Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:03:51 GMT

دماوند ازکمبود فضای مطالعه رنج می برد

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۳۰۴۶۵

دماوند ازکمبود فضای مطالعه رنج می برد

تهران - ایرنا ـ مسئول کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند کمبود سرانه فضای مطالعه را یکی‌ از موانع موجود در گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی دانست و گفت: در صورتی که این شاخص تقویت شود، استقبال علاقمندان به کتاب، تقویت منابع کتاب و امانت کتابخانه بیشتر می شود.

حسین محمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا وضعیت و رتبه‌بندی کتابخانه‌های شهرستان دماوند را نسبت به شهرستان‌های دیگر استان تهران مطلوب ارزیابی کرد و گفت: دماوند رتبه چهارم شهرستان‌های استان تهران را دارد که امیدواریم با افزایش میزان فضای کتابخانه‌های عمومی، دیگر شاخص ها نیز افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول نقش خیرین را در توسعه فضای کتابخانه های عمومی شهرستان موثر خواند و افزود: عمده‌ترین مشکل فعلی این نهاد فرهنگی کمبود فضای کتابخانه است که با توسعه و گسترش کتابخانه ها علاوه بر افزایش شاخص فضا، شاهد تقویت دیگر شاخص ها خواهیم بود.
وی تاکید کرد: طی نشست ها و جلسات متعدد با فرماندار شهرستان و دیگر مسئولان منطقه، مقرر شد فضاهایی جهت توسعه این بخش درنظر گرفته شود که قطعا این مهم بی تاثیر نیست.

* قدمت کتابخانه عمومی شهرستان در یک نگاه
سابقه فعالیت کتابخانه های عمومی شهرستان دماوند از کتابخانه مسجد جامع شهر آغاز شد و سال ها فعالیت می کرد تا اینکه به گفته مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان، در سال 1375 این کتابخانه زیرنظر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده و بعد از احداث فرهنگسرای کوثر، این کتابخانه با هدف توسعه بیشتر از سال 1381 در مکان جدید حوزه فعالیتی خود را ادامه داد.
محمدی اظهار داشت: بعد از جدا شدن نهاد کتابخانه های عمومی از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند از سال 1382 تحت مدیریت نهاد کتابخانه عمومی کشور فعالیت کرد ودر حال حاضر 3 کتابخانه‌ ثابت، یک کتابخانه‌ سیار و 2 کتابخانه‌ مشارکتی در سطح شهرستان دماوند فعال می باشد.
وی مجموع منابع این چهار کتابخانه را حدود 60هزار نسخه کتاب اعلام کرد و گفت: هم اکنون 3500 نفر عضو کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند هستند و هرماه حدودا 8 هزار نسخه کتاب در سطح کتابخانه‌های شهرستان امانت می دهیم.
رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان دماوند با بیان اینکه در کتابخانه‌های عمومی موضوعات متنوعی همچون روان‌شناسی، دینی، علوم اجتماعی، زبان، علوم محض و... را پوشش می‌دهد، اظهارداشت: این نهاد در بخش موضوعی تنها با یک منبع خاص تاکید ندارد بلکه توانسته طی سالهای گذشته منابع موضوعی خود را تقویت کند.
وی در خصوص شاخص های مطالعه بر اساس سند چشم انداز نهاد کتابخانه ‌عمومی کشور، بیان کرد: منابع، عضویت، فضا و امانت چهار شاخص تعریف شده جهت بررسی توسعه کتابخانه ها در کشور است که هم اکنون شهرستان دماوند در بخش شاخص منابع به ازای هر نفر 1.4 منبع دارد که البته نسبت به سند چشم‌انداز که 3.4 الی 4 نسخه است، فاصله دارد.
محمدی گفت: 35 درصد جمعیت شهرستان باید عضو کتابخانه عمومی در سند چشم انداز باشند که این میزان در حال حاضر 2.5 درصد است و با حد مطلوب فاصله داریم که قطعا با افزایش میزان فضاهای کتابخانه و تعداد کتابخانه این‌ فاصله خیلی کمتر می‌شود.
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان دماوند افزود: این منطقه از لحاظ شاخص فضای کتابخانه ای رتبه چهارم را در سطح استان کسب کرده و به ازای هر 100 نفر باید هشت مترمربع فضا داشته باشد که در حال حاضر حدود 1.59 است.

* کتابخانه سیار دماوند 10 روستا را پوشش می دهد
محمدی با اشاره به فعالیت تنها کتابخانه سیار این منطقه، افزود: از سال 1395 کتابخانه سیار شروع به فعالیت کرده و 10 روستای پرجمعیت شهرستان‌ را پوشش می‌دهد؛ این اقدام به صورت چرخشی، طی 2هفته در روستاها ارائه خدمات دارد و پس از 2هفته به روستای اول برمیگردد.
وی با بیان اینکه امانت کتاب و عضویت از جمله خدمات این کتابخانه سیار است،اظهارداشت: هم اکنون حدود 2600نسخه کتاب در اختیار این کتابخانه کوچک است و نزدیک به 430 نفر هم عضو دارد.
وی به برنامه های شاخص نهاد کتابخانه های عمومی دماوند اشاره کرد وادامه داد: عمده برنامه ها در این نهاد فرهنگی با هدف ترویج فرهنگ مطالعه می باشد که می توان به نشست‌های مختلف کتابخوانی، نقد و رونمایی کتاب، قصه‌گویی، نشست‌های شاهنامه خوانی و جمع‌خوانی، مسابقات کتابخوانی مختلف در سطح شهرستان و ... اشاره کرد.
محمدی برگزاری مسابقه نقاشی و تصویرسازی برای کودکان، معرفی کتاب برای نوجوانان، معرفی سه کتاب مختص جشنواره رضوی در تیرماه در قالب زندگینامه امام‌رضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) برای بزرگسالان از جمله اقدامات عنوان کرد.
شهرستان دماوند در شرق استان تهران قرار دارد.
تهرام/7246/ 1539

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سرانه مطالعه مشكلات و كمبود ها مطالبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه ای به گستره صدا

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی معاونت صدا، «کتاب» به مثابه رسانه این روزها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان‌ دارد اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه های رادیویی با برپایی غرفه های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب را به صورت زنده پوشش می دهند. علاوه بر این شبکه ها با طراحی برنامه های جدید و در قالب برنامه های روتین به معرفی كتاب، گفت وگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر   

برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی كتاب ساعت 16 از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه كتاب، ضمن انعكاس رویدادهای مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفت و گو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می شود. «ایران امروز» ،« ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه کافه رادیو رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه کافه رادیو، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه کتاب فرهنگ را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت 17 تا 18 از گروه تاریخ و اندیشه  تقدیم مخاطبان می کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است. 

برنامه سرزمین من به طور زنده با بخش های گزارش، گفت وگو و اطلاع رسانی رویدادهای مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می رود.

برنامه  ققنوس با معرفی کتاب در گفت وگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت6 و 30 دقیقه پخش می شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت 16 تا 17 به صورت زنده تقدیم مخاطبان می شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می پردازد. بازار کتاب بخش 30 دقیقه ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدیدها و فرصت های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال های توزیع از جمله مباحثی است که در گفت‌وگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می شود.فناوری های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه‌ رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می رسد. از مهم ترین بخش های «عصر جوانی» می توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب 

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه«عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی كتاب‌های حوزه های مختلف به ویژه سلامت، گفت وگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می رود و آیتم "پندار" گفت وگوهای کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم های این برنامه می توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفت وگو با نویسنده ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش 

ویژه برنامه«سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می پردازد. گفت وگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.‌

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از  از ساعت 14 تا 15 تقدیم مخاطبان می کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می برد. این برنامه ساعت 18 و 15 دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویدادها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویدادهای نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می شود.

دیگر خبرها

  • جانعلی پور دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان شد
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا
  • کتابخانه ای به گستره صدا