Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@02:05:22 GMT

شروط سیاسی بودن از نگاه رئیسی

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۳۵۹۰۵

شروط سیاسی بودن از نگاه رئیسی

تولیت آستان قدس رضوی گفت: فرد سیاسی هم باید نیاز جامعه را بداند و هم متناسب با آن ایفای نقش کند اما امروز در جامعه خط‌کشی ایجاد می‌کنند، هر کسی که نسبت به مسایل سیاسی جامعه هشدار ندهد او را معتدل می‌دانند اما اگر فردی دو ویژگی سیاسی بودن را داشته باشد، سیاسی است.

به گزارش ایسنا،حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی امروز ۲۷ تیرماه در اولین دوره همایش تعالی اساتید و نخبگان بسیجی حوزه‌های علمیه استان‌های خراسان رضوی، قم، تهران و اصفهان در مجتمع امامت، اظهار کرد: امروز برای همه ما به عنوان افرادی که در این کسوت مقدس قرار داریم، شناخت وظیفه مسئله مهمی بوده که دغدغه خاطر برای همه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با بیان اینکه وظیفه عمده ما در سه حوزه اساسی است، عنوان کرد: حوزه اول علم، دانش و دانش‌افزایی، حوزه دوم تبلیغ و رساندن پیام دین و رسالت اصلی حوزه و حوزه سوم، عمل و اجرا است. هرجا شریعت وجود دارد، احکامی نیز هست. احکام نورانی غایتی دارد که باید تحقق پیدا کند و باید جامعه تزکیه‌شده رقم بخورد. باید در مسئله حوزه و علم و دانش از به‌روز بودن و به‌هنگام بودن در خصوص نیاز جامعه برخوردار بود تا مبتنی بر فقه پاسخ جامعه را یافت.

رئیسی گفت: حوزه باید بالندگی داشته و تهدید نشود. برخی حوزه علمی را تبلیغ نمی‌کنند. آنچه در ارتباط با حوزه انقلابی مطرح است، موضوع تفکر سکولار است که حوزه‌های ما را نسبت به مسائل سکولار الحادی تهدید نمی‌کند زیرا در حوزه سکولار، الحاد معنی ندارد و اساس حوزه بر توحید است، سکولاریسم اجتماعی حوزه را تهدید می‌کند، بدین معنی که ما دین را امر فردی و شخصی نه اجتماعی بدانیم. سکولار از این جهت حوزه را تهدید می‌کند.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه امام این پرچم را برافراشت که فقه در جامعه حکمرانی کند، تصریح کرد: در حال حاضر فقه حکومت می‌کند و باید در تمام جامعه حکمران باشد. انقلاب از متن حوزه برخاسته است. یک رجل الهی و مرجع تقلید این پرچم را برافراشت. حوزه که مبدا انقلاب بود اکنون نیز باید حامی آن نیز باشد و در مسایل قضایی و سطوح اجتماعی نیز بی‌تفاوت نباشد.

وی ادامه داد: برخی مطرح می‌کنند که ما چه کاری به دفاع از حرم، نیاز حکومت، قوه قضاییه و کمبود نیروی آن داریم. این همان تهدیدی است که اندیشه سکولار به معنی اجتماعی نه الحادی، تهدید می‌کند و امروز این اندیشه شنیده می‌شود. سکولاریسم اجتماعی نگاهی را در حوزه رقم می‌زند، به نحوی که حوزه باید علمی باشد، در اینجا اجتماع و پاسخگویی مورد تهدید است. 

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه حوزه تبلیغ با تهدیداتی روبه‌رو بوده و مشکل آن موانع موجود است که راهکار برون‌رفت از آن خشیت خدا است. خشیت یعنی شجاعت و اعلام نظر در این رابطه، ایستادن و امیدبخشی به جامعه کاری که امام(ره) و امروز بسیاری از بزرگان انجام می‌دهند. امروز پرچم به دست رهبری است. جایگاه رهبری این اقتضا را داشته و دیگران نیز مسئولیت دارند. دیگران نیز وظیفه تنویر افکار عمومی و اعلام موضع به موقع را دارند.

رئیسی بیان کرد: بدعت‌هایی جامعه را تهدید می‌کند که باید جامعه را نسبت به آن‌ها آگاه کرد.  خطر نزدیک است و درنده‌خوهایی می‌خواهند فکر، اخلاق و اندیشه را بدرند و آن را مورد تهدید قرار می‌دهند.امروز دین مورد هجوم است. موضوع تنها دولت نیست بلکه کل نظام مورد هجوم جدی دشمن بوده و تمام داشته‌های ما مورد تهدید است.

وی خاطرنشان کرد: در گذشته دنبال این بودیم که دشمن در حوزه نظامی جاسوسی می‌کند. باید مواظب بود، حتی موضوع  اصول که موضوعی در حوزه است، در اندیشکده‌های انگلیسی کرسی‌های نظریه‌پردازی برای آن تشکیل می‌شود. این موضوعات امروز مسئله آن‌ها نیز هست. داشته‌های حوزه و دانشگاه نیز مورد هجوم بوده و وظیفه ما در این رابطه آگاهی نسبت به شرایط و ایفای نقش کردن است. 

تولیت آستان قدس رضوی در خصوص شروط سیاسی بودن، تصریح کرد: فرد سیاسی هم باید نیاز جامعه را بداند و هم متناسب با آن ایفای نقش کند. امروز در جامعه خط‌کشی ایجاد می‌کنند. هر کسی که نسبت به مسایل سیاسی جامعه هشدار ندهد او را معتدل می‌دانند اما اگر فردی دو ویژگی سیاسی بودن را داشته باشد، سیاسی است. تندروی و کندوری بد بوده اما ملاک این حرف کیست؟ معیار اعتدال در جامعه ولی است. فردی که از ولی جلو بزند یا عقب برود، تندرو و کندرو است. 

وی با بیان اینکه امروز پشتوانه جهان اسلام، ایران اسلامی است، عنوان کرد: مسئله سوم، عمل و اجرا است. ما امروز در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب قرار داریم. هرجا گفتمان انقلاب و رهبری و عمل دینی بود، موفق بودیم و هرجا مسئولین زاویه داشتند، در آن حوزه مشکل داشتیم. امروز مردم در حوزه مسایل اجتماعی و اقتصادی مشکل دارند و این به دلیل زاویه گرفتن از گفتمان امام و رهبری است. حوزه باید جایگاه مطالبه‌گری باشد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه آستان قدس ظرفیت بسیار عظیمی بوده که خداوند نصیب ما کرده است، تصریح کرد: باید از حضور و عنایات امام رضا(ع) که برکاتی برای کشور، منطقه و جهان اسلام دارد، نهایت استفاده شود. اولین ماموریت استان ماموریت فرهنگی است. دومین نکته در پرتو عنایات حضرت رضا(ع)، موضوع زیارت و محوربودن آن برای زائران و مشتاقان بوده که دشمن به موضوع زیارت حساسیت دارد و مورد هجوم قرار می‌دهد. نکته سوم این است که ما زمینه را آماده کردیم تا افرادی که نمی‌توانند به زیارت بیایند، این امکان را پیدا کنند. زائر اولی‌ها را به زیارت آوردیم و شهر زائر را برای کم‌درآمدها و بی‌درآمدها ایجاد کرده و آن‌ها را اسکان دادیم. این توجه به مستضعفان و محرومان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آستان قدس رضوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم «درخت گردو» فاقد نگاه سیاسی و حاکمیتی است

طالب رجب پور استادیار دفاع مقدس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب در نشست نقد و تحلیل فیلم سینمایی " درخت گردو " که در سالن شیخ بهایی مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب و با حضور دانشجویان، استادان، کارکنان، تهیه کنندگان سینما و تلویزیون، وتعدادی از رزمندگان و سرداران دفاع مقدس برگزار شد با اشاره به عملیات نصر ۴ در ۳۱ خردادماه سال ۱۳۶۶ گفت: ارتش رژیم بعث عراق در قبال عملیات رزمندگان ایرانی که متهورانه موجب تصرف شهر استراتژیک ماووت عراق شدند جزانتقام از مردم بیگناه‌ اندیشه‌ای نداشت و لذا نیروی هوایی ارتش بعث در۱۳۶۶/۰۴/۰۷ بر سر مردمان بی دفاع سردشت و اهالی روستای رش هرمه آن منطقه بمب شیمیایی انداخت.

طالب رجب پور استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب با اشاره به برخی از ناگفته‌های دوران دفاع مقدس افزود: ارتش رژیم بعث عراق در طول هشت سال جنگ تقریبا درمدت ۶ سال آن، بیش از سه هزارتن مواد شیمیایی استفاده کرد وفقط دریک ونیم سال پایانی جنگ ۲۰۰۰ تن استفاده کرد که ۸۰۰ تن آن گاز خردل بودکه از آب و هوا سنگین‌تر وحتی در آب حل نمی‌شد درحالیکه شورای امنیت ملل متحد هرگز یک بیانیه علیه کشور‌های تجهیز کننده و استفاده کننده صادر نکرد.

وی افزود: نیروی هوایی ارتش حزب بعث عراق طولانی‌ترین بمباران بعد از جنگ جهانی در سال ۶۵ با ۵۴ فروند هواپیما و بمدت یکساعت و چهل وپنج دقیقه در اندیمشک قصابی راه انداخت و در آنجا هم ۳۰۰ نفر شهید و ۷۰۰ نفر از غیرنظامیان مجروح شدند.

طالب رجب پور با قدردانی ازمحمدحسین مهدویان کارگردان جوان فیلم سینمایی "درخت گردو" که محصول سال۱۳۹۸ ایشان است اظهار کرد: قصه تلخ ومظلومیت سردشت و روستای رش هرمه زادگاه اوس قادر مولان پور در حال فراموشی بود که عوامل این فیلم با هنرمندی متعالی خود، صدای مظلوم را همگانی کردند تا خواب زده‌ها بخود آیند و چشم شان باز شود.

طالب رجب پور استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران غرب در خصوص چرایی ورودسینما و هنرمندان به عرصه جنگ بیان کرد: مطالعه تاریخ ایران نشان می‌دهد که مردمان سرزمین ایران به رغم اینکه متمدن و صلح طلب بوده ولی بار‌ها مورد تعدی و تجاوز بیگانگان قرار گرفته وهنر سینما نه برای توسعه جنگ بلکه با نشان دادن زشتی‌ها و خسارت‌های جنگ از وقوع آن پیشگیری می‌کند و لذا هنر برای مهرورزی و توسعه همگرایی است و کارهنرمند نیزبازنشر زیبایی هاست هرچند در جنگ زیبایی نیست ولی سرتاسر دفاع، زیبایی و مدافعان از سرزمین خود بخشی از زیبایی‌های یک سرزمین اند.

این رزمنده و جانباز دوران دفاع مقدس با اشاره به برخی از سکانس‌های فیلم درخت گردو گفت: روایت نفسگیر وتلخی به صحنه سینما راه یافت که هم قاب هایش ساده و قابل فهم اند و هم قصه آن غمگنانه‌تر و دردناک‌تراست بنابراین هروقت تماشا می شود، تماشاگر بیشتر بفکرمی رود و متأثر‌تر می گردد که گویی فیلم "درخت گردو "هرگز خط پایانی ندارد؟!

رجب پور ضمن برشماری سکانس‌های فیلم درخت گردو گفت: یکی از ویژگی‌های منحصر بفرد فیلم "درخت گردو" فقدان هرگونه نگاه سیاسی و حاکمیتی توسط کارگردان جوان در آن است ومی توان گفت که پیمان معادی ایفاگر نقش مام قادر مولان پور به قصه تلخ و شیرین فیلم هویت بخشیده است هرچند بربرخی از سکانس‌های فیلم و محتوای فیلمنامه نقد‌هایی وارد است.

طالب رجب پور گفت: متن خوانی و نریشن خانم ساداتی ایفاگر نقش هما بخاطر تأثیر شگرف موسیقی فیلم که کاملا براساس صحنه‌ها تنظیم شده، لزومی نداشت و به نظرمن انتخاب مهران مدیری در نقش دکتر احمد هم نتوانست لحظات خوبی را برای فیلم رقم بزند.

الناز رحیم خویی استاد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب گفت: ارتش رژیم بعث عراق با حمایت‌های تسلیحاتی همه جانبه جامعه جهانی و سلطه شرق و غرب و حمایت مالی شیوخ اعراب حوزه خلیج فارس و چراغ سبز سازمان‌های حقوق بشری با استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی، مردم بی دفاع شهر‌های مرزی مان خصوصآ شهر سردشت را شهید کردند و به عنوان جانیان قرن اخیر نامیده شدند.

استاد حقوق دانشگاه آزاد اسلامی افزود فیلم سینمایی "درخت گردو" به روشنی مظلومیت مردمان غیرنظامی را در میان کشاکش سلاح‌های ویرانگر کشتار جمعی و عدم دسترسی به مراجع قانونی بین المللی نشان داد.

رحیم خویی با اشاره به حضور قادر مولان پور به نمایندگی از مردم بیگناه سردشت و روستای "رش هرمه" با نشان دادن غیرت مردمان کرد در دادگاه لاهه اظهار کرد: چنین دادگا‌ه‌هایی صرفا فرمایشی و برای سرپوش گذاشتن اقدامات جنایت کارانه جنگی تشکیل می‌شود. 

حضرت حجت‌الاسلام دکتر اسعدی معاون دفتر نمایندگی نهادمقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت؛ کارگردانانی همچون مهدویان و مرحوم سلحشور با ساخت چنین فیلم‌های فاخر، رسالت ارزشمند خود را در آگاهی بخشی‌های اجتماعی به نیکویی انجام می‌دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم
  • آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند
  • اخبار سیاسی ۵اردیبهشت؛ تاکید رهبر انقلاب بر حال خوب کارگران/افتتاح «اومااویا» با حضور رئیسی
  • امروز در جایگاه به کرسی نشاندن شروط مقاومت ایستاده‌ایم
  • فیلم «درخت گردو» فاقد نگاه سیاسی و حاکمیتی است
  • امام گفتند امروز، موضوع‌شناسی هم کار فقیه است!
  • رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند | دولت با گفتمان ایدئولوژیک، درکی از مشکلات ندارد
  • آزاد ارمکی: رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند
  • تقی آزاد ارمکی : رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند/ امروز با دولت ضعیف در برابر جامعه قوی روبرو هستیم
  • آزاد ارمکی: رئیسی هر آرزویی می‌کند کسی به آن اعتنا نمی‌کند/ امروز با دولت ضعیف در برابر جامعه قوی روبرو هستیم