Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر علمی همایش سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با اشاره به اینکه گردشگری سلامت درآمد ارزی برای کشور به همراه دارد، گفت: دلالان امروزه از عراق و افغانستان بیمار به ایران می‌آورند و باید هر چه سریع‌تر به موضوع گردشگری سلامت توجه شود.

به گزارش ایسنا، دکتر عبدالحمید ظفرمند در اولین همایش سراسری سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار داشت: یکی از ارزشمندترین افتخارات کشور ما پیشرفت چشمگیر نظام سلامت بعد از انقلاب اسلامی است و در حوزه‌های درمان، آموزش، پیشگیری، پژوهش، مواد و تجهیزات و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. اقدامات خوبی صورت گرفته است. 

وی افزود: حوزه سلامت دهان در مجموعه این پیشرفت‌ها بی‌نقش نبوده است، البته در بعضی از بخش‌ها به تناسب شرایط و فرصت‌ها همچون بخش درمان نتوانسته‌ایم خدمت‌مان را به متقاضیان منطقه و حتی دورتر ارائه دهیم. 

دبیر علمی اولین همایش سراسری سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ادامه داد: گردشگری سلامت درآمد ارزی به همراه داشته و در صورت توجه به آن دیگر نیازی نیست تنها به دنبال فروش نفت باشیم. 

ظفرمند با تاکید بر لزوم درآمد ارزی از طریق درمان عنوان کرد: در کل جهان، ما جزو ۴۱ کشوری هستیم که گردشگری سلامت دارد،‌ ولی معاونت درمان باید هر چه سریع‌تر در وزارت بهداشت دست به کار شود؛ چرا که دلالان امروزه از کشورهایی همچون عراق و افغانستان، بیمار به ایران می‌آورند و ما هیچ اقدامی انجام نمی‌دهیم. 

وی گفت: خوشبختانه در حوزه مواد و تجهیزات دندانپزشکی علاوه بر محدودیت‌های داخلی و خارجی با اقتدار به صادرات هم رسیده‌ایم، ولی باید توجه داشت که ۲ هزار قلم تجهیزات در رشته دندانپزشکی نیاز بوده و این آمار در هیچ رشته‌ای به این اندازه نیست، ولی متاسفانه نگاه به این رشته در این زمینه ضعیف بوده است. 

ظفرمند یادآور شد: در سایر بخش‌های مرتبط با سلامت دهان نیز اقدامات خوبی انجام شده؛ اگرچه درمان بیشتر مورد توجه قرار گرفته و سایر ابعاد ارتقای دهان مغفول مانده است. همچنین تردیدی نیست که هنوز با توانمندی‌های انسانی بالایی که داریم می‌توانیم در تمامی این زمینه‌ها موفق عمل کنیم. 

دبیر علمی اولین همایش سراسری سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: با تاسف باید اذعان کرد که این اقدام در همه بخش‌ها مستقل از یکدیگر و بدون وجود برنامه کلان کشوری انجام شده است و بدیهی بوده که این حوزه اگر جایگاهی در مدیریت کلان موضوع سلامت کشور داشت،‌ منشاء اقدامات مفیدتر و دارای خدمات برجسته‌تری در ارتقای سلامت دهان جامعه می‌شد.

وی گفت:‌ عدم آگاهی فعالان حوزه سلامت دهان به نقش مهم‌تر خود در برنامه‌ریزی کلان کشوری، عدم آشنایی مسئولان اجرایی سلامت کشور با حوزه سلامت دهان و عدم دخالت دادن کارشناسان سلامت دهان توسط مسئولین کشوری در برنامه‌های کلان سلامت، زمینه مهجور ماندن ارائه خدمات مطلوب سلامت دهان شده است که متاسفانه منجر به افزایش سرانه هزینه‌های سلامت دهان نیز شده است. 

ظفرمند تصریح کرد: در حوزه غذا و دارو در برنامه پنج ساله توسعه، شورای سلامت امنیت غذایی راه‌اندازی و سیب سلامت مصوب شد، ولی جای سؤال است که چرا دندانپزشکی در این شورا در نظر گرفته نشده است، در صورتی که هر غذایی که می‌خوریم، قبل از اینکه بتواند سبب آسیب در سایر ارگان‌ها شود، در دهان تأثیرگذار است.

کودکان ایرانی حداقل ۵ تا ۶ دندان پوسیده دارند

عضو کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران و متخصص دندانپزشکی کودکان با اشاره به اینکه کودکان ایرانی به طور میانگین ۵ تا ۶ دندان پوسیده در دهان خود دارند، گفت: والدین باید هر ۶ ماه یکبار کودکان خود را جهت معاینه دندانی نزد دندانپزشک ببرند.

دکتر ناهید عسکری‌زاده در حاشیه اولین همایش سراسری سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران اظهار داشت: پیشگیری از بیماری‌ها به خصوص پوسیدگی‌های دندانی یکی از وظایف اصلی دندانپزشکان بوده و با توجه به آمار و ارقام گزارش‌شده در این زمینه، نیاز به آموزش بهداشت دهان بسیار احساس می‌شود.

وی افزود: در طی سال‌های مختلف کارهای بسیار زیادی در جهت رفع این مشکل توسط ارگان‌های دولتی به طرق مختلف انجام شده است، اما متاسفانه به‌طور کامل به ثمر نرسید. بنابراین همگی باید تلاش کنیم اقدامات موثر را در این زمینه انجام دهیم.

عضو کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: طبق آمار وزارت بهداشت در سال ۹۳ شاخص DMF که همان میزان پوسیدگی دندانی است در کودکان ۵ ساله ۵.۸۴ بود که رقم بالایی به شمار می‌رود.

عسکری‌زاده با اشاره به اینکه بر اساس این آمار حداقل هر کودک ایرانی ۵ تا ۶ دندان پوسیده دارد، افزود: درصد پوسیدگی دندانی در کودکان زیر ۳ سال افزایش یافته و علت آن عدم آگاهی والدین، نبود آموزش‌های بهداشتی و تغذیه در دوران شیرخوارگی است.

این متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: بسیاری از والدین گمان می‌کنند دندان‌های شیری تا ۷ سالگی شروع به ریزش می‌کنند. بنابراین نیاز به پر کردن و رسیدگی کامل ندارد، درحالی‌که دندان‌های خلفی در کودکان تا ۱۲ سالگی ریزش آن به طول می‌انجامد و پوسیدگی‌های دندانی سبب آسیب به کودک می‌شود.

وی تاکید کرد: زمانی که دندان کودک پوسیده باشد، تغذیه او نیز دچار اختلال شده و عفونت نیز برای کودک خطری دیگر به شمار می‌رود. بنابراین جهت رفع این مشکل و جلوگیری از تاثیر دندان‌های پوسیده در رشد کودک باید اقدامات لازم صورت گیرد.

بنابر اعلام روابط عمومی برگزاری همایش سراسری سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران، عسکری‌زاده خاطرنشان کرد: والدین باید کودکان خود را هر شش ماه یک‌بار نزد دندانپزشکی برده و اگر پوسیدگی دارند این مدت را هر ۴ ماه یک‌بار مدنظر قرار دهند تا اقدامات لازم برای رفع پوسیدگی‌های دندانی صورت گیرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دندانپزشكي سلامت گردشگري سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۰۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی

به گزارش خبرگزاری مهر، هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت به ریاست محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد.

در این‌جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته سلامت ارایه کرد.

همچنین محمدامین محمدی دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه نیز گزارشی در مورد اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارایه کرد.

در بخش دیگری از این جلسه انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نیز نکاتی را درباره این موضوع مطرح کرد.

در ادامه جلسه آیت‌الله علی خاتمی رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان نیز گزارشی از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی این استان ارائه کرد.

کد خبر 6092818 صادق وفایی

دیگر خبرها

  • هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی برگزار شد
  • برگزاری هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • زنجیره ارزش گردشگری درآمد پایدار همدان را تضمین‌ می‌کند
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است