Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مشتری یکی از بزرگ‌ترین سیاره‌های منظومه شمسی با حاشیه‌ای وسیع است که ده‌ها قمر در اطراف آن می‌چرخند.

براساس گزارش «ساینس آلرت»، ستاره‌شناسان اعلام کردند که 12 قمر جدید در مدار مشتری را شناسایی کردند.

اکنون مجموعه عظیم قمرها در مشتری به 79 قمر رسیده است که ستاره‌شناسان آنها را در چندین گروه دسته‌بندی کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: کشف مرموز و ناشناخته یک آتشفشان در فضا+ عکس

تمامی قمرهای مشتری در مداری نسبتا دورتر از قمرهای گالیله‌ای درحال حرکت هستند.اروپا، گانیمد، آیو و کالیستو قمرهایی هستند که پس از کشف توسط کاشف معروفشان گالیله به نام قمرهای گالیله‌ای شناخته شدند.

بررسی قمرهای جدید این سیاره از بهار سال 2017 از سوی گروهی از ستاره شناسان آغاز شد.

از 12 قمر تازه کشف شده، 2 قمر در گروهی جای دارند که بین گروه قمرهای بیرونی و قمرهای گالیله ای درحال چرخش هستند. اغلب آنها در ابعاد سیارک های بزرگ، با قطری بین 1 تا 3 کیلومتر هستند. یکی از قمرهای جدید در گروه بیرونی دارای ویژگی‌های منحصر به فرد و متمایزی است.

این کشف به دانشمندان کمک می‌کند تا تصویر کامل‌تری از چگونگی شکل‌گیری منظومه شمسی و برخوردهای عظیم در اطراف این غول گازی (مشتری) به دست بیاورند.قطر یکی دیگر از قمرهای تازه کشف شده، کمتر از یک کیلومتر است که احتمالا کوچکترین قمر شناخته شده سیاره مشتری محسوب می‌شود. این قمر کوچک با نام پیشنهادی « Valetudo»، در جهت چرخش سیاره مشتری و برخلاف جهت گردش سایر قمرها در گروه بیرونی، درحال چرخش است.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کشف 12 قمر جدید در مدار مشتری

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار علمی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۵۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا سیاره مریخ را بمباران کرد!

ایتنا - ماموریت منحرف کردن مسیر یک سیارک که در سپتامبر ۲۰۲۲ از سوی ناسا انجام شد ممکن است موفقیت بزرگی باشد، اما آسیب‌های جانبی آن تا چند هزار سال دیگر، دامان مریخ و ساکنان احتمالی آن را خواهد گرفت.
تجزیه و تحلیل جدیدی از زباله‌های پرتاب‌شده از سیارک دیمورفوس هنگامی که فضاپیمای DART ناسا با آن برخورد کرد، نشان داد که برخی از سنگ‌ها ممکن است در مسیر برخورد با مریخ قرار گرفته باشند و تا چند هزار سال دیگر، دهانه‌های برخوردی تازه‌ای روی سیاره سرخ شکل بگیرند.

در حال حاضر این موضوع چندان مهم به نظر نمی‌رسد، زیرا هیچ انسانی در مریخ زندگی نمی‌کند که نگران پرتاب سنگ‌ها باشد؛ اما اگر مدار سنگ‌ها با مدار مریخ اشتراک پیدا کند، مأموریت‌های سرنشین‌دار آینده با مشکل نگران‌کننده‌ای مواجه خواهند شد.

تیم تحقیقاتی متشکل از مارکو فنوچی از آژانس فضایی اروپا و آلبینو کاربوگنانی از موسسه ملی اخترفیزیک ایتالیا در مقاله‌ای در ماهنامه انجمن سلطنتی نجوم به این مساله پرداختند. آنها بر روی 37 تخته سنگ شناسایی‌شده با تلسکوپ فضایی هابل در اندازه‌های بین 4 تا 7 متر (13 تا 23 فوت) تمرکز کردند.

 
بر اساس محاسبات این دانشمندان، چهار تخته‌سنگ به اندازه‌ای به مریخ نزدیک می‌شوند که می‌توانند مستقیماً به آن برخورد کنند، دو عدد از آن‌ها تا 6000 سال و دو عدد از آن‌ها تا 15000 سال دیگر به سطح مریخ برخورد می‌کنند. این سنگ‌ها مستقیماً به صورت یک‌تکه به پایین سقوط می‌کنند و دهانه‌های کوچکی را تا پهنای 300 متر (984 فوت) حفر می‌کنند.

علی‌رغم اینکه مریخ برخلاف زمین، جو رقیقی دارد و سپری برای دفاع در برابر این سنگ‌های نسبتاً کوچک (در مقیاس نجومی) ندارد، اما این تاثیرات واقعاً دنیای کسی را تکان نخواهد داد، چراکه سطح مریخ پوشیده از سنگ‌ها و دهانه‌های برخوردی است.

اگرچه این حادثه اتفاقی غیرمنتظره به نظر می‌رسد، اما نتایج آن می‌تواند برای ماموریت‌های آینده به سطح مریخ نگران‌کننده باشد. ناسا با این عمل اتفاقی، مریخ را به طور ناخواسته بمباران کرده است.

دیگر خبرها

  • خورشید پنج میلیارد سال دیگر کل زمین را خواهد بلعید
  • فرهاد آئیش هر چه دلش خواست گفت!/ به مخاطب باج نداده‌ایم
  • توقف بلیت فروشی نمایش گالیله تحت تاثیر ممنوع‌الکاری یکی از بازیگران
  • اجرای «گالیله» تحت تاثیر ممنوع‌الکاری یک هنرمند
  • بازگشت واحد۲ گازی نیروگاه شهیدرجایی به مدار تولید
  • موضوع امسال روز زمین چه خواهد بود؟
  • بازگشت واحد ۲ گازی نیروگاه شهیدرجایی به مدار تولید 
  • بازگشت واحد ۲ گازی نیروگاه شهیدرجایی به مدار تولید
  • ناسا سیاره مریخ را بمباران کرد!
  • فیلم| اولین اثر رنگین‌کمان در سیاره‌ای خارج از منظومه شمسی