Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش خبرگز اری صدا وسیما مرکز یزد رییس دانشگاه یزد در این نشست پس از اشاره به تجربه یکسال و نیمه حاصل از تصویب آیین نامه تشکیل کانونهای تفکر در هیئت رئیسه دانشگاه یزد در جهت ایفای صحیح رسالت اجتماعی دانشگاه، به بیان تجربیات حاصل از تشکیل کانونهای چهارگانه آب، شهر هوشمند، سلامت اجتماعی و اقتصاد دانش بنیان پرداخته و از زحمات دکتر سعید عطار عضو هیئت علمی دانشگاه یزد به عنوان رئیس دبیرخانه کانون­های تفکر دانشگاه یزد تشکر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر محمد صالح اولیاء افزود: اگر بتوانیم در چنین جلساتی ذهنمان را در حوزه­های موضوعی مختلف به هم نزدیک و به تصوری مشترک از واقعیات موجود دست یابیم و اگر بتوانیم پیرامون مسائل و فرصتهای استان، اجماعی میان نخبگان استان ایجاد کنیم قطعا نتایج ملموس و تاثیرگذاری برای استان به دست خواهد آمد.
وی  با تاکید بر حرکت دانشگاه به سمت ایجاد یک دانشگاه متعهد به جامعه، همکاری سایر بخشها را مهم ارزیابی کرد.
 دکتر علی دلشاد دبیر کانون و عضو هیئت علمی دانشگاه یزد نیز در ابتدای این نشست، کانون تفکر را نهادی دانست که ایده‏ها یا مشاوره‏هایی را بر اساس کنش جمعی و سلسله مراتبی در مورد مسایل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ارائه می‏کند و سازمان‏ها، نظریه‏پردازان و اندیشمندان را به خدمت می‏گیرد تا در زمینه مسائل کلان، تحلیل‏ها و دستورالعمل‏هایی برای سیاست‏گذاری فراهم کند.
وی پس از ارائه توضیحاتی در رابطه با تاریخچه کانونهای تفکر در دنیا به خصوص از زمان جنگ جهانی دوم به بعد و افزایش تعداد این کانونها از دهه 1970 به بعد، به اهمیت و تاثیرگذاری بیشتر کانون‏های تفکر در دهه‎های اخیر و نهادینه‏شدن کانون‏های تفکر در ساختار کشورهای توسعه‎یافته اشاره و ویژگی کانونهای تفکر را جمع اندیشی، تولید فرآورده­های فکری و انتقال به مخاطب، معطوف بودن کوششها به مسائل روز و درگیر نشدن در مسائل اجرایی و تشریفات رسمی سیاستگذاری دانست.
به گفته دکتر دلشاد، با توجه به ماهیت چندبخشی، متنوع و گستره وسیع اثرگذاری صنعت گردشگری، ذینفعان متعدد و قدرتمندی در این بخش حضور داشته و موفقیت فعالیت‏های گردشگری منوط به وجود نهادی است که به ارائه تحلیل و پیشنهاد در این زمینه بپردازد و با هم‏اندیشی و تحلیل‏های مناسب و متناسب، پیشنهاداتی مبتنی بر نظریه وضعیت آخر (برد-برد) را ارائه کرده و رضایت حداکثری برای تمامی ذینفعان کسب کند، در غیر این‏صورت شکست این فعالیت‏ها گریزناپذیر خواهد بود.
وی گفت: کانون تفکر گردشگری با ایجاد زمینه‏های مشارکت بین ذینفعان مختلف توسعه گردشگری استان یزد، از جمله بخش دانشگاهی، بخش دولتی و عمومی، بخش خصوصی و صاحبان کسب‏وکارهای مرتبط، مردم محلی، سازمان‏های مرد‏م‎نهاد و ...، به تحليل راهبردها، سياست‏ها و رويه‏ها و طرح پيشنهادها و در نهایت همکاری و همیاری در زمینه‏های اجرایی صنعت گردشگری استان یزد پرداخته و توسعه موثر گردشگری استان یزد با تاکید بر ابعاد سه‏گانه پایداری اقتصادی، زیست‏محیطی و فرهنگی-اجتماعی را تسهیل و ترویج خواهد نمود.
دکتر عطار نیز در ادامه با مروری بر تاریخچه تاسیس کانونهای تفکر در دنیا و نقش دانشگاه ها به عنوان متولیان آنها، هدف اصلی تشکیل کانونهای تفکر در دانشگاه یزد را تبادل ایده و نظرات و ایجاد اجماع بر سر مشکلات و معضلات استان  اعلام کرد .
به گفته وی، استان یزد، استانی برخوردار از نظر سرمایه‌های سازمانی، انسانی و اقتصادی است اما از نظر توان هم افزایی میان این سرمایه ها مشکلات جدی ای وجود دارد. کانونهای تفکر دانشگاه یزد با هدف حل و فصل بخشی از مشکل جدابودگی این سرمایه ها شکل گرفته و انشاالله با توجه به دستاوردهای خوبی که در طول یک سال گذشته به دست آمده، خدمات این کانونهای تفکر بتواند در دو بخش حل چالشها و تقویت مزیت های استان به خصوص در حوزه آینده دار گردشگری مفید باشد.
مهدی محمدمهدی شرافت رئیس کانون، پس از بیان نکاتی در زمینه نقش روش شناسی صحیح و تفکرات فارغ از پیش داوری در پیشبرد مباحث کانونهای تفکر، به تبیین نقش و اهمیت صنعت گردشگری برای استان پرداخته و پیشنهاد ارائه بازتعریفی از این صنعت ازسوی کانون را مطرح کرد.
به گفته وی ضروری است با صحیح فکر کردن و جمعی فکر کردن، راهکارهای نهادینه کردن اقدامات حوزه گردشگری استان مورد بررسی قرار گرفته و به انسجام سازمانی و عملیاتی فارغ از مرزهای موجود دست یافت.
دکتر محمد حسین سرائی عضو هیئت علمی دانشگاه یزد گردشگری را صنعتی وسیع و گسترده که شامل مزایا و فرصتهای متعدد برای استان است دانست که می تواند متفکران، اندیشمندان و شرکتهای متنوعی را گرد هم آورده و منافع مشترک ایجاد کند.
دکتر محسن رفیعیان عضو هیئت علمی دانشگاه یزد پس از تحلیل اثرات ثبت جهانی یزد بر قیمت ملک به خصوص در بافت تاریخی شهر یزد و بررسی وضعیت اتاق فکرهای متعدد موجود در ارتباط با صنعت گردشگری استان، پیشنهاد داد این کانون پس از انجام مطالعات وسیع در مورد وضعیت گردشگری کشور و استان به ارائه راهکارهایی متفاوت در ارتباط با آینده این حوزه بپردازد. 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: صدا وسیما یزد دانشگاه یزد گردشگری کانون تفکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۱۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است

ایسنا/خراسان رضوی عضو پیوسته شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: مرکز آثار مفاخر به عنوان یک پدیده خاص، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشت و این پیشگامی دانشگاه فردوسی را مدیون سلمان ساکت هستیم.

محمّدجعفر یاحقی امروز، ۵ اردیبهشت ماه، در آیین تقدیر از سلمان ساکت، رئیس پیشین مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد که در محل باشگاه مفاخر و پیشکسوتان دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: ساختمان مرکز آثار مفاخر قبل از ایجاد، بانک ملی و یک فروشگاه بود لذا تبدیل این ساختمان به این مرکز کار شایسته و قابل تقدیری است.

وی افزود: مرکز آثار مفاخر پیشانی دانشگاه فردوسی است و در واقع ما دانشگاه فردوسی را در این مرکز مجسم می‌بینیم.

یاحقی در خصوص سابقه آشنایی با سلمان ساکت گفت: من قبل از تولد دکتر ساکت با پدر و خانواده او آشنا بودم و دوران کودکی و نوجوانی‌اش را به خاطر دارم و بیشتر از هر کسی دیگری او را می‌شناسم.

عضو پیوسته شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی عنوان کرد: ساکت فرزند عزیز من است و من به چنین شخصیتی افتخار می‌کنم. ساکت یک پدیده در دانشگاه فردوسی است و باید این پدیده استمرار یابد و این سیره و روش باید تداوم پیدا کند، لذا از مدیریت جدید درخواست می‌کنم از وجود دکتر ساکت و راهنمایی‌های ایشان در مدیریت مرکز بهره ببرند.

یاحقی ادامه داد: امیدوارم که مدیریت جدید از وجود دکتر ساکت نهایت استفاده را ببرد؛ چراکه ایشان می‌توانند هدایت‌کننده باشد.

وی بیان کرد: رسالت ما دانشگاهیان این است که به یکدیگر کمک کنیم و این دانشگاه که میراث مشترک مملکت ماست باید اعتلا یابد و برای اعتلای این نام بلند باید همراهی داشته باشیم.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی ادامه داد: همکاری با مدیریت جدید مرکز آثار مفاخر باعث می‌شود تولید بیشتری از آثار و مفاخر را داشته باشیم و غنای این مرکز را به دنبال خواهد داشت.

آنچه در سلمان ساکت دیدم عشق و کار توامان بود

سعید مرتضوی، استاد پیشکسوت گروه مدیریت دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه اظهار کرد: به لحاظ اخلاقی و حس پدرانه که به دکتر ساکت دارم برای ایراد سخن در این جمع حضور یافتم و البته این تکلیفی بود که بر عهده من نهاده شد؛ ضمن اینکه باید بگویم ارتباط نزدیکی با دکتر ساکت نداشتم تا تصویر بهتری را ترسیم کنم اما بر اساس برداشتم آنچه در سلمان ساکت دیدم عشق و کار توأمان بود.

وی ادامه داد: کار باید معنا داشته باشد و به عبارتی به انسان‌ها معنا ببخشد لذا کار معنادار کاری است که در انسان یک حس یگانگی به وجود آورد؛ حس یگانگی یعنی اینکه بگوید ما با هم هستیم، این با هم بودن بعدی از معناداری کار است.

مرتضوی خاطرنشان کرد: دومین بعد معنادار بودن این است که حس برای هم بودن را در ما رقم می‌زند و ما را به سمت خدمت می‌برد و ما خود را خدمت‌گذار می‌دانیم. سومین عنصر در کار معنادار این است که باعث می‌شود انسان تمام قابلیت خود را به کار ‌گیرد. عمر مدیریت کوتاه است اما دکتر ساکت از همه قابلیت‌ها برای این امر استفاده کرد. این یعنی کار سخاوتمندانه که تحسین برانگیز است.

وی تصریح کرد: این معنا داری در کار برای همه افراد فعال در عرصه‌های خدمت انگیزه‌بخش بوده و این سخاوت در کار بسیار خوب است که در دانشگاه باشد؛ چراکه یکی از آفت‌های عالمان حسادت است. کار معنادار انسان را ارتقا می‌دهد اما درباره عشق باید گفت که عشق مسئولیت آفرین و زاییده معرفت، مسئولیت و مراقبت است، عشق معرفت آفرین است.

وی بیان کرد: در ادبیات امروز سلسله مراتبی برای ظرفیت سازمانی جهت توانمندی فراهم شده که دارای ۶ سطر است و شامل احترام به قانون، سختکوشی، تخصص، پیشگامی، خلاقیت و اشتیاق است به عبارتی بالاترین ظرفیت در یک سازمان اشتیاق است.

مرتضوی اظهار کرد: دکتر ساکت یک کارآفرین نهادی است. نهادها هویت‌بخش و انسجام بخش هستند و گسست‌ها را از بین می‌برند و به این مرکز باید به عنوان یک مزیت رقابتی نگاه کنیم؛ البته می‌توان گفت که شخص دکتر ساکت یک مزیت رقابتی است و ویژگی مزیت رقابتی این است که ارزش افزوده ایجاد کرده و چیزی را به سیستم می‌افزاید.

کیفیت مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی را مدیون خدمات دکتر ساکت هستیم

همچنین علی حائریان اردکانی، پژوهشگر ایرانی و استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی مشهد گفت: صحبت درباره دکتر ساکت بسیار سخت است، چراکه ایشان کاری سترک کردند. علت این دشواری سخن گفتن در وصف ایشان این است که دکتر ساکت یک نفر نیست برای اینکه ایشان همزمان در ۲ حرفه کاملآ متفاوت دندانپزشکی و تدریس ادبیات فعالیت داشته و در هر ۲ استاد هستند.

 وی افزود: مرکز مفاخر و موزه دانشگاه فردوسی دارای ۲ رکن ارزشمند در دانشگاه است، این ۲ مرکز در واقع پنجره دانشگاه محسوب می‌شود، از طرفی جمع‌آوری این همه سند و مدرک کاری بس دشوار است. موزه فقط  قرار دادن چند شی در کنار هم نیست؛ اینکه اشیائی جمع کنیم و در یک ویترین بچینیم و انتظار داشته باشیم اثری داشته باشد بلکه باید با یک فرهنگ، نظم و هدف خاصی چیده شود.

استاد بازنشسته دانشگاه فردوسی مشهد ابراز کرد: دانشگاهی با قدمت ۷۰ ساله نیازمند چنین موزه‌ای بوده است، اما اگر دکتر ساکت نبود شاید شکل و شمایل موزه در وضعیت فعلی خود قرار نداشت.

وی در خصوص ویژگی‌های دکتر ساکت اظهار کرد: چند ویژگی بسیار ارزشمند دکتر ساکت ایشان را مناسب ریاست موزه مفاخر دانشگاه فردوسی کرده بود. به عنوان مثال درایت و دقت ایشان مثال زدنی است، همین دقت و درایت بود که این موزه را با چنین کیفیتی ساماندهی کرد؛ از طرفی متانت و بردباری او مثال‌زدنی و برای این مرکز بسیار ضروری است. مهمتر از این‌ موارد پشتکار ایشان در پیگیری اسناد و مدارک بسیار اهمیت دارد، لذا اگر کیفیت کار و پیگیری دکتر ساکت نبود این کار با این ویژگی‌ها انجام نمی‌گرفت.

اردکانی بیان کرد: حاصل تلاش‌های دکتر ساکت و اقدامات ایشان ایجاد چنین موزه‌ای با این کیفیت است و ما چنین مرکزی را مدیون خدمات ۱۰ ساله او هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • همکاری های دوجانبه کانونهای خدمت رضوی استان و سازمان جهادکشاورزی استان یزد
  • آئین آغاز ساخت پایگاه سلامت شهدای کهنه دژ برگزار شد
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • مدیریت شهری مفید با تعامل دانشگاه و شورای شهر
  • ایرانول با دانشگاه شریف هم پیمان شد
  • آغاز عملیات اجرایی پروژه هتل پنج ستاره ملل مشگین‌شهر
  • (تصاویر) رئیسی در کراچی دکتر شد
  • سمینار «ابن سینا» در هفته فرهنگی اصفهان
  • آغاز مرحله استانی جشنواره ملی هنر‌های نمایشی در چهارمحال و بختیاری