Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-24@17:13:49 GMT

هشدار به شاخ‌ها و کری‌خوان‌های اینستاگرام

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۳۳۱۲

رئیس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ بعد از ماجرای قتل وحید مرادی (گنده‌لات معروف شهرری) در زندان رجایی‌شهر و کری‌خوانی لات‌های مجازی به بهانه احقاق حق این زندانی، رک و بی‌پرده با آن‌ها صحبت کرد. سردار علیرضا لطفی در گفت‌وگویی عنوان کرده است: اراذل‌واوباش باید بدانند که اگر بخواهند در فضای مجازی کاری انجام داده و قدرت‌نمایی کنند، پلیس همانند فضای واقعی قطعا با آن‌ها برخورد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد عملیات‌ها و اجرای طرح‌های دستگیری اراذل‌واوباش در مناطق مرکزی تهران بیشتر است. این افراد با توجه به شرایط سنی‌ای که دارند، در فضای مجازی حضور و از آن فضا استفاده می‌کنند. ما این افراد را شناسایی کرده و به آن‌ها تذکر نیز داده‌ایم.

ماجرای دعوا و کری‌خوانی اراذل‌واوباش در فضای مجازی مال امروز و دیروز نیست. آن‌ها در اینستاگرام از گعده‌هایشان عکس می‌گذارند و برای آنکه محدوده و مرز‌های قدرتشان را مشخص کنند با ارسال فیلم‌هایی در فضای مجازی برای یکدیگر، شروع به تهدیدکردن خودشان می‌کنند. مسئله معرفی سبک زندگی لاتی و افتخار به دعواکردن با بیشترشدن سهم فضای مجازی در زندگی مردم شکل دیگری به خود گرفته است. اراذل اینستاگرامی تنها به گنده‌لات‌ها محدود نمی‌شوند و می‌شود آن‌ها را به چند دسته تقسیم کرد. حالا، اما اتمام حجت پلیس امنیت بعد از مرگ وحید مرادی و کل‌کل‌هایی که تمامی نداشت، به گنده‌لات‌هایی بود که می‌خواستند به نام وحید مرادی برای خودشان نامی دست‌وپا کنند. دو گنده‌لات در میانه این دعوا‌ها دستگیر شده‌اند. هانی کرده و علی کرده، دو لات اینستاگرامی که گفته می‌شود دستگیری‌شان بی‌ربط به مرگ وحید مرادی نیست، در همین روز‌های اخیر دستگیر شده‌اند و البته رئیس پلیس امنیت در گفت‌وگوی مذکور اعلام کرده است: ما به آن دسته از اراذل‌واوباشی که در اداره پلیس دارای پرونده بوده و توسط پلیس کنترل می‌شوند، تأکید کرده‌ایم که به‌هیچ‌عنوان نباید در فضای مجازی فعالیت اوباش‌گونه‌ای داشته باشند. توجیه، تذکر، ارشاد و برخورد با افرادی که در این زمینه در فضای مجازی فعال هستند و توسط پلیس فتا و پلیس امنیت نیز شناسایی شده‌اند، در دستور کار ما قرار دارد. این افراد تابعی از جو عمومی جامعه بوده و متأسفانه از این فضا استفاده نامطلوب می‌کنند. رئیس پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ با تأکید بر برخورد پلیس با افرادی که در فضای مجازی اقدام به فحاشی کرده و قدرت‌نمایی می‌کنند، خاطرنشان کرد: پلیس در گذشته نیز با افرادی که در فضای مجازی اقدام به فحاشی و قدرت‌نمایی کرده بودند، از جمله وحید مرادی و طرف مقابل او برخورد کرده بود و درحال‌حاضر نیز به آن فرد پیغام می‌دهیم که نباید از این نوع فعالیت‌ها در فضای مجازی داشته باشد. اراذل‌واوباش باید بدانند که اگر بخواهند در فضای مجازی کاری انجام داده و قدرت‌نمایی کنند، پلیس همانند فضای واقعی قطعا با آن‌ها برخورد می‌کند.
اتفاقات اخیر و حواشی مرگ وحید مرادی و همچنین تشییع‌جنازه بزرگی که برای او ترتیب داده شد، نشان از آن داشت که این گروه از جامعه میان برخی از مردم طرفدارانی دارند، از طرفی مسئله و ماجرا‌های اینستاگرام و خودشاخ‌پندار‌های مجازی نیز به یکی از معضلات تبدیل شده است. افرادی که در صفحات مجازی خود اقدام به اشاعه فحشا، مصرف مواد مخدر، فحاشی و ... می‌کنند، بخشی از مسائلی است که در تمامی فضای مجازی وجود دارد و راه‌حل آن آموزش صحیح برای استفاده از آن است، اما همه این اتفاقات می‌تواند برای دوره‌کردن همه آدم‌های عجیب‌وغریب در اینستاگرام بهانه خوبی باشد.
یکی، دوتا نیستند. هرکدام هم در یک گروه قرار می‌گیرند یا پلنگ هستند یا ترنس یا لات و قداره‌کش یا مدل یا پولدار...؛ شاخ‌های مجازی‌ای که در صفحات اینستاگرامی سبک زندگی‌ای را معرفی می‌کنند که فقط‌وفقط مختص اینستاگرام است؛ آدم‌هایی که تعریفشان از زیبایی، از زندگی ایده‌آل و از آزادی با هیچ متر و معیار منطقی‌ای نمی‌سنجد. دخترانی که با چهره‌هایی عجیب و آرایش‌های غیرعادی جلوی دوربین موبایلشان ظاهر می‌شوند و با اعتمادبه‌نفسی که این نوع زندگی ایجاب می‌کند با آدم‌هایی که مخاطبشان هستند صحبت می‌کنند. تبلیغ دکتر زیبایی و اکستنشن مو و لباس و فال‌گیر و رمال می‌کنند و وقت شکست عشقی تا صبح در خیابان راه می‌روند و گریه می‌کنند و به تجویز فالوئرهایشان برای رفع دلتنگی گوش می‌کنند. پسر‌ها هم از این قاعده مستثنا نیستند. آن‌ها هم با دماغ‌های سربالا و بدن‌های خالکوبی‌شده ساعت‌های خماری و منگی و مستی و عاشقی‌شان را با ما در میان می‌گذارند. دلارهایشان را توی هوا تکان می‌دهند یا دعوا‌های مجازی می‌کنند و نفس‌کش طلب می‌کنند. هدف خیلی از آنها، اما اینجا جدا از آرام‌کردن میل دیده‌شدن، کسب درآمد است. قیمت آگهی‌ها هم بسته به میزان فالوئر و کلاس صاحب صفحه متفاوت است؛ از صد هزارتومان تا سه میلیون تومان.
پلیس فتا حواسش به همه‌چیز بود
وحید خزایی و ماجرای شهرتش برعکس همه شاخ‌ها بود.... او اول دستگیر و بعد معروف شد. داستان وحید خزایی را خیلی‌ها می‌دانند. یکی از بچه‌پولدار‌های غرب تهران که خواسته یا ناخواسته عکس‌های خصوصی‌اش با دختران جوان در فضای مجازی منتشر شد و پس از مشهورشدنش به‌عنوان پسر تلگرامی، او در یک ویدئوکلیپی اعلام کرد که نزد پلیس فتا رفته و از منتشرکنندگان عکس‌هایش شکایت کرده است. به فاصله ۲۴ ساعت بعد وحید خزایی دستگیر شد.... او در اعترافات تلویزیونی‌اش عنوان کرد که کارگر ساده‌ای در یک بنگاه معاملات ملکی است و اشتباه کرده و اغفال شده و بعد از آزادی و پیش از اجرای حکم به ترکیه گریخت. حالا وحید خزایی از قداره‌کشی‌ها در ترکیه و چاقوکشی و ترک
مواد مخدرش اجرای زنده می‌گذارد. او که حالا حدود یک ماه است به عنوان اپوزیسیون در صفحه اینستاگرامش فعالیت می‌کند، با تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی و وکلای مهاجرت بخشی از هزینه زندگی‌اش را تأمین می‌کند. برخی از دختر‌هایی که عکسشان با وحید خزایی منتشر شد، دوباره در ترکیه با او دیدار کرده‌اند و وحید آن‌ها را به عنوان دوستان نزدیکش معرفی می‌کند. خزایی ۹۵۰ هزار نفر دنبال‌کننده دارد و یکی از شاخ‌های مهم اینستاگرام است. ماجرای وحید خزایی همان ماجرای آدم اشتباهی است؛ آدم اشتباهی که اشتباهی و به خاطر یک اشتباه مشهور شد و بعد تلویزیون برای درس عبرت‌کردن بزرگش کرد، از او مستند ساخته و او از ایران خارج شد. در سه سال گذشته او با داشتن یک میلیون دنبال‌کننده، هرگونه اتفاقی را با دنبال‌کننده‌هایش به اشتراک می‌گذارد. او از ماجرا‌های مصرف کوکائینش می‌گوید، از مبارزات! حرف می‌زند و حالا به فکر فتح ایران است. وحید خزایی نمونه افرادی است که به دلیل فشار‌های زیاد و قرارگرفتن در یک موقعیت اشتباهی از معضلات روحی و روانی بسیاری رنج برده و زندگی‌اش دستخوش تغییرات بسیاری شد. وحید خزایی فن مخفی لات‌ها و قداره کش‌های اینستاگرامی نیز هست. او در همه این سال‌ها جدا از فیلم‌برداری از دعوا‌هایی که گفته می‌شود از پیش برنامه‌ریزی شده بوده، بار‌ها درباره اراذل و اوباش نیز نوشته و به آن‌ها احترام می‌گذارد. او در اینستاگرام با داشتن حدود یک میلیون دنبال‌کننده اتفاقاتی را به اشتراک می‌گذارد که می‌تواند آسیب جبران‌ناپذیری برای دنبال‌کننده‌هایش داشته باشد.
عروس مردگان
بچه‌های اواخر دهه ۷۰ و اوایل دهه ۸۰ که می‌خواهند زودتر خیلی بزرگ شوند را نمی‌شود جزء اراذل و اوباش به حساب آورد. آن‌ها جزء آدم‌هایی هستند که نظارت کافی برای استفاده از فضای مجازی روی آن‌ها نمی‌شود. مسئله اصلی میان این اینفلوئنسر‌ها میل سیری‌ناپذیر عمل جراحی زیبایی است. خشونتی که آن‌ها به خود برای به‌روزبودن روا می‌دارند و تغییر چهره‌هایی که آن‌ها را از خود واقعی‌شان دور می‌کند، یکی از مهم‌ترین آسیب‌هایی است که آن‌ها متحمل می‌شوند. یکی از مشهورترین این دختران که متولد دهه ۷۰ است، با عمل جراحی روی صورتش خودش را شبیه عروس مردگان کرده و پیش از این نیز عکس‌هایش روی مجلات خارجی به عنوان معضلات جراحی زیبایی منتشر شده بود.
ما خیلی پولداریم
آن‌ها توی خودشان عاشق می‌شوند، توی خودشان ازدواج می‌کنند و طلاق می‌گیرند. دشمنی‌شان با همدیگر است، قداره‌کشی‌هایشان را به صورت لایو نشان می‌دهند. با پارتنرشان که دعوا می‌کنند در لحظه پته‌اش را روی آب می‌ریزند و کمی بعد یکی از طرفین از خانه پلنگ دیگری سر درمی‌آورد و از آنجا درباره جفا‌هایی که در خانه پلنگ اول سرش آمده توضیح می‌دهد. این بخشی از توضیح زندگی آدم‌هایی است که خودشان را شاخ می‌پندارند. بهشت موعود ایفلوئنسر‌های این گنگ ترکیه است. یکی از آن‌ها میل عجیبی به انتشار دسته اسکناس‌هایش برای دیگران دارد، دلش می‌خواهد لیرهایش را در مایکروویو گرم کند یا همان‌طور که وسط اتاقش راه می‌رود، پول‌ها را روی زمین پخش کند. یکی از اینفلوئنسر‌ها که مردی حدودا ۳۰ ساله است و در شهرک غرب تهران مزون و رستوران دارد، به علت جراحی‌های زیبایی بیش از حد روی صورتش در یک گروه گفت‌وگوی کاربران ایتالیایی توییتر سوژه شده بود و درباره صورت ترسناکش تبادل نظر می‌شد، اما او در ایران در حرفه مدلینگ به اعتراف خودش فعالیت جدی دارد. جناب مدل یک دوره کوتاه با یکی از شاخ‌های مجازی ازدواج کرد و بعد از گذشت دو ماه طلاق گرفت و همسر مطلقه‌اش به ترکیه و نزد یکی دیگر از اینفلوئنسر‌ها رفت. این زندگی تبلیغ‌شده در فضای مجازی فالوئر‌هایی با بیش از ۲۰۰ هزار فالوئر است.
گروه غیرعادی‌ها
آرایش‌های عجیب و غریب و عمل‌هایی که به عنوان تغییر زاویه صورت، صورت را از گرد به ذوزنقه تغییر می‌دهدء جزء معیار‌های زیبایی این گروه است. آن‌ها با چهره‌هایی غلوشده تعریف جدیدی از زیبایی ارائه می‌دهند. تفریح اصلی‌شان چرخ‌زدن شبانه در اتوبان‌های خلوت و خواندن ترانه‌های مختلف است، آن‌ها با تبلیغات ارزان‌قیمت، خرج آرایش روزانه‌شان را درمی‌آورند. یک آرایشگاه مشخص می‌روند، تبلیغ فالگیر می‌کنند و از خودکشی‌هایشان لایو می‌گیرند. گروه دوم با آرایش‌های کم‌رنگ‌تر در ترکیه ساکن می‌شوند و پورشه و فراری هدیه می‌گیرند و لباس‌های گران‌قیمتشان را با پنج میلیون فالوئر به اشتراک می‌گذارند و وقت شکست عشقی از حلق‌آویزشدنشان فیلم می‌گیرند.
باقی ماجرا
گروه کوچکی از کسانی هستند که تفاوت‌های جنسیتی‌شان را دلیلی برای جذب فالوئر به اشتباه‌ترین شکل ممکن دارند. آن‌ها با افراد دیگری که به عنوان ترنس سعی در معرفی این گروه جنسیتی دارند، متفاوت به نظر می‌رسند، با آرایش‌های عجیب و غریب و صدا و عشوه‌های غیرعادی با مسائل اجتماعی شوخی می‌کنند و در سطح شهر رفت‌وآمد دارند.
در کنار این همه گنگ‌های مختلف، اما چند صفحه هستند که به عنوان ضدشاخ می‌شناسیم... آنها، اما مهره‌های اصلی در معروف‌کردن علاف‌های اینستاگرامی هستند. حداقل ۵۰۰ هزار نفر فالوئر دارند و می‌گویند می‌خواهند احمق‌ها را معروف نکنند. اما احمق‌ها را معروف و برای تبلیغاتشان حداقل یک میلیون تومان پول دریافت می‌کنند. این معرفی تنها بخشی از زندگی به روایت اینستاگرام است. خیلی از آن‌ها را می‌شناسیم و دنبالشان می‌کنیم. اما در همه این سال‌ها چقدر یادمان داده‌اند از فضای مجازی استفاده کنیم. این آدم‌ها مجرم هستند؟ آیا برخورد مجرمانه با گروهی که بخش اعظمی از آن‌ها از اختلال شخصیتی رنج می‌برند و همین‌طور گروهی از نوجوان‌ها که دوره بلوغ و سرکشی‌شان را مثل همه هم‌سن‌وسال‌هایشان در اینستاگرام به اشتراک می‌گذارند این آش درهم و برهم را درست می‌کند؟ سؤال اصلی اینجاست؛ برای این ملغمه برپاشده در اینستاگرام چه باید کرد؟

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: فرماندهی انتظامی قتل زندان فضای مجازی سبک زندگی مرگ فتا جامعه رئیس پلیس دوربین زیبایی مو گریه درآمد ترکیه چاقوکشی مهاجرت تلویزیون ایران روحی و روانی اراذل و اوباش جراحی عمل جراحی طلاق مایکروویو زمین ازدواج عجیب و غریب تبلیغات پول اراذل و اوباش خودکشی روحی و روانی فضای مجازی مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۳۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!

«نصف حقوقم را به عنوان بیعانه کارت به کارت کردم تا خانه را اجاره ندهد؛ اما دیگر جواب تلفنم را نمی‌دهد»؛ این جمله را آقای مردانی می‌گوید که با دیدن آگهی اجاره آپارتمان با شرایط و قیمت مناسب در دیوار و صحبت با آگهی‌دهنده، ۱۰ میلیون تومان بیعانه واریز کرده است.

به گزارش فارس، «با آغاز فصل اجاره و نقل و انتقالات مسکن، شاهد افزایش ثبت آگهی‌های دروغین در پلتفرم‌های سایت‌های واسطی مانند دیوار هستیم»؛ سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا فراجا این جمله را گفته و می‌افزاید که افراد سودجو با سوءاستفاده از موقعیت و با ثبت آگهی‌های جعلی در سایت دیوار با «قیمت‌های پایین‌تر از عرف تعیین‌شده» و استفاده از ترفند‌های خاص و جلب نظر مشتریان در خصوص تضمین معامله، «مبالغی را تحت عنوان بیعانه از مشتریان دریافت می‌کنند و پس از واریز وجه دیگر پاسخگوی تعهدات خود نیستند».

مجرمان فضای مجازی با مهندسی مسائل روز و نیاز‌های مخاطب و بکارگیری انواع روش و ترفند‌ها از شهروندان کلاهبرداری می‌کنند؛ اجاره و فروش ارزان قیمت منزل، خودرو و کالا، ابلاغ الکترونیکی سامانه ثنا، کالابرگ الکترونیکی، کارت سوخت، اینترنت رایگان و برنده شدن در انواع قرعه‌کشی‌های رادیویی و تلویزیونی و … از جمله ترفند‌های کلاهبرداران مجازی است.

سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا با بیان اینکه میزان کلاهبرداری اینترنتی حدود ۳۷ درصد است، معتقد است که یکی از مهمترین دلایلی که مجرمان سایبری می‌توانند در رسیدن به اهداف مجرمانه خود موفق باشند اعتماد هموطنان است؛ این در حالی است که سرهنگ مهدی فرازپور رئیس پلیس فتا استان قم می‌گوید که «طمع و کنجکاوی در مواجهه با فضای مجازی باید کنترل شود که این موارد مهمترین شگرد مجرمان سایبری است».

کلاهبرداری اینترنتی و سایبری مختص ایران نیست؛ اف‌بی‌آی (FBI) اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی بیش از ۱۲.۵ میلیارد دلار خسارت به‌خاطر کلاهبرداری آنلاین به مردم آمریکا وارد شده است.

راهرو‌های پلیس فتا پر است از مالباختگانی که برای پیگیری پرونده خود از این اتاق به آن اتاق می‌روند؛ با اینکه تعدادی از شاکیان و مالباختگان از پیگیری و حصول پرونده کلاهبرداری ناامید بوده و پول خود را از دست رفته می‌دادند، اما سردار منتظر المهدی سخنگوی پلیس از کشف ۸۷ درصدی جرایم سایبری خبر داده و می‌گوید که تعداد پرونده‌های مکشوفه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۲۱ درصدی همراه بوده و در جریان رسیدگی به پرونده‌های سایبری تعداد ۴۲۳ فقره پرونده مهم، عمده و کثیرالشاکی یابش و ۹۰۵ نفر در این رابطه دستگیر شدند.

احمد موقری سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل آذربایجان شرقی می‌گوید که «تعلیق حساب‌های بانکی و انسداد شماره تلفن‌های در اختیار کلاهبرداران، به روز رسانی و تکمیل مشخصات دقیق حساب‌های بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی، ارسال پیام‌های انبوه هشدار و تهیه و تولید محتوای آموزشی مناسب از جمله راهکار‌های مبارزه و کاهش جرایم سایبری است».

وی همچنین بر تقسیم کار دستگاه‌های دولتی با هدف پیشگیری از کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی و نیز استفاده از فناوری‌های نوین مثل هوش مصنوعی برای جلوگیری از بروز جرایم مربوطه تاکید دارد.

دیگر خبرها

  • هشدار به داوطلبان کنکور؛ شیادان در فضای مجازی در کمین هستند
  • پلیس اصفهان خبر داد: اجرای هوشمندانه طرح نور در فضای مجازی
  • نظارت پلیس فتای قم بر فضای مجازی همزمان با اجرای طرح نور
  • دستگیری ۱۸ شیاد کنکوری
  • انتقام‌جویی زن جوان از یک بلاگر معروف
  • مسدود شدن ۸۴ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن در بوشهر
  • با آگهی‌های اجارهٔ ارزان خانه گول نخورید!
  • مسدود شدن ۲۱ صفحه اینستاگرامی هنجارشکن
  • هشدار پلیس فتا نسبت به کلاهبرداری به بهانه فروش سوالات کنکور
  • هشدار پلیس فتا به کنکوری‌ها