Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، صادق زیباکلام در نشست رسانه و افکار عمومی با اشاره به انتخابات مجلس ۹۴ بیان کرد: در آن بحبوحه من یادداشتی به روزنامه شرق فرستادم که در آن درباره شکست اصولگرایان صحبت کرده‌بودم. در آن یادداشت من بیان کردم که عامل شکست اصلاح‌طلبان نبودند. آنچه توانست اصولگرایان را شکست دهد؛ تلگرام بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌حدی که «دوبار تَکرار می‌کنم» هم به مدد تلگرام توانست باعث پیروزی اصلاح‌طلبان شود.

وی ادامه داد:  ما خیلی نباید خوشحال باشیم که تلگرام و فضای‌مجازی چنین نقشی را در ایران پیدا کرده چراکه تلگرام و فضای‌مجازی یک شمشیر دو لبه است و همان‌طور که انتخابات ۹۴ و ۹۶ از طرفی که ما می‌خواستیم برش داد، باید به یاد داشت که پوپولیست یک اژدهای هفت سر وحشتناک است که می‌تواند به طرف خودمان گرفته شود و ما را از بین ببرد.

این استاد دانشگاه نفوذ تلگرام را در جامعه به‌علت نقص جامعه دانست و بیان کرد: من معتقدم یک جامعه سالم باید به یک حداقل توسعه سیاسی، دموکراسی، آزادی، فضای باز سیاسی و آزادی مطبوعات رسیده باشد که  فضای مجازی نتواند در آن تا این حد نفوذ کند. امری که در جامعه ایران درست معکوس عمل می‌کند. به‌دلیل نبود آزادی مطبوعات، تلگرام تا این حد توانسته میان جامعه نفوذ پیدا کند.

زیباکلام در ادامه به فضای مطبوعاتی کشورهای آسیای‌شرقی اشاره کرد و گفت: در فیلیپین و گینه‌بیسائو حضور تلگرام به‌اندازه رسانه‌ملی و مطبوعات پیشرفت نداشته است. فضای مطبوعات انگلستان را به این دلیل نام نمی‌برم که انگ غرب‌زدگی به من زده نشود.  بنابراین اگر جامعه ما به طرف فضای مجازی آمده؛ برای این است که هیچ خبری را خلاف باورها نشر نمی‌دهیم.

وی ادامه داد: تمام اخباری که در رسانه ملی ما پخش می‌شود چه از خاورمیانه، چه آمریکا؛ حسب یک باور کلی  است. برای مثال رییس‌جمهور آمریکا هر کس که باشد انسان منفوری است. اگر این فرد وارد کشوری بشود، شما می‌توانید مطمئن باشید رسانه ملی اخبار اعتراضات به حضور رییس‌جمهور آمریکا را پخش خواهد کرد. امکان ندارد در صداوسیما ببینید رییس‌جمهور آمریکا یا نخست‌وزیر انگلیس به کشوری رفتند و برخی از آنها استقبال کردند اما اگر خبری راجع‌به سوریه به ایران برسد؛ همگی با این تیتر شروع می‌شود: قهرمانان مبارز سوری توانستند فلان سرزمین را از دست نیروهای مزدور داعشی در بیاورند اما هیچ‌جا این اخبار منتشر نمی‌شود که این سرزمین‌های فتح شده پیش‌تر چگونه توسط نیروهای مزدور داعشی اشغال شده بود.

زیباکلام با بیان اینکه امروز تلگرام و فضای مجازی فضا را از مطبوعات رسانه‌ملی گرفته، افزود: این مهم تنها به این علت است که اخبار صحیح و درست را مردم نه از رسانه‌ملی دریافت می‌کنند، نه از مطبوعات. بلکه تمامی اخبار از سوی رسانه ملی با جهت‌دهی منتشر می‌شود. مردم دنبال اخبار صحیح هستند. این کاملا واضح است که به سوی فضای مجازی کشیده می‌شوند.
             
                            در ایران امروز  افکار عمومی است که رسانه را شکل می‌دهد

در ادامه شمس مستوفی(مدیر مسئول روزنامه همشهری) درباره رسانه و افکار عمومی بیان کرد: وضیت کلی جامعه تنها دیگر مربوط به خبر نیست. الان فضای مجازی به حدی گسترده شده‌ که دیگر به‌هیچ  عنوان خود صداوسیما و رادیو هم نمی‌توانند با آن رقابت کنند. برای همین رسانه‌های مکتوب باید خود را به سوی تحلیل و یادداشت ببرند.

وی ادامه داد:  نکته دوم این است که در چند دهه گذشته رسانه‌های ما به‌عنوان رابطه دولت و ملت بودند. به‌نحوی که اخبار را از دولت می‌گرفتند و به ملت می‌دادند. به عبارتی که هیچ رابطه معکوس در این داستان وجود نداشته است. یعنی  هیچ رسانه‌ای خبر را از دولت به ملت برساند،  وجود نداشته است.

مدیر مسئول روزنامه همشهری با اشاره به رسانه‌های دوران مشروطیت بیان کرد:  بعد از انقلاب مشروطه بعد از یک دوره‌ای که روزنامه‌ها به‌تازگی پا گرفته بودند؛ این کار صورت می‌گرفته است. به این معنا که رسانه‌ها تبدیل به رابط ملت و دولت شده بودند. این رابطه سال‌های اخیر به‌دلیل اتفاقات رخ داده در مطبوعات، به‌صورت رابطه دولت با ملت درآمده است. به قول رسانه‌ای‌ها مطبوعات دچار پارازیت شده است. با ورود رسانه‌های مجازی میان مردم، خود مردم رسانه‌هایی را پیدا کردند که توانست جایگزین این خلاء شود .

مستوفی ادامه داد: این تاثیرگذاری به حدی بوده که مابقی رسانه‌ها را با خود اجبار به همراهی کرده است. امروز باید دانست آیا این رسانه‌ها هستند که افکار عمومی را شکل می‌دهند یا در حقیقت افکار عمومی است که رسانه‌ها را به‌وجود می‌آورند. با یک نگاه کلان به این قضیه، متوجه می‌شویم افکار عمومی است که رسانه‌ها را شکل داده است.

وی  منظور از رسانه‌ها را رسانه‌های رسمی کشور بیان کرد و ادامه داد: در یک‌دوره تمامی رسانه‌ها تعطیل شدند. تبعات این تعطیلی باعث ایجاد فضای‌مجازی شد. این فضا به سرعت رشد کرد و اتوماتیک جایگزین رسانه‌های رسمی شد. در حال حاضر وقتی گه‌گاه به رسانه‌های ملی رسمی کشور مراجعه می‌کنیم، می‌بینیم اخبار آنها از رسانه‌های مجازی نشات گرفته‌اند. این بدین معنا است که رسانه‌های مجازی تعیین می‌کند که باید چه اتفاقی بیفتد.

مدیر مسئول روزنامه همشهری ادامه داد: حتی در نهادهایِ رسمی ما زمانی که می‌خواهند به پاسخگویی بپردازند از طریق رسانه‌مجازی پاسخگو می‌شوند. در رسانه ملی اگر نتوانیم اعتماد را جلب کنیم به‌هیچ عنوان اهمیت ندارد که اخبار را نشر می‌دهیم یا خیر!  برای مثال زمانی که یک تظاهراتی اتفاق می‌افتد، من به عنوان یک فعال رسانه به رسانه‌ملی رجوع نمی‌کنم. فضای مجازی این رویداد را به حدی پوشش داده‌ که رسانه‌ملی نه تنها فضای نشر این تجمعات را از دست داده بلکه فضای تحلیلی و گفتمانی بعد از آن هم را از خود سلب کرده است.

وی در پایان گفت: من گمان می‌کنم در بدنه دولت باید این اتفاق بیفتد که نگاه نسبت به رسانه‌ها تغییر  کند. در حقیقت دولت باید به این امر توجه کند که باید  پاسخگو به مردم باشد و به این فکر کند که مردم از دولت چه می‌خواهند .

منبع: ایلنا

کلیدواژه: صادق زیبا کلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۸۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!

خبرگزاری مهر-گروه هنر-علیرضا سعیدی: فرآیند تولید و ارایه آثار و محصولات موسیقایی و حاشیه‌های ریز و درشت دنیای موسیقی طی سال‌های اخیر تبدیل به «فرصت» و «چالش» مهم و جالب توجهی شد که بسیاری از دست‌اندرکاران و فعالان عرصه موسیقی را بر آن داشت تا فارغ از رسانه‌های رسمی به ارائه و انعکاس فعالیت‌های موسیقایی خود در بسترهای متنوع «فضای مجازی» بپردازند و در این مسیر بسیار مهم و مؤثر بر افکار عمومی جامعه، حضور چشمگیری داشته باشند. حضوری که بعضاً برای آن‌ها دربرگیرنده اتفاقات مبارک و ارزشمندی در جهت معرفی خود و محصولات موسیقایی‌شان شد و در برخی موارد هم باعث دردسرهای زیادی شد که می‌تواند در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی‌اش مورد بررسی و واکاوی بیشتری قرار گیرد.

شرایطی دارای اهمیت که اکنون نمی‌توان به راحتی از آنچه در این بستر رسانه‌ای روی می‌دهد، بی‌تفاوت گذشت. چارچوبی دارای چالش و پر از فراز و نشیب‌های عجیب و غریب که تبدیل به اقیانوس پهناور و بی‌انتهایی شده که هر چه قدر در آن حضور داشته باشیم، بیشتر متوجه ابعاد پیچیده آن می‌شویم. شرایطی که در دنیای موسیقی فرآیند بسیار پررنگی دارد و تقریباً تمامی فعالان موسیقی را برآن داشته تا در این راه پر پیچ و خم اما جذاب برای مخاطب، به معرفی و به اصطلاح بیگانه «پرزنت» محصولات و دیدگاه‌های خود بپردازند. شرایطی که شاید بیان بسیاری از آنها در قالب رسمی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های رسمی کشور جایگاهی نداشته باشد اما دربرگیرنده ابعادی است که می‌تواند برای طرفداران و دوستداران موسیقی مشتمل بر رویدادهای مکتوب و تصویر جالب توجهی باشد.

اتفاقاً ظهور و بروز چنین شرایطی است که هم موجب رشد و تولید اخبار و نوشتارها و تصویرهای به اصطلاح «زرد» و «غیرقابل انتشار در رسانه‌های رسمی» شده و هم ایجاد کننده فضای رقابتی بین رسانه‌های رسمی و رسانه‌های فعال در فضای مجازی شده است که این مسایل نیز دربرگیرنده ملاحظات فراوانی است. ملاحظاتی که رجوع به آنها می‌تواند ویترین حواشی و اظهارنظرهایی باشد که رجوع به آنها با در نظر گرفتن ملاحظات و باید و نبایدهایش امری اجتناب ناپذیر است.

«یک هفته با فضای مجازی موسیقی» عنوان سلسله گزارش‌های هفتگی سرویس هنر خبرگزاری مهر برای مرور متن و حاشیه منتخب رویدادهای موسیقایی از پنجره فضای مجازی است که روزهای پایانی هر هفته با استفاده از مطالب منتشر شده هنرمندان و فعالان عرصه موسیقی کشورمان در بسترهای مختلف فضای مجازی پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

هوشنگ جاوید؛ کجایند مردان بی‌ادعا؟

هوشنگ جاوید از جمله هنرمندان پیشکسوت موسیقی کشورمان است که طی سال‌های گذشته خدمات و آثار ارزشمندی را در حوزه موسیقی نواحی ایران پیش روی مخاطبان قرار داده است. هنرمندی که خود از جانبازان شیمیایی دوران دفاع مقدس محسوب می‌شود و در این سال‌ها به عناوین مختلف با این شرایط مبارزه کرده است.

این پژوهشگر و مدرس موسیقی که در این مدت عمده تمرکز فعالیت‌های موسیقایی خود را معطوف به پژوهش در موسیقی نواحی ایران کرده و در این مدت آثار قابل توجهی را هم به مخاطبان ارایه داده است، چندی پیش بود که با انتشار تصویری در کانال شخصی خود که با یکی از آثار موسیقایی رضا ملک‌زاده خواننده موسیقی پاپ همراه بود و در آن رزمندگان جان برکف دوران دفاع مقدس از تدارکات گروهان خود فقط قرص نانی را برای رفع گرسنگی دریافت می‌کردند، با حالتی کنایه‌آمیز نوشت:

«کجایند مردان بی‌ادعا؟ نسلی که برای دفاع از حیثیت کشور به نانی قانع بود. بعضی‌ها باید یاد بگیرند، یا بیادشان بیاوریم».

علی جعفری پویان؛ قصه پل موسیقایی سن پترزبورگ-تهران

علی جعفری پویان از نوازندگان شاخص موسیقی کشورمان در عرصه نوازندگی ویولن که طی این سال‌ها در بسیاری از پروژه‌های موسیقایی کشورمان حضور موثری داشته و پروژه «سال نوای موسیقی ایران» هم از جمله پروژه‌های تحت طراحی و مدیریت او است، در تازه‌ترین پست فضای مجازی خود به حضورش در سن‌پترزبورگ روسیه اشاره کرده و نوشته است:

«پل موسیقایی سن پترزبورگ-تهران حاصل همکاری مستقل و و مشترک بخشی از نوازندگان سازهای زهی ایران با نوازندگان ارکستر مجلسی جوانان و ارکستر فیلارمونیک سن‌پترزبورگ است. پروژه‌ای که باعث شد تا خاطره ارزشمندی ثبت شود و همکاری صمیمانه‌ای بین نوازندگان ایران و روسیه شکل بگیرد.

از لطف دوستان عزیز و هنرمندم دیمیتری یاننکو سولیست ویولنسل و یاروسلا زابوریاکین رهبر ارکستر بسیار سپاسگزارم. از دوستان با ارزش و هنرمندم که به بهترین شکل پاسخگوی اعتمادم بودند و با آرامش و متانت و تمرکز و تلاش باعث شدند تا آثار «سرناد برای ارکستر زهی» از پیتر ایلیچ چایکوفسکی، «واریاسین‌های روکوکو برای ویولنسل و ارکستر» از میخاییل گلینکا، «شُلیل و ویرانه» اثر ثمین باغچه‌بان و «رقص دایره» اثر حشمت سنجری را در تالار بزرگ آکادمی فیلارمونیک سن‌پترزبورگ را در کنار دوستان‌مان اجرا و در مهد موسیقی از موسیقی کلاسیک لذت ببریم نهایت تشکر و قدردانی را داریم.»

بابک جهانبخش؛ آن که تو را بفهمد، صدای سکوتت را می‌شنود

بابک جهانبخش خواننده موسیقی پاپ که از او می‌توان به عنوان یکی از فعال‌ترین هنرمندان در فضای مجازی نام برد، در تازه‌ترین پست فضای مجازی خود کمی از حال و هوای فعالیت‌های موسیقایی خود خارج شده و به انتشار یک دلنوشته اکتفا کرده است.

جهانبخش نوشته است:

«گاهی فکر می‌کنی تمام عمرت را صرف ترجمه قلبت کردی، ولی آن که تو را بفهمد ... صدای سکوتت را می‌شنود.

اگرکسی را یافتی که در لبخندت غمت را دید، در سکوتت حرف‌هایت را شنید و در خشمت محبتت را فهمید بدان که او بهترین دارایی زندگی توست.»

امیرحسین مدرس؛ یک قدردانی کوتاه از استاد موسیقی

امیرحسین مدرس مجری و بازیگر شناخته‌شده تلویزیون که طی این سال‌ها علاوه بر بازیگری و اجرا در عرصه موسیقی نیز حضور مستمر و فعالی داشته و در این چند سال قطعات و آلبوم‌های مختلفی را هم پیش روی مخاطبان قرار داده است، در تازه‌ترین مطلب نوشته‌شده فضای مجازی خود از یکی از هنرمندان و استادان موسیقی‌اش قدردانی کرده و نوشته است:

«به جان، سپاسگزارم از استاد بزرگوارم، جناب محمد ابراهیم ذوالقدر که به این شاگرد قدیمی، اظهار محبت و التفات فرمودند. نخستین استادم که ردیف آوازی را از محضرشان آموختم. خداوند متعال، وجود ارجمند و پربرکت‌شان را محفوظ بدارد.»

انجمن موسیقی تئاتر؛ تصمیم‌گیری درباره کنسرت‌های پژوهشی

صفحه رسمی انجمن موسیقی تئاتر هم به انتشار خبری درباره تازه‌ترین جلسه هیات‌مدیره این انجمن اشاره کرده و نوشته است:

«هشتمین جلسه هیات‌مدیره این انجمن ساعت ١۵ روز یکشنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور سعید ذهنی، سحر لطفی، شروین عباسی، ریچارد عیسی‌پور و بازرس انجمن علی المعی در عمارت تئاتر برگزار شد.

در این جلسه جزییات کنسرت پژوهشی جدید مورد بررسی قرار گرفت و با تایید هیات‌مدیره مقرر شد، سیاوش لطفی از اعضای با سابقه انجمن موسیقی، رهبری گروه کُر و تنظیم قطعات رپرتوار را عهده‌دار شود. پس از بررسی تاریخ پیشنهادی با تصویب هیات‌مدیره مشخص شد اجرای این رپرتوار هفته پایانی خرداد ماه ۱۴۰۳ باشد.

در این جلسه با تاکید بر اینکه امروز انجمن موسیقی بعنوان یک تشکل صنفی پویا به وجهه صنفی و هنری خوبی دست پیدا کرده، مقرر شد شروین عباسی دبیر انجمن موسیقی تئاتر به عنوان نماینده این انجمن به شورای هماهنگی رویداد «صدای نمایشنامه‌نویس» معرفی شود.

هیات‌مدیره برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست‌های تخصصی موسیقی را در دستور کار قرار داد. همچنین مصوب شد، انجمن موسیقی هزینه‌های مربوط به کوک و رگلاژ پیانوی خانه تئاتر را عهده‌دار شود و با توافق صورت‌گرفته با هیات‌مدیره مرکزی هر گونه استفاده از پیانو با هماهنگی و تایید انجمن موسیقی انجام شود.»

کد خبر 6087471 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • فعالیت هدفمند در فضای مجازی مورد توجه قرار گیرد
  • جنگ رسانه‌ای نیازمند استراتژی است
  • دوره توانمندسازی کنشگران فضای مجازی در قزوین برگزار شد 
  • سندروم فتوشاپ‌سازی از سلبریتی‌ها
  • سندروم فتوشاپ سازی از سلبریتی‌ها
  • ۵ صفحه مجازی به دلیل انتشار محتویات خلاف اخلاق و عفت عمومی مسدود شد
  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به ۱۵۰ نفر تذکر داده شد
  • سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی
  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه