Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساری-ایرنا-آئین گرامیداشت نخستین برداشت مکانیره برنج کشور از رقم طارم محلی در سطح یک هکتار با حضور شماری از شالیکاران به همراه استاندارمازندران عصر چهارشنبه در روستای' شومیا ' محمودآباد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،امسال ، برابر آمارهای رسمی 208 هزار هکتار از شالیزارهای مازندران زیر کشت برنج رفت که بیش از 90 درصد آن از ارقام برنج کم محصول محلی طارم ، هاشمی و فجر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مازندران 230 هزار هکتار شالیزار دارد که در چند سال گذشته به خاطر کمبود آب بخشی از آن زیر کشت برنج نرفت و یا به کشت محصولات دیگر اختصاص یافته است .
نخستین بوته برنج امسال از رقم طارم محلی پانزدهم فروردین نشا شد.
شالیکاران مازندرانی بویژه کشاورزان حوضه آبریز هراز کار نشای برنج را به طور رسمی از نیمه دوم فروردین ماه آغاز کردند و دهه اول تیر ماه پایان کشت این محصول در زمین های شرق و کوهپایه ای استان بود.
سالانه حدود یک میلیون و 50 هزار تن برنج سفید برابر با 42درصد نیاز کشور در استان مازندران تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این مراسم وضعیت رشد برنج در استان را امسال مطلوب توصیف کرد و گفت: با توجه به اهمیت ترویج ، تحقیق و کشت مکانیزه در سال های اخیر علاوه بر افزایش تولید ، به لحاظ کیفی نیز رشد خوبی را شاهد هستیم.
عزیزالله شهیدفر با تاکید بر اینکه دانش در تولید برنج از تولید بذر به صورت جدی دنبال می کنیم، افزود: امسال بذر برنج طارم توسط واحد تحقیقات تولید و در سال زراعی آینده حدود هزار تن بذر اصلاح شده تحویل کشاورزان می شود.
وی ضریب کشت مکانیزاسیون در برنج را در حال افزایش دانست و گفت: از آنجاییکه حدود نیمی از هزینه تولید برنج مربوط به کارگری است، توجه به کشت مکانیزاسیون با ارائه تسهیلات مورد تاکید وزارت جهاد کشاورزی در دولت تدبیر و امید است.
شهیدی فر با اشاره به اینکه با مکانیزاسیون 10درصد به عملکرد تولید برنج در واحد اضافه می شود، گفت: اکنون 90 درصد برداشت برنج و 35درصد نشا کاری مکانیزه انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه باید ضایعات وهدرفت تولید برنج را به حداقل برسانیم، گفت: به همین دلیل علاوه بر اینکه کمباین ها با معاینه فنی وارد مزرعه می شوند ، شالیکوبی ها نیز در حال توسعه و به تجهیزات پیشرفته و مدرن رسیده اند.
مسوول کشاورزی مازندران به نگرانی های مختلف در بازار برنج اشاره کرد و گفت: از آنجاییکه 99درصد برنج تولید مازندران سالم و عاری از آلاینده از باقیمانده از سموم است، باید مقرون به صرفه برای کشاورزان باشد.
وی بیان اینکه 400نفر از کارشناسان با کشاورزان شالیکار مازندران به صورت میدانی همکاری دارند، گفت: 95 درصد زمین های شالیزاری تحت مراقبت تلفیقی آفات و بیماری ها و سموم کشاورزی با همکاری کارشناسان قرار دارد.
شهیدی فر با بیان اینکه امسال کمترین میزان مصرف سموم کشاورزی را در شالیزارها داشته ایم، گفت: امسال 24هزار هکتار از شالیزارهای استان به صورت بیولوژیکی از طریق زنبور تریکوگراما مبارزه با آفات شده است.
شهیدی فر با بیان اینکه برنج شمال کشور به صورت مطمئن سالمترین برنج دنیا به لحاط سلامت و کیفی است ، گفت: این مقوله مورد تایید 10 دانشگاه علوم پزشکی کشور قرار گرفت.
استاندار مازندران نیز با بیان این نکته که شالیکاران به جز زحمت تولید نباید دلواپسی و دغدغه ای از بازار محصول خود داشته باشند، گفت: در نشست استانداران شمال کشور مقرر شد تاواردات برنج از زمان برداشت تا پایان آبان ممنوع باشد.
محمد اسلامی عصر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت نخستین برداشت مکانیزه برنج در روستای شومیا شهرستان محمودآباد افزود: این تصمیم ادامه ممنوعیت واردات برنج در زمان برداشت است.
وی با بیان اینکه بر اساس دستور ستاد تنظیم بازار از یکم مرداد تا آخر آبان واردات برنج به کشور ممنوع شده است، ادامه داد: همسو با حمایت دولت از شالیکاران شمالی خرید تضمینی ارقام محلی و پر محصول نیز در دستور کار داریم، بنابراین شالیکاران دغدغه ای جز زحمت تولید نداشته باشند.
استاندار مازندران در بخش دیگری بر لزوم مراقبت از زمین های کشاورزی تاکید کرد و گفت: نباید به راحتی همانند سال های گذشته اجازه دست اندازی به زمین ها کشاورزی بدهیم.
وی گفت: از این پس باید هوشیارباشیم و تحت هیچ شرایطی تغییر کاربری غیر قانونی نباید صورت بگیرد وعلاوه بر آن باید در مناطق روستایی واحد های تکمیلی کشاورزی شکل بگیرد.
استاندار مازندران گفت: دولت دوازدهم سرفصل های ایجاد اشتغال روستایی با تسهیلات ارزان قیمت از صندوق توسعه ملی را ایجاد کرده است تا شاهد رفاه روستاییان و کشاورزان باشیم.
6990/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد برداشت برنج مكانيزه مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۳۹۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از راه‌اندازی ۴۱ مرکز خرید گندم در سال زراعی جاری در استان اردبیل خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری عصر چهارشنبه در جلسه هماهنگی برداشت محصول گندم و خرید تضمینی آن در اردبیل، اظهار داشت: با توجه به پهنه‌بندی داده‌های کشاورزی، ما به صورت سیستمی عملیات خرید گندم را انجام می‌دهیم و کشاورزان شناسنامه‌دار می‌توانند گندم تولید شده خود را با قیمت مصوب 17 هزار و 500 تومان به مراکز خرید تحویل دهند.

وی تصریح کرد: سال گذشته 279 هزار تن برداشت گندم در استان اردبیل را شاهد بودیم که امسال پیش‌بینی می‌کنیم این رقم به 380 هزار تن افزایش پیدا کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: عملیات خرید گندم در مزارع شمال استان از خردادماه آغاز می‌شود و تلاش ما بر این است تا با همکاری غله و خدمات بازرگانی بتوانیم خرید محصول استراتژیک گندم را انجام دهیم.

اژدری افزود: در تولید و خودکفایی گندم تلاش زیادی در سال‌های گذشته انجام شده و ما سعی کردیم با معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم به آفات و امراض و سازگار با شرایط جوی استان در این زمینه گام‌های جدی را برداریم.

وی میانگین برداشت گندم آبی را در استان بیش از چهار تن اعلام کرد و ادامه داد: توجه به مسائل اساسی در کشت گندم به ویژه کشت در زمان مناسب و استفاده از فناوری‌های نوین می تواند به پایداری و ارتقای تولید و در نتیجه خودکفایی گندم و حتی صادرات آن منجر شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به مدیریت شایسته ترویج زراعی در بخش کشاورزی و ارائه توصیه‌های مروجان به زارعان در بحث آبیاری، سمپاشی، کودپاشی، نوع شخم، تنظیم ماشین‌آلات و... اشاره کرد و گفت: افزایش دانش، مهارت و ارتقای توان تولیدی در این حوزه می‌تواند راهکاری اساسی باشد.

اژدری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است تا افزایش بهره‌وری را با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده مهیا کنیم و در این زمینه کشاورزی حفاظتی و جلوگیری از فرسایش خاک از مسائل و موضوعات اساسی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: با مکانیزه کردن اراضی و اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها انتظار می‌رود در واحد سطح برداشت محصول ارتقا یافته و وضعیت مطلوبی را نسبت به سال‌های گذشته در تولید و ایجاد امنیت غذایی در این بخش شاهد باشیم.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • ۲۷ رقم برنج در کشور معرفی شده است
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • فعالیت ۲۱ بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه ۲۴ هزار هکتاری
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • پیش‌بینی ۸۰ درصدی نشاء مکانیزه در بهشهر
  • نخستین نشاء مکانیزه برنج در بهشهر
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • نخستین روز کاری استاندار جدید مازندران
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران