Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، همایش ملی «مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام» روز گذشته، ۲۶ تیرماه در حالی برگزار شد که اکثر سالن‌های مرکز همایش‌های صداوسیما درگیر برگزاری کمیسیون‌ها و پنل‌های تخصصی این همایش شده بودند و هر کمیسیون با یک موضوع در حوزه آسیب‌های اجتماعی پژوهشگران را گرد هم آورده بود.
شاید بتوان گفت؛ تنوع موضوعات و عناوین متعدد پنل‌ها و برگزاری هم‌زمان آن‌ها از جمله دلایلی بود که افراد علاقه‌مند به مسائل اجتماعی نمی‌توانستند در چند پنل شرکت کنند و تنها باید به شرکت در یکی از آن‌ها بسنده می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
خبرنگار ایکنا نیز از میان این پنل‌ها در پنل «خانواده و سبک زندگی» شرکت کرد و مقالات در موضوع آسیب‌های اجتماعی در حوزه خانواده ارائه شدند که هر یک به مسائل مختلفی دامن می‌زدند و در بعضی موارد از جمله ارائه مقاله «تاملی بر موضوع تجرد زنان در ایران» مسائلی مطرح می‌شد که اعتراض حاضران را به همراه داشت. در جایی نویسنده مقاله گفت: کم شدن میل به ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج و گذر جمعیتی و افزایش طلاق، اثر روانی بر دیگر دختران گذاشته و دختران بعدی در یک خانواده که در آن طلاق وجود داشته، علاقه‌ای به ازدواج ندارند، لذا از بحث تک‌همسری که نرم قالب جامعه است، به جایی می‌رسیم که باید به تعدد زوجات فکر کنیم.
پس از ارائه این مقاله برخی حاضران در جلسه فرصت پیدا کردند و دقایقی به بحث و پرسش و پاسخ پیرامون مباحث ارائه شده پرداختند و به بعضی سخنان سخنران ایراد وارد کردند. از جمله اینکه این تحقیق، آن‌گونه که در برگزاری این همایش بر این موضوع تاکید شده که به دنبال ارائه راهکاری و حل مشکل است، در پی حل مسئله نبوده و پشتوانه آماری خوبی ندارد و صرفا بر پایه حدسیات نگارنده به صورت توصیفی کار شده است. یکی دیگر از حضار به نگاه مردسالارانه صرف محقق ایراد وارد کرد و آن را مخالف با نگاه اسلامی دانست و گفت: آنجا که می‌گویید مردان به خواستگاری می‌روند و زنان خواستگاری می‌شوند، بنابراین حق انتخاب و شانس ازدواج مردان بیشتر است، تاریخ، اما چیز دیگری می‌گوید. در زمان پیامبر (ص) بوده‌اند زنانی که نزد ایشان می‌رفتند و تمایل خود را برای ازدواج با مردی اعلام می‌کردند.
سیدحسین شرف‌الدین، عضو هیئت علمی موسسه آموزش پژوهشی امام خمینی (ره) و رئیس پنل خانواده و سبک زندگی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره نقاط قوت و ضعف برگزاری همایش مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام، گفت: گاهی همه مباحث را نمی‌توان در قالب یک مقاله جای داد. هر یک از عناوین این همایش، یک همایش جداگانه را در موضوعاتی همچون اعتیاد، حاشیه‌نشینی، بدپوششی و طلاق می‌طلبد.
به گفته وی، یک مقاله قرار نیست کشکولی از همه چیز باشد. مقاله محوریت در موضوع دارد. اگر این‌طور باشد که مقاله‌اش را رد می‌کنند. باید بر اساس موضوع مشخص مقاله جلو برود.

توصیف و تحلیل؛ بخش عظیم مطالعات اجتماعی

وی افزود: برخی مقالات به گونه‌ای تنظیم نشده که یک راهکار ارائه دهد و صرفا مساله را مطرح و تبیین می‌کند. در علوم اجتماعی، توصیفات بخش مهم و عظیم کار‌های تحقیقاتی است و وقتی یک مسئله را مورد بررسی قرار می‌دهند، مباحثی از جمله اینکه مسئله چیست؟ حدود و ثغور آن چه‌قدر است؟ میزان فراوانی در جامعه چه میزانی است؟ مطرح است.
شرف‌الدین گفت: اگر به عوامل موثری هم در تحقیق برسند، بخشی از کار است. اینکه چه آثار و پیامد‌هایی دارد و اینکه چه راه‌حلی برای برون‌رفت از معضلات و آسیب‌های اجتماعی وجود دارد نیز بخشی از کار است. این را هم نباید فراموش کرد که هر کس از موضع تخصصی خود صحبت می‌کند.
وی ادامه داد: باید تخصص‌ها و رشته‌های مختلف در حوزه آسیب‌های اجتماعی را به میان آورد و بحث میان رشته‌ای بودن این عرصه مطرح می‌شود و البته که سیاستگذاران هم باید در این زمینه دخالت کنند.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه هر کارشناس راهکار خود را در ارائه راهکار دارد، افزود: در تحقیقات حوزه آسیب‌های اجتماعی، کارشناسان باید بگویند بر اساس نگاه آن‌ها و بر اساس محدودیت‌های محیط و فرصت‌های آن، چه راهکار‌هایی در جامعه ایران جواب می‌دهد. این راهکار‌ها برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، فرهنگ‌سازی و جامعه‌سازی می‌خواهد و باید در بخش‌های مختلف جامعه اشاعه پیدا کند و هر سازمانی وظایف خود را انجام دهد.

برگزاری نشست‌های علمی به جای همایش‌های بزرگ

وی پیشنهادی هم برای بهتر برگزار شدن همایش مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام داشت و گفت: بهتر است این همایش با محوریت آسیب‌های خاص ادامه پیدا کند، مثلا آسیب اعتیاد تنها موضوع یک همایش باشد و از ابعاد و زوایای مختلف به بحث گذاشته شود. لزوما هم نباید همایش باشد، می‌توان در قالب نشست‌های علمی و تخصصی به آن پرداخت. گاهی اوقات بحث‌ها چالشی هستند، از سویی محدودیت در همایش وجود دارد. طی دو ساعت می‌خواهیم تعداد زیادی مقاله ارائه شود. باید فرصت داشته باشیم درباره آن‌ها بحث کنیم.
شرف‌الدین با بیان اینکه همایش تنها ویترینی از تحقیقات می‌تواند باشد، گفت: بعید می‌دانم اگر کسی این مقالات را نخوانده باشد با ارائه چند دقیقه‌ای چیزی از آن متوجه شود. باید نشست‌های علمی پیرامون موضوعات در طول سال برگزار شود و مقالات ارائه شده، چاپ و در سایت‌ها منتشر شود و این همایش‌ها تنها ویترینی از گزیده‌ها، حرف‌های برجسته، نو، خلاق و کارگشا باشد.

نفس برگزاری همایش؛ ایجاد جریان در جامعه علمی است   ثریا قطبی، مدیرگروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شاهد نیز یکی از حاضران در این پنل بود، وی در گفت‌وگو با ایکنا درباره برگزاری همایش مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام، ضمن تشکر از برگزار کنندگان همایش و کمیته علمی آن، اظهار کرد: نفس برگزاری این نوع از همایش‌ها این است که موجب ایجاد یک جریان علمی در میان فرهیختگان کشور برای رفع معضلات و مقابله با آسیب‌های اجتماعی در سطوح مختلف باشد. البته لازم است مقالات ارسالی به همایش فرا تحلیل شوند. همچنین نقاط قوت و ضعف راهکار‌های مواجهه با آسیب‌های اجتماعی مطابق با آموزه‌ها و فرهنگ اسلامی ارزیابی و با یک نگاه جامع و نه جزیره‌ای مورد دقت نظر قرار گیرد. به نظر می‌رسد پاره‌ای از راهکار‌های پیشنهاد شده به طور مقطعی می‌تواند راه حل برون رفت برخی مشکلات در عرصه اجتماع باشد، اما در یک نگاه کلان راه‌گشای آسیب‌های اجتماعی در دوران حاضر نیست.   وی افزود: با توجه به چند وجهی بودن موضوع، لازم است راهکار‌ها به صورت همه جانبه و مطابق با شرایط زمانی و مکانی و در چارچوب تعالیم اسلام در نظر گرفته شود واز هر گونه شتاب‌زدگی در این خصوص پرهیز شود.   مدیرگروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شاهد گفت: همان‌گونه که برگزارکنندگان همایش تاکید داشتند؛ هدف از برگزاری همایش مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از منظر اسلام است. امیدوارم در همایش‌های آتی نیز تنها مقالاتی پذیرش شود که در آن راه‌حل عملیاتی و مورد تایید اسلام در مقابله و پیشگیری با آسیب‌های اجتماعی ارائه شود تا از توصیف آسیب‌های اجتماعی عبور کرده و قدمی در مقابله و پیشگیری با آسیب‌ها برداشت.   گزارش از مریم روزبهانی
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا دانشگاه همایش مواجهه با آسیب های اجتماعی دیدگاه اسلام خانواده و سبک زندگی دانشگاه شاهد تجرد زنان شرف الدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۴۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: کنگره ملی سوختگی، دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، رامیار فرزان امروز در نشست خبری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی در رشت، اظهار داشت: تاکنون 361 مقاله در این کنگره دریافت شده که 178 مقاله تایید، 48 مقاله برای ارائه شفاهی و 130 پوستر نیز در آن پذیرفته شده است.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان سوختگی را یک بیماری بسیار شایع دانست که افراد زیادی درگیر آن می‌شوند، افزود: 90 تا 95 درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری هستند.

رئیس دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه این کنگره، دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار می‌شود، گفت: تمامی مقدمات لازم برای برگزاری این کنگره با مشارکت بخش خصوصی و نخبگان علمی اعم از متخصصان، پرستاران و پیراپزشکان انجام خواهد شد.

محمد طلوعی فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه 180 هزار مورد سوختگی در دنیا اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: آمار سوختگی‌ها در کشورهای توسعه‌نیافته بیشتر است و علت بسیاری از سوختگی‌ها نیز فقدان زیرساخت‌های مناسب گرمایشی است.

به گفته دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی، اصلاح مصرف به ویژه در گاز، سوخت و دمای آب مصرفی در کاهش سوختگی‌ها موثر است.

طلوعی با اعلام اینکه در بیمارسان ولایت رشت به عنوان قطب درمان سوختگی، سالانه 500 مورد سوختگی داریم، خاطرنشان کرد: چهار برابر این بیماران با مراجعه به مرکز سوانح و سوختگی ولایت به صورت سرپایی درمان می‌شوند.

وی با اشاره به طولانی بودن و تحمیل هزینه‌های مالی و روانی ناشی از سوختگی، تصریح کرد: فرد سوخته تا سال‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرد و متحمل هزینه‌های روانی، اجتماعی و مالی می‌شود.

دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه مردان بیشتر از بانوان درگیر سوختگی می‌شوند، گفت: بیشترین سنین سوختگی بین 10 تا 40 سال است و شایع‌ترین دلیل سوختگی‌ها نیز شعله‌ها هستند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ارسال ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • ارسال بیش از ۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه»
  • آسیب‌شناسی راهکار تقویت فرآیند جبهه‌ سازی در عرصه فرهنگی است
  • همایش ملّی زبان‌ها و گویش‌های ایران فراخوان داد
  • مایکروسافت نسبت به حمله «جریان کثیف» که اپ‌های اندرویدی را تحت تأثیر قرار می‌دهد هشدار داد
  • برگزاری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین در قم و تهران
  • همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید