Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه باید عدم دخالت انسانی در موضوع کم آبی به لحاظ علمی ثابت شود، گفت: سازمان هواشناسی در صورت عدم اثبات این موضوع باید تبعات حقوقی این بحران را به عنوان تهدید کشور بپذیرد.

 

سردار غلامرضا جلالی، رییس سازمان پدافند غیرعامل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی شبستان در مورد بحران کم آبی و راه حل این سازمان با توجه به افزایش جمعیت گفت: موضوع کم آبی دو منشأ دارد، اول منشا طبیعی و دوم منشا انسان ساخت که در منشا طبیعی بسیاری از افراد معتقدند کمبود آب در کشور ما و کمبود بارندگی یک منشأ طبیعی دارد و این موضوع را بنده در سمینار کشاورزی مطرح کردم که احتمالا حوزه دست ساز و انسان ساز در موضوع کم آبی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: برخی از سازمان ها از جمله سازمان هواشناسی این موضوع را برنتافتند و اعلام کردند طرح چنین موضوعی یعنی حوزه انسان ساز در خصوص کم آبی اشکال علمی دارد در حالی که رد این فرضیه نیز باید به لحاظ علمی ثابت شود.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان کرد: بنده اعلام کردم که اگر سازمان هواشناسی مطمئن است که هیچ نوع دخالت انسانی در موضوع کم آبی وجود ندارد باید این موضوع را ثابت کند و اگر بعدا اثبات شود که خلاف آن بوده است این سازمان باید تبعات حقوقی و قانونی این موضوع را بپذیرد که تشخیص یک نوع تهدید علیه کشور را رد می کند و در شناسایی آن تلاش نکرده است.

 

سردار جلالی با بیان اینکه اگر فرض بگیریم که موضوع کم آبی در کشور منشأ طبیعی داشته و به دلیل کمبود باران است، خاطرنشان کرد: با فرض این موضوع باید الگوهای بهینه ای از مصرف آب را تهیه کنیم و یک نگاه ملی در این موضوع داشته باشیم.

 

نگاه قومی، شهری، استانی به موضوع آب رخ داده است

وی با بیان اینکه در برخی از نقاط کشور آب وجود دارد و برخی نقاط با خشکسالی مواجه هستند، تصریح کرد: متاسفانه نگاه قومی شهری استانی به موضوع آب رخ داده است و این امر خلاف منافع ملی است، حتما باید در این موضوع اختیار با وزارت نیرو باشد، وزارت نیرو باید به عنوان متکلف در این حوزه اولویت هایی که در حوزه شرب، کشاورزی و صنعت تعیین می شود را اعمال کند و هر جای کشور که لازم است آب را منتقل کند و اینکه ائمه جمعه یا مردم یک شهر بخواهند نگاه قومی داشته باشند خلاف منافع ملی است.

 

سردار جلالی خاطرنشان کرد: باید به مسئله توزیع و مدیریت منابع آب نگاه ملی باشد و نه نگاه شهری.

 

استفاده از آب دریاها در سازمان محیط زیست مورد توجه قرار گیرد

وی گفت: ما باید در مصرف آب حتما به الگوهای بهینه مصرف آب بپردازیم و در خصوص بازپروری یا استفاده از آب های مصرف شده یک فناوری جدی در دنیا وجود دارد. برخی از کشورها 80 درصد آب مصرفی شان را مجدد بازپروری می کنند و از آن استفاده می کنند و ما نیز باید از این فناوری بهره ببریم زیرا کشور ما در اقلیم خشک قرار گرفته و ما باید بتوانیم با کم آبی کنار بیاییم و الگوهای مصرف را اصلاح کنیم.

 

رییس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به استفاده از آب دریاها برای جبران کم آبی کشور تاکید کرد: استفاده از آب دریاها در سازمان محیط زیست مورد توجه قرار گیرد و این موضوع را بدانیم که تمام کشورهای ساحلی خلیج فارس و سایر دریاها از آب دریاها استفاده می کنند. طبیعتا این استفاده اثراتی بر محیط زیست می گذارد که ما نیز آن را می پذیریم اما باید میان تمهیدات، آسیب‌ ها و فوایدی که دارد تعادلی برقرار شود.

 

از پروژه انتقال آب دریا به استان های جنوبی غافل نباشیم

 

وی گفت: معتقدم اگر پروژه انتقال آب خلیج فارس یا دریاچه عمان به استان های جنوبی ما 50 درصد فرصت، 50 درصد اشکال داشته باشد باید روی اشکالات متمرکز شویم و آن را به 20 درصد کاهش دهیم تا به 70 درصد کارآیی و 30 درصد اشکال دست یابیم. در این صورت انتقال آب موضوعی توجیه پذیر است ضمن اینکه کشورهای حاشیه خلیج فارس همگی از آب شیرین کن استفاده می کنند و ما نیز نباید به خاطر اثرگذاری احتمالی بر محیط زیست چشم پوشی کنیم  و تمام پروژه های انتقال آب را با این فرضیه اثرگذاری بر محیط زیست کنار بگذاریم.

 

سردار جلالی خاطرنشان کرد: ضمن اینکه محیط زیست بسیار مهم و اولویت اول است باید تلاش کنیم مضرات محیط زیست را به حداقل برسانیم. امروز دانش مهندسی در حوزه آبیاری و سایر حوزه ها آنقدر پیشرفت کرده است که می تواند اثرات سوء زیست محیطی در حوزه انتقال آب را کاهش دهد. این موضوع رویکرد جدی است که امیدواریم اتفاق بیفتد و بسیاری از کشورها از این دانش بهره می برند.

 

 

 

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت مجلس دولت ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور مساجد جشن های دهه کرامت شورای نگهبان ترامپ روز دختر اردبیل سردار جلالی پدافند غیرعامل کم آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۰۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است

محمد جواد عسکری گفت: مسائل محیط زیسیت باید جزو اولویت‌های مهم دستگاه‌های دولت و دستگاه‌های اجرایی باشد، امروز اثرات کم توجهی به این حوزه را با مشکلات به وجود آمده مشاهده می‌کنیم و برای جبران این کم توجهی‌ها لازم است در قالب برنامه حرکت کنیم.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ۲۲۰ حکم مربوط به دستگاه‌های متولی در زمینه قانون هوای پاک وجود دارد که ۲۰ حکم آن اجرا شده، ۶۰ حکم ناقص اجرا شده و بقیه آن تاکنون اجرا نشده اند، ادامه داد: سالانه افراد زیادی به دلیل آلودگی هوا فوت کرده و یا با مشکلات جدی مواجه می‌شوند، دستگاه‌هایی که در زمینه اجرای قانون هوای پاک کم کاری کرده‌اند به عنوان مصداق ترک فعل به دستگاه‌ قضائی معرفی کرده‌ایم.

این نماینده مردم با تاکید بر اینکه راهی جز ایجاد هم افزایی برای اجرای قانون هوای پاک نداریم، عنوان کرد: باید در کشور گفتمان محیط زیستی را ایجاد کنیم و همه عوام و خواص مسائل زیست محیطی را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌ها و نظارت های میدانی انجام شده مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه را برطرف کردیم و روند احیای آن امیدی را ایجاد کرده است، گفت: باید مسائل محیط زیست را جدی تر از گذشته ببینیم، درحال حاضر مسائلی از قبیل آلودگی دریاها و دریاچه‌ها با ورود فاضلاب را شاهد هستیم و از سوی دیگر شاهد خشک شدن دریاچه‌های آب شور هستیم که ریزگرد آن ها خسارت زیادی را به همراه دارد.

عسکری با اشاره به اینکه باید مسائل محیط زیستی را به صورت جدی‌تر در کتاب های درسی آورده شود، افزود: واحدهای تولیدی و معادن باید به تعهد خود در زمینه کنترل آلایندگی حاصل از فعالیت عمل کنند. وزارت نفت نیز باید در حوزه زیست محیطی به وظایف خود عمل کند و متاسفانه کم کاری این وزارتخانه پیگیری نشده است.

وی با اشاره به نشست کمیسیون متبوع خود با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و تاکید بر اینکه باید حوزه محیط زیست را دانش بنیان کنیم، عنوان کرد: خوشبختانه در مناطق حفاظت شده با اقداماتی که صورت گرفته جمعیت قوچ، میش، کل، بز و گوزن زرد ایرانی درحال افزایش است که جای تقدیر دارد و باید این فعالیت ها باید تقویت و حمایت قانونی شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمادگی داریم تا هرگونه حمایتی را در زمینه تقنینی از سازمان حفاظت محیط زیست داشته باشیم، ادامه داد: کم بودن نیروی کار و محیط بان در سازمان حفاظت محیط زیست مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر این کسری جبران شود.

رئیس کمیسیون کشاورزی، اّ، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید برای کانون های ریزگردها اقدامات جدی و فوری انجام شود، تصریح کرد: در برخی نقاط کشت درخت اکالیپتوس با توجه به رشد سریع ترویج داده شده اما باید توجه شود که این نوع درخت بسیار آب‌بر بوده و موجب از بین رفتن منابع آبی می‌شود.

منبع: خانه ملت

دیگر خبرها

  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟