم وجود دارد.

علیرضابیگی در این خصوص گفت: به عنوان مثال اگر به صحبت‌های آقای ظریف در جمع اعضای اتاق بازرگانی دقت کنیم که از آثار مثبت برجام سخن می‌گفت و یا صحبت‌های بعدی وی که برجام را یک موفقیت چندجانبه توصیف می‌کند و از طرف دیگر، سیاست دولت برای تمرکز بر اروپا پس از ناامید شدن از آمریکا، همگی نشان می‌دهد که هنوز متوجه آنچه اتفاق افتاده نیستند.

وی تأکید کرد: همه اینها در حالی است که اروپایی‌ها به واسطه اتصال منافعشان به آمریکا، قطعاً به گونه‌ای عمل خواهند کرد که منافع متقابلشان با آمریکایی‌ها از بین نرود و آن را به ما ترجیح می‌دهند.

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تنها تفاوت اروپا و آمریکا بر سر جمهوری اسلامی این است که آمریکا نه فقط با نظام جمهوری اسلامی که با موجودیت ملت ایران و جغرافیای یکپارچه کشور ما مشکل دارد و همواره با رویکرد تجزیه و فرسایش برای حذف کشور ما برنامه‌ریزی می‌کند و این همان سناریویی است که برای عراق و سوریه پیش‌بینی کرده بودند؛ اروپایی‌ها هم با یک درجه پایین‌تر به دنبال تغییر رفتار جمهوری اسلامی هستند و در این راستا تلاش می‌کنند.

کاهش ۸۲ درصدی ارزش پول ملی در یکسال اخیر، بدلیل بی‌برنامگی دولت و عدم توجه به اقتصاد مقاومتی

علیرضابیگی در ادامه اظهار داشت: خروجی مشخصی که از عملکرد دولت در ماه‌های اخیر مشاهده می‌شود، چه در نحوه صرف کردن منابع مالی کشور در زمینه واگذاری و پیش‌فروش سکه و چه در زمینه فقدان برنامه‌ریزی جامع برای مقابله با تحریم‌های آمریکا، همه این واقعیت را نشان می‌دهد که هنوز اثر چندانی از تنبه در دولت دیده نمی‌شود.

وی در همین رابطه به توصیه دیگر مقام معظم رهبری به دولت مبنی بر تهیه نقشه راه اقتصاد باثبات برای کشور اشاره کرد و افزود: مسئله اقتصاد مقاومتی که رهبر انقلاب همواره بر آن پافشاری کرده‌اند، فارغ از اینکه برجام چه خواهد شد، یک نسخه ضروری برای اقتصاد کشور است تا از تکانه‌های شدید پیرامونی جلوگیری کند، اما در ۶ سال اخیر که دولت ظاهراً قرارگاه اقتصاد مقاومتی را اداره می‌کند، به دلیل فقدان یک برنامه منسجم و عدم اتکا به توان داخلی، به جایی رسیده‌ایم که ارزش پول ملی به کمترین حد رسیده و در یک سال اخیر ارزش پول ملی ما ۸۲ درصد کاهش یافته است.

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی این مسئله را نشانه بی‌توجهی دولت به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خواند و تصریح کرد: بر اساس سرشماری نفوس و مسکن که در سال ۹۰ انجام شد، در این سال حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر کارآفرین در کشور داشته‌ایم که این آمار در سال ۹۵ به ۸۰۰ هزار نفر کاهش یافته است.

علیرضابیگی ادامه داد: هر کدام از این ۴۰۰ هزار نفری که کاهش یافته‌اند، چندین کارگر را زیر نظر داشته‌اند؛ این کارآفرینان که حذف شده‌اند یا به زندان افتاده‌اند، یا خانه‌نشین شده‌اند و یا به خارج از کشور رفته‌اند و نتیجه حذف آنها، بیکاری کارگران تحت پوشش آنها و بحران اقتصادی و اجتماعی در خانواده‌هایشان بوده است.

دولت خودش زمینه‌های فساد اقتصادی را از بین ببرد

عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، به موضوع قاچاق اشاره کرد و گفت: طبق گفته آقای جهانگیری در سال ۹۶ حدود ۳۲ میلیارد دلار از ذخایر کشور در پوشش‌های مختلف از جمله قاچاق و ارز همراه مسافر از کشور خارج شده و این نتیجه بی‌توجهی به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی بوده است.

علیرضابیگی خاطرنشان کرد: وقتی در طی ۲۰ دقیقه با هک شدن سامانه ثبت سفارش خودرو، دهها هزار دستگاه خودروی وارداتی ثبت سفارش می‌شود، باید امروز بررسی شود که چه کسانی پشت پرده این مسائل بوده‌اند. از زمان این اتفاق تاکنون ۶ ماه گذشته و حالا تازه رئیس‌جمهور به قوه‌قضائیه نامه نوشته و خواسته است تا با عاملان این اتفاق و تخلفات مشابه برخورد شود؛ در حالی‌که دولت خودش باید از ابتدا بر خودش نظارت می‌کرد و زمینه بروز تخلف و فساد را از بین می‌برد.

وی تصریح کرد: البته متأسفانه در قوه‌قضائیه هم شاهد این معضل هستیم که نحوه رسیدگی به مفاسد اقتصادی به گونه‌ای است که مردم متوجه ماجرا نمی‌شوند و البته به طور خاص در دولت هم حرکتی جدی برای برخورد با مفاسد و تخلفات دیده نمی‌شود و اینکه مقام معظم رهبری این توصیه را به دولت تکرار کرده‌اند، نشان می‌دهد که حرف‌ها و توصیه‌های جلسات خصوصی تابحال نتیجه‌ای نداشته است که آن را علنی کرده‌اند.

این نماینده مجلس اظهار داشت: چهار ماه است که مدام از تغییر در ترکیب دولت صحبت می‌کنند، اما اثری از ترمیم کابینه نیست و همین مسئله هم باعث تزلزل دولت آن هم در این شرایط اقتصادی شده است.

کد خبر 4350305 حامد حسین عسگری

منبع: مهر

کلیدواژه: اروپا ایالات متحده آمریکا برجام مجلس شورای اسلامی مفاسد اقتصادی مقام معظم رهبری ایران برجام حسن روحانی وزارت امور خارجه ایران مجلس شورای اسلامی ایالات متحده آمریکا ارتش جمهوری اسلامی ایران محمد جواد ظریف سپاه پاسداران بهرام قاسمی انقلاب اسلامی ایران علی لاریجانی اصلاح طلبان رئیس جمهور اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۲۹۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه 197 شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به ریاست حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

ایمان افتخاری، دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از این جلسه در خصوص بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی بیان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر اهمیت توجه و تمرکز بر حفظ جایگاه کشور در المپیاد‌های جهانی، طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و در جلسه ۱۷۴ مورخ 16 خرداد 1402 مقرر شد طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی در قالب میز تخصصی شناسایی، جذب و نگهداشت نخبگان مورد بررسی قرار گیرد.

وی افزود: پس از بررسی طرح پیشنهادی در جلسات متعدد میز تخصصی مربوطه و جلسات کمیسیون علم و آموزش با مشارکت تمامی بازیگران اصلی این حوزه، این جلسه شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور به بررسی این طرح اختصاص یافت.

دبیر شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور بیان کرد: در این جلسه پس از بررسی بحث المپیاد‌های دانش‌آموزی در اسناد بالادستی، بررسی المپیاد‌های دانش‌آموزی در پرتو آمار و بررسی آسیب‌شناسی این المپیادها، طرح پیشنهادی در ۲ محور اصلی تسهیلات برگزیدگان المپیاد‌های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و تسهیلات برگزیدگان المپیاد‌های جدید مطرح شد.

وی افزود: با توجه به استماع نظرات اعضای این جلسه مقرر شد باشگاه دانش پژوهان جوان طبق اساسنامه آن، ظرف مدت ۲ ماه شاخص‌ها و استاندارد‌های مسابقات معتبر دانش‌آموزی در سطح ملی و بین‌المللی را جهت بررسی و تصویب در جلسه شورای ستاد نقشه جامع علمی کشور ارائه کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • دولت از استاندار جدید لرستان حمایت کند/ لزوم برخورد قاطع با فساد
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • بررسی طرح ساماندهی المپیاد‌های دانش‌آموزی
  • وعده بزرگ وزیر اقتصاد به پرسپولیس و استقلال