Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@02:07:15 GMT

سرویس‌های بهداشتی ١٤ میلیاردی در پایتخت!

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۱۶۲۳

این سازمان در نخستین اقدام خود، ۱۹نوامبر مصادف با ۲۹ آبان را به نامروزجهانی «توالت» نامگذاری کرد تا توجه دولت‌ها به این موضوع را بیشتر کند.

در ایران اگرچه هفته گذشته و با انشار خبر قرارداد یک‌ونیم میلیارد تومانی شهرداری با شرکتی خصوصی برای نظافت سرویس بهداشتی حرم امام (ره)، توالت به موضوعی خبری تبدیل شد اما سابقه توجه به این موضوع به سال‌ها پیش برمی‌گردد؛ شورای شهر تهران در اردیبهشت ۸۳ و در قالب مصوبه‌ای راهکارهایی را برای حل معضل سرویس بهداشتی در پایتخت ایران ارایه کرد و شهرداری را به اقداماتی مانند بازسازی وساخت سرویس‌های بهداشتی، بهره‌گیری از سرویس‌های بهداشتی پارکینگ‌ها، پاساژها و مجتمع‌های تجاری با هماهنگی مالک برای استفاده عموم ملزم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی بودجه ‌سال ۹۷ شهرداری تهران هم توجه به این موضوع را نشان می‌دهد که براساس این برنامه، قرار است در این‌ سال بیش از ١٤ میلیارد تومان به احداث و تعمیر سرویس‌های بهداشتی اختصاص پیدا کند.

تهران چند چشمه سرویس بهداشتی دارد؟

آمارهای سازمان ملل متحد می‌گوید؛ حدود دو‌میلیارد انسان در سراسر دنیا همچنان از دسترسی به سرویس بهداشتی محرومند و در بسیاری از مناطق دنیا هم تعداد توالت‌ها، فاصله زیادی با استاندارد تعریف‌شده دارد. شرایط تهران در این زمینه هرچند که نسبت به یک‌دهه گذشته، تغییر زیادی داشته اما همچنان با استاندارد جهانی فاصله دارد.

تعداد سرویس‌های بهداشتی در پایتخت ایران و تا ‌سال ۹۰، حدود ۲۰۰ چشمه بوده که براساس سخنان رئیس سازمان زیباسازی، حالا به نزدیک ۱۰هزار چشمه رسیده است.

«برزین ضرغامی» در این‌باره به «شهروند» می‌گوید: «آمار کنونی به این شکل است که کل چشمه‌های موجود، ۹هزار و ٣٤٧ چشمه در قالب یک‌هزار و ٣٦٥ دستگاه است. این دستگاه‌ها معمولا بیشتر از یک چشمه دارند که پراکندگی آن در مناطق مختلف مشخص است.» او درباره مکان این سرویس‌های بهداشتی هم می‌گوید: «۷هزار و ۲۹۱ چشمه یا یک‌هزار و ۲۰۸ دستگاه در پارک‌ها قرار دارند و حدود یک‌هزار و ۷۰۸ چشمه در قالب ١٣٥ دستگاه در نقاط مختلف شهری است.

حدود ٤٣٧ چشمه در قالب ٥٥ دستگاه در پایانه‌های مسافربری است و حدود ٤٠٤ چشمه در قالب ۱۲۰ دستگاه در بازار میوه و تره‌بار قرار گرفته است. علاوه ‌بر این، ۱۳۷ چشمه در قالب ۲۷ دستگاه هم به فروشگاه‌های شهروند اختصاص دارد.» اما این چشمه‌ها تا چه اندازه نیاز شهروندان تهرانی را برآورده می‌کند؟ رئیس سازمان زیباسازی در پاسخ به این پرسش هم می‌گوید: «ما درحال بررسی و نیازسنجی هستیم که مشخص شود در تهران کدام مناطق نیاز بیشتری به سرویس بهداشتی دارند و چطور می‌شود شرایط را به حد استاندارد رساند.»

سرویس بهداشتی در بودجه ۹۷ شهرداری تهران
لایحه‌ بودجه که اواخر پارسال، شهرداری تهران به شورای شهر فرستاد هم، درچندین بند به احداث یا تعمیر سرویس‌های بهداشتی پرداخته است. براساس این برنامه، هزینه درنظر گرفته‌شده برای «احداث سرویس‌های بهداشتی عمومی»، ۷‌میلیارد و ٢١٤میلیون تومان و هزینه «تعمیر و تجهیز آبخور‌‌ها و سرویس‌‌های بهداشتی عمومی در معابر» هم ۷‌میلیارد و ٤‌٤میلیون تومان است. علاوه‌ بر این، بند مربوط به «راهبری و نگهداری صحن مطهر امام خمین(ره)» هم بودجه‌ای ٤ ونیم میلیاردی برای شهرداری تهران دارد که به نظر می‌آید قراردادهایی مثل یک‌و‌نیم ‌میلیارد تومان برای نگهداری سرویس‌های بهداشتی حرم امام که در هفته‌های گذشته خبرساز شد، به همین بند مربوط است.

براساس جدول شماره ۹ بودجه شهرداری که میزان بودجه هر منطقه را مشخص کرده، قرار است در ۲۲ منطقه تهران، ۷۲۲ چشمه سرویس بهداشتی جدید ساخته و ٦ هزار و ١٤٤ چشمه هم تعمیر و تجهیز شوند. علاوه‌ بر این، این برنامه نشان می‌دهد که مناطق یک، چهار، پنج و ۱۲ بیشترین بودجه را برای احداث یا تعمیر سرویس بهداشتی دریافت خواهند کرد؛ به‌طور متوسط هر منطقه یک‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون تومان بودجه برای سرویس بهداشتی دریافت خواهد کرد.

تهران همچنان در شرایط غیراستاندارد
تا پایان‌ سال ۹۷، تهران ۱۰‌هزار و ٦٩ چشمه سرویس بهداشتی عمومی خواهد داشت که همچنان فاصله زیادی با استانداردهای جهانی خواهد داشت. براساس استانداردهای تعریف‌شده، باید به ازای هر ١١٠٠ مرد، یک چشمه توالت مهیا باشد که البته این نسبت برای زنان متفاوت و یک چشمه برای هر ٥٥٠ زن است. با درنظرگرفتن جمعیت بیش از ۸میلیونی تهران که روزانه و به صورت شناور تا دوبرابر هم افزایش پیدا می‌کند، همچنان وضع پایتخت ایران با شرایط استاندارد از لحاظ تعداد سرویس بهداشتی فاصله دارد؛ فاصله‌ای که بودجه‌ سال ۹۷ هم نمی‌تواند آن را از بین ببرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران شهرداری شورای شهر تهران بودجه شهرداری تهران سازمان ملل متحد استاندارد پایتخت شهروند شورای شهر جدول زنان پایتخت جدول دولت سازمان ملل متحد شورای شهر تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۱۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کودکان کار در پایتخت 

امانی گفت: حضور کودکان کار در سطح شهر کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، ناصر امانی در رابطه با اجرای طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در پایتخت طی مدت اخیر، اظهار کرد: بنده بر اساس آنچه در دو محله‌گردی اخیر مشاهده کردم، شهرداری در این زمینه خوب عمل کرده بود و مردم اذعان داشتند که جمع‌آوری معتادان متجاهر در محلات به خوبی صورت می‌گیرد.

وی افزود: در بازدیدی که از محلات در اسفندماه سال قبل و فروردین ماه امسال داشتم، مردم از جمع‌آوری و ساماندهی معتادان رضایت داشتند اما همچنان این نگرانی برای بازگشت آنها وجود دارد و امیدواریم این بار به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده باشد که جمع‌آوری نهایی را شاهد باشیم و معتادان پس از مدتی به سطح محلات بازنگردند.

امانی با اشاره به فعالیت کودکان کار در سطح شهر نیز گفت: حضور کودکان در سطح شهر کاهش یافته است؛ در گذشته در چهارراه‌ها بیش از این با کودکان روبه‌رو بودیم اما اکنون تعداد آنها بسیار کمتر شده است. امیدواریم ساماندهی کودکان کار نیز به نتیجه برسد و شاهد فعالیت هیچ کودکی در سطح شهر تهران نباشیم.

این عضو شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه شهردار تهران حکم نمایندگی ویژه رئیس‌جمهور را در ساماندهی آسیب‌های اجتماعی دارد، یادآور شد: شهردار تهران در همین راستا یک مرکز رصد راه‌اندازی کرده و قرار بر این بوده که ظرفیت تمام نهادهای متولی این موضوع در شهر به کار گرفته شود که نمی‌دانیم تمام این نهادها پای کار آمده‌اند یا خیر؟

به گزارش سایت شهر، وی با اعلام اینکه فعلاً آثار ابتدایی اقدامات در راستای ساماندهی آسیب‌های اجتماعی که عمدتاً توسط شهرداری تهران انجام شده، قابل مشاهده است، اظهار کرد: در مدت اخیر کلونی‌های بزرگ معتادان را که مدتها قبل بازدید کرده بودم، رصد نکردم، ضمن اینکه گزارشی مبنی بر بازگشت معتادان به این کلونی‌ها نیز دریافت نکردم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساخت ۴۰ میدان تره بار در پایتخت
  • سارقان ۱۰ میلیاردی مترو تهران دستگیر شدند؟
  • فیلم سرقت میلیاردی از فروشگاه موبایل‌فروشی در تهران
  • هوای تهران پاک شد  
  • سرقت میلیاردی از مترو تهران
  • دزدی چند میلیاردی از فروشگاه موبایل فروشی در مرکز شهرقدس تهران + ویدئو
  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • کاهش کودکان کار در پایتخت 
  • هوای تهران پاک است
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت