Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@08:00:07 GMT

ماجرای هولناک نفرین تابوت اسکندر مقدونی+عکس

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۷۴۳۳۳۲

ماجرای هولناک نفرین تابوت اسکندر مقدونی+عکس

در جریات یک عملیات حفاری و ساخت و ساز در شهر اسکندریه مصر تابوتی سنگی یافت شد که گمان می‌رود به اسکندر کبیر متعلق باشد؛ تابوتی که براساس خرافه‌ها اگر باز شود، جهان را نفرین کرده و ۲۰۰۰ سال به تاریکی خواهد برد.

رسانه‌های مصری گزارش کردند در جریان عملیات حفاری برای ساخت یک برج مسکونی تابوت سیاه‌رنگی کشف شد و گمان می‌رود به یکی از پادشاهان مصر قدیم و یا یکی از کاهنان متعلق باشد، اما همزمان شایعاتی درباره متعلق بودن این تابوت به اسکندر مقدونی منتشر شد؛ شایعاتی که وزارت آثارباستانی مصر آن‌ها را رد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

براساس خرافه‌های مصری که در برخی رسانه‌های غربی نیز بازنشر شده‌اند، اگر تابوت اسکندر گشوده شود، جهان به نفرین او دچار شده و برای ۲ هزار سال به تاریکی فرو خواهد رفت.

بنابر اعلام مصطفی وزیری دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر این تابوت در خیابان کرمیلی منطقه سید جابر در شرق اسکندریه پیدا شد. این تابوت از سنگ گرانیت سیاه ساخته شده و ۱۸۵ سانتی‌متر ارتفاع، ۲۶۵ سانتی‌متر طول و ۱۶۵ سانتی‌متر عرض دارد و از بزرگ‌ترین تابوت‌هایی به شمار می‌رود که تا کنون کشف شده است. گمان می‌رود این تابوت به عصر دودمان بطالسه یا دوره بطلیموسی تعلق داشته باشد. بطلیموس اول یکی از سرداران اسکندر مقدونی بود که دودمانش از سال ۳۰۵ پیش از میلاد تا ۳۰ پیش از میلاد به مدت ۳۰۰ سال بر مصر حکومت کردند.

ایمن عشماوی، رئیس بخش آثار در وزارت آثار باستانی مصر گفت که این تابوت در عمق ۵ متری پیدا شده و وجود لایه‌ای ملاط بین پوشش و بدنه تابوت نشان می‌دهد، که این تابوت از زمان دفن شدن تا کنون باز نشده است.

به گفته عشماوی در کنار این تابوت سیاه سردیس مرمرین مردی نیز یافت شده که گمان می‌رود، فرد مدفون‌شده در تابوت باشد. این سردیس مرمرین ۴۰ سانتی‌متر ارتفاع دارد و نشانه‌هایی از خوردگی روی آن وجود دارد.

برخی رسانه‌ها به استناد مراجع تاریخی مربوط به فراعنه مصر ادعا کردند که این تابوت می‌تواند به اسکندر مقدونی متعلق باشد و گشودن آن نفرین و تاریکی را برای جهان به همراه خواهد داشت. مصطفی وزیری دبیرکل شورای عالی آثار باستانی مصر این موضوع را به کلی رد کرد. او گفت که این تابوت به یک کاهن تعلق دارد و فرد مدفون در آن پادشاه یا امپراطور نیست.  

حجاج ابراهیم، باستان‌شناس مصری نیز شایعات مربوط به نفرین تابوت اسکندر را رد کرد و گفت: این تابوت غیرممکن است به اسکندر تعلق داشته باشد، زیرا که براساس مدارک و منابع تاریخی، اسکندر پس از فتح مصر، پارس‌ها را تا بلاد شام و بابل تعقیب کرد و آنجا به بیماری طاعون دچار شده و جسدش پس از مرگش سوزانده شد.

این باستان‌شناس مصری افزود از آنجا که جسد اسکندر در بابل در عراق سوزانده شده، لذا جسدی وجود ندارد و نفرینی هم در کار نیست. به گفته حجاج ابراهیم، آنتی جان، پسر اسکندر در بابل، سلوکس دیگر پسرش در بلاد شام و بطلیموس در مصر حضور داشتند و طبیعی است اگر جسدی از اسکندر باقی مانده بود، آن‌ها برای دفن کردن آن در قلمرو خود با یکدیگر رقابت می‌کردند.  

حجاج ابراهیم گفت که احتمالا این جسد به یک کاهن بزرگ مصری تعلق دارد و این موضوع پس از گشودن تابوت مشخص خواهد شد. ابراهیم درباره نفرین شدن احتمالی جهان نیز گفت: در واقع چیزی به نام نفرین فراعنه وجود ندارد، اما نفرینی تحت عنوان «نفرین آثار باستانی» وجود دارد که فرد پس از سرقت یک اثر باستانی و فروش غیرقانونی آن، به دلیل استفاده از مال حرام دچار مشکلاتی مانند زندانی شدن، کشته شدن، دیوانگی و ... می‌شود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۷۴۳۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه‌ای عظیم که هنوز پیدا نشده است

گنج داریوش سوم هخامنشی که قرار بود برای جمع‌آوری لشکری انبوه توسط او صرف شود، یکی از بزرگترین گنج‌های گمشده ایران محسوب می‌شود.

به گزارش گجت نیوز، اسکندر مقدونی در زمان تسخیر سرزمین‌های پادشاهی هخامنشی و تصاحب غنایم شوش، ایسوس (شهری در ترکیه امروزی)، دمشق و پارسه (تخت جمشید)، بخش مهمی از گنجینه هخامنشیان را به دست آورد؛ اما آنچه که به‌عنوان گنجینه داریوش سوم مانند رازی در دل تاریخ گم شده است، می‌تواند یکی از بزرگترین و ارزشمندترین گنج‌های ایران باشد.

گنج داریوش سوم هخامنشی کجاست؟

اگر از خود می‌پرسید بزرگترین گنج گمشده ایران چیست و مربوط به کدام دوره است؟ یک پاسخ ممکن برای این سوال می‌تواند گنج رازآلود و گمشده داریوش سوم، آخرین پادشاه هخامنشی باشد.

تردیدی نیست که اگر داستان گنجینه آخرین پادشاه هخامنشی واقعیت داشته باشد، این گنج می‌تواند یکی از مهم‌ترین و ارزشمندترین گنج‌های ایران باشد.

گنجینه داریوش، ثروت تاریخی خاندان هخامنشیان بوده که در طول سال‌ها جمع‌آوری شده بود و اگرچه اسکندر بخش‌هایی از آن را تصاحب کرد، اما داریوش سوم در جریان فرار خود بخش عمده آن را با هدف تشکیل ارتشی بزرگ برای مقابله با اسکندر حمل می‌کرده است.

داریوش سوم کیست و چگونه به پادشاهی رسید؟

داریوش سوم معروف به دارا، آخرین پادشاه شاهنشاهی هخامنشی محسوب می‌شود که از ۳۳۶ تا ۳۳۰ قبل از میلاد سلطنت کرد. او فرزند آرشام و سی‌سی گامبیس و آخرین پادشاه رسمی هخامنشی بود.

داستان داریوش سوم در زمان پادشاهی اردشیر سوم آغاز می‌شود. بنا بر اسناد تاریخی، در زمان آغاز سلطنت اردشیر سوم و تصمیم او برای حذف دیگر شاهزادگان رقیب، خبری از داریوش نبود و این می‌تواند حاکی از این باشد که نقش و رده داریوش در آن زمان چندان حائز اهمیت نبوده است.

با وجود این، شاهزاده جوان هخامنشی در نبرد با کادوسیان توانایی‌های خود را اثبات کرد؛ به‌نحوی که اردشیر سوم، داریوش را دلیرترین پارسیان نامید و به مقام ساتراپی ارمنستان برگزید.

بعدها اما، باگواس، وزیر بزرگ دربار هخامنشی، اردشیر سوم را مسموم کرد و پسرش ارشک را بر تخت نشاند. طولی نکشید که وزیر خائن ارشک را هم مسموم کرد و تصمیم گرفت ساتراپی ارمنستان یعنی داریوش را بر تخت بنشاند تا بتواند او را بازیچه کرده و کنترل کند. باگواس اما به خواسته خود نرسید و این داریوش سوم بود که وزیر خائن را به قتل رساند.

در سال ۳۳۰ پیش از میلاد و در شرایطی که پادشاهی هخامنشی بعد از دو شکست پیاپی در نبرد با اسکندر، در خطر سرنگونی توسط ارتش مقدونی قرار داشت، داریوش تصمیم گرفت در هگمتانه در ماد، ارتش بزرگ دیگری برای نبرد با اسکندر تشکیل دهد. اما حمله اسکندر به این سرزمین، نقشه داریوش را عقیم کرد و به همین دلیل شاهنشاه با برادرزاده‌اش به نام بسوس و جمعی از بزرگان هخامنشی از ری به سمت شرق حرکت کرد.

در مسیر و در حوالی دامغان، بسوس از ترس نزدیک بودن لشکر مقدونی به شاه خیانت کرده، او را زخمی کرد و به باختر رفت تا به عنوان اردشیر پنجم، پادشاه جدید هخامنشی حکومت کند.

از سوی دیگر و در همین شرایط، اسکندر به کاروان داریوش سوم رسید؛ اما در این زمان شاهنشاه فوت کرده بود. پس او برای مشروعیت بخشیدن به فتوحات خود، ابتدا جسد شاه را با احترام و تشریفات دفن کرد و سپس به تعقیب بسوس یا اردشیر پنجم رفت تا او را مجازات کند.

ماجرای گنج داریوش سوم چیست؟

بنا بر اسناد تاریخی، اسکندر در پارسه حدود ۹ هزار تالنت طلا و ۴۰ هزار تالنت نقره به دست آورد. تالنت در معیارهای وزنی امروزی، چیزی برابر با ۲.۲۶ کیلوگرم است و با این اوصاف باید گفت اسکندر از تنها یکی از شهرهای بزرگ پادشاهی هخامنشی، حدود ۱۰۰۰ تن جوهرات و غنیمت به‌دست آورد.

دیودور سیسیلی، مورخ مشهور یونانی در این‌باره نوشته که اسکندر بعد از تصرف پارسه، غنیمت‌ها را بر بیش از ۳ هزار شتر بارکش و ۱۰ هزار جفت قاطر (یعنی ۲۳ هزار حیوان بارکش) سوار کرد و به کشور خود برد.

با وجود این، همه این‌ها تنها بخشی از ثروت بی‌کران پادشاهی هخامنشیان بود؛ چرا که داریوش سوم قبل از رسیدن اسکندر به پارسه، با کاروانی از گنجینه‌های مهم به پایتخت تابستانی قلمرو خود یعنی هگمتانه رفت.

گفته می‌شود داریوش سوم پیش از مرگ و در شرایطی که احساس خطر کرده بود، دستور داد تمام طلاها، نقره‌ها و اشیای قیمتی را در اطراف این شهر دفن کنند. این موضوع سبب شد تا اسکندر بعد از تصرف هگمتانه، هیچ اثری از گنج بزرگ داریوش سوم پیدا نکند.

به‌گفته پژوهشگران تاریخ، گنج داریوش سوم چیزی معادل نیمی از کل دارایی خاندان هخامنشی بوده و قرار بوده برای بازسازی ایران و جمع‌آوری یک لشکر بزرگ برای مقابله با اسکندر صرف شود.

لازم به ذکر است، تمام تلاش‌ها برای یافتن گنج داریوش سوم تا امروز بی‌نتیجه بوده و هیچ‌کس نتوانسته رد یا نشانی از آن پیدا کند.

دیگر خبرها

  • گنج داریوش سوم هخامنشی؛ گنجینه‌ای عظیم که هنوز پیدا نشده است
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • کشف تصویر ۱۸۰۰ساله «اسکندر مقدونی»
  • ۳ مورد از شگفت انگیزترین اکتشافات مصر باستان؛ از شهر طلایی تا مقبره نفرین‌ شده (+عکس)
  • عملیات «وعده صادق» میخی بر تابوت صهیونیست ها بود
  • واکنش نیمار پس از حذف الهلال برابر العین؛ درد و نفرین! + عکس
  • بزرگ‌ترین گنج گمشده ایران کجاست؟
  • چین: «مس عینک» بدون آسیب به آثار باستانی استخراج می‌شود